Tužba od 44 miliona
Petak, 8. maj 2009. 14:26
Veliki povratak kralja popa Majkla Džeksona nikako nije lak. Fanovi pokušavaju da po šestostruko višoj ceni nabave kartu za jedan od 50 koncerata, a Majkl pokušava da se odbrani od tužbi.
Prvu u nizu podneo je sam kralj popa i to protiv aukcijske kuće koja je trebalo da organizuje rasprodaju pevačevih memorabilija, ali druge dve su usledele "zato što je Majkl Džekson ponovo u centru pažnje i nakon dužeg perioda ima para".
Nedavno je tužbu protiv Majkla Džeksona podnela Ola Rej, a sada to isto čini njegova bivša publicistkinja Rejmona Bejn. Cifra za koju ga tuži "sitnica" - 44 miliona dolara!
Rejmona Bejn koji je radila za Džeksona za vreme suđenja iz 2005. godine, podnela je tužbu zbog kršenja ugovora od strane pevača, i traži milionsku odštetu.
"Strašno mi je žao, pogotovo jer ja Majkla izuzetno cenim i poštujem, ali moram da ga tužim", napisala je Bejnova u svom saopštenju. "Gospodin Džekson nije ispoštovao finansijske obaveze prema meni".
Bejnova je u svojoj tužbi navela da je od 2003. godine radila kao publicista pevača, a da je 2006. godine postavljena na mesto generalnog menadžera kompanije "Majkl Džekson", kao i da je umesto njega vodila računa "o svemu" - sigurnosti, putovanjima, refinansiranju, ugovorima sa producentskim kućama.
Majkl Džekson joj, prema njenoj računici duguje "bar deset posto" od svih ugovora koje potpiše, a znajući da će na 50 povratničkih koncerata zaraditi oko 400 miliona, Bejnova ga je tužila za 44 miliona dolara.
Mondo