Mi smo Evropa

to jest pojma nemas i sramota te je pa se sad ponasas kao dripac nadajuci se da ce neko da misli da je to kao neki tvoj fazon i nece shvatiti da si ti zaista samo dripac i nista vise i nista manje od toga?
ili sam se opet previse filozofski izrazio?

JABUCHILO:
to jest pojma nemas i sramota te je pa se sad ponasas kao dripac nadajuci se da ce neko da misli da je to kao neki tvoj fazon i nece shvatiti da si ti zaista samo dripac i nista vise i nista manje od toga?
ili sam se opet previse filozofski izrazio?

Ma da....to je :wink:

Миладин:
Ma tebi je mesto u kanalizaciji. Kakva evropa ili azija za tebe smrade. Madjarcine su poklali pola Srba u Vojvodini u drugom svetskom ratu.

Мислим да си лупио такву глупост да стварно немам речи.
Мађарска ОКУПАЦИОНА војска починила је ужасан злочин у Новом Саду над Србима и Јеврејима, али Мадјраи нису ратовали против Срба, нити су се нешто посебно замерали једни другима у рату.

Наиме, један човек Бајчи-Жилински, посланик у Мађарском парламенту за време Новосадског Покоља је током рата инсистирао у парламенту да се пронађу одговорни за злочин. Он је толико на томе инсистирао да је једна улица у Новом Саду добила име по њему.

Иначе понављам сукоба срба и Мађара није било, али злочина ОКУПАТОРСКИХ војника јесте.

П.С. Јеси ли ти онај што се провалио кјада сам поставио тему о оној Мађарици што је певала "Ђурђевдан" да су мађарице ружне?
:)

Тебе мора да је нека Мађарица испалила....

Oximoron:
shta je pisac hteo da kazhe?

evo da ti pojasnim...
1.Atlas-to je jedna lepa knjizica sa kojom se deca susrecu u nizim razredima osnovne skole (ima i planina koja se tako zove, no nebitno, bitno je ovo prvo znacenje).
2.E sad kad prelistas malo tu knjizicu naiceices na geografsku kartu Evrope (ja iskreno verujem da si izasao iz osnovne skole, te da znas sta je to geogrfska karta).
3.Ako se malo bolje zagledas, vrlo jasno ces videti da je u okviru granica tog kontinenta i zemlja zvana Srbija...Dakle mi jesmo u Evropi, na zalost ili na srecu (kako kome), samo geografski...

Mada fraza Mi smo Evropa zvuci malo smesno i jadno, ali zar je bitno...
Nadam se da si shvatio, jer ovo je vec plastika.

skarfejs:
Srbija nije u Evropi , niti je ikada bila.
Uvek je bila, i po mentalitetu, i po nacinu zivota, i po obicajima , (ne)kulturi, bliza Aziji, i tu bi trebala i da ostane....

Očigledno ne čitaš istoriju jer bi inače znao da je Srbija do 1903. bila veoma blizu Evropi, da su svi intelektualci bili na školovanju u Francuskoj. Da je u Srbiji (u odnosu na okruženje) tramvaja, bioskopa, pozorišta... bilo pre nego u drugim državama...

skarfejs:
To ,sto se neki pozivaju na geografiju, pledirajuci da je to dovoljno da se ova banana drzava nazove, evropskom, neka im bude uteha.
Nikada nije bila, i nikada nece biti kulturna, civilizovana drzava , koja zasluzuje da se nazove evropskom.....

Pa što onda ne odeš kada tako misliš i pronađeš se negde gde ćeš biti neko drugi. Ah, da verovatno je u Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj i Albaniji bilo bolje do početka 90-ih... kako da ne???

skarfejs:
Mozda, ali samo mozda, moze Vojvodina da se smatra delom Evrope, zahvaljujuci svojoj istoriji.
Ali, od kada je preplavljena hiljadama izbeglica, i ona gubi evropski duh, i postaje turska mahala.

Ako nisi zaboravio, te izbeglice su došle iz Hrvatske gde nisu bile pod uticajem Turaka, kao i iz BiH gde su Turci vladali manje nego u Srbiji, jer je BiH Austrougarska "otela" od Turaka pre nego je cela Srbija bila oslobođena...
Hmm, a jesi li ti bežao sa časova istorije u školi ili...

pilgrim_kg:
evo da ti pojasnim...
1.Atlas-to je jedna lepa knjizica sa kojom se deca susrecu u nizim razredima osnovne skole (ima i planina koja se tako zove, no nebitno, bitno je ovo prvo znacenje).

...a ima i knjiga sa slicnim nazivom, Atlas Shrugged, koju je napisala jedna frustrirana baba po imenu Ajn Rend. Jes' da (Ajn) nije, na srecu, tema, ali reko' kad je vec krenulo informativno.

Očigledno ne čitaš istoriju jer bi inače znao da je Srbija do 1903. bila veoma blizu Evropi, da su svi intelektualci bili na školovanju u Francuskoj. Da je u Srbiji (u odnosu na okruženje) tramvaja, bioskopa, pozorišta... bilo pre nego u drugim državama...

U Srbiji je do 1903, bilo dva i po inelektualca, i tri satro intelektualca.......i preko 90% nepismenih masa...........
Bilo je i dva tramvaja, dva bioskopa i pola pozorista..........i ti to zoves , blizu Evropi?? :D

Pa što onda ne odeš kada tako misliš i pronađeš se negde gde ćeš biti neko drugi. Ah, da verovatno je u Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj i Albaniji bilo bolje do početka 90-ih... kako da ne???

Da li cu, i kada da odem, to tebe ne treba da boli......
A ko se seca pocetka devedesetih.........SADA IM JE BOLJE.......i bice im sve bolje, a Srbiji sve gore...nema nikakve sanse da joj bude bolje !!!

Ako nisi zaboravio, te izbeglice su došle iz Hrvatske gde nisu bile pod uticajem Turaka, kao i iz BiH gde su Turci vladali manje nego u Srbiji, jer je BiH Austrougarska "otela" od Turaka pre nego je cela Srbija bila oslobođena..

Pa , ako nije bilo uticaja Turaka u BiH , vise nego igde, onda je verovatno Slovenija mahala????
A ovi koji su dosli iz Hrvatske, nisu bili pod Turcima, ali su brate, veci dziberi , nego ovi koji su bili..............

Kao odgovor na sve ove postove, mogu samo da kazem, kao prvo, istorijom (proshloshcu)se bave istorichari a sadasnjoshcu i buducnoshcu se bave politichari.Druga stvar, nije realna postavka da Srbija moze u sadshnjosti da se prikljuchi nekoj drugoj globalnoj uniji, (Africi, Aziji, Americi :-D ). A volela bih da neki ozbiljan politichki analitichar kaze da li je TEORIJSKI moguce da izolovano od svih globalnih unija postoji Srbija? Praktichno, nije moguce.

skarfejs:
U Srbiji je do 1903, bilo dva i po inelektualca, i tri satro intelektualca.......i preko 90% nepismenih masa...........
Bilo je i dva tramvaja, dva bioskopa i pola pozorista..........i ti to zoves , blizu Evropi?? :D

Ne znam koliko se isplati sada da te demantujem i gubim vreme, ako ti tako misliš.
Evo samo ovo: Pročitaj knjigu Beograd u XIX veku, Kafanske i druge dogodovštine, priređivača Dragana Milenkovića ili bilo koju drugu knjigu o Beogradu ili Srbiji u XIX veku. Iznenadićeš se kada vidiš koliko smo bili ispred drugih, a pogotovo balkansih zemalja. Veruj mi.

skarfejs:
Da li cu, i kada da odem, to tebe ne treba da boli......
A ko se seca pocetka devedesetih.........SADA IM JE BOLJE.......i bice im sve bolje, a Srbiji sve gore...nema nikakve sanse da joj bude bolje !!!

Ne boli me, veruj. Ja ne želim nikome zlo. Ali mi je žao, pogotovo što sam pročitao dosta tvojih pametnih misli, što imaš tako pesimističko i defetističko razmišljanje. Pogotovo mi se ne sviđa tvoj uopšteni stav o izbeglicama. Miriše mi kao propaganda koju su nekada promovisali oni iz Stranke starosedelaca Srbije.

skarfejs:
Pa , ako nije bilo uticaja Turaka u BiH , vise nego igde, onda je verovatno Slovenija mahala????
A ovi koji su dosli iz Hrvatske, nisu bili pod Turcima, ali su brate, veci dziberi , nego ovi koji su bili..............

Ja sam poreklom iz Like. Neki drugi moji rođaci su iz zapadne Slavonije. Sve je to bila nekada Vojna krajina, tj. teritorija koju su Srbi dobili od Austrougarske uz obavezu da budu graničari i da sprečavaju prodor Turaka ka zapadnoj Evropi. I tamo nema uticaja Islama i Turaka. Najzapadniji turski uticaj je bio u Cazinskoj krajini (zapadna BiH). Ali ako ti misliš tako, zašto da se trudim da ti objašnjavam...
Što se tiče "džibera" iz Hrvatske, to ti je kao da porediš Srbe iz južne Srbije i recimo Srbe iz Šumadije ili Vojvodine. Tačno je da je bilo i Srba iz Bukovice i još nekih pasivnih i zaostalijih krajeva u Hrvatskoj, ali dosta Srba je došlo i iz Zagreba, Zadra, Splita... i veruj mi oni ne mogu da poveruju da je u Srbiji tako prljavo, zapušteno... ali za razliku od tebe, oni ne kažu da su Srbijanci džiberi...

DraGo70:
Ja sam poreklom iz Like. Neki drugi moji rođaci su iz zapadne Slavonije. Sve je to bila nekada Vojna krajina, tj. teritorija koju su Srbi dobili od Austrougarske uz obavezu da budu graničari i da sprečavaju prodor Turaka ka zapadnoj Evropi. I tamo nema uticaja Islama i Turaka. Najzapadniji turski uticaj je bio u Cazinskoj krajini (zapadna BiH). Ali ako ti misliš tako, zašto da se trudim da ti objašnjavam...
Što se tiče "džibera" iz Hrvatske, to ti je kao da porediš Srbe iz južne Srbije i recimo Srbe iz Šumadije ili Vojvodine. Tačno je da je bilo i Srba iz Bukovice i još nekih pasivnih i zaostalijih krajeva u Hrvatskoj, ali dosta Srba je došlo i iz Zagreba, Zadra, Splita... i veruj mi oni ne mogu da poveruju da je u Srbiji tako prljavo, zapušteno... ali za razliku od tebe, oni ne kažu da su Srbijanci džiberi...

Али, коме се ти, ДраГо70 уопште обраћаш? Човеку који се под зилион никова овде појављује, чисто да би оставио утисак како њихова опција добија све више истомишљеника?

"Што једна будала учини, ни стотину паметних не исправи"

skarfejs:
Srbija nije u Evropi , niti je ikada bila.
Uvek je bila, i po mentalitetu, i po nacinu zivota, i po obicajima , (ne)kulturi, bliza Aziji, i tu bi trebala i da ostane....

To ,sto se neki pozivaju na geografiju, pledirajuci da je to dovoljno da se ova banana drzava nazove, evropskom, neka im bude uteha.

Nikada nije bila, i nikada nece biti kulturna, civilizovana drzava , koja zasluzuje da se nazove evropskom.....

Mozda, ali samo mozda, moze Vojvodina da se smatra delom Evrope, zahvaljujuci svojoj istoriji.
Ali, od kada je preplavljena hiljadama izbeglica, i ona gubi evropski duh, i postaje turska mahala.

Батице, ти живиш у Србији?
Ако живиш овде онда пакуј кофере, ако мислиш да си у праву. Ја рецимо не бих живео у каљуги...
Ако не живиш овде, него солиш памет из даљине, к'о неки наши "пријатељи", онда: ееее...... :roll:

puko juče billy ...igr'o na svabuljage nije 'teo da sluša pametnije.... pa sad besan na ceo svet... i srbiju, pošto je ona uvek bila deo evrope i sveta. al' ne razume on to :D

Ја му мало припретио, можда је због тога :twisted:
Иначе први пут кад сам послао поруку још сам мислио да је то због врућине, да сам се зезнуо, можда сам погрешио...
Касније видим Јабучило му се обраћа к'о Билију, па рек'о то сам ионако планирао кад је једном вређао Кинезе ... само сам хтео оно Три-Два-Један-Пиздо готов си, па сам се негде захебао :lol: :lol: :lol:

Back