Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ove Srbe šta ja znam a da su iz Srbije, sve su to fini ljudi, onako urbani, znaju nešto i razmišljat svojom glavom. Brinu svoje brige, putuju nesto.
Ovde težišno, ili bar relativnovećinski obitavaju pavijani. Ili pubertetlije-dođe na isto.

Vidim doduše da je u zadnjih 3-4 godine u Srbiji počelo sa aktualizacijom ustaša, snimaju se filmovi, demonizacija po tabloidima, čudno. Kao da se sprema neko s.ranje.

Не брини се ми нисмо почели ни један рат.

Čekaj bre, u čije ime repliciraš? Ti si balija, rvatski cvijet.?:think: Ajd dobro, možeš i ti, ali si isuviše tupav. Za tebe Kanada obećana zemlja. Hvataj se sekire i pravac Severna Amerika.

profilepic356513_2.gif

Ove Srbe šta ja znam a da su iz Srbije, sve su to fini ljudi, onako urbani, znaju nešto i razmišljat svojom glavom. Brinu svoje brige, putuju nesto.
Ovde težišno, ili bar relativnovećinski obitavaju pavijani. Ili pubertetlije-dođe na isto.

Vidim doduše da je u zadnjih 3-4 godine u Srbiji počelo sa aktualizacijom ustaša, snimaju se filmovi, demonizacija po tabloidima, čudno. Kao da se sprema neko s.ranje.

Srbija je široko društvo za razliku od tvoje vukojebine. Ovde ima svega i svakakvih ljudi, pa tako i onih koje nije briga za naše žrtve, a i onih koje je briga. S obzirom na to da se sličan sličnom raduje, ti Srbi koje si sretao su verovatno od onih koje nije briga, što tebi svakako odgovara. I kad dođeš u Srbiju, nema ljudi koji će te tući samo zato što si Hrvat, ali ako probaš da ponoviš neke od svojih stavova glede naših odnosa, gaziće te svi koji budu mogli da se probiju do tebe.

U prevodu, ogromna većina ljudi ovde nema ništa protiv tvoje etničke pripadnosti, ako se uzme sama po sebi. Ali isto tako, tolerancija prestaje kada ta etnička pripadnost počne da se ispoljava na druge načine, svojstvene Hrvatima. Što se tabloida tiče, oni služe dnevnoj politici, ali ako možeš da primetiš neke stvari, uvek se ti tekstovi vezuju za nešto što se dogodilo u Hrvatskoj, a što je opet povezano sa mržnjom prema Srbima. Dakle, Hrvati daju materijal, tabloidi taj materijal koriste. Da nema tog materijala, eventualno bi se reciklirao stari iz nekih prošlih vremena.

- - - - - - - - - -

Naravno da nismo. Ako pogledamo istoriju, jedino što smo ikada započeli je rat sa Bugarima, što je bila greška i za šta smo zasluženo kažnjeni porazom. Sve ostalo su bili interesi raznih sila, ili jednostavno mržnja komšijskog ološa.

Ajde malo da vidimo šta se desilo Bugojanskoj grupi 1972? Kojim povodom su došli u SFRJ? Šta znate o tim dešavanjima. Prvenstvo u odg imaju ustaše i domobrani. Da vidimo kakva je veza NDH - MASPOK - Bugojanska grupa - rat 1991 - sadašnja NDH. Potrudite se...ajde.

I šta smo onda mi počeli tu?

Hrvati nikad nisu mogli sami srusiti Jugoslaviju,a nije da od samog njenog osnutka to nisu i pokusavali,ipak su cinili svega 20% ukupnog stanovnistva te zemlje,ali kad su napokon docekali da i najbrojniji narod ne bude zadovoljan sa tom drzavom,to su i iskoristili,Srbi su se upecali "kao som na durdubak" i nisu shvatili da su postali oruzje kojim su se Hrvati posluzili za unistavanje zajednicke drzave. ;)

Hrvati nikad nisu mogli sami srusiti Jugoslaviju,a nije da od samog njenog osnutka to nisu i pokusavali,ipak su cinili svega 20% ukupnog stanovnistva te zemlje,ali kad su napokon docekali da i najbrojniji narod ne bude zadovoljan sa tom drzavom,to su i iskoristili,Srbi su se upecali "kao som na durdubak" i nisu shvatili da su postali oruzje kojim su se Hrvati posluzili za unistavanje zajednicke drzave. ;)

Pitanje je jasno? Da li postoji veza između NDH - MASPOK-a - Bugojanske grupe - rata 1991 - sadašnje NDH?

I opet pitam, šta smo mi tu počeli?

I opet pitam, šta smo mi tu počeli?

Princip-doveli AU,"bolje rat nego pakt"-doveli Hitlera,"dogadjanje naroda"-doveli NATO....to je samo za tri zadnja rata,nije vraga da su Makedonci to prouzrokovali ?? ;)

- - - - - - - - - -

Šta je isto? Pojasni širokom auditorijumu......pa jbt, ne mogu vam klještima izvlačiti odgovore.

Nema razlike izmedju "NDH - MASPOK-a- Bugojanske grupe - rat 1991 - sadašnje NDH",sve su to stanice na putu Hrvata da stvore nacionalnu drzavu.

Princip-doveli AU,"bolje rat nego pakt"-doveli Hitlera,"dogadjanje naroda"-doveli NATO....to je samo za tri zadnja rata,nije vraga da su Makedonci to prouzrokovali ?? ;)

To je naša stvar, a s obzirom na to da nije uticalo na Hrvate jer ih Nemci nisu napali, već im dali državu, ne znam zbog čega su Hrvati počeli da ubijaju Srbe? A prvi i poslednji rat u tom nizu tek nisu hrvatska stvar. Čak i tu da se ubacimo, nismo mi došli kod Austrougara, nego oni kod nas, pošto poslednjeg puta kada sam proveravao, Austrijanci ne bi trebali da imaju ikakve veze sa Bosnom. Isto kao i NATO sa Kosmetom.

Tvoja priča otprilike zvuči kao priča nekoga ko silovanu ženu krivi zato što je obula visoke štikle.

- - - - - - - - - -

Nema razlike izmedju "NDH - MASPOK-a- Bugojanske grupe - rat 1991 - sadašnje NDH",sve su to stanice na putu Hrvata da stvore nacionalnu drzavu.

'41 su je stvorili uz pomoć Nemaca, a Srbi koji tamo žive se nisu protivili toj državi. Zašto su onda Hrvati počeli da ubijaju Srbe?

- - - - - - - - - -

Dakle period od 1941 do 2018, je ista ili slična ideja, politika!? Slažeš se?

To je naša stvar, a s obzirom na to da nije uticalo na Hrvate jer ih Nemci nisu napali, već im dali državu, ne znam zbog čega su Hrvati počeli da ubijaju Srbe? A prvi i poslednji rat u tom nizu tek nisu hrvatska stvar. Čak i tu da se ubacimo, nismo mi došli kod Austrougara, nego oni kod nas, pošto poslednjeg puta kada sam proveravao, Austrijanci ne bi trebali da imaju ikakve veze sa Bosnom. Isto kao i NATO sa Kosmetom.

Tvoja priča otprilike zvuči kao priča nekoga ko silovanu ženu krivi zato što je obula visoke štikle.

Znam,ali ima jedan mali problem,to je i nasa stvar,a vec sam ti rekao da od Hrvate ne treba izazivati vec od njih bjezati kao od "kuge i rata" a ne samo o tome posprdno pisati. ;)

- - - - - - - - - -

Dakle period od 1941 do 2108, je ista ili slična ideja, politika!? Slažeš se?

Naravno da se slazem,i to ne tek od 1941 vec od 7. stoljeca.

Принцип се изјашњавао као југословенски револуционар и верски је био неопредељен. Пуч од 27. марта је изведен у режији великих сила као и разбијање потоње Југославије 1991. године.
Укратко то су историјски факти.
Хрватски фирер Туђман некадашњи дочасник НДХ, се хвалио да је отпочео рат, суштина је да је Туђманов шовинизам био искоришћен и кад је постао сметња добио је галопирајући рак. Сад је на челу тзв. неовисне и демократцке Хрватске председница школована у контраобавештајној служби једне водеће западне земље.

Znam,ali ima jedan mali problem,to je i nasa stvar,a vec sam ti rekao da od Hrvate ne treba izazivati vec od njih bjezati kao od "kuge i rata" a ne samo o tome posprdno pisati. ;)

Ne znam kako bih ti drugačije objasnio, ali dolazak Nemaca je Hrvatima pomogao, a ne odmogao. Stoga i nije bilo razloga da ubijaju Srbe. U prevodu, ako su Hrvati želeli da se odvoje od Jugoslavije, demonstracije u Beogradu su im pomogle i trebalo je da budu zadovoljni time.

Da ne pričam kako su posle PSR mogli lagano da počnu samostalan život, jer ih naša vojska nije osvojila, već tamo došla na poziv. Mogli su već tada da imaju nacionalnu državu, a izabrali su da uđu u Jugoslaviju. Samo, jedno je uspostaviti takvu državu, a drugo je da se ona održi i konsoliduje, za šta Hrvati nisu bili sposobni.

Što se izazivanja Hrvata tiče, oni jesu za sprdnju kao protivnik, a nevine i nenaoružane ljude mogu i ja da izmasakriram, samo što ne verujem da bi to bio dovoljan razlog nekome ko slučajno preživi da se ne vrati i ubije me. U svemu tome ima jedna dobra stvar po nas, a to je da Hrvati više nemaju nevine Srbe u svom dometu. Dakle, ako je i postojao razlog za izbegavanje Hrvata jer bi nekome od nesrećnih Srba koji tamo žive mogli da naude, nakon poslednjeg rata taj razlog više ne postoji. Imamo čistu situaciju za sledeći rat da pobijemo ološ i ne gledamo gde udaramo :whistling:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back