Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Глупог човека ћете препознати по томе што се ничег не стиди (Сигмунд Фројд). Тако одвалити неку очигледну лаж и мислити да други то неће уочити јесте очигледан доказ глупости. Изгледа се хрватској историји тј њиховој верзији историје (и даљној и блиској) смеју сви нормални. На пдф је очигледно, провале се већ после пар постова мислећи да ће наметнути глупост тј хрватштину као тренд.

Глупог човека ћете препознати по томе што се ничег не стиди (Сигмунд Фројд). Тако одвалити неку очигледну лаж и мислити да други то неће уочити јесте очигледан доказ глупости. Изгледа се хрватској историји тј њиховој верзији историје (и даљној и блиској) смеју сви нормални. На пдф је очигледно, провале се већ после пар постова мислећи да ће наметнути глупост тј хрватштину као тренд.

Šta je rekao taj Frojd za patološke lažljivce?„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“
:cool:

Ne znaju. Odnosno možda znaju sada, kada im na forumima prikazuju ovakve slike, pošto čisto sumnjam da su imali prilike u Hrvatskoj da gledaju dokumentarne emisije sa takvim sadržajem. A budući da iste osobe nastavljaju sa svojim divljačkim stavovima, red je i da se nastavi sa prikazivanjem rezultata tog divljaštva.

Kakvim divljackim stavovima? Ispravi me ako gresim, ali ja nisam ovde procitao da se iko ikada sprdao sa mrtvima ili ih negirao, najradikalniji je zapravo onaj neki sta stavlja ovde hiljadu linkova i misli da je strasno pametan, ali cak ni on to ne negira.

Šta je rekao taj Frojd za patološke lažljivce?„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

Ne,to je na crkvi u Magdeburgu napisao neki Jovan Dukic dok je "baustelisao" po Njemackoj. ;)

Jadno je kako ne das toj jadnoj decici mira, vec ih koristis iz sebicnih razloga. Na ovom forumu postoje vraski dobri diskutanti koji ovo nikad na pamet nije palo sto govori o tebi tvojim kapacitetetima i inteligenciji. Nisi ti sad veci Srbin, naprotiv

Ovde svi znaju, a zar mislis da je forum pravo mesto za to, da zbog sebicnih interesa, ej pazi zbog forumskog prepucavanja to radis...

Opet kevćeš, pudlo ustaška. Loš pokušaj. Loše, veoma loše ustašo. Bitango ustaška, te svoje ucveljene fore ne možeš prodati ni deci u Varaždinu, jer ti neće poverovati. Znaš zašto.? Jer u nastavnom sistemu imate knjigu Mile Budaka,prikazujete ustaškoj mladeži Sedlararov film u kom se Jasenovac predstavlja ne kao logor, već kao sabirni centar i radni logor i tvrdi da je ''logor smrti'' postao tek nakon 1945. kada su vlalst preuzeli komunisti pod vođstvom Josipa Broza Tita. Slavite ubicu Barešića, Ludviga Pavlovića, održavate mise Paveliću, Stepincu...na HRT-u veličate Francetića, promovišete knjige Mit o Jasenovcu.....protestujete u UN u vreme izložbe o pomenutom logoru. BITANGO ustaška, vidiš, izgleda da su deca različita, pa vam bode oči. Ajde, sad marš.

- - - - - - - - - -

9c334e2a88ecdaafb34d.jpeg
1941 NDH

- - - - - - - - - -

CLqYkk6WIAA1WBO.jpg
Današnja NDH

- - - - - - - - - -

Opet kevćeš, pudlo ustaška. Loš pokušaj. Loše, veoma loše ustašo. Bitango ustaška, te svoje ucveljene fore ne možeš prodati ni deci u Varaždinu, jer ti neće poverovati. Znaš zašto.? Jer u nastavnom sistemu imate knjigu Mile Budaka,prikazujete ustaškoj mladeži Sedlararov film u kom se Jasenovac predstavlja ne kao logor, već kao sabirni centar i radni logor i tvrdi da je ''logor smrti'' postao tek nakon 1945. kada su vlalst preuzeli komunisti pod vođstvom Josipa Broza Tita. Slavite ubicu Barešića, Ludviga Pavlovića, održavate mise Paveliću, Stepincu...na HRT-u veličate Francetića, promovišete knjige Mit o Jasenovcu.....protestujete u UN u vreme izložbe o pomenutom logoru. BITANGO ustaška, vidiš, izgleda da su deca različita, pa vam bode oči. Ajde, sad marš.

- - - - - - - - - -

Pogledajte prilog 522041 1941 NDH

- - - - - - - - - -

Pogledajte prilog 522042 Današnja NDH

Гле, црвене мараме ко титови пионири :think:

- - - - - - - - - -

Pogledajte prilog 522041 1941 NDH

- - - - - - - - - -

Pogledajte prilog 522042 Današnja NDH

- - - - - - - - - -

Gadljiv si na dečicu?

Jesi dobro, jesi se zadovoljio sad tom bolesnom potrebom da na ledjima mrtve decice glumatas velikog Srbina? Mene nisi uverio a ni nikoga drugog verujem.

Elem, o kakvim tim crnim knjigama pises i kakve veze to sa forumom imas? Ajde pogledaj kome si slao te slike, osobi koja je ovde godinama i kojoj si samo ti postavio te slike nekoliko desetaka puta, a gde su drugi. I to zbog forumskog prepucavanja. Jadno bedno nedostojno. U danasnje doba interneta gde je sve dostupno, ti to radis samo zato da zadovoljis svoje bolesne potrebe i tacka, nemas opravdanja

- - - - - - - - - -

Pogledajte prilog 522045 Pogledajte prilog 522046

- - - - - - - - - -

A ovo su Srpska deca za vreme NDH...te slike ima da preneseš ustaškoj mladeži..LOOnc=U=

Odvratno da ne das toj jadnoj deci mira zbog bolesnih potreba.

Jesi dobro, jesi se zadovoljio sad tom bolesnom potrebom da na ledjima mrtve decice glumatas velikog Srbina? Mene nisi uverio a ni nikoga drugog verujem.

Elem, o kakvim tim crnim knjigama pises i kakve veze to sa forumom imas? Ajde pogledaj kome si slao te slike, osobi koja je ovde godinama i kojoj si samo ti postavio te slike nekoliko desetaka puta, a gde su drugi. I to zbog forumskog prepucavanja. Jadno bedno nedostojno. U danasnje doba interneta gde je sve dostupno, ti to radis samo zato da zadovoljis svoje bolesne potrebe i tacka, nemas opravdanja

- - - - - - - - - -

Odvratno da ne das toj jadnoj deci mira zbog bolesnih potreba.

Odvratno je to što su tvoji pretci radili i rade. Mrš sad, ološu ustaški.

Odvratno je to što su tvoji pretci radili i rade. Mrš sad, ološu ustaški.

Odvratno je sta su Ustase radili da, i sam imam u svojoj familiji zaklane od noza Viktora Tomica, ali ovo sad sta ti radis je dno dna, bedno, jadno i nedostojno i jos si uveren da si ti sad neki velik Srbin, da radis nesto dobro, a radis tako jjadnu stvar da je to bas onako..jadno bedno i nedostojno, verovatno si i kao osoba takav

Odvratno je sta su Ustase radili da, i sam imam u svojoj familiji zaklane od noza Viktora Tomica, ali ovo sad sta ti radis je dno dna, bedno, jadno i nedostojno i jos si uveren da si ti sad neki velik Srbin, da radis nesto dobro, a radis tako jjadnu stvar da je to bas onako..jadno bedno i nedostojno, verovatno si i kao osoba takav

Tako je USTAŠO, a sad pravac međ sadašnju ustašku mladež i lično im objasni. I nemoj da mi zamuckuješ, smiri se. Treba da rikneš na forumu u novoj aljini.

Tako je USTAŠO, a sad pravac međ sadašnju ustašku mladež i lično im objasni. I nemoj da mi zamuckuješ, smiri se. Treba da rikneš na forumu u novoj aljini.

Wannabe veliki Srbinu, gledajuci metodama kojima se sluzis, dobro bi razmislio pre nekoga nazoves Ustasom, jer si im ko jaje jajetu, da si rodjen u neko drugo vreme ti bi bio savrseni Ustasa i taj tvoj recnik i kao neka nasilnost ne moze prevariti nikoga, niti si veci Srbin sad niti si bolji covek.

Wannabe veliki Srbinu, gledajuci metodama kojima se sluzis, dobro bi razmislio pre nekoga nazoves Ustasom, jer si im ko jaje jajetu, da si rodjen u neko drugo vreme ti bi bio savrseni Ustasa i taj tvoj recnik i kao neka nasilnost ne moze prevariti nikoga, niti si veci Srbin sad niti si bolji covek.
USTAŠO, šta ti je sa starim nikom? Gde piše da sam ja Srbin. Rus sam bre. :eek:

- - - - - - - - - -

I nemoj da pretvaraš ovo u chat...samo argumenti.

Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Hrvatskoj vraćene 182 ikone

Piše: Danas Online13. decembra 2018.

Kulturna dobra iz Eparhije osječko-poljske i baranjske, Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske i Eparhije pakračko-slavonske otpremljena su danas u crkve i riznice Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj, nakon što je Mešovita srpsko-hrvatska međudržavna komisija za povraćaj kulturnih dobara utvrdila da su se za to stekli svi neophodni uslovi.

Kako se navodi u saopštenju, crkvama Svetog Georgija u Boboti i Svetog Nikole u Vukovaru u Eparhiji osječko-poljskoj i baranjskoj vraćene su 63 ikone, Riznici Blagoveštenja u Dubrovniku u Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj 11 ikona, a crkvama Svetog Georgija u Velikim Bastajima i Svetog Nikole u Lisičini u Eparhiji pakračko-slavonskoj 108 ikona koje će se čuvati u novom depou Eparhijskog dvora u Pakracu, na osnovu Sporazuma između dve zemlja i pratećeg Protokola, uz saglasnost Svetog Arhijerejskog Sinoda Srpske pravoslavne crkve.

Na sastanku Mešovite komisije koji je održan u Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture – Petrovaradin, usvojen je zapisnik sa prethodne sednice Komisije održane u julu u Zagrebu, ističe se u saopštenju. Razgovaralo se o obnovi riznica u Krki i Šibeniku, planu čuvanja materijala iz Eparhije dalmatinske i u Eparhiji osječko-poljskoj i baranjskoj, kao i nastavku obnove Eparhijskog dvora u Pakracu sa riznicom.

Шта је сад ово??? Враћају иконе А ГДЕ СУ СРБИ???

Poslednja izmena:

USTAŠO, vidim da je to citat. Možeš li reći koji je naziv knjige, kog autora, i meni najvažnije, na kojoj strani se nalazi?...... Pošto si tupav, odnosi se na ovaj citat " Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

- - - - - - - - - -

Loonc=U=, vidiš kako ja tražim argumente, a ne ustaško foliranje, koje se pretvara u chat.......ps..može i neki drugi ustaša da mi odgovori na pitanje, nije problem. Ajde, može i satnik ili domobran, nisam sitničar.:eek:

Poslednja izmena:
Ove Srbe šta ja znam a da su iz Srbije, sve su to fini ljudi, onako urbani, znaju nešto i razmišljat svojom glavom. Brinu svoje brige, putuju nesto.
Ovde težišno, ili bar relativnovećinski obitavaju pavijani. Ili pubertetlije-dođe na isto.

Vidim doduše da je u zadnjih 3-4 godine u Srbiji počelo sa aktualizacijom ustaša, snimaju se filmovi, demonizacija po tabloidima, čudno. Kao da se sprema neko s.ranje.

" Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

Da,taj Dukic je bas propisno isarao magdeburgsku katedralu da bi nam rekao ono sto vec svi znamo...:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back