Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I, tradicija se nastavlja!
U Naredbi za evakuaciju 26 sela, naseljena vecinski srpskim stanovnistvom podno Papuka i Psunja, jedinoj takvoj nakon II svjetkog rata u Evropi....

U čišćenju „nepokornih” sela, uključujući i nekoliko susjednih, prema Veritasovim, još uvijek nepotpunim podacima, ubijeno je 71 lice srpske nacionalnosti, od kojih su 42 stariji od 60 godina, među kojima je 33 žena. Samo u jednom danu, 10.12.1991. godine, u Šnjegaviću i Vučjaku Čečavskom ubijeno ih je 36, prosječne starosti oko 60 godina, među kojima i 20 žena. U tim selima su, nakon što je narod iseljen, pripadnici HV-a opljačkali, minirali i popalili 616 stambenih i 590 gospodarskih objekata, dok su bez kuća ostala 1.492 lica."" (...)
https://banija.rs/novosti/17318-godisnjica-evakuacije-srba-iz-26-sela-pozeske-kotline.html

Knindze_1_i_2.jpg

IZ DUBROVNIKA I CAVTATA ŠIRI VELIKOSRPSKU IDEOLOGIJU: Zašto hrvatska policija ne reagira na neistine koje vrijeđaju Hrvate i Hrvatsku
1.-Srpkinja-Vesna-Pesic-532x330.jpg

Izvjesna Vesna Pešić neometano iz Dubrovnika i Cavtata širi velikosrpsku ideologiju / Foto: Facebook

IZ DUBROVNIKA I CAVTATA ŠIRI VELIKOSRPSKU IDEOLOGIJU: Zašto hrvatska policija ne reagira na neistine koje vrijeđaju Hrvate i Hrvatsku

24-08-2018

Objava na dubrovačkom portalu Dulist o izvjesnoj Srpkinji Vesni Pešić koja iz Dubrovnika i Cavtata širi velikosrpsku i četničku ideologiju izazvala je brojne komentara ali i pitanja čitatelja.

Tako Pešić na svom profilu uz slike iz Dubrovnika doslovno piše:

“Pitaju me kako se osjećam u Dubrovniku? Kao svoj na svome! Ovaj grad su osnovala srpska plemena Travunjani, Zahumljani i Konavljani i dala mu ime Dubrava po gustoj hrastovoj šumi. U ovom gradu oduvijek se govorio prvo srpski jezik, potom talijanski, a onda u manjem broju neki ostali jezici. Naravno, o novokomponiranom jezicima nije bilo ni riječi. Ovdje je na srpskom jeziku srpske knjige tiskala Srpska dubrovačka tiskara, a najveći dubrovački pjesnik bješe Srbin Ivo Gundulić. (Konačno, ovde u ruci držim malu Vincansku boginju i roman Itake! Tu je i marama sa Vincanskim pismom. Moji pratioci svuda po svijetu,” stoji u njezinoj velikosrpskoj objavi punoj neistina.

Tijekom boravka u Cavtatu snimila je i na fejsu objavila video iznad kojeg piše: Ovo je srpski grad Cavtat, središte Oblasti Konavle koju su osnovali i naselili Srbi.
U video ponavlja velikosrpsku i četničku ideologiju, koja je i u zadnjem oslobodilačkom Domovinskom ratu nanijela velika stradanja krajnjeg juga Hrvatske, razorila Dubrovnik, spalila Konavle, …
Najčešća pitanja onih koji pročitaju i pogledaju neistine velikosrpkinje Vesne Pešić pitaju se: Što radi hrvatska policija? Zašto se ne reagira i ne zaustavi širenje velikosrpske ideologije te dopušta stavljanje soli na još uvijek nezarasle hrvatske rane u Dubrovniku i Cavtatu?
Fenix-magazin/SIM/DuList

ДаклеМ, 'рвати су стваааааарно тешки идиоти, јбт........ па моја породица по мушкој линији НЕКОЛИКО ВЕКОВА УНАЗАД УПРАВО ПОТИЧЕ ИЗ ДУБРОВНИКА И БИЛИ СУ ПРИНУЂЕНИ ЗБОГ ПОКАТОЛИЧАВАЊА И ВАТИКАНА ДА СЕ ИСЕЛЕ И НАСЕЛЕ СА ОВЕ СТРАНЕ ДРИНЕ КОД ЛОЗНИЦЕ ------- деца су била три брата Ивко, Мирко и Марко - И ПО ЊИМА СУ ТАДА НАСТАЛА НОВА ПРЕЗИМЕНА.
Све постоји записано у књигама Архива Дубровника УКОЛИКО УСТАШКА СТОКА НИЈЕ УНИШТИЛА И ТА ДОКУМЕНТА.........

U CENTAR: VESNA PEŠIĆ - Srpkinja zbog koje se u Hrvatskoj policija "digla na noge"!

Poslednja izmena:
Apsolutno ništa što Hrvati i bez toga nisu radili :kafa: Što će reći, stoki ne treba povod da bude stoka, ona je to i bez povoda jer joj je priroda jednostavno takva.

He,he.....stari prdonja uopce nije shvatio da je on pozvan u emisiju upravo zato jer se znalo za njegove stavove,da ih nije sam izrekao,bio bi naveden da ih izrece. :D

Razmisljali su da pozovu istoricare Dimica ili Bjelajca ali su procijenili da od njih nece dobiti ono sto im je bio cilj,to mi je rekao jedan od sudionika te emisije. :D

Tamo ste Hrvati.
Jeste, kako da ne.Vi uvek nama podmećete ono što vi radite.:bye:

- - - - - - - - - -

Bura oko izbora ne prestaje: Komšić "persona non grata"
Široki Brijeg, Sarajevo -- Iako zvanični rezultati izbora za Predsedništvo BiH još nisu objavljeni, a gradonačelnici desetak hercegovačkih opština proglasili nepoželjnim Željka Komšića.
16832361255bc5bfd7f0677027994738_v4_big.jpg

EPA-EFE/FUAD FOCO​

Komšić je, prema do sada objavljenim rezultatima, pobedio u trci za hrvatskog člana Predsedništva BiH.
Komšić je izabran većinom bošnjačkih glasovima, a u osluci da se proglasi nepoželjnim pridružio se i prvi čovek Širokog Brijega.
Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević saopštio je danas da su Hrvati u BiH još jednom prevareni te da Željko Komšić nije dobrodošao u Široki Brijeg i da je za gradsku upravu "persona non grata".

"Nažalost, mi Hrvati smo opet prevareni. Bošnjačkim glasovima dirigovanim od političkoga Sarajeva Željko Komšić ponovo je izabran na poziciju koja pripada Hrvatima. Ovakva politička situacija nikome na donosi dobro, a najmanje Bosni i Hercegovini. Izbor Komšića je nelegitiman i to je jasna poruka koju želimo poslati.

Takođe, kao takav nije dobrodošao u naš Široki Brijeg i on je za nas 'persona non grata'", zaključio je Kraljević, preneo je sarajevski portal Klix.

Komšića su ranije na sličan način okarakterisali i HDZ-ovi načelnici i predsednici općinskih veća drugih hercegovačkih i srednjobosanskih sredina.
Hrvati na aparatima! :lol:

Sta se ovo desava?
U demokratskoj, slobodnoj EU clanici?
Moras prepisati imanje na drzavu da bi dobio pomoc?
O brizi za povratnike ovdje u Kašiću, nema ni govora. Evo, prije nepunih mjesec dana umro je vremešni Ilija Višić, čovjek koji je živio potpuno sam, a bio je i narušenog zdravlja. Nikada mu nitko nije ništa pomogao od onih silnih socijalnih službi i ustanova u Zadru i Zagrebu. Kad je tražio pomoć, rekli su da kuću i zemlju mora prepisati na državu. Radije je umro, a siguran sam da je umro gladan. Brigu o njemu vodili su jedino pripadnici nekakve crkve koji su mu dva puta tjedno donosli hranu i lijekove. Mislim da ga nitko tamo u kancelarijama nije imao niti u evidenciji. Ima još takvih Ilija ovdje
https://www.portalnovosti.com/nasjeli-smo-na-pricu

Sta se ovo desava?
U demokratskoj, slobodnoj EU clanici?
Moras prepisati imanje na drzavu da bi dobio pomoc?
O brizi za povratnike ovdje u Kašiću, nema ni govora. Evo, prije nepunih mjesec dana umro je vremešni Ilija Višić, čovjek koji je živio potpuno sam, a bio je i narušenog zdravlja. Nikada mu nitko nije ništa pomogao od onih silnih socijalnih službi i ustanova u Zadru i Zagrebu. Kad je tražio pomoć, rekli su da kuću i zemlju mora prepisati na državu. Radije je umro, a siguran sam da je umro gladan. Brigu o njemu vodili su jedino pripadnici nekakve crkve koji su mu dva puta tjedno donosli hranu i lijekove. Mislim da ga nitko tamo u kancelarijama nije imao niti u evidenciji. Ima još takvih Ilija ovdje
https://www.portalnovosti.com/nasjeli-smo-na-pricu
Kako rade, tako im se vraća.Izbaciše ih muslimani iz Hercegbosne.:hahaha:

Kako rade, tako im se vraća.Izbaciše ih muslimani iz Hercegbosne.:hahaha:

Mani "Hercegbosnu"!
Meni je do sirotinje dolje koja nema struju , ili vodu, a uveli prije pedeset godina svojim doprinosima i radom!
Nije to Holandija gdje procjenjujes hoce li neko sa dva stana u vlasnistvu imati pravo na socijalnu pomoc!
Sramota!
Cast svakom Hrvatu, a poznajem ih nekolicinu, koji su se odmah nakom augusta 1995.g. uputili u Krajinu da pronadju prezivjele i pomognu im da prezive!
Nekima od njih, neka dusa pociva u miru!

Mani "Hercegbosnu"!
Meni je do sirotinje dolje koja nema struju , ili vodu, a uveli prije pedeset godina svojim doprinosima i radom!
Nije to Holandija gdje procjenjujes hoce li neko sa dva stana u vlasnistvu imati pravo na socijalnu pomoc!
Sramota!
Cast svakom Hrvatu, a poznajem ih nekolicinu, koji su se odmah nakom augusta 1995.g. uputili u Krajinu da pronadju prezivjele i pomognu im da prezive!
Nekima od njih, neka dusa pociva u miru!

Mani se ravnokotarskih Srba,meni je do Hrvata bosanske Posavine...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back