Metal VS. Punk

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
METAL
Zato sto je muzika dosta kompleksnija,
pevaci uglavnom umeju da pevaju,
neretko pevaju i u operama
(a nema takvih vokala u panku),
textovi su kompletniji, poucni, zanimljivi, inspirativni, produhovljeni...
Obuhvataju razne teme...
I da naglasim SVE ZAVISI KOJI JE METAL U PITANJU...
A i poredjenje je bzvz...

To je vise ono stvar ukusa,ako bi zasli u druge sfere mnoge stvari bi otisle u korist metala.Izmedju ostalog i ove koje je nodi-wolf nabrojao.

I mislis da su sve te karakteristike bolje od jednog panka koji nije samo muzika vec i IDEOLOGIJA! ***, ne bih se sa tobom slozio, pank je sam po sebi u muzickoj formi prost, ali takav je upravo zato sto je zeleo da izbegne solaze od 15 minuta...

I nemojte se zavaravati da su svi pank muzicari truba jer nisu, jednostavno, svidja im se ideologija i taj zivot!

I jos nesto, od pogo igre (koja je sastavni deo panka) je nastala sutka bez koje ne moze da prodje metal 'cert! Outfit metalaca je zasnovan na panku, fetish narukvice, kozne jakne i pantalone pa i cokule...tako da, dragi metalci koji pljujete po panku, stvorite nesto svoje pa ga onda hvalite! ;)

jao bre nemoj da me zasmejavas,ocigledno nisi mnogo upucen u metal.

Procitaj bilo koji tekst iole ozbiljnijeg black metal benda i samo ce ti se kasti.

a sad ako cu da generalizujem stvari kao ti onda bi trebao da kazem da je punk IDEOLOGIJA sranje jer im se pesme nazivaju tipa More Beer,I Walked With A Zombie itd.

jao bre nemoj da me zasmejavas,ocigledno nisi mnogo upucen u metal.

Procitaj bilo koji tekst iole ozbiljnijeg black metal benda i samo ce ti se kasti.

Aaaa to je znaci vasa ideologija, kul! A danas svaki metal bend ima svoju ideologiju jel? Covece, nema tu socijalnih pitanja, bavljenja necim konkretnim...samo sladunjava patetika, kitnjasti tekstovi, metafore... Mislim, to jeste umetnost ali ideologija nije!

Got you on our video screens
We're the New York City Police
OK boys now keep it clean
We're the New York State Police
We ain't green we ain't boy scouts
We know if you're holding out

Ovo je pank tekst, opisano nesto vrlo prosto i realno! Pank nije samo napijanje...a to da li je ideologija sranje ili ne to je druga tema, jer, ideologija postoji kakva god da je ;)

I mislis da su sve te karakteristike bolje od jednog panka koji nije samo muzika vec i IDEOLOGIJA! ***, ne bih se sa tobom slozio, pank je sam po sebi u muzickoj formi prost, ali takav je upravo zato sto je zeleo da izbegne solaze od 15 minuta...

I nemojte se zavaravati da su svi pank muzicari truba jer nisu, jednostavno, svidja im se ideologija i taj zivot!

I jos nesto, od pogo igre (koja je sastavni deo panka) je nastala sutka bez koje ne moze da prodje metal 'cert! Outfit metalaca je zasnovan na panku, fetish narukvice, kozne jakne i pantalone pa i cokule...tako da, dragi metalci koji pljujete po panku, stvorite nesto svoje pa ga onda hvalite! ;)

Na koncertu kamelota nije bilo sutke...:mrgreen:

Sutke su postojale i u rocke'n'rollu...
Inace nemam nista protiv panka...
Cak gotivim par bendova,
(ali samo one koji su duhoviti, ili ti neozbiljni),
i metal ima ideologiju i TO svaka vrsta metala ima svoju ideologiju,
koliko vrsta METALA toliko ideologija...

Narukvice i kozne jakne su nosili prvo ROCKERI,
tako da to nisu izmislili pankeri...

Brate prvo nauci da pravis razliku.
Punk i metal nemaju nista zajednicko osim sto se sviraju istim instrumentima.Ali opet ni za to nisi dovoljno kompetentan da bilo sta kazes.Izgleda da nemas predstavu da postoji i takav black metal,i bilo koji drugi podpravac u metalu.

Cinjenica je da black metal ima takvu strukturu da se ne bave socijalnim pitanjima.Bas ce neko sa sve corpse paintom i lancima da peva o socijalnim problemima i da se dere iz petnih zila MORE BEER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Punk black ako bas nikad nisi cuo je Impaled Nazarene

uncrowned in Tarterean Sulphur
elder than the Memphian kings
Thy reign so timeless and infinite
ever silent watchers, whom mankind yet aches to embrace
grand me Thy Promethean rays
blacker than light...
conquering lion headed god
by the name ov Legion dost Thou arrive

mislis da je ovo nalupano?Varas se decko,za ovakav tekst su procitane gomile knjiga cija je tematika mitologija.Sve te reci sa velikim pocetnim slovima su tako radi fore stavljena?

Got you on our video screens
We're the New York City Police
OK boys now keep it clean
We ain't green we ain't boy scouts
We know if you're holding out

Ovo je pank tekst, opisano nesto vrlo prosto i realno! Pank nije samo napijanje...a to da li je ideologija sranje ili ne to je druga tema, jer, ideologija postoji kakva god da je ;)

Svakom svome ali brate ne mozes da poredist nesto tako sa mnogo ozbiljnijom muzikom.To je van zdrave pameti,i reci da metal nema ideologiju.

Ali sta je tu olicenje metala?? Kompleksan tekst? evo ti dorsi, i oni imaju kompleksne tekstove...

Rekao si da metal ima ideologiju, ja ne znam koja je, hoces da mi objasnis?

p.s. Nodi- Kada kazem pank ja mislim na pank-rokere a ne na kalifornijsku decurliju...poslusaj bend johnny thunders and the heartbreakers! Odlican primer za pank-rokere...znaci, nisu neki klinci koji rokaju dajte mi piva i tri akorda!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back