Metal preporuke

vecina ih peva kao da su doshli na utakmicu (corpse grinder i njemu slichni) a opet imash gomilu ljudi koji imaju i vishe nego nadljudski growl koji unosi atmosferu u paketu sa muzikom!!!
Vecina njih pjeva krajnje nerazumljivo i bez ikakve melodije, sto za power i progresiv ne mozes reci,(melodija) cak malo momaka moze da pjeva na taj nacin. Death metal bih mogla slusati kad bih slusala samo instrumental, bez glasa...pjevaca :roll: :mrgreen:

da mi je samo znati zashto vodim umnu borbu sa nenaoruzanima...

Bicu pristojnija od tebe, i pitati te cemu izraz "nenaoruzan".
Da bi me tvoja malenkost razumjela, kao primjer cu uzeti bilo koju pjesmu recimo Alogije, i pitati te da li bi je mogao otpjevati.
Ti mozes reci da nam se ukusi ne slazu, i da ti en slusas tu vrstu muzike, ali reci da ne znam o cemu pricam, zbog toga sto se ne slazes samnom, nije na mjestu.

Bicu pristojnija od tebe, i pitati te cemu izraz "nenaoruzan".
Da bi me tvoja malenkost razumjela, kao primjer cu uzeti bilo koju pjesmu recimo Alogije, i pitati te da li bi je mogao otpjevati.
Ti mozes reci da nam se ukusi ne slazu, i da ti en slusas tu vrstu muzike, ali reci da ne znam o cemu pricam, zbog toga sto se ne slazes samnom, nije na mjestu.

pa i ne znash o chemu prichash ochigledno jer da znash ne bi bilo onog posta gore! To prvo, drugo, pevanje Alogia-e svako moze da izvede ko i ole moze da izvuche visok glas, *** od prekomerne upotrebe pljuga i alkohola u tinejdzerskim danima ja mogu samo Motorhead i/ili Accept da pevam z:mrgreen:! Imam vec jednog ortaka koji ni ne slusha power metal a opet Bajku od Alogia-e ili bilo koju drugu njihovu pesmu otpeva bolje i od samog Nikole i to bez studijskih efekata a opet ajd' da chujem nekoga da izvuche scream kakav ima chovek koji mi je posluzio kao inspiracija za nick na forumu, isto kako ga i on izvlachi, bez naprezanja glasnih zica, opushteno skorz, ili pak growl kao shto ga izvlachi Karl Sanders, Dallas Toler Wade ili Chris Barnes!!! Hocesh sutra malo! Gomila death pevacha se zaista dere kao da su doshli na utakmicu ali opet pored ove trojice ima ih josh vrlo malo chije su glasovne mogucnosti neprevazidjene... Setimo se samo vriska na Death obradi Painkiller-a i pokojnog Schuldiner-a! E to su glasovne mogucnosti a ne razmahivanje oktavama kao da su pevachu od tatka ostale...

Poslednja izmena:
Pa i pricali smo u globalu, a ti si i sam rekao "vecina ih peva kao da su doshli na utakmicu".
Ja sam dala komentar na to. Mozda tvoj jedan drug moze, ali ne mogu ostali. Sad, zasto, zbog "pljuge" ili neceg drugog, to te niko ne pita.
- dopinos temi, nije novo, ali preporucujem da slusate nju :)

Vecina njih pjeva krajnje nerazumljivo i bez ikakve melodije, sto za power i progresiv ne mozes reci,(melodija) cak malo momaka moze da pjeva na taj nacin. Death metal bih mogla slusati kad bih slusala samo instrumental, bez glasa...pjevaca :roll: :mrgreen:

E vidis u death metalu postoje pevaci koji mogu da izvuku growl i clean bez ikakvih problema.

Volim ja clean vokale,ali ne u hevi metalu,sama struktura hevi metala me iritira,a ne plus vokal

Death metal ima drugaciju koncepciju od power-a i glupo je porediti ga.Death metal je tu da pokaze svu svoju sirovost i brutalnost,tehnicku potkovanost i brzinu.Power opet pokazuje neke druge sfere muzike.Glupo je porediti zanrove,a i nezrelo je
Inace mogu da slusam neke pesme od hammerfall-a,rhapsody,sonata arctica,blind guardian mogu skoro sve da slusam,ali to nije moja interesna sfera.Ipak sam za parolu da ljudi slusaju ono sto im se svidi bez obzira kog to zanra bilo.

Death metal ima drugaciju koncepciju od power-a i glupo je porediti ga.Death metal je tu da pokaze svu svoju sirovost i brutalnost,tehnicku potkovanost i brzinu.Power opet pokazuje neke druge sfere muzike.Glupo je porediti zanrove,a i nezrelo je
Inace mogu da slusam neke pesme od hammerfall-a,rhapsody,sonata arctica,blind guardian mogu skoro sve da slusam,ali to nije moja interesna sfera.Ipak sam za parolu da ljudi slusaju ono sto im se svidi bez obzira kog to zanra bilo.

Ja sam shvatila da ih je on poredio, zato sam ono i napisala.

Danas videh ovo:

Eyes Of Noctum - Inceptum (2009)
Melodic/Symphonic Black Metal
United States

http://4.***************/_kenLs7M84dk/S1w9ZnYjayI/AAAAAAAADFg/lCd8B8bwr3o/s320/acov_tid108005.jpg

Nije bukvalno preporuka jer jos ni ja nisam preslusao, ali ono sto je zanimljivo jeste to da je pevac sin Nikolasa Kejdza xD
Trebalo bi da podseca na Dimmu Borgir po ovom opisu.

http://4.***************/_kenLs7M84dk/S1w9Z-_OPyI/AAAAAAAADFo/Pf73uFOnTks/s320/0,,15792751-EXH,00.jpg

Poslednja izmena:

Back