Mesta za izlaske u Valjevu

Iskreno mislim da je ova tema bila ili nesto sl.
Ali morao sam da ovo podelim sa vama,citao sam Napred i iznervirao sam se kao nikada kada sam procitao sta "nasi" dragi roditelji misle do kada smemo da ostanemo u gradu,tacnije opstina je usvojila akt po kom svi kafici imaju radno vreme do 24h u cilju smanjivanja broja pijanih maloletnika.Vidite to i nije tako lose,ali zasto moraju da zatvaraju kafice u ponoc,zato sto ne obavljaju roditeljske duznosti i sada mi,obicni gradjani moramo da ispastamo zbo njihove nesposobnosti vaspitavanja sopstvene dece.
Navodno ako kafici rade do 24h kao niko nece biti pijan,nace moj tuki,pa odoh u park ili u gim. da pijem.Mozda ce i tamo da zabrane da se ide.Debili

Ko kaze da zatvaraju? Mozda samo zatvore vrata i navuku zavese na prozore da se ne vidi,kafici idalje rade!

ma to je vec provaljena fora al ovaj put su kazne BIG . Pazi ovakva ista frka je bila kad sam ja bio vasih godina i to sr e je trajalo jedno 3-4 meseca i onda je radio kako je ko hteo . Zatim su to pokusali opet kroz godinu dve i opet ista prica - a tako ce biti i ovaj put - mora malo i ova vlast da po***** ovaj narod

Pa ja mislim da se vec pricalo o ovome pre par godina i da nista nije uradjeno. Ali cini mi se da su sad ozbiljnii. Ali po meni opet to nema nikakvog efekta. Ako ce neko da pije on ce da pije i gotovo, tu nema pomoci, a poznato je da kad je nesto zabranjano onda je to i sladje... Jel tako? Pa kupice oni pice u 5 po podne pa ce posle ponoci po parkovima. I ovako kad vidis, vise ima ljudi ispred kafica nego u njima. Kad bolje razmislim ovo ce delovati samo na devojke, a krece i zima, mozda im i uspe... Ovo znaci samo jedno - krecu zurke po kucama. Ako se misle da ce roditelji to spreciti - varaju se.

Eto ja se ovome protivim, iako je sam cilj cele akcije dobar, da mladi prestanu da piju. Ali ovo i mene osudjuje jer ja sad vise necu moci da sedim u miru u nekom kaficu do sitnih sati (sta da radim rodjena sam nocu, a imam i problema sa spavanjem) sa drustvom ili deckom i to ne pijana, vec potpuno trezna. Eto to me iritira... i zao mi je sto nisu nasla neki drugi nacin, mada se ovo cini kao nesto zdravije, jer san cuva zdravlje (ali kod mene ne pali nista, kad ne mozes da zaspis, jerdnostavno ne mozes, pa makar ustajala svaki dan u 6).

Ne volim ogranicavanja slobode, moje vaspitanje je sasvim dovoljno da se normalno ponasam. Samo nam jos nekako fali da uvedu neki zakon pa da se nocu ne sme setati... mada znam, verovatno preterujem kao i uvek.

P.S.

Tema je ostavljena jer se bavi problemom radnog vremena kafica i klubova (a kad je klub, radi duze) i zato molim sve da se ogranice samo na ovo a da ne skrecu na neke druge stvari i da vec imamo temu o izlascima tj. svirkama. Samo mala napomena od mene da znate u kom smeru da idete sa raspravom.

Hvala!

Ovaj put su stvarno resili da nas pokose,ali to dobro.Ne mogu da verujem da ima takvih debila kod nas u Va da misle da ce ovo nesto resiti.
Ovo sto rade nije dobra stvar,pokusavaju da nateraju opstinu da im vaspitava decu,e pa to ne moze tako,svako svoje dete ima da uci sta je dobro,a sta lose.
Izvinjavam se ako je ova tema vec bila,ali nisam mogao da iskuliram posle onog clanka u "Napredu"
P.S. "EBIGA" kako ti znas koji smo to "mi" i kojih smo godina?????

Ovaj put su stvarno resili da nas pokose,ali to dobro.Ne mogu da verujem da ima takvih debila kod nas u Va da misle da ce ovo nesto resiti.
Ovo sto rade nije dobra stvar,pokusavaju da nateraju opstinu da im vaspitava decu,e pa to ne moze tako,svako svoje dete ima da uci sta je dobro,a sta lose.
Izvinjavam se ako je ova tema vec bila,ali nisam mogao da iskuliram posle onog clanka u "Napredu"
P.S. "EBIGA" kako ti znas koji smo to "mi" i kojih smo godina?????

E pa vidis ludi moj dok ti jos nisi bio ni registrovan na forumu krstarice EBIGA je uz pomoc prijatelja ovog foruma sazvao skup na Gradcu - do duse nisu se svi pojavili al smo se kasnije upoznali u gradu i uglavnom se svi medjusobno poznajemo - E EBIGA ako si se ti nesto tu nasao uvredjen sto sam rekao da ste vi mladi a ja stariji - Ja sam ozenjen covek imam porodicu i cerku od 8 godina - NEMOJ DA SI PARANOICAN imali smo jednog takvog al smo ga izlecili i on je danas decko za primer:klap:

Hajde hajde, bez prozivanja...

Niko nije mislio nista zlo.

U kom se ono filmu radi o prohibicijama u Americi 30-tih godina proslog veka, kad je na kraju vlada morala da popusti jer je takvim stavom doprinela jos vecem razvoju kriminala? Verujem da ima vise filmova, ali neobicno podseca na ovo sto se danas dogadja. Meni je u glavi jedan sa Bogartom -
The Roaring Twenties...

E pa vidis ludi moj dok ti jos nisi bio ni registrovan na forumu krstarice EBIGA je uz pomoc prijatelja ovog foruma sazvao skup na Gradcu - do duse nisu se svi pojavili al smo se kasnije upoznali u gradu i uglavnom se svi medjusobno poznajemo - E EBIGA ako si se ti nesto tu nasao uvredjen sto sam rekao da ste vi mladi a ja stariji - Ja sam ozenjen covek imam porodicu i cerku od 8 godina - NEMOJ DA SI PARANOICAN imali smo jednog takvog al smo ga izlecili i on je danas decko za primer:klap:

To nesto na moj racun?:mrgreen: Za kaznu kad napunim 18 ima da me uclanis u Obraz ili da mi sredis vezu za Nacionalni Stroj!:D

Hajde hajde, bez prozivanja...

Niko nije mislio nista zlo.

U kom se ono filmu radi o prohibicijama u Americi 30-tih godina proslog veka, kad je na kraju vlada morala da popusti jer je takvim stavom doprinela jos vecem razvoju kriminala? Verujem da ima vise filmova, ali neobicno podseca na ovo sto se danas dogadja. Meni je u glavi jedan sa Bogartom -
The Roaring Twenties...

Ko koga bre proziva ajd nemoj preterivati alko over ovo posle svog ovog vremena shvata kao prozivku pa daleko mu kuca - al mislim da nije tako pa to je cak i ovaj lud shvatio

Resili su da nas syebu ali nacisto...sinoc sedim u nekom kaficu skoro je otvoren odlicno mesto za izlaske a ne znam kako se zove....i oko pola 1 udjose 2 lika i samo dve reci.Molimo Vas Izadjite....:(
To su neki inspektori ili sta vec go cega znati!!!Ali ovo je veliko sranje!

Resili su da nas syebu ali nacisto...sinoc sedim u nekom kaficu skoro je otvoren odlicno mesto za izlaske a ne znam kako se zove....i oko pola 1 udjose 2 lika i samo dve reci.Molimo Vas Izadjite....:(
To su neki inspektori ili sta vec go cega znati!!!Ali ovo je veliko sranje!

pa valjda 3 reci - EBIGA opet si bio pijan - tripujes - od droge sam te odvikao al od alkohola ne vredi:whistling:

kad sam jednu svoju drugaricu jednom prilikom pitala zašto ide na tako odvratna mesta kao što su neka od gore nabrojanih, rekla je: 'Pa gde da idem???' .... e ovde je jedini problem što ne postoji normalno mesto u koje možeš da izadješ a da ne gledaš kojekakve fufice od 10, 11, 12 godina na štiklama i tatine sinove od 13,14 godina koji se opijaju na mrtvo....... brate fuj..... :dontunderstand: :dontunderstand:

E stvarno, a nekad dosadi piti ispred trafike, u jadarskom parku, gimnaziji.. Mora covek da uleti u neku znojavu atmosferu, sa dvajes celavaca i prsatih riba da djipa, da mlati glavom sav zajapuren k'o vepar heheh A onda vikne iz sveg glasa 'Ponovi Miki!!', sruci 10ak piva (obavezno strana), popushi paklo i po lakija, mazne pevaljku par puta shto za guzu shto za struk, i celo vece se cudi kako zna svaki narodnjak.. A onda pred zoru u Jokic na burek pa kuci na pocinak.. Eh, a kada se ujutru probudis, bazdis sav na cigare, u glavi je lom, mamurluk u svom najstrasnijem obliku se srucio na tebe, bauljas do kuhinje da se napijes hladnog jogurta.. A onda, sasvim lagano se secas sta si radio, i razlije se neka toplina oko srca.. I onda shvatis, ******, pa ja jos nisam izgubio onog osamnestogodisnjeg zvrka u sebi, jos nisam izgubio sebe :twisted: Prodju kroz glavu mature i drugarske veceri i prva trovanja od alkohola, i nekako ti je drago sto si dosao u Valjevo za vikend, sto si video pola grada, sto tvoji drugovi jos zive zivot iz srednje skole, sto ti se nasmesila ljubav iz srednje skole, sto si osetio jos jednom tu atmosferu..I naucio jos dve pesme od Sase Matic jelte, ali to i nije tako bitno jer znanje ne skodi heh.. A onda u nedelju uvece, sa pomesanim osecanjima ides u tudji grad, u svet betona, hladnih sivih zgrada (e pa mora malo i patetike heh).. Vratices se svirkama u SKC, KSTu, nekad gibati do Barutane i Akademije, slusati pravu muziku i vucarati se po smrdljivom GSPu i studenjaku, i tako nekoliko nedelja, a onda kada dodjesh u VA, neces zeleti da cujes za kafanu, premisljaces u sebi sva mesta gde bi mogao da izadjes a da se ne smoris, ali uzalud, cemu to kad i sam znas da ces na kraju zavrsiti u kafani.....:)
Da, ovo je bilo cisto 'patritosko' stajanje u odbranu kafana, jer vidim svi ih pljujete, a ja tako volim da kontriramm hehe

ha, ovo je genijalno :ok: jest malo patetično, ali daje pravu sliku :brus:

kad sam jednu svoju drugaricu jednom prilikom pitala zašto ide na tako odvratna mesta kao što su neka od gore nabrojanih, rekla je: 'Pa gde da idem???' .... e ovde je jedini problem što ne postoji normalno mesto u koje možeš da izadješ a da ne gledaš kojekakve fufice od 10, 11, 12 godina na štiklama i tatine sinove od 13,14 godina koji se opijaju na mrtvo....... brate fuj..... :dontunderstand: :dontunderstand:

Apsolutno se slazem :mrgreen:

Back