Mesta za izlaske u Valjevu

Kafane su najbolja mesta za provod, uvek bila i uvek ce biti, pogotovo kad se ide sa drustvom. U Tesnjaru je po meni Harmonika zakon, i to sto Valjevski zidar (verovatno 0.5l)kosta 70 din, to nije nista, idi ti po ovim kaficima pa kad ti rebnu oko 150, 200 din za 0.33l Jelen, pa da te pitam...:)

e evo mene posle dugoooo vremena,onaj zidarac vise nije 70,sad je 90,e sad sam se zabrinuo,hvala bogu pa je vreme jos uvek lepo,pa moze da se pije i u parku,al kako cujem nece jos dugo moci,opstina uvodi nekakve patrole kroz parkove koje ce proveravati ko sme,a ko ne sme da pije

Pozdrav za valjevce i vala najlepsi kraj Srbije! Prosto sam zaljubljen u sve ono sto ide iza Valjeva, u prirodu..ma u sve. E sad, posto gospodja i ja umemo vrlo cesto da skoknemo do Valjeva na kafu, za sutra smo odlucili da ranom zorom zapucamo u te krajeve, tacnije na Divcibare, da vidimo i to cudo. Da malo prosetamo, nadisemo se vazduha (hteli smo da prespavamo ALI NIGDE NEMA MESTA) i kada lepo ogladnimo da se spustimo do Valjeva. E sad, ja pojma doduse nemam koliko je Valjevo udaljeno od Divcibara ali me bas i briga. E sad me zanima gde u Valjevu sesti u neki lep restoran, kafanicu gde se nude klasicno, specijaliteti sa rostilja???? Znaci ne neku birtiju, a opet, s druge strane ne neku fensijanu! Znaci da je klopa lepa, kvalitetna, ali i da je atmosfera lepa.. Nadam se da ne trazim mnogo,a siguran sam da tako nesto postoji u vasem lepom gradu!!!

Za početak, meni u opšte nije jasno kako to da nigde nema mesta za spavanje. I u Valjevu, i na Divčibarima ima mesta za prenoćište koliko želite. Smeštaj na Divčibarima košta u proseku pet evra po osobi za višednevni odmor. E, sada hrana. Na Divčibarskoj pijaci možete kupiti odličan sir, kajmak, suvo meso i slične prerađevine. Udaljenost Valjeva od Divčibara je 38. kilometara.
U Valjevu je po meni najbolja Karađorđeva šnicla u restoranu Intermeco koji se nalazi na keju Kolubare. Može mu se prići i iz Tešnjara, a i sa belog mermenog mosta kod hotela Grand. Za roštilj je decenijama neprikosnoven restoran kod Bore u Sedlarima. On se nalazi par kilometara van Valjeva putem koji vodi pored Valjevske pivare. Najbolja pastrmka je bilo gde pored reke Gradac. Po meni je odlična u etno kući koja se nalazi kamenom stazom udaljena od manastira Ćelije oko 200m ka reci.
U Valjevu su cene hrane veoma niske. Daleko niže nego u Beogradu, na primer. Nadam se da nisam zakasnio sa odgovorom i da sam vam pomogao. Ako vas još nešto zanima, pitajte. Hvala vam na pohvalama za Valjevo!

Pa prilicno je kasno ali hvala na informacijama, jer, kazem, bez problema se pokupimo i pravac Valjevo i sve lepote oko njega.. Hvala na informacijama i cim pre cemo proveriti sve vase navode, da vidimo da li je ta klopa stvarno tako dobr, kao sto kazete :))))))

Back