Mesoviti brak

Midium:
ukoliko je muska osoba muslimanske veroispovesti mislim da ce neminovno doci do nagovarnja bracnog druga da prihvati islam, a ukoliko to ne uspe onda ce deca 100% biti muslimanske veroispovesti , sto se tice obrnute pozicije tada je vec sve neizvesno - to jest mozda ce biti pokusaja a mozda i ne , blaga pravoslavna vera vecinom placa ceh.
u vecini slucajeva koje poznajem je tako, iako ja licno mislim da je ipak najbitnija ljubav, koju mozemo maltene poistovetiti s´postovanjem partnera - ako te voli postovace tebe i tvoju veroispovest...

100 % se slazem sa tobom!!

Citat:
Original postavio Midium
ukoliko je muska osoba muslimanske veroispovesti mislim da ce neminovno doci do nagovarnja bracnog druga da prihvati islam, a ukoliko to ne uspe onda ce deca 100% biti muslimanske veroispovesti , sto se tice obrnute pozicije tada je vec sve neizvesno - to jest mozda ce biti pokusaja a mozda i ne , blaga pravoslavna vera vecinom placa ceh.
u vecini slucajeva koje poznajem je tako, iako ja licno mislim da je ipak najbitnija ljubav, koju mozemo maltene poistovetiti s´postovanjem partnera - ako te voli postovace tebe i tvoju veroispovest...

slucajna
100 % se slazem sa tobom!!
--------------

Hmmm. znaci ja bih trebao da prihvatim islam zanimljvo....Mada tu postojo mali problem vidis ja ne verujem ni u boga a ni u alaha......verujem u sebe....

ако узмем у обзир која је оригинална тема овог форума...
брак између различитих вјера се може и МОРА избјећи, јер ће у сваком случају доћи до пуцања, а недефинисаност како дјеца да се опредијеле... сувише тешко...
ништа без православаца у сваком случају.
А да је вјера и нација јача од љубави између различитих полова... јесте, и мора бити

killing_loneliness:
Sta mislite o vezi (braku) izmedju osoba islamske veroispovesti i pravoslavne?
Gledao sam neku seriju na BK, ona muslimanka postala udajom za nekog tipa spojenih obrva i znojavog, a njena prava ljubav neki brazilac.
Znam dva - tri muslimana, jednog vrlo mladog.
On je vernik do bola, mislim da je i neka vrsta duhovnog vodica, ili tako necega sto se tiche njihove crkvene hijerarhije koju ne razumem. Ne razumem ni ovu nasu, jer nisam ni hriscanin, nisam krsten, niti me zanimalo.
Decko je znao vise detalja o hriscanstvu nego ja, i to mu je bilo zabavno. Fanatik je sto se tice svoje religije, svoje zemlje, svog zivota. Ima jako mnogo energije i volje i moderan je mladic, moderan po pitanju svega sto se ne odnosi na religiju i ono ocinsko.
Ali opet ima tu necega sto mi govori da se pazim, taj neki pogled koji ima nesto unutra.
Ja mislim da on ne bi prezao da me prekolje, ako mu bog njegov tako naredi. Ili neki od onih fanatika koji misle da govore u ime svog boga.
Ja njega nikada ne bih ubio u ime svog boga, mislim da je to osnovna razlika izmedju mene i njega.
Previse ozbiljno shvataju svoju religiju muslimani, ali to ce ih odvesti daleko. Nasi ljudi crkveni siluju mladu deci i pisaju po bogu skrivajuci takve stvari, onamo sechu ruku za to, sechu patku, da se ne ponovi.
Nedisciplina ce nas srediti, sva sreca pa nam je zemlja u haosu pa nadoknadjujemo nedisciplinu ivicom svakodnevnog otimanja za hleb. Tako da smo uvezbani.
Cekaj, koja tema bese...

Mislim da oni namerno salju ljude u inostranstvo, koje ne mogu iskoristiti u svojoj zemlji (ovaj tip sto ga znam je jako inteligentan i sposoban mladic, pa je opet morao da bude poslat ovamo kako bi se skolovao jer je njegova porodica odabrala stariju bracu da bi u njih ulagala) da bi se snasli i mnozili.
Teorija zavere.
Pojebite sve sto nije muslimansko kako bi postalo.
Mene pali jednakost i spajanje svih drzava sveta u jednu planetu, ali nikako pod uslovima religije ili u ime boga.
U ime ljudstva, u ime ljudi.
Zazirem od muslimana, njihova veza sa bogom me plasi.

Dakle protiv sam, citiracu cak i deo iz one serije sa BK koju sam pomenuo gore.. 'ljubav je oluja koja prodje, a ti opet moras imati kucu na stabilnim osnovama', nesto kao to dodje i ode ali neke karte ne mozes vratiti i moras igrati pametno i unapred. Kada dobijes decu, a musliman hoce decu mogu to da potpisem, moze biti prekasno za bilo sta.
Svoje dete nikada ne bih mogao da prepustim muslimanima na vaspitanje, otisao bih u sveti jebeni rat da tako nesto sprecim.
Sa druge strane ja sam prilicno netolerantan.

killing_loneliness:
Sta mislite o vezi (braku) izmedju osoba islamske veroispovesti i pravoslavne?
Nikakv problem pod uslovom da zive na nekom trecem mestu.Ma da moze da funkcionise sve zavisi od ljudi imam ortaka u sarajevu zena mu je srpkinja I to funkcionise do jaja cak slave verske praznike i njene i njegove.

killing_loneliness:
Super...Znaci da moze da uspe.Bitna je ljubav i razumevanje,je li tako?

Pa najverovatnije.... :) Moj cale je Srbin, a keva Bosnjakinja, ali to mom caletu a ni njoj ocigledno nije predstavljalo problem da naprave MENE :)
Naravno, sada su oboje vec u klimaksu pa eno ih dole kuliraju uz tv i ALO ALO sa Reneom :)

Back