Da li je fer da žena plaća životne troškove dok ne nadoknadi vrednost stana koji je muškarac uneo u brak?

E to, to. Onda 20 godina da plaća?
priča je na neki način teška (iz tvog ugla, ne iz mog), život posmatraš kroz brojeve (vidi kakav ti je avatar)
mislim da je najbolje da o ovoj stvari pričaš sa njom
što se mene tiče ako je s tobom dobra do kraja, neka joj pripadne sve
ako u nekom momentu neće više sa tobom, ništa joj ne pripada

Pa meni se ništa nije pokvarilo za 15 godina, tako da ako je novo, i onako je u garanciji, ne idem u bioskop, ne pijem kafu, ne izlazim, ne moraju pokloni, gosti mogu da jedu od našeg ručka, hahahaha.
Biciklom u prirodu, zdrav život. Ja odeću imam, ona neka kupuje sebi.
Tebi se izgleda nešto često kvari, da ne voziš juga? Hehe Mada ja volim juga i imao sam juga, čak se i on tad nije kvario.
A pokloni za svadbe?

Zar bi dozvolio da pokloni za tvoje rođake idu na njen račun, tj. tebi gratis

priča je na neki način teška (iz tvog ugla, ne iz mog), život posmatraš kroz brojeve (vidi kakav ti je avatar)
mislim da je najbolje da o ovoj stvari pričaš sa njom
što se mene tiče ako je s tobom dobra do kraja, neka joj pripadne sve
ako u nekom momentu neće više sa tobom, ništa joj ne pripada
Ma ja sam više feeling nego rasuđujući, infj tip ličnosti ali moram da razmišljam o svojoj budućnosti. Ja sad trenutno imam "samo" svoj stan i sam živim u njemu, žena je sa sinom u stanu njenog oca, više se slažemo kad ne živimo zajedno, ali ja pričam o nekoj novoj ako bi se sadašnjoj nešto desilo(daleko bilo, zbog nje, ne zbog para, jer je volim i ljubavi ) i ako ne bi radio.

Primer:

Imam stan koji danas vredi oko 120.000 evra. Radio sam godinama, štedio, ulagao, i sad imam svoj krov nad glavom. Nisam nasledio, nisam dobio – zaradio sam ga.

Sada sam u vezi sa devojkom koju volim i planiramo brak. Nemamo u planu decu. Ne tražim od nje nikakav miraz, i naravno da želim da živimo zajedno u tom stanu.

Ali evo gde dolazimo do pitanja: šta je fer?

Ako ja unesem stan, a ona nema ništa – da li je pošteno da se samo useljava i živi potpuno besplatno?

Ja više ne mogu da radim (iz zdravstvenih razloga). Njena plata je oko 1000 evra mesečno. Troškovi za nas dvoje (hrana + računi) su oko 500 evra mesečno.

Znači, ako ona pokriva te troškove narednih 10 godina, to je ukupno 60.000 evra.

E sad pitanje:

Da li je pošteno da nakon tih 10 godina njoj pripadne 50% stana, jer je kroz životne troškove praktično otplatila pola?

Ili treba da bude samo "podstanar bez rente", jer živi kod mene? Ili možda uopšte nije realno gledati to kao otplatu, jer stan nije na prodaju?

Ne planiramo decu, ne radi se o nekoj tradicionalnoj podeli uloga, ovo je više pravno-moralno-finansijsko pitanje ravnoteže u vezi.

Šta vi mislite – da li se ljubav meri u evrima, ili je fer tražiti finansijsku ravnotežu u partnerstvu?
Za koga si kupio stan? Za sebe i kasnije zenu , pa decu. Ako neces, kupite zajednicki sa zajedničkim kreditom. Nek bude na njeno ime. Ako ni to nećeš onda šator u parku u centru. Ima neki slobodan. Moze dva odvojena da svako ima svoje da se ne bijete oko imovine.

Ne pričam o vašoj svadbi

Ako je tebi glupost, tvojim rođacima, prijateljima nije. Oni očekuju ✉️
Ja ću da se prehladim. Haha Sve što mogu da dobiju je naše prisustvo, to je više nego ta koverta sa loto listićem. Haha Naše prisustvo je dragoceno i neprocenjivo. Haha Ponećemo našu klopu i slušaćemo našu muziku na slušalice. :D

Ma ja sam više feeling nego rasuđujući, infj tip ličnosti ali moram da razmišljam o svojoj budućnosti. Ja sad trenutno imam "samo" svoj stan i sam živim u njemu, žena je sa sinom u stanu njenog oca, više se slažemo kad ne živimo zajedno, ali ja pričam o nekoj novoj ako bi se sadašnjoj nešto desilo(daleko bilo, zbog nje, ne zbog para, jer je volim i ljubavi ) i ako ne bi radio.
da batalimo matematiku. vidi se da si čovek koji ima savest. po meni, racio treba da se koristi kada meriš dasku i testerišeš ili kada krečiš zidove. u međuljudskim odnosima (po meni) racio se isključuje i oslanja se na osećaj. pošto, kao što rekoh imaš savest, oslanjaj se na osećaj. sve ključne odluke u životu sam donosio brzo verujući svom instinktu.

Sve si smislio da ne trošiš ni dinar.

Ko neki pećinski čovek. :roll:
Ili ti je zmija u džepu :mrgreen:
Ili te mrzi da radiš :zzzz::dosadno:
Pa nije pećinski ako volim zdrav život i prirodu, nije sve u porocima i trošenju, kao potrošački rob, konzumerizam, kako se beše to već kaže i zove. Ma nije mi zmija u džepu ali blizu. Haha Ja dajem skoro svaki dan po 500 dinara na ulici oni koji manje imaju. A stvarno sam već teško i dosta radio. Haha Neka sad radi malo ona neka. Da ja odmorim 10 - 15 godina pa ću da nastavim. Hehe

da batalimo matematiku. vidi se da si čovek koji ima savest. po meni, racio treba da se koristi kada meriš dasku i testerišeš ili kada krečiš zidove. u međuljudskim odnosima (po meni) racio se isključuje i oslanja se na osećaj. pošto, kao što rekoh imaš savest, oslanjaj se na osećaj. sve ključne odluke u životu sam donosio brzo verujući svom instinktu.
Hvala ti. Nije problem u meni, nego je poenta što one nisu zahvalne novim krovom nad glavom, misle da je džabe, da je palo sa neba, još ne daj Bože da ja ne radim...odma' bi pobegla nazad kod roditelja, jadna mala njihova princezica. Još one neće da rade nego ja da plaćam sve.

Primer:

Imam stan koji danas vredi oko 120.000 evra. Radio sam godinama, štedio, ulagao, i sad imam svoj krov nad glavom. Nisam nasledio, nisam dobio – zaradio sam ga.

Sada sam u vezi sa devojkom koju volim i planiramo brak. Nemamo u planu decu. Ne tražim od nje nikakav miraz, i naravno da želim da živimo zajedno u tom stanu.

Ali evo gde dolazimo do pitanja: šta je fer?

Ako ja unesem stan, a ona nema ništa – da li je pošteno da se samo useljava i živi potpuno besplatno?

Ja više ne mogu da radim (iz zdravstvenih razloga). Njena plata je oko 1000 evra mesečno. Troškovi za nas dvoje (hrana + računi) su oko 500 evra mesečno.

Znači, ako ona pokriva te troškove narednih 10 godina, to je ukupno 60.000 evra.

E sad pitanje:

Da li je pošteno da nakon tih 10 godina njoj pripadne 50% stana, jer je kroz životne troškove praktično otplatila pola?

Ili treba da bude samo "podstanar bez rente", jer živi kod mene? Ili možda uopšte nije realno gledati to kao otplatu, jer stan nije na prodaju?

Ne planiramo decu, ne radi se o nekoj tradicionalnoj podeli uloga, ovo je više pravno-moralno-finansijsko pitanje ravnoteže u vezi.

Šta vi mislite – da li se ljubav meri u evrima, ili je fer tražiti finansijsku ravnotežu u partnerstvu?
Nije ti ovo pravi PDF za ovo pitanje. Ovde je više za stvari tipa duboko grlo, koliko puta za veče i slično...
Ako si stan kupio pre tog braka ona ne može automatski da traži pola.
Ako se već toliko zakrvite, takva parnica će trajati godinama,biće tu veštačenja, svačeg,ali dobiće svoj deo ili u novcu ili kako se dogovorite možda i kao upis udela na stanu ako nemaš love da je isplatiš.
Bre samo iskaču tako neki likovi i likuše ulaze u vezu,plata minimum 1000e, imaju stan od 120.000e, sami ga kupili u kešu, voze dobra kola, da kažeš da se u toj Vučićevoj Srbiji i ne živi tako loše.
Ja živim isto u toj zemlji ali koliko god se trudio daleko sam od vašeg standarda i sve sam u stisco da će se sistem urušiti da će se pstrviti da nas u potpunosti pokrade i da ću ostati i bez ove bede.

Nije ti ovo pravi PDF za ovo pitanje. Ovde je više za stvari tipa duboko grlo, koliko puta za veče i slično...
Ako si stan kupio pre tog braka ona ne može automatski da traži pola.
Ako se već toliko zakrvite, takva parnica će trajati godinama,biće tu veštačenja, svačeg,ali dobiće svoj deo ili u novcu ili kako se dogovorite možda i kao upis udela na stanu ako nemaš love da je isplatiš.
Bre samo iskaču tako neki likovi i likuše ulaze u vezu,plata minimum 1000e, imaju stan od 120.000e, sami ga kupili u kešu, voze dobra kola, da kažeš da se u toj Vučićevoj Srbiji i ne živi tako loše.
Ja živim isto u toj zemlji ali koliko god se trudio daleko sam od vašeg standarda i sve sam u stisco da će se sistem urušiti da će se pstrviti da nas u potpunosti pokrade i da ću ostati i bez ove bede.
Pa već su ogulile nekog seronju :lol:

Back