Mesoviti brak

• Začetnik teme Začetnik teme Jelena_bgd
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šta da ti kažem ,Jelena,ako si sigurna u tvoju ljubav i vas,nikoga ne slušaj :!: Reći ćes : Ja da sam sigurna - ja ne bih ni tražila savet!! - je l" tako?? Moj musliman se oseca kao srbin!! Nikada se ne zna,možda ce neko sa savršenim imenom i prezimenom i odgovarajućom verom biti tebi "musliman"!! DRŽI SE :!: :!: :!: Želim vam sve najbolje!! :D :D Samo će vam trebati puno snage !!!

selam alejkum braco pravoslavci,pomoz bog braco muslimani,
dabogda pozivili u sreci i ljubavi!
dobre su i dzamije samo ne volim kad se onaj dere odozgo,kakvi su to vjernici kad se mora na njih derat da dodju u sluzbu,ili kako se vec kaze (bez uvrede) :)

E, SAD RAZUMEM ZASTO KAZU ,,GLUP SI KO BOSANAC'' AKO ONA ZELI DA SE UDA ZA NJEGA ONDA ONA MORA DA PREDJE U ISLAM A NE ON.UOSTSLOM SAVETUJEM JE DA GA ZABORAVI, PRESLA IL NE PRESLA U ISLAM ZA NJEGOVE CE UVEK BITI VLAHINJA A I ZA NJEGA.

bosanac12345:
Ti njega lijepo nagovori da se vrati svojoj staroj vjeri pravoslavnoj,nek se krsti u crkvi i vjencate se u crkvi i nema problema :-)
svejedno je on nekad bio hriscanin,odnosno njegovi preci.
Ili nek se izjasnjava ko Srbin,ali islamske vjeroispovjesti,to je podnosljiva varijanta.(ali ipak je ono prvo bolje).

Ili brate bez u ameriku a i tamo moze zbog tog bit problema
STVARNO JE TACNO KAD KAZU ,,GLUP SI KO BOSANAC''

bosanac12345:
Ti njega lijepo nagovori da se vrati svojoj staroj vjeri pravoslavnoj,nek se krsti u crkvi i vjencate se u crkvi i nema problema :-)
svejedno je on nekad bio hriscanin,odnosno njegovi preci.
Ili nek se izjasnjava ko Srbin,ali islamske vjeroispovjesti,to je podnosljiva varijanta.(ali ipak je ono prvo bolje).

Ili brate bez u ameriku a i tamo moze zbog tog bit problema
:roll:

LjuboMir:
problem moze da nastane kada tvog muza pocnu posmatrati neki kao saveznika u borbi protiv srpstva,iako on to nije.tada ce mnogi srbi da gledaju nepoverljivo prema njemu i eto ti problema.dakle trebace vam puno snage zelje i istrajnosti da se sve prebrodi.znam jer sam i ja djete tata pravoslavac mama katolkinja iz Bosne.

poozdrav i srecno
:idea: :?:
VIDJU VRAGA SA SEDAM BINJISHAN DJE ON VODI JATA PROKLETOGA KOTA DA OPUSTI ZEMLJU SVUKOLIKU-FRANCUSKOGA DA NE BI BRIJEGA ARABIJSKO MORE SVE POTOPI=NJEGOSH

Neka je hvala Allahu Uzvisenom Koji nije Sebi uzeo dijete, neka je selam na posljednjeg Allahova Poslanika Muhammeda sallallahu alejhi we selem, kaoi na njegovu casnu porodicu i na njegove casne drugove, a zatim vas selamim islamskim,dzennetskim vjernickim pozdravom Esselamu alejkum _ Mir sa vama _ ili ko nije musliman_dobar da/vece/jutro.

Mislim da bi na ovoj temi poceli ozbiljno da se pozabavimo pricom o istini i laziMa, i to sa dokazima, jer ne treba da jedni druge vrijedjamo, ako bas ne znamo da se ponasamo bolje je i ostaviti ovaj forum

Musliman svaki vjeruje u Nebeske Knjige koje su objavljene prije Kur'ana a to su Tewrat (tora) objavljena Bozijem Poslaniku Musau allejhi selam-u, Zebur - objavljena Bozijem Poslaniku Davudu a.s, Indzil - biblija objavljena Bozijem Poslaniku Isau a.s , i posljednja Objava od Boga-Allaha je poslata svim narodima bez obzira na nacionalnost, rasu, porijeklo, jezik govora, boju koze itd, a to je Knjiga Sveta Bozija Kur'an - objavljena posljednjem pecetu svim poslanicima Muhammedu sallallahu alejhi we selam. Mi vjerujemo(muslimani) u sve ove Knjige, ali i vjerujemo u ono sto kaze Allah-Bog u Kur'anu da su ljudi izmjenili ove predhodne Knjige tako da danas ne mozemo ih drzati Svetim npr Biblija Toras itd, jer su izmjenjen i zamjenjene Bozije rijeci za ono sto malo vrijedi. Ove prijasnje Objave su poslate odredjenim ljudima, znaci ne svima, i njima je odredjen rok do kojeg su bile upotrebljive jer te Knjige Svete nisu za vrijeme do Sudnjeg dana, medjutim Kur'an je objavljen da bude do Sudnjeg dana i Kur'an potvrdjuje prijasnje objavljene Knjige, i u Kur'anu kaze Allah da su izmjenjene ostale objave. Znaci Islam je vjera za sve ljude bez obzira ...na ono sto sam vec gore naveo. Allah Subhanehu we te'ala kaze u Kur'anu: Innde dine indellahi-l-islam--Kod Allaha je samo vjera Islam priznata, sura Ali Imran, 9 ajet--Kur'an.
Toliko za sad, neka je hvala Allahu Uzvisenom i nekaj e selam-mir na Muhammeda saws, kao i ostale poslanike , Isaa(isusa), Musu(mojsija), Sulejmana(Shalomona), Ibrahima(abrahima) Adema....
Esselamu alejkum- mir sa vama, mir sa onima koji slijede pravi put i do sledeceg pisanja.

gosca77:
Potpuno se slazem sa bosancem123.. Muka mi je vise od silnih Srpkinja koje su se udale za muslimane, siptare i ostale islamske veroispovesti i same promenile veru,ime, obicaje... Sa druge strane, gotovo da ne znam za neku 'njihovu' koja se udala za Srbina, promenila veru... Tako da, ako te voli neka on promeni veru i onda je ok. Licno, tesko bih usla u vezu sa nekim ko nije moje veroispovesti, ali naravno to je moje razmisljanje...
Razmisli dobro o svemu... to su totalno drugaciji obicaji... da li bi dozvolila obrezivanje sina, na primer...
Pozdrav!!!
i meni je muka od takvih kao ti,zasto bih ja ostavila svog muslimana kada je on bojli od svih,jednom recju devojko nemas pojma

ELI:
E, SAD RAZUMEM ZASTO KAZU ,,GLUP SI KO BOSANAC'' AKO ONA ZELI DA SE UDA ZA NJEGA ONDA ONA MORA DA PREDJE U ISLAM A NE ON.UOSTSLOM SAVETUJEM JE DA GA ZABORAVI, PRESLA IL NE PRESLA U ISLAM ZA NJEGOVE CE UVEK BITI VLAHINJA A I ZA NJEGA.[/quotA OTKUD TI TA IDEJA MAJKE TI?PA JA SAM MUSLIMAN KOJI JE OZENJEN NAJLEPSOM I NAJBOJLOM DEVOJKOM KOJA JE SRPKINJA I VOLIM JE VISE OD SVEGA NA SVETU TAKO DA JE NIKADA NISAM SMASTRAO MANJE VREDNOM SAMO STO JE DRUGE VERE.MOJI U POCETKU SU BILI PROTIV ALI KADA SU SHVATILI DA JE DOBRA PRE SVEGA ZA MENE I ONI SU JE ZAVOLELI.IMAMO DVOJE DIVNE DECE NIKOLU I SENADU I MOGU TI SLOBODNO RECI DA SMO ZA SADA SRECNA PORODICA PA ZATO PRE ULASKA U VEZU RAZMISLITE DA LI JE NEKO DOBAR COVEK A TEK POSLE KOJE JE VERE.SELAM

Kod par "mesanih" prijatelja brak je puko.Uglavnom kad se rodutelji ne slazu sa brakom kad-tad dolazi do sranja.Brak je toliko slozena zajednica da mu ne treba jos i nacionalan problem.Ako uspe -svaka cast,samo bi trebali ici sto dalje od staraca i imati" mesovite" prijatelje i naravno bez religije.

Anonymous:
selam alejkum braco pravoslavci,pomoz bog braco muslimani,
dabogda pozivili u sreci i ljubavi!
dobre su i dzamije samo ne volim kad se onaj dere odozgo,kakvi su to vjernici kad se mora na njih derat da dodju u sluzbu,ili kako se vec kaze (bez uvrede) :)

Kao prvo:SVI SE MI MOLIMO ISTOM ALLAHU/BOGU!

Kao drugo;DERE SE I TVOJ MOBILNI KAD ZVONI UJUTRO JEL....
"EZAN "je "pesma" koja se "peva" za poziv ljudima na svoju obavezu.U proslo vreme nije bilo drugacijeg nacina podsecivanja pa su koristili "EZAN" .

SADA TEBI TREBA BUDILNIK<MOBILNI PA I MAMA DA TE BUDI UJUTRO A NEMOZES OTVORITI OCI A NAMA DOVOLJAN JE SAMO EZAN bez obzira koliko je daleko dzamija PA SMO SVI NA NOGE

svako ima glupih misli ali ih mudrac precutkuje!!!
gosca77:
Potpuno se slazem sa bosancem123.. Muka mi je vise od silnih Srpkinja koje su se udale za muslimane, siptare i ostale islamske veroispovesti i same promenile veru,ime, obicaje... Sa druge strane, gotovo da ne znam za neku 'njihovu' koja se udala za Srbina, promenila veru... Tako da, ako te voli neka on promeni veru i onda je ok. Licno, tesko bih usla u vezu sa nekim ko nije moje veroispovesti, ali naravno to je moje razmisljanje...
Razmisli dobro o svemu... to su totalno drugaciji obicaji... da li bi dozvolila obrezivanje sina, na primer...
Pozdrav!!!
:cry:

Nisam rekla da treba,samo kazem kakvo je sada cinjenicno stanje kod nas i ne samo kod nas.A neke stvari se sporo ili tesko mijenjaju.Teoretski svi ljudi bi trebalo da se vole i postuju bez obzira na vjeru,naciju itd,ali u praksi i nije bas tako.

limunada:
Nisam rekla da treba,samo kazem kakvo je sada cinjenicno stanje kod nas i ne samo kod nas.A neke stvari se sporo ili tesko mijenjaju.Teoretski svi ljudi bi trebalo da se vole i postuju bez obzira na vjeru,naciju itd,ali u praksi i nije bas tako.
MA JESTE TAKO NEGO SE SAMO CINI DA NIJE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back