Mesecevi cvorovi

Severni čvor u Lavu, Južni čvor u Vodoliji

Severni čvor u Lavu simbolizira borbu s voljom. Osoba uči razvijati unutarnju snagu.
Situacije će je prisiliti da bude samostalna, često bez ramena na koje se može osloniti.
Na posletku će naučiti da je život bolji kad ga stvori sama. U ovom životu sposobna je za snažno vođstvo. Mora naučiti kako da bude orjentirana prema cilju. Naučena je živeti u budućnosti no mora shvatiti da u budućnosti neće biti ničega što nije stvoreno sada! U prošlim inkarnacijama razvila je nevezanost za ostatak sveta, i slobodu da ide svojim putem. Sada je ponosna što je jedinstvena i drugačija, ne razmišlja o tome što je društvena tradicija nego koja je pravila uspostavila za sebe.
Ako se utemelji u znanju iz prošlih inkarnacija može postići mnogo za ljudsku rasu jer može depersonalizirati svoja delovanja za dobro čovečanstva. Sreću nalazi kad otkrije načela kojima može posvetiti život. Ona moraju biti čvrsta. Južni čvor u Vodoliji donio je u ovaj život načelo jednakosti i pravičnosti. U sadašnjem životu osoba može biti samostalna i jedinstvena i izražavati svoja urođena uverenja. No njena su najveća postignuća moguća kad osobnu volju preda službi čovečanstvu. Osoba može napraviti revolucionarne promene u tradicionalnom. Velika neovisnost može zasmetati bliskim odnosima. Kuća u kojoj je južni čvor pokazuje područje gdje potreba za originalnošću i slobodom iz prošlog života još traži izražaj. Kuća u kojoj je severni čvor pokazuje područje u kojemu se sva energija može fokusirati u novu sjajnu kreaciju, poklon svetu. Ovo su čvorovi “izumitelja”.

Ovo je poprilicno tacno sto se tice mene.

Severni čvor u desetoj kući - Južni čvor u četvrtoj kući

U prethodnim životima ove osobe su loše doživele svoju porodicu i patile sbog neslaganja svojih roditelja. Osećale su nedostatak podrške i topline sa roditeljske strane. Zato poseduju osećanje nesigurnosti i teže da kroz stvaranje porodice zaštite sopstvenu ličnost. I sada su skloni zavisnošću od partnera i često ga « guše « stalnim traženjem sigurnosti. Zbog toga zapostavljaju poslovni i društveni plan. Svoju karmu u ovom životu mogu poboljšati stvaranjem porodice kojoj su oni stub, a ne obrnuto. Vezanost za profesiju i socojalne domene mora biti u prvom planu. Moraju stvoriti sopstveni profesionalni život i odvojiti ga u što je moguće većoj meri od porodičnog života. Potrebno je da se realno suoče sa svetom i otvore prema njemu. Odnos sa partnerom mora biti ravnopravan. aktivan, a ne podređen i pasivan.

Dok ovo bas i nije...nemam nikakav osecaj nesigurnosti, niti tezim da stvaram svoju porodicu, a kamoli da kroz to "zastitim sopstvenu licnost" =) Vezanost za profesiju mi nikad nece biti u prvom planu, posto ima mnogo bitnijih stvari od toga. U odnosu sa partnerom sam poslednji koji je podredjen ili pasivan =)
 

Back
Top