Kad_LupimLupim:
Nemam ja bre nishta protiv zadnje vuce, nego kombinacija motor napred vuca nazad. Ok, ajde kazemo BMW je specifican auto sa sportskim i agresivnim duhomm, pa je onda logicno da ima i zadnju "gurku"... ali sta koji **** onda Mercedes, koji ko sto rece birne o putnicima, mora da ima pogon na zadnje tockove? Nema opravdanja.
Pokusao sam da se uzdrzim od bilokakvih komentara, ali...Od pocetka do kraja 90-tih vozio sam sve sto se kotrljalo po Beogradu sem sedmice.Benka je bila i ostala moj favorit, ali dok nisam seo u njega. Jedino sam se solidno smestio u 850, ostali...Neznam ali nisu jednostavno krojeni za mene, iako sam i M5 i 320 proterivao popreko kroz kapiju pomocnnog terena OFK-e, dok je Meca od 123 do SEL-SL 600 uvek Meca, po meni uvek kao u kalupu i sve na svom mestu, bez greske. BMW je sportsko vozilo koje se lako upoznaje i tada lepo kontrolise, ume da bude brutalan dok je Mercedes i sa 400 ks suptilan i bolesno svoj. Meni to imponuje.Sto se tice zadnje vuce,poenta je u iskoriscenju momenta i prakticno u dobijanju vece snage, ali je je teoretski indirektniji i sporije reaguje(neko je pomenuo, pri startu masa ide pozadi pa zato i pogonu pozadi treba veca snaga).Prednji pogon, da nije bolji,
lokomotiva bi gurala vagone, problem nastaje pri ubrzanjima(koja su kod pomenute nebitna) kada se pogonski tockovi jako rasterete, ali kaljuge, zavejane strme ulice i zadnja vuca se ne vole.Negde sam procitao da je kriticna snaga 200 ks za prednje tockove, sve preko toga je rasipanje snage bez smisla, ma da..setite se kruznih staza i kako prednjaci prolaze kroz krivine u odnosu na zadnjake?
Audi je van svake konkurencije,pre svega pravljen kao vozilo za reli stazu, sa tehnicke savrsenom iskoriscenoscu svog pogona u odnosu na snagu(s 6, 4.2 plus, iz mog iskustva),upravo sbog nacina na koji se ponasa na krivinama(ko zna da to iskoristi) najvise koriste odredjene kategorije.
Pokusaj da se stigne KLASA je druga prica,i po meni tu nema sta da trazi, uvek ce ostati samo sportista medju politicarima.