MERCEDES

• Začetnik teme Začetnik teme Senta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
mali37:
Sve je to fantazija za obicne smrtnike o cemu vi sada pricate. M-ovi i AMG-emovi su preskupi i po pravilu duplo kostaju od baznog modela. Sad ako hoces da kupis brz auto onda kupi japanca jel za te pare koliko kostaju M i AMG moze da se kupi Skyline i jos da se tunira i da budes stvarno brz. Kad kupujes bilo kojeg nemca ti placas to sto auto dolazi iz svabije. bolje je kupiti i svedjanina nego nemca. Pogledajta sta nas lik radi u svedsjkoj sa njegovim saabom koji ima neznam ni ja koliko konja i pri tom majsotor po nemackom auto putu dere i M-a i AMG-ema.

http://saab.ath.cx/stcs/presho/Modds/Cool%20Kolvar/F%f6rsta%20k%f6rning/
Tu imate par kratkih filmova sa njegovim saabom.
Svi su isti ti filmovi. Ja sam za BMW jer prvi put sam imao utisak da auto ide kao po šinama u dotičnom :lol:
to mi se jako dopalo i takođe mislim da je mečka za starije tipove

Bustura:
Evo prvi put sada otvoreno stajem na stranu fabrike u kojoj stvaram.
Mercedes je zaista ponovo mercedes.Neprikosnoven i nenadmasan.
Sto se tice bmw i mercedesa.Mnoge stvari su u igri.Ali jedna je sigurna da oni nisu konkurencija jedan drugom.Kostaju isto.Ali bmw moze da vozi kicos bez kinte u dzepu.Znate li zasto zato sto bmw i njemu stoji.Mercedes i rok stajling ili neki fansi fazon.Ne ide uz mercedes ide odelo i to je to.Zato ga i neposedujem volim loko stil.Ovo se odnosi na limuzine.Sto se tice ovih sadasnjih novih modela koji bi trebalo da ubiju francuze na Nemackom trzistu male su sanse i bmw i mercedesa.Jednostavno su preskupi za prosecnog gradjanina.Kao doduse i jedan golf koji treba da dobije zaista oskara za dosadni dizajn.Ali paradoksalna cinjenica.Znate li koji su najveci konkurenti u Nemackoj mercedesu E klase.
Pezo607 i rover75
prosecan kupac mercedesa e klase tvrdi da je pri izboru konkurenata za e klasu postojao samo izbor ova dva automobila.

Mislim sta reci 607

Kad_LupimLupim:
Ma sve je to do jaja, ali treba racunati da se ti automobili nece voziti samo po idealno suvom asfaltu. Danas sam bio kod prijatelja u vikendici na Kosmaju i bio svedok kako Mercedes ne moze da izadje uz jacu uzbrdicu sa sitnim sljunkom na put!
Ja sam za 4WD.

TO meni nista ne znaci.Pri kretanju se tezina prebacuje nazad, jos na uzbrdici,tesko da prednja vuca tu ima prednost u odnosu na zadnju, dok BMW ima odlicnu 4wd tehnologiju i na uporednom testu po snegu X3 je uzeo meru Audiju i ostalima-debelo zaostalima :lol: :lol:

Uostalom tu su i 330xi,xd,odnosno svako x znaci 4wd

Kad_LupimLupim:
Ma sve je to do jaja, ali treba racunati da se ti automobili nece voziti samo po idealno suvom asfaltu. Danas sam bio kod prijatelja u vikendici na Kosmaju i bio svedok kako Mercedes ne moze da izadje uz jacu uzbrdicu sa sitnim sljunkom na put!
Ja sam za 4WD.
Mislim da znam na koji sljunak mislis. Tu sam prosle godine vreteo u krug BMW od drugara. Morao sam da probam kako to izgleda... :lol:
U svakom slucaju da zadnja vuca ima svoje prednosti kada je brz prolazak kroz krivinu u pitanju, o cemu je vec bilo reci na forumu, ali za standardnu voznju, pogotovo kada je mercedes u pitanju, Kad lupim... je u pravu !

Pre svega bih zeleo da kazem da to zavisi od vozaca do vozaca i da uz normalnu voznju niko nece imati vise problema sa zadnjom nego sa prednjom vucom.Jedan clan je postavio par linkova koji dokazuju stabilnost prednje vuce u jednoj krivini u Hrvatskoj :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Logicno je da se automobil sa lakim zadnjim krajem a uz to i velikom snagom na zadnjim tockovima lakse 'izmigolji', ali BMW je poznat i po tome sto ga je lako kontrolisati kad pocne da se 'izmice', jer reaguje odlicno na pokrete volanom, SVAKI BMW. 8) :) Dok se za Mercedes isto ne moze reci.
Velika prednost svakog BMW-a u odnosu na svaki Mercedes je da je to auto napravljen za vozaca dok u Mercu previse razmisljaju o strini,tetki i deci na zadnjem sedistu :P :lol:
Bar meni nije prijatno da auto vozi mene umesto ja njega :?

evening:
Kad_LupimLupim:
Ja sam za 4WD.
Mislim da znam na koji sljunak mislis. Tu sam prosle godine vreteo u krug BMW od drugara. Morao sam da probam kako to izgleda... :lol:

Ako oces par saveta da ga vrtis na cistom suvom asfaltu... 8) :lol: :lol:

Nemam ja bre nishta protiv zadnje vuce, nego kombinacija motor napred vuca nazad. Ok, ajde kazemo BMW je specifican auto sa sportskim i agresivnim duhomm, pa je onda logicno da ima i zadnju "gurku"... ali sta koji **** onda Mercedes, koji ko sto rece birne o putnicima, mora da ima pogon na zadnje tockove? Nema opravdanja. :roll:

Bmw nikada ali nikada nece imati istu harizmu koju ima Mercedes.I tu je kraj price.Dali je mercedes za strine ili babe najmanje bitno.Limuzina je namenjena prvenstveno za prevoz cetiri odrasla putnika.I tu treba napraviti razliku.Ako zelis auto samo za sebe i suvozaca i bmw i mercedes u ponudi imaju dovoljno kupea.Ali limuzine netreba svrstavati u grupu kojoj nepripadaju.Ali i mecka i bmw su stimulans za sirotinju.Ipak su ovo velikoseriski proizvodjaci koji godinama sa malo hroma mlate pare.Istinski kvalitet i kreativnost nam dolaze iz engleske i italije.Jedan Maserati Qatroporte ili jedan jaguar xj su poslastica za ljubitelje i poznavaoce kvaliteta.Ne mercedes jos manje bmw u njima se sepure oni malo imucniji.Ili u Srbiji oni malo kao bogatiji.Ja sam licno ekcentrista Volim neobicne forme zato sam i posedovao Lanciu Thersis.Sada cekam na citroen C6.Bitno je biti drugaciji a ne kao svi drugi.Samo sta ce reci komsije.

Kad_LupimLupim:
Nemam ja bre nishta protiv zadnje vuce, nego kombinacija motor napred vuca nazad. Ok, ajde kazemo BMW je specifican auto sa sportskim i agresivnim duhomm, pa je onda logicno da ima i zadnju "gurku"... ali sta koji **** onda Mercedes, koji ko sto rece birne o putnicima, mora da ima pogon na zadnje tockove? Nema opravdanja. :roll:

Pokusao sam da se uzdrzim od bilokakvih komentara, ali...Od pocetka do kraja 90-tih vozio sam sve sto se kotrljalo po Beogradu sem sedmice.Benka je bila i ostala moj favorit, ali dok nisam seo u njega. Jedino sam se solidno smestio u 850, ostali...Neznam ali nisu jednostavno krojeni za mene, iako sam i M5 i 320 proterivao popreko kroz kapiju pomocnnog terena OFK-e, dok je Meca od 123 do SEL-SL 600 uvek Meca, po meni uvek kao u kalupu i sve na svom mestu, bez greske. BMW je sportsko vozilo koje se lako upoznaje i tada lepo kontrolise, ume da bude brutalan dok je Mercedes i sa 400 ks suptilan i bolesno svoj. Meni to imponuje.Sto se tice zadnje vuce,poenta je u iskoriscenju momenta i prakticno u dobijanju vece snage, ali je je teoretski indirektniji i sporije reaguje(neko je pomenuo, pri startu masa ide pozadi pa zato i pogonu pozadi treba veca snaga).Prednji pogon, da nije bolji,
lokomotiva bi gurala vagone, problem nastaje pri ubrzanjima(koja su kod pomenute nebitna) kada se pogonski tockovi jako rasterete, ali kaljuge, zavejane strme ulice i zadnja vuca se ne vole.Negde sam procitao da je kriticna snaga 200 ks za prednje tockove, sve preko toga je rasipanje snage bez smisla, ma da..setite se kruznih staza i kako prednjaci prolaze kroz krivine u odnosu na zadnjake?
Audi je van svake konkurencije,pre svega pravljen kao vozilo za reli stazu, sa tehnicke savrsenom iskoriscenoscu svog pogona u odnosu na snagu(s 6, 4.2 plus, iz mog iskustva),upravo sbog nacina na koji se ponasa na krivinama(ko zna da to iskoristi) najvise koriste odredjene kategorije.
Pokusaj da se stigne KLASA je druga prica,i po meni tu nema sta da trazi, uvek ce ostati samo sportista medju politicarima.

Mozda si procitao na BBC-ju u Top Gear-u? :lol: :lol:
Nema veze sa temom, ali zadnja vuca ce uvek biti brza, pogotovo u kombinaciji sa jakom masinom, pogotovo u rukama dobrog vozaca.Trenutno u svim klasama zadnja vuca pravi decu prednjoj, a tako je bilo i u proslosti, postoji samo jedan,eventualno dva primera gde nije tako, i ti IZUZECI samo potvrdjuju pravilo :wink:

Bustura:
Ako zelis auto samo za sebe i suvozaca i bmw i mercedes u ponudi imaju dovoljno kupea.Ali limuzine netreba svrstavati u grupu kojoj nepripadaju.Ali i mecka i bmw su stimulans za sirotinju.Ipak su ovo velikoseriski proizvodjaci koji godinama sa malo hroma mlate pare.Istinski kvalitet i kreativnost nam dolaze iz engleske i italije.Jedan Maserati Qatroporte ili jedan jaguar xj su poslastica za ljubitelje i poznavaoce kvaliteta.Ne mercedes jos manje bmw u njima se sepure oni malo imucniji.Ili u Srbiji oni malo kao bogatiji.Ja sam licno ekcentrista Volim neobicne forme zato sam i posedovao Lanciu Thersis.Sada cekam na citroen C6.Bitno je biti drugaciji a ne kao svi drugi.Samo sta ce reci komsije.
Meni je bitno biti najbolji i biti na taj nacin razlicit ako je to moguce, jer dugaciji je i onaj koji je ubedljivo najgori.
I da imam mogucnosti, nikada ne bih kupio odredjeni Citroen pored koga bi na svakom putu prozvizdao u svom BMW-u uz ili surovi metalni,ili zvuk aviona u letu znajuci tacno kako ce se on ponasati u sledecoj krivini,pravcu ili kocenju.
Ne postoje fabrike masovne proizvodnje koje mogu da se vade na unikatnost ovih dana!
Jaguar pravi dizelase, POKUSAVA da se priblizi kome?Seriji 5.
Nista XJR,nista Le Man XJ220.Onaj ko je ostao sebi dosledan,kao npr. Rover propada!
BMW i Mercedes su jedni od retkih koji umeju da spoje isplativost i sopstveni stil, svidjao se on nekima ili ne. :wink:

Svaka cast, Busturi za individualnost prilikom izbora automobila i za Lanciu Tesis. U vecnoj borbi "bembare" i "božane" pod uslovom da niste navuceni na jednu od te dve marke, mnogo pravih automobilskih zadovoljstava ( a za manje pare ) ce moci da pruze i Jaguar, Chrysler pa cak i Lexus. Ne volim kada japanci prave kopije evropljana ali Lexus treba postovati. U ostalom, ako govorimo o smeku i stylingu, jedan Jaguar ga ipak ima vise od do bola tipiziranih BMW, Mercedesa ili Audija ( fuj ) :D

Ok sve je to lepo sto oni tamo prave ovakvu i oni onamo onakvu liniju i ovde ima stila ovde dizajna ovde ovo onde ono, ali:
Ja BMW kupujem zato sto ima grubu kockastu karoseriju, po dva fara napred, agresivnu prirodu i DVA PRAVOUGAONIKA na prednjoj masci :!: :!: :!:
Kad bi BMW promenio taj koncept mislim da bi propao u vrlo kratkom roku.

Mislim nemojte da me pogresno razumete, volim i ja druge linije i stilove i marke. Ali BMW je BMW zato sto izgleda tako kako izgleda, kao sto je i Mercedes - Mercedes jer ima trokraku zvezdu i nudi odredjen standard, kvalitet i stil.

Ma Cadillac, Lincoln i Chrysler. Em jeftiniji, em snazniji, em daleko opremljeniji, em kvalitetniji ( garancije su im skoro nestvarno velike ), em egzoticniji, em si pravi pimp u odnosu na debele i celave vlasnike Mercedesa ( cast izuzetcima :D ), em su amerikanci :D

Sa druge strane, eventualno odrzavanje je problem. Ipak, sve ljude za koje znam da imaju Ferrari, Porsche, Jaguar ili tako nesto ludo, svi ih voze u Bec na servis. Kao, nije tako ni skupo, a siguran si potpuno da ce auto biti kako treba uradjen a tamo si za 4-5 sati voznje kvalitetnim putevima i jos se zezas po Austriji. Idi...jel ima nesto bolje... :lol:

Back