MERCEDES

• Začetnik teme Začetnik teme Senta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
50.000 evra...? :eek:
c035.gif
c110.gif

:rotf:

Nevezano sa ovim w116 , samo me podsetilo :

Bio neki lik iz Panceva koji je pre desetak godina redovno dolazio na auto pijacu sa svojim W112 , navodno kao ex Jovankin . Uredno ga je okitio zastavama sa strane , cak je unutra drzao neku malu staklenu vazu sa ljubicicama i za to trazio 20.000 dm.
U to vreme cena takvih , u takvom stanju se kretala 2-4000 dm .

Poslednja izmena:
SP_NIKIC.jpg

Nikola Nikic, nekadasnji fudbaler Zeljeznicara, je imao zanimljivu anegdotu sa Mercedesom dok se vracao iz Grcke:

I dobijem ja neke pare i idem na odmor nazad u Jugu. Da se pokazem, kupim
ja Mercedesa. Ali kad sam ulazio u Jugu, kroz Makedoniju poce da mi trese
auto - prednji desni dio. Pojma nemam sta ali racunam da to tako treba.
Vidim stopira jedan vojnik i ja ga povezem. Pita on mene sta mi ovo trese. A
ja kazem "Ha cuj, to je Mercedes! To tako treba!". Opet pita on "A da tebi
majstore nije pukla guma?".

:lol:

Kad u Mercedesu proveravaju da li auto dobro dihtuje oni ubace machku u kola i zakljuchaju,ako je machka mrtva znachi da auto dobro dihtuje.U Zastavi takodje ubace machku u auto i ako machka ujutro nije pobegla iz kola onda je auto ok.:D

Mom pobri uskoro rodjendan, pa sam resio da ga obradujem:

dsc00398iv5.jpg

dsc00401sb1.jpg

dsc00402ne8.jpg

Knjiga pokriva sve modele u Mercedesovoj istoriji, od prvih motornih kocija do CLS-a. Ima 600 strana i 4,5 kg! Tekst je na 3 jezika - engleskom, nemackom i francuskom, a propracen je velikim brojem fotografija izuzetnog kvaliteta.
Ono sto knjizi fali da bi bila savrsena su tabele sa tehnickim detaljima, ali kada se pogleda ostalo sto nudi, to i nije preveliki propust.

Uf, kako bih voleo da imam ovog (steta sto je bio samo eksperimentalni model):

Mercedes-Benz Auto 2000

81mb_auto2000_01.jpeg

81mb_auto2000_02.jpeg

81mb_auto2000_03.jpeg

81mb_auto2000_05.jpeg

Konstruisan 1981. kao Mercedesovo vidjenje razvoja automobila u buducnosti. Napravljena su dva primerka - biturbo dizel i V8 benzinac od 3800 ccm, oba sa po 150 ks. Motor je imao mogucnost gasenja 4 cilindra pri manjem opterecenju, sto je u kombinaciji sa niskim koeficijentom otpora vazduha (Cd=0.28) rezultovalo kombinovanom (grad - 90km/h - 120 km/h) potrosnjom od samo 9.3 litara na 100 km.
Nisam uspeo da nadjem podatke o dimenzijama, ali sam negde procitao da je ovo najveci Benz ikada proizveden (mada, bilo je predratnih grdosija, kakav je recimo Nurburg).

Strašno kvalitetan auto ta Korola. I ne znam koji im je to trip bio da furaju jednu boju tako mnogo. Mazde su imale najviše belih 626 iz tog doba, Lanseri teget plavi... A i onaj Rendža 18-ica u onoj krem boji...

Back