MERCEDES

• Začetnik teme Začetnik teme Senta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam ga video u Simanovcima pre dvadesetak dana, ali nisam uspeo da ga slikam. Na srecu, auto je ipak uhvacen. U pitanju je W111:

mb1gs4.jpg

Izgleda da su kod nas vozači ML-a kao po default-u kratko šišani (ili ćelavi) i jedno 150kg žive vage...
Danas sam video 5,6 ML-a po Beogradu uglavnom u parkiranom položaju... Kraj njih je vlasnik koji - velika verovatnoća - priča telefonom, sa gorenavedenim fizičkim izgledom... Srpski "poslovni čovek" XXI veka... Kad ih vidim, dođe mi da se momentalno prijavim u Al Kaidu...

Poslednja izmena:
lokalni krimosi su bahati sa ovdasnjom policijom,a upravo takav jedan nabedjen je dobio takve batine da mu je glava bila kao felna od kombajna naduvena.
dosla interventna iz beograda da obezbedjuje grad zbog utakmice i lik se popeo autom gde je inace tada bilo strogo zabranjeno zaustavljanje i parkiranje.
policeman mu lepo objasni da ne moze tu da parkira na sta ga je ovaj odyebao i poceo da preti jerbo je on gangster,kad su se sjatili na njega kao lesinari bilo je peglanja u ovom kontinuitetu 'tvrdo tvrdo mekano'-misleci na lobanju...

Da, ali to je interventna jedinica, a oni imaju odrešene ruke povodom nekih situacija...koliko znam oni ne podnose nikakve pismene izveštaje, što znači da nema pisanog traga njihovim "aktivnostima"...:lol:
Obični policajci mu ne mogu ništa (ne smeju zbog eventualnog prijateljstva svojih pretpostavljenih sa gore navedenom klasom ološa)...pa se mangup - ne znajući da i među policijom ima kategorija - suviše oslobodio...

Ako bi prisustvovao takvom događaju, kompletna ekipa policajaca koja ga je udesila bi od mene imala večeru i piće koliko mogu da pojedu i popiju...
thumb_yello.gif

Btw - apropo topic... vozio sam 140 sa uključenim tempomatom, i za tih 200tak km (BG - Niš) me preteklo barem 5,6 ML-a sa domaćim tablicama i ni jedan nije išao ispod - slobodna procena - 180 kmh... To blica, to svira, to se nabija uz tebe...kao da su bogovi...

Poslednja izmena:
Ima u Beogradu na taksiju produzena Minika, bele boje i cini mi se US-spec. Video sam je na taksi stajalistu kod Dzakarte, ali sam bio u busu i nisam uspeo da je uslikam, pa ako se budes motao tuda napravi koju fotku ;)

Ta taxi Minika je stajala na taxi stanici možda 10m od ove 123-ke. Prilično sam se iznenadio otkud dva bela produžena Merdžana na tako malom prostoru.
Slikao bih, ali mi je bilo gloopo, čovek stajao naslonjen na kola.

Mercedes-Benz W125 (1937)

mfmerc1.jpg

Cuveni trkacki automobil, imao je linijski osmak od 5660ccm i 570ks. Najpoznatiji je po tome sto je u jednom W125 Streamliner Rudolf Karacola postavio brzinski rekord u voznji po autoputu - 432.7km/h, koji do danas nije oboren.

Streamlinerorig.gif

caracciola.jpg
2319915-the_monument_for_Rudolf_Caracciola_in_Remagen-Land_Rheinland_Pfalz.jpg

Prosli vikend sam bio kuci, i kako je bilo lepo vreme, sa nekim ortacima odem do Rume na sladoled. U povratku nas pri 115km/h sibne Minika :shock:

miniat1.jpg

Kasnije smo je stigli (prolazio voz pa bila spustena rampa :lol: ) i vidim da je stari tip (nema rebraste stopaljke, vec glatke, kao Reponja), 230 i to na plin.

Nasao si velikog Reponju za 500e ?!?

GDE ?
u Arandjelovcu. Redovno sam ishao na halooglasi.co.yu i pratio oldtimere....
leek ga je prvo prodavao za 1.500evra, pa za 1000....i nakon mesec dana doshao je do cifre od 700evra. ja uzmem i okrenem br. po njegovim rechima, auto je bio crne boje, hromirane lajsne, branici...limarija nigde pokazala nije, felne aluminumske 16 ILi 15, ne mogu da se setim...motor 200d, legalno ubachen...rezervna vrata, stakla....i ja potrazim od caleta pare da pazarim to medjutim cale pocheo neshto da me ebe, shta mi to treba..bla,bla,bla...i nije proshlo 2dana zove mene taj leek i kao hitno mu za pare, da li ocu da dodjem da pogledam auto....dace mi ga za 500evra...samo da dodjem da ga teram poshto mu istiche registracija...i ja sve isplaniram i trebao sam da krenem da ga kupim medjutim drug me ispali u poslednjem momentu....posle pridveche me zvao taj leek da dodjem da ga uzmem za 450e....i sutra dan se nije ni javljao :roll:. posle sam uzeo taunusa i dao 3x vishe para, tako da se kajem shto nisam uzeo tu mechku, no dobro....

Back