MERCEDES

• Začetnik teme Začetnik teme Senta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
dsc00153ag7.jpg

Koliko se secam, to je naziv za vrstu karoserije kod koje su farovi integrisani u krila, a cija je linija u skladu sa linijom auta, tako nesto...

U prevodu, ovo nije ponton karoserija:

28-citroen-traction-avant.jpg

a ovo jeste:

aaacaddy.jpg

Neka me neko ispravi ako gresim.

U svakoj priči o Mercedesu ovaj ne može biti preskočen:

0116503001100612391_pul_1_v-1.jpg

0117195001100612391_pul_3_v-1.jpg

0116825001100612391_pul_2_v-1.jpg

Mitski model 600 Pulman bio je omiljeni auto krunisanih glava i predsednika država. Proizvođen u neizmenjenom obliku od 1961. do 1980. Motori su bili šestolitarski 250 ks.

70403310391M-1.jpg

BRABUS Maybach je navijena limuzina kojoj je maksimalna brzina ograničena na 300 km/h. To joj omogućuje motor od čak 640 ks koji ogromni obrtni momenat od 1026 Nm isporučuje već na 1750 obrtaja. Limiter se može skinuti, prenosi skraćivati, tako da ubrzanja variraju, ali su uvek ispod 5s.

Ej, sve je to na mestu, ali ipak ne kapiram: čemu već navući tako ogromne kubikaže na jos veća ubrzavanja, ionako su FANTASTIČNO IMPRESIVNA za limuzinu koja teži više od 2 tone.. Pa taj i fabrički (mislim na 62s) ubrzava za 5.2 sekunde (!!!!!!!)... valjda je to istraživanje granica ili pokazivanja moći tunerskih kuća...

Ej, sve je to na mestu, ali ipak ne kapiram: čemu već navući tako ogromne kubikaže na jos veća ubrzavanja, ionako su FANTASTIČNO IMPRESIVNA za limuzinu koja teži više od 2 tone.. Pa taj i fabrički (mislim na 62s) ubrzava za 5.2 sekunde (!!!!!!!)... valjda je to istraživanje granica ili pokazivanja moći tunerskih kuća...

Pa da, prestiž. Ništa više. Čak se i na većim brzinama slabo primeti razlika, i to samo ako je vozač pravi majstor.:roll:

Imao je 2 komada, otvoreni i zatvoreni.. Sve do 1978 su bili neblindirani. Imali su 6 vrata.

Evo ga u akciji:

tito-vozi-kragujevac.jpg

Snimak od pre par godina:

tito-0_display.jpg

jeli vojska prodala sve titove pulmane?jedan je bio kabrio,mislim i jedini kabrio a zatvorenih čini mi se da je bilo više?koji su automobili ostali u sloveniji,mada je ovo pitanje za drugu temu ali ajde...btw komunistička hipkorizija

Heckflosse, nema R na kraju ;)

I meni je veliki reponja jedan od najlepsih Mercedesa, cale umalo nije uzeo jednog W110 (malog reponju) tamo negde '90, '91, ali nije smeo zbog s**anja koja su bila na pomolu... mislim da ga nikad nije prezalio

Back