MERCEDES

• Začetnik teme Začetnik teme Senta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Čitao sam da Mercedes 124 iz 1989 godine,star 16 godina i Audi 100 isto godiste imaju euro 3 motore.Da li je to tačno i koji su najbolji linkovi za polovna kola u Austriji i Nemačkoj?

Sikorsky:
Da li postoji kao sto sm procitao Mercedes 124 iz 1989 sa euro 3 motorom?

a sto lepo ne odes u predstavnistvo mercedesa pa lepo pitas ljude jer ovde ti kao sto si primetio niko ne zna ili nece da ti kaze
do sad si pitao bar jedno3-4 puta to ti valjda nesto govori

predstavnistvo je na novom beogradu preko puta imt i fob:shock:

yugo 45:
a sto lepo ne odes u predstavnistvo mercedesa pa lepo pitas ljude jer ovde ti kao sto si primetio niko ne zna ili nece da ti kaze
do sad si pitao bar jedno3-4 puta to ti valjda nesto govori

predstavnistvo je na novom beogradu preko puta imt i fob:shock:
to tako ispada da sam smarao ljude ali sam postavljao novu temu,sa drugim naslovom ali iste sadrzine,ostalo je bila volja operatera da ostavi moju temu koju je ubacio u Mercedes

izvini ako si se nasao uvredjen ali napravi se lud i idi u mercedes na novom bgd i pitaj njih oni bi trebali znati ako ti buduhteli reci ili nadji na netu njihov sajt pa im posalji mail ipak o mecki oni najvise znaju

Hvala, vidim maska mu je originalna, svaka čast. Samo prve dve godine su imali takvu. Podatak o snazi je međutim pogrešan, on ima 60 ks, odnosno 44 kw. Inače sam 4 godine imao w123 200D. Taj je bio još slabiji, samo 55 ks. Bio je poslednja serija onih što su se palili na potezaču.

Pošto sam uočio da je interesovanje za Mercedese ponovo ovde na forumu poraslo, rešio sam da podignem ovu staru temu. Kako je sve to zapravo počelo?

Krajem 19. veka su Gotlib Dajmler i Karl Benc nezavisno jedan od drugog izumeli prve automobile s motorom s unutrašnjim sagorevanjem. Negde se oni vode i kao prvi automobili uopšte, ali to u osnovi nije tačno, objasnio sam na drugom mestu i zašto. Svejedno, baš njihovi automobili su imali motore kakvi se koriste i danas.
1900. je bogataš Jelinek naručio od Dajmlera 36 komada. Ko ima para može i ime da bira, pa je Jelinek smislio da se zovu Mercedes. On se pored ostalog bavio i trgovinom automobilima, pa je po njegovoj ideji 1902. godine zaštićeno ime Mercedes za celu produkciju. 1909. su smislili zaštitili onu trokraku zvezdu, koju ovde neki zovu ''nišan''. Ujedinjenje s Bencovom firmom se desilo 1926. i od tada se cela stvar zove Dajmler - Benc.

Meni omiljen aktuelni CLS:

spoilery_mercedes_cls_001.jpg

Mercedes-CLS-350-hinten_high.jpg

mercedes-cls-concept-19.jpg

112_0505_firsttest_04z%202006_mercedes_benz_cls500%20interior.jpg

Evo i posebne verzije:

05TheReggieBushMercedesCLS_1.jpg

Motori od 3,5 do 6,3 litara u tuniranim verzijama. Snaga - samo je nebo granica ...
Inače obožavam koncept sportskih limuzina, a ovaj model mi baš ''leži''.

Zašto ljudi vole Mercedes? Razni su motivi, od toga da se bude ''neko'' do istinske želje za dobrim automobilom. Mercedes je upravo to, standardno dobar i kvalitetan automobil kome ništa ne fali. Nije on ni najbrži, ni najdugovečniji, ima i skupljih i ekskluzivnijih, ali on zapravo ima sve to.

Šta mislite o ovom automobilu? Da li biste ga kupili? Da li možda već jeste?

Ja sam imao jedan stari, veoma davno, lepo me je služio i u njemu sam proveo lepe trenutke, ne samo vozačke...

pa je Jelinek smislio da se zovu Mercedes

samo da dodam, Jelinekova cerka se zvala Mercedes, pa odatle i ime ;)

Ja sam vozio 3 Benza : 1985 W124 250D (odusevljen sam), 1988 W201 250D (razocaran, nekako Mercedes a kao da nije Mercedes, mozda i zbog toga sto sam ranije vozio W124) i 1957 Ponton 180D (sta reci, ludilo :D )

Anyway, kako ozbiljno razmisljam da krajem proleca kupim auto (jer leti Golf uglavnom nije tu), nadam se da cu uspeti da skrpim dovoljno za W123 koja iole lici na nesto...

hehe dole oko Trstenika i Krushevca 123 zovu ciganska radost.Shta mislite shto? :D

Ja lichno obozavam mercedesa,zelja mi je da imam jednog 190 2.5L 16V sa 235hp.Pravo ime Evolution II iz 1992.

A san mi je da imam jednog E55 AMG.

da... poslednjih godina prestižno prevozno sredstvo braće roma :lol:
Zar ćeš posle pontona da sedaš bre u 123jku...:shock: ne zaiebavaj...8)

Mecka je Mecka :D

Salim se, naravno, ali za te pare mogu da uzmem ili recimo solidnog Judzina '90, '91. (sto necu jer Juga zaista ne volim) ili nesto tipa Corse A, Fieste, Golfa I i slicno... A jbm li ga, oduvek sam preferirao velike aute, a i nemam nekih ambicija sto se tice performansi, jedino sto trazim jeste da mi ne napravi problem u narednih, recimo, 15000 km, a pred zimu bismo se verovatno rastali, pa bih na prolece nasao novu ljubav :D

A Reno 4 mi je sigurica, tako da ne brigam mnogo ;) :D

krajem '90-ih sam zivio u Grockoj i bio je jedan komsija koji je terao "miniku"....ta je isla bez ulja,na dve dizne...ma kako hoces,on je uparkira nizbrdo...ujutro je otisne,upali i gas....valjda da je ubacivao masnu krpu u rezervoar ta bi upalila...

....posle nekog vremena on se odselio za Bosnu i ostavio miniku na jednoj livadi....trebala majstora za menjac i tu su je zadesili neki cigani koji je ocerupase...ma sve joj zivo poskidali...

...e sad glavna prica je o tome sto na mestima gde je bila izudarana,otpala je bila boja (za vreme udesa)...posle 3-4 godine u travi i blatu,na otvorenom ta mesta bez boje su bila u perfektnom stanju,nije se pojavljivao ni najmanji znak korozije......cist plavicast lim.....

Cudo je Mercedes

1951. Mercedes 300 Adenauer (W189) je nesumnjivo izuzetno značajan model. To je prvi posleratni veliki Mercedes, analogan današnjoj S klasi. Ime je dobio po tadašnjem nemačkom kancelaru.

og06mb300j57-1.jpg

90765-1.jpg

90765a-1.jpg

mercedes-benz_300_adenauer_03465_0014_02_10_02.jpg

Nisu se njime doduše vozili samo kancelari. Bilo je tu raznih vlasnika, a bogami i vlasnica ...

adenauer-1.jpg

Nedavno sam imao priliku da prvi put u zivotu vozim "mecku", i to E400 CDI, iz '05.g. sa AMG paketom opreme... (spojleri,maska,spusten,felne 19",gume 245-285/35...), i shvatio zasto taj automobil ima "ime".
Ni jednu zamerku nemam!
(o ceni,registraciji i odrzavanju necu nista reci zbog nerelevantnosti)

hehe dole oko Trstenika i Krushevca 123 zovu ciganska radost.Shta mislite shto? :D

Ja lichno obozavam mercedesa,zelja mi je da imam jednog 190 2.5L 16V sa 235hp.Pravo ime Evolution II iz 1992.

A san mi je da imam jednog E55 AMG.

To čudo je vozio pokojni Senna. Inače, mislim da je napravljena limitirana serija, a shodno tome cena mu je ogromna. Tako da sam čvrsto uveren da je to samo san i za mnogo, mnogo bogatije od nas.

To čudo je vozio pokojni Senna. Inače, mislim da je napravljena limitirana serija, a shodno tome cena mu je ogromna. Tako da sam čvrsto uveren da je to samo san i za mnogo, mnogo bogatije od nas.
Da,bapravljeno ih samo 502 komada,u stvari oni su napravljeni da se trkaju u reliju,ali ih je Audi zeznuo sa quatro sistemom odnosno vucha na sva chetri tochka tako da su ovi iz Mercedesa digli ruke i napravili aute za privatne svrhe.Danas ti Evo II kostaju oko 35000 do 45000 evra.
E da,i motori su im Cosworthovi.

Back