Mentalna kastracija

Ovde nije reč o ulogama već o prihvatanju "mentalne" različitosti.

Различистост је била условљена начином и условима живота. Нико данас не живи како се живело пре сто/двеста година.
То што ће нестати обрасци у којима смо се родили и одрасли не значи нужно да тај процес има негативан карактер.

Upravo tako. I ina takvih parova zato ova tema... Ali na žalost, svaki pokušaj konstrukttivnim razgovora od strane pojedinih članova se svodi na "feminazzi" propagandu :(

Svaka druga tema ode tako na deveto nešto. Meni je zamorno zaista više. Ali tolerisati bezobrazluk - ne.

Ne dozvoli da zagadjuju temu, šta drugo da kažem.
Napisala sam šta mislim, to je to.

ja ne delim muškarce na ovaj je dobar onaj je loš
nego
ovog bi opkoračila, onog nebi.
tako je moja podela poštenija prema muškom svetu od svake druge podele koje su smišljene radi polarizacije.
Нисам мислила искључиво на мушкарце, у том посту сам мислила генерално на људе, приметимо да је неко бољи у много чему од нас.
Али да, неки други разлог је да нас неко привуче :D

Svuči kao gomila nepotrebnog smaranja i zamaranja. Pitanje je da li ona hoće mentalno da se rve sa nekim ili da živi život, ebe se i uživa. Vrlo prosto. Niko takvoj ženi ne umanjuje značaj nego bi se pre reklo da njen ego ne dozvoljava ništa drugo nego da je samo njen značaj bitan i najbitniji. Opet se ponavljam da se ni jedan odnos ne zasniva na dominaciji i kako neko treba da vodi i predvodi i sama potreba nekoga da dominira govori o nekoj žešćoj patologiji. Ljudi a i žene nemaju naročiti libido kad ih neko guši, stalno odmerava i pokušava da ih vodi, itd. Sebe ne bi mogao da zamislim ni dva dana sa ženom da se mi nešto merimo i uporedjujemo i da sad svaki put kad ja ili ona uradimo nešto sa druge strane dodju ovacije i aplauzi. Vuče se samo u jednom pravcu a to je zajednički i vučemo zajedno. Onog trenutka kad jedna strana nešto vuče po svome odnos puca i vreme je za razlaz. Svakoj ženi i svakom muskarcu koji misle da su oni ti koji nešto vuku i vode toplo preporučujem da izadju iz tog odnosa i zarad sebe a i zarad druge strane. To je toksično i nepopravljivo stanje. Nema tu ničega što podseća na zajednistvo i poštovanje. Klasično da izvineš izd*avanje jedne strane nad drugom.
Da, donekle se slažem, bolje je izaći iz takve veze jer ako jedno od njih dvoje nije nečim zadovoljno onda ta veza počiva na staklenim nogama...

Da, donekle se slažem, bolje je izaći iz takve veze jer ako jedno od njih dvoje nije nečim zadovoljno onda ta veza počiva na staklenim nogama...
Kad je sve kako treba nema predvodnika. To je zajednica. Nije to komanda nad jedinicom u vojsci ili nešto slično. U zajednicu se hvala bogu ulazi slobodnom voljom i isto tako iz iste izlazi ako ne bude kako treba. Postoji milion razloga za nezadovoljstvo bilo muskarca ili žene a samo je jedno resenje u takvoj situaciji.

Delujem objektivno tako da ne moram dalje od onoga sto si ti napisala..
Ko ima oci da vidi sta pise jasno mu je da je po sredi najobicnija feministicka budalastina.
Ispod casti mi je da ucestvujem dalje na temi...

Ne znam samo kako nekome nije glupo da plasira takve stvari i siri razdor izmedju polova bez ikakve potrebe i poente..
Jbt pa i ti si zena i imas decu..
Kad bi znala koliko ovo steti zenama, nikada se ne bi bavila time.
Bukvalno nesvesno siris mrziteljsku propagandu koja unistava sustinu zenske prirode, pravi razdor medju polovima, steti slici tradicionalne porodice i za posledicu ima indoktriniranu decu i nove narastaje upropascene za normalan zivot i medjuljudske odnose.
Cemu brate ?
I onda na perfidan nacin pokusavas da uvuces ljude ne bi li ta tematika dobila nekakav legitimitet kao validna tema za raspravljanje..
Bolesno..
Kada nema dobrih argumenata diskusija se odmah prebacuje na lični nivo " zašto tebe to pogadja? " " Ko te je tako povredio" itd. bez odgovora
na prosto pristojno pitanje " Otkud tako nategnuta tema kao što je muška kastracija mentalnom snagom" ....mentalna snaga, sačuvaj bože...

Delujem objektivno tako da ne moram dalje od onoga sto si ti napisala..
Ko ima oci da vidi sta pise jasno mu je da je po sredi najobicnija feministicka budalastina.
Ispod casti mi je da ucestvujem dalje na temi...

Ne znam samo kako nekome nije glupo da plasira takve stvari i siri razdor izmedju polova bez ikakve potrebe i poente..
Jbt pa i ti si zena i imas decu..
Kad bi znala koliko ovo steti zenama, nikada se ne bi bavila time.
Bukvalno nesvesno siris mrziteljsku propagandu koja unistava sustinu zenske prirode, pravi razdor medju polovima, steti slici tradicionalne porodice i za posledicu ima indoktriniranu decu i nove narastaje upropascene za normalan zivot i medjuljudske odnose.
Cemu brate ?
I onda na perfidan nacin pokusavas da uvuces ljude ne bi li ta tematika dobila nekakav legitimitet kao validna tema za raspravljanje..
Bolesno..
I još jedna potvrda ovog kilometarskog posta da se svaka kritika il pokušaj razgovora na neke teme smatra feminizmom. Toliko straha od strane tebe u vezi jedne obične životne teme mi je dokaz da ste van nekih realnih dešavanja. Često bih takve upitala jesu li u braku ili vezi ali nije pristojno...

Kada nema dobrih argumenata diskusija se odmah prebacuje na lični nivo " zašto tebe to pogadja? " " Ko te je tako povredio" itd. bez odgovora
na prosto pristojno pitanje " Otkud tako nategnuta tema kao što je muška kastracija mentalnom snagom" ....mentalna snaga, sačuvaj bože...
Al zato nazivanje mene feminističkom budalaštinom nije lično i nije vređanje 😂

I još jedna potvrda ovog kilometarskog posta da se svaka kritika il pokušaj razgovora na neke teme smatra feminizmom. Toliko straha od strane tebe u vezi jedne obične životne teme mi je dokaz da ste van nekih realnih dešavanja. Često bih takve upitala jesu li u braku ili vezi ali nije pristojno...
Samo potvrdjujes ono sto govorim..
Opet da ponovimo, sve se vidi iz dve recenice uvodnog posta i pametnom je to dosta.

Ja uopste necu da se trudim da ti objasnim bilo sta jer je evidentno da je to besmislen posao.
Poenta mi je bila da ukazem drugima koji citaju na pozadinu price kao i na metodologiju i cilj odnosno posledice takve propagande..

Нисам мислила искључиво на мушкарце, у том посту сам мислила генерално на људе, приметимо да је неко бољи у много чему од нас.
Али да, неки други разлог је да нас неко привуче :D
nemam mnogo žena u okolini
okružena sam kolegama i uglavnom muškarcima i u poslu i u privatnom životu.
to je jedan divan svet i ja baš :heart: muškarce.

za žene ne znam kakve su kao koleginice ili prijateljice kažem ti nekako me život sačuvao od tih stresova. zahvalna zauvek.

Al zato nazivanje mene feminističkom budalaštinom nije lično i nije vređanje 😂
Niko nije nazvao tebe feministickom budalastitom vec tvoje pisanje..
Koliko perfidnih pokusaja da se stvari prikazu onakvima kakve nisu do te mere da se prica spusta na ovaj nivo..

al ajde da nacrtam
osoba moze biti budala ali ne budalastina ..

Ova sns politika je usla i na forum :O
Forum je postao informer i jutarnji program pinka, nije vazno sta se pise bitno je samo da se pise, a posledice koje to ima nisu ni vazne.
Pri tome sve vise tema nema nikakvu kaloricnost vec samo neko isprazno blebetanje i plitkoumne rasprave.

Cak su vam i uvodni postovi toliko skrti i nepismeni da normalni ljudi nece ni da se upustaju u dijalog
E zato je forum prsijana jer ste ga sveli na nivo petparacke zute stampe

Za prvi put ili jedno bippp možda. Ali veza, brak?
tek sad videh
pa vidiš to jedno i prvo biip je presudno.
jasno mi je šta si htela da naglasiš
da bi za zajednički život partneri svakako trebalo da se poklope intelektualno.

ali ta skala varira zato što pamet i intelekt merimo prema sebi ne postoji merni aparat da to sagleda đuture ili da uproseči.
tako da ako neko izuzetno glup odluči da si ti pametniji od njega nije ti uopšte učinio uslugu.
mislim da se razumemo. haha

A zar nisam ja to isto napisala? ;) Žene koje to nikome ne nabijaju na nos svoju snagu, a često i nesvesne nje....
Ma to je ok. Ali za muškarce....prije bih rekla da oni vole stabilne žene. Da bi im prije pao kad im neka njonjavica i nesposobna potrga živce nego neka koja zna šta hoće u životu. Ne bih rekla da se muškarci osjećaju nešto ugroženi pored njih upravo stoga što ih ne omalovažavaju. Ta što tuče svog muža (neko je pomenuo) -ona je obična opajdara. To što je neko mentalno jak u glavi ne vidim razloga zbog čega bi to uticalo na da se neko pored te osobe osjeća manje vrijednim.

Odnosi se na mentalno jake žene zbog kojih muškarci imaju gubitak moći
:mrgreen: Da li je u genetici muškaraca izražena potreba za mentalno slabijim partnerkama radi osećaja nadmoći i postizanja libida? ;)
da sam ja muško meni bi pametna žena bila dobar motiv da mi uvek bude dignut
nadmoć priznajem samo kad se dovatimo da se nosimo letnji dan do podne po krevetu

libido se poboljšava tihim i posvećenim bajanjem
eto i to sam vam rešila. :lol:

Znaš šta, ponekad (u zadnje vreme sve češće) se sklanjam toksičnih ljudi, loših, zlonamernih “šala”...
To radim privatno, a nekad i ovde.

Sa nekima se treba obračunati, a ovde to možeš lako.
Neko bira opciju ignore (nije moj izbor), neko se izloguje, neko mazohistički čita budalaštine i omalovažavanja.
Ti bar, kao neko ko uredjuje ovaj virtuelni prostor imaš tu mogućnost da nešto konkretno uradiš, iskoristi je.

Realno, da bi muškarac i žena mogli da napreduju dobro je da postoji intelektualna razlika, recimo žena koja nema nikakvo racionalno razmišljanje je odličan medijum za intelektualno spremnog muškarca i obrnuto. U interakciji oboje stiču neke osobine koje su im nedostajale. Drastičnije je kada emotivno ekstrovertna žena nadje muškarca kome su emocije ko u pržene ribe, pa ta riba mora da skače....mentalna snaga je tu nevažna, jer čak i ako postoji borba nije takva da ugrožava jedno ili oboje... što je svakako erotičnije i podržava libido....

Zašto? Postoje muškarci koji su papučari, vole debele, brkate... Svako traži ono što voli.
uglavnom
On traži maminu produženu rukicu da mu završi sve dosadne poslove i logistiku
Ona traži da bude konačno važna u nekoj vezi sa muškarcem jer od braće nije mogla da dođe na red i niko ju u porodici nije primećivao.

takvih parova ima svuda okolo

Mentalnost se ne "pretresa" na sastanku stanara zgrade da bi neko te žene ubeđivao da su jake
:mrgreen: osobina koju ispolje kroz teške životne okolnosti koje prebrode zahvaljujući svom mozgu. Nemoj mi reći da će svi razumeti, recimo, humor mentalno jake žene i da će se nasmejati? I sada od takve žene treba ocekivati da se prilagodi muškarcu s kim nije na istom novou? Ili u braku, ona je ta koja mnogo uspešnije barata finansijama, bolje je obaveštena i upućena u razne oblasti. Da li će se muškarac, bez obzira što ona to ne potencira, da se u nekom trenutku oseti ugroženo?
Tema nije zapaljiva već aktuelna ;)
E neće se osetiti ugroženo, prepoznaće potencijal.
iskoristiće njene moći za svoju logistiku.

Mnogo je češća situacija da moćne žene zaziru od moćnih muškaraca da bi "sačuvale" svoju slobodu, dok ne shvate da je moć muškarca u tome da ne ugrožava ženu. što je sasvim suprotno od predefinicije iskazane temom.
Svaka žena je slobodnija sa jakim muškarcem ako se ne bori protiv njega...

nemam mnogo žena u okolini
okružena sam kolegama i uglavnom muškarcima i u poslu i u privatnom životu.
to je jedan divan svet i ja baš :heart: muškarce.
Ја сам порасла уз дечаке и можда зато разумем њихов свет 🥰
Истина, лакше је радити са мушкарцима.
za žene ne znam kakve su kao koleginice ili prijateljice kažem ti nekako me život sačuvao od tih stresova. zahvalna zauvek.
А нисмо лоше ни ми :malav:

Back