Mentalitet Srba

Da li ste zadovoljni mentalitetom srpskog naroda?

• Jesam

glasova: 53 26,9%
  • Nisam

glasova: 139 70,6%
  • Nemam stav

glasova: 12 6,1%

• Ukupno glasova
    197
245059548_6493948790645388_7877265108104054527_n.jpg

Синоћ сам имао занимљиву конфронтацију мишљења са једним саговорником уживо по овом питању. По мени је менталитет појединца а и групе, неке нације много важнији за нацију него све друго. Генерализација је наравно увек лоша, али да нема у овоме истине не би најбоље тајне службе устројавале, дисциплиновале и образовале њихове оперативце баш по моделу појединаца из земље у који би их слале. Ако ни због чег другог, само да би знали опсег коме могу да се надају при примени метода рада на терену и начина како да убеде свакога ко носи заједничке црте онога што зовемо традиционални менталитет. Ми имамо само један, искреност и доброту спрам ближњег, али и нешто дијаметрално супротно као што је жута мрља мржње када не видимо да ћемо њом и себе уништити. Са таквим променљивима, свака основна рачуница има само два решења а оба носе жуту траку око наше руке на којој пише да смо јако подложни манипулицији.

Синоћ сам имао занимљиву конфронтацију мишљења са једним саговорником уживо по овом питању. По мени је менталитет појединца а и групе, неке нације много важнији за нацију него све друго. Генерализација је наравно увек лоша, али да нема у овоме истине не би најбоље тајне службе устројавале, дисциплиновале и образовале њихове оперативце баш по моделу појединаца из земље у који би их слале. Ако ни због чег другог, само да би знали опсег коме могу да се надају при примени метода рада на терену и начина како да убеде свакога ко носи заједничке црте онога што зовемо традиционални менталитет. Ми имамо само један, искреност и доброту спрам ближњег, али и нешто дијаметрално супротно као што је жута мрља мржње када не видимо да ћемо њом и себе уништити. Са таквим променљивима, свака основна рачуница има само два решења а оба носе жуту траку око наше руке на којој пише да смо јако подложни манипулицији.
zalud izgubi vreme na ovo citanje bolje sam otvorio jos jedno pivo

alpski srbi

анша је на то Рутеу на Твитеру поручио да су оптужбе о медијским неслободама у Словенији које шири европска левица „бесмислене“.

„Не губите време с позивањем амбасадора и слободом медија у Словенији него заједно са Софие Инт Велд заштитите своје новинаре од убистава на улици“, написао је Јанша, алудирајући на убиство новинара Петер Р. Девриса, који је истраживао криминално подземље.
Објаснио је да везе Европског парламента са Џорџом Сорошем нису теорије завере, већ да су видиљиве из истраживања које је наручила сама Сорошева фондација.

Потом је на Јаншине твитове реаговао и председник Европског парламента Давид Сасоли, позвавши Јаншу да се суздржи.

„Позивамо Јанеза Јаншу да одмах престане са нападима на посланика Европског парламента, такви напади представљају и напад на европске грађане“, написао је Сасоли.

На то је добио Јаншин одговор да Словенија није колонија.
„Молим да кажете својим заступницима да име Европског парламента не злоупотребљавају за политичке сплетке и бесмислене оптужбе на рачун Словеније“, навео је Јанша у поруци Сасолију.

Јанша му је одговорио и да „његови политички другови, социјалдемократе, контролишу скоро све медије у Словенији“

Огласио се и председник Европског савета Шарл Мишел, истичући да члановима Европског парламента треба омогућити да обављају свој посао „без икаква притиска“.

„Међусобно поштовање између европских институција и унутар Европског савета једини је начин да се иде напред“, навео је Мишел.

Словеначки премијер се сукобио и с другом највећом групацијом европарламентараца, Социјалдемократама, који су навели да Јанша не жели да се сретне са делегацијом ЕУ парламента.
Јанша им је узвратио:
„Ко сте ви? Колико сте пута ви посетили немачку канцеларку, холандског премијера или француског председника. Успут, у Холандији је убијен последњи новинар у Европској унији. У Словенији су такви покушаји једино рађени током режима ваших другова из Социјалних Демократа (словеначка опозициона странка)“, написао је Јанша.

Јаншини проблеми са ЕУ и слободом медија показали су се и због његовог сукоба са СТА, словеначком новинском агенцијом. Током посете Словенији Урсуле фон дер Лајен, челнице Европске комисије, један од новинара поставио је питање о СТА на заједничкој конференцији за штампу са Јаншом. Фон дер Лајен је изразила забринутост због тог случаја, док је Јанша навео да се ради о политичким играма.
Јанша се с Велд већ сукобио и раније ове године, током свог сведочења о стању у Словенији. Оптужио ју је за цензуру, јер је одбила да заступницима покаже филм његове владе у којима проблеме у Словенији приписују наслеђу старог комунистичког режима и њиховим политичким наследницима, те с теоријом о „дубокој држави“ која је против владе и управља концима политике из позадине, преноси Хина.

Back