Mentalitet Srba

Da li ste zadovoljni mentalitetom srpskog naroda?

• Jesam

glasova: 53 26,9%
  • Nisam

glasova: 139 70,6%
  • Nemam stav

glasova: 12 6,1%

• Ukupno glasova
    197
120766500_4704164179623867_2202882774205422321_n.jpg

Kupio sinu kompjuter
Ima i dalje samo winamp, vec 10 godina mu obecava da ce duvuce internet

Prisutnim članovima, porodicama ubijenih gardista, advokatima i novinarima, on se kroz otvoreni prozor obratio sa nizom brutalnih psovki, kleveta, uvreda i pretnji. Pominjao je da je učestvovao u dva rata a da su tu prisutni izdajnici srpstva. Kada su kamermani i foto reporteri prišli da ga slikaju, zaćutao je. Nedugo zatim, iz jednog vozila marke škoda ponovo su se začule psovke i uvrede.

(Video) Oni su danas vređali roditelje ubijenih gardista

• Ekipa "News Max Adria" uspela je da snimi sredovečnog muškarca koji je danas iz svog automobila "fiat punto", vređao, psovao i pretio porodicama ubijenih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, a koje su se okupile jutros ispred kasarne Topčider i ulaza u podzemni bunker "Karaš", gde su, pre tačno 16 godina njih dvojica pronađeni mrtvi. Ubrzo nakon ovog incidenta, usledio je još jedan, kada je vozač iz "škode" u pokretu takođe dobacio okupljenima pred Topčiderom.

Cutimo pickice a?

Koji su Balkanci lopovi jebalo majku.

Krade se sakom i kapom. Evo primer jedne firme iz Vojvodine u privatnom vlasnistvu. Trpaju se proizvodi u dzepove kad se ide kuci, sokovi, sirovine, preradjevine , bilo da su sezonci, na odredjeno, za stalno. Ima kamera ali ko ga ****, Pretresaju ali ko ga ****, to nema sramotu.
Ima 3 smene pa ti vidi kad svako lapi u svakoj smeni. I onda mi dodju forumske komunjaree pricaju o nekim drzavnim firmama nekada - pa sta ste tek tad radili sunce vam ***** lopovsko?

KAKO TE NIJE SRAMOTA UZETI NESTO STO NIJE TVOJE?

Некада давно сам као сезонац радио у шећерани, слагао џакове шећера са покретне траке. 50кг џак а покретна трака ради 24 сата у сезони, било тешко у пм. Ко зна о чему се ради, зна.
Био је са нама и један маторац, тежак зајебант а искусан радник, имао је сигурно двадесетак година стажа у тој фирми и причао нам је разноразне догодовштине.
После чујем да је добио отказ, нашли му шећер у џеповима. :lol:
Дакле, ништа ново за 20 година.

U svakom narodu ima dobrih i loših ljudi, što se tiče nas srba ja sam više sretao one loše, dok sam bio mlađi realno me je boleo k***c đe živim, bile su mi važne neke druge stvari. Sad dok sam srednjih godina (rane tridesete, po srpskom još mladić) počinju da mi baš smetaju neke situacije koje sve više primećujem.

Na primer problem smeća, već sam pisao na ovom forumu kako je žalostan odnos pojedinih prema životnoj sredini. Bez ikakve griže savesti bacaju svoje smeće u reke i obale reka, s obzirom da živim na selu taj problem je evidentan. Recimo dođem na reku, nemožeš napraviti dva koraka da nema nekog komada smeća, često stakla na koje možeš da se osakatiš. Bacaju seljani ali bacaju i ribari koji dođu iz grada vikendom da pecaju, pojedu narezak i bez pardona ostave ambalažu kod reke i ostalo smeće. Svinja ili neko drugo goveče ugine, zna se, pravac obala i onda to tako truli, raspada se i širi smrad i druge zaraze, ali naravno teže je iskopati jamu i zatrpati lešinu, da se pozove veterinar ni govora. Ovde je najveći problem nepostojenje kontejnera na selu, tako da neki svoje smeće spaljuju, neki odvoze u grad, a neki bacaju u obale. Dakle odgovorna je lokalna vlast po meni.

Zatim problem prodaje/kupovine glasova na izborima, dakle kažem živim na selu, Republika Srpska, Bosna, Bosna i Hercegovina kako hoćete, ljudi prodaju svoj glas i glas svojih ukućana bez trunke stida. Sasvim je normalno da lokalni političari preko svojih ljudi (lupeža) nude pare da ih glasate, nema nikakve priče, ideje, samo pare se nude. Za lokalne izbore sad u novembru 2020-e glasovi se plaćaju 50-100 maraka, niko takve malverzacije ne prijavljuje (uključujući i mene), a i da prijavi samo bi sebi navukao probleme, jer oni koji kupuju imaju zaleđinu i praktično su zaštićeni kao bijeli međedi. Umesto da se stide što prodaju svoj glas oni imaju po meni veoma čudno opravdanje (barem ovi koje sam kritikovao koliko toliko), dakle njihovo opravdanje ide nekako ovako "pa i onaj/ona uzeo/la 50 maraka, što ne bih i ja" ili "pa i oni će se naklapati para, što i ja de ne uzmem". Pa baš zato ne treba da prodaš svoj glas, đe ti je čast, imaš li je ikako, prodaješ se kao ***** neka. E sad možda su oni u pravu, jer praktično nema stranke (barem je nisam čuo) da ne nudi pare, praktično ni jedna stranka da ponudi neki program, nešto, bilo šta, nijedan čovek da izađe da kaže svoje viđenje, ne, svi nude samo pare i to je to. Što se ovoga tiče stanje u Srbiji je mislim dosta bolje jer vi još imate pametnih, časni ljudi spremnih da se bore, u RS je mrtvo more na lokalnom nivou u većini gradića.

Što se tiče stranačkog zapošljavanje to da ne pominjem, većina pokušava da se domogne držvnih jasli, ovi što ne uspeju maštaju da odu iz ove države.

Pozitivno je što bez problema ljudi žele da daju krv (ali i tu ima problema, recimo u mom mjestu ne može se dati krv, nema ta mogućnost u domu zdravlja).

Uglavnom sve se svodi da na vlast dolaze oni ljudi koji plate glasove i naravno ne pada im na pamet da nešto promene na bolje, da naprave pozitivnu atmosferu, neki pomak u svojoj oblasti, tu su samo da izvuku uloženo i da zarade koliko toliko preko tendera ili prodajom svog glasa u skupštini. A svaki narod ima onaku vlast kakvu zaslužuje.

Generalno sam baš razočaran ljudima u mom gradu jer baš dosta lupeža, ne znam kako bih ih opisao nego pećinske ljude, bore se samo za sebe i to gledaju kratkoročno, neko kolektivno dobro ih ne zanima.

Back