Mentalitet Srba

Da li ste zadovoljni mentalitetom srpskog naroda?

• Jesam

glasova: 53 26,9%
  • Nisam

glasova: 139 70,6%
  • Nemam stav

glasova: 12 6,1%

• Ukupno glasova
    197
DpZ0e5tWkAAlCym.jpg

DA SE NIKAD NE ZABORAVI. SLAVA IM.

Ako misliš da je to nešto. Pogledaj ovo:

Ovo nije smešno, koliko je tužno i tragično. Ali kad je jedan narod doveden u bedu i nemaštinu...

Hebem ti sve da ti hebem.

U tom snimku je sadržana celokupna tragedija srpskog naroda. Onaj odozgo baca leb, onaj dole vata leb i gura ga pod kaput da mu ga slučajno neko ne otme. Čovek pored njega gura ruku pod njegov kaput da mu otme makar delić hleba. Otimanje za ljeba što bi rekli.

U jednom kratkom deliću se vidi kako ovi nesrećni ljudi, jel u pogrešno vreme rođeni na pogrešnom mestu (kao i svi mi jelte), od guranja i otimanja za hleb, popadali na pod, žena leži ne može da se pomeri, ali ima dovoljno snage da od čoveka pored uzima i grize njegov hleb.

Nema svhre otimati tuđi leb kad znaš da će nego i tebi da ga otme, nego odmah grizi i jedi.

I stvarno, ovo nije smešno, ne postavljam ovo ovde zato što je smešno. Nije ni vezano za srpski mentalitet, svaki narod bi se u nemaštini i gladi ponašao manje više isto.

Ljudi su tada bili gladni, zato i borba da se dodje do hleba. Za razliku od bogate Amerike u kojoj se danas tuku po radnjama da otmu televizor.

Pa ja šta nego da smo bili gladni. Otimali su ljudi oko leba, mleka i zitina.

E posle kad smo se malo obogatili otimali smo se oko japanskih trešanja.

Još uvek se nismo toliko obogatili da bi se otimali oko televizora.

Pa ja šta nego da smo bili gladni. Otimali su ljudi oko leba, mleka i zitina.

E posle kad smo se malo obogatili otimali smo se oko japanskih trešanja.

Još uvek se nismo toliko obogatili da bi se otimali oko televizora.
To nije mentalitet Srba vec pojedinaca kojih ima u svim nacijama. Da ne trazim video tuce u francuskom marketu tokom otimanja nutele.

To nije mentalitet Srba vec pojedinaca kojih ima u svim nacijama. Da ne trazim video tuce u francuskom marketu tokom otimanja nutele.

Pa niko nije ni rekao da je to mentalitet Srba. Naglašeno je da nije.

Neko je okačio otimanje oko trešnji. Ja sam okačio apropo toga otimanje oko leba. Zato što je otimanje oko trešnji hir i debilizam pojedinaca, a otimanje oko hleba i nemaština je bio standard, sveopšte stanje u naciji i to je odraz ambisa u kojem je Srbija dotakla dno. A taj ambis jeste posledica srpskog mentaliteta.

Pa niko nije ni rekao da je to mentalitet Srba. Naglašeno je da nije.

Neko je okačio otimanje oko trešnji. Ja sam okačio apropo toga otimanje oko leba. Zato što je otimanje oko trešnji hir i debilizam pojedinaca, a otimanje oko hleba i nemaština je bio standard, sveopšte stanje u naciji i to je odraz ambisa u kojem je Srbija dotakla dno. A taj ambis jeste posledica srpskog mentaliteta.
Šta si po nacionalnosti?

Šta si po nacionalnosti?

Pošto me već drugi put pitaš isto.

Od oca srbina i majke srpkinje.

Međutim kako je u Beogradu, odnosno u državi Srbiji zavladala antisrpska politika poslednijh 30 godina,a nacionalizam nem je uljuljan i obezvređen još od 1929. godine kada je vladarska dinastija Karađorđevića po engleskoj liniji kraljevstva, izmislila Jugoslovensku naciju, što se posle Drugog svetskog rata nastavilo, posle svega toga je teško reći šta si po nacionalnosti zaista - jel si Jugosloven ili Srbin, jel ti je hitmna Hej Sloveni ili Bože pravde.

Ali poslednjih 30 godina su najgore... em smo uništli sve što su namučeni Solunci postigli preko golgote albanskih planina, Krfa i Bizerte, uništili smo tu državu. Za samo par godina svega se odrekli i sve prodali preko Drine. Ljudi koji su na međunarodnom sceni od neke tamo malene Srbije napravili bitnu državu poput Mihaila Pupina smo obrisali iz istorije i gotovo zabranili njegovo ime.

Večna slava Mihailu Pupinu! Takvi ljudi su za mene Srbi, uzor i primer. A verujem da ovde niko od ovih grlatih nazovi "srpskih nacionalista" nema pojma ko je zaista bio Mihailo Pupin i šta je sve taj jedan, samo jedan čovek, uradio za Srbiju. Njegovo ime zabranjeno, njegova dela zaboravljena i izbirsana, niko ga nigde ne spominje.

Veći su nam srbi Tramp i Putin.

Mnoge naše pradede je spasila i nahranila francuska mornarica. Grobove palih srpskih junaka na Bizerti dizala je Francuska. Srbija se nije udostojila da pošalje ni prevodioce, pa su francuzi spomen ploče obeležavali na francuskom. Naravno sve je to obrisano iz istorije, jer su to sad za nas sve NATO zlikovci, Zapad koji valjda vjekovima hoće da nas uništi i satre, pa verovatno i tada u Prvom svetskom ratu.

A umesto Mihaila Pupina, Tesle, Živoina Mišića veliki nacionalni simboli su nam sada u tobože modernoj rijaliti Srbiji postali Ratko Mladić, Arkan, Legija i Milošević, ili još ne daj bože ovaj s pičkom ispod nosa što mu skandiraju "Aco Srbine" (valjda zato što nema nijedan drugi epitet osim što je Srbin).

Naučnike i ugledne ljude smo zamenili ratnim profiterima i kriminalcima i takve slavimo.

Hebeš ti takvu naciju. Ja nisam deo toga.

E, pošto su Srbi nebeski narod i prvi su nastali na celom svetu. Prvo Srbi pa onda amebe.

Ja mogu reći za sebe da sam nebseka ameba. Haha!

Back