Међународни суд правде у Хагу 22. јула износи мишљење о Косову

da li sad to znaci da sve sto nije zabranjeno u ustavnom okviru je dozvoljeno?
pa ako je tako zasto onda Srbi na Kosovu ne donesu deklaraciju o nezavisnosti i otcepe se od otcepljenih
lepo severno Kosovo i druge srpske opstine donesu deklaraciju i to je to...nije Rezolucija predvidela d a ne mogu
Да, ова одлука у бити значи то, да све што није забрањено јесте дозвољено.

Дакле не могу да верујем ....

Разумем Ивека, Славонију, Адема,
и Дачка, Џаволчича и Регистровану могу да схватим,

Али бре тебе баш никако ....

Па само 2-3 стране или 2-3 теме раније си писала потпуно другачије ....

:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:

Која ли тебе мука мучи ....

:think::think::think:
Твоје неразумевање ствари, намерно или случајно, је само твој проблем.

Dačić: Nije poraz Srbije

Zamenik premijera i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da mišljenje MSP ne treba smatrati porazom Srbije na međunarodnom planu i naveo da Srbija treba da ostane dosledna u zaštiti nacionalnih i državnih interesa mirnim i diplomatskim putem.

"Ovakvo savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde ne znači da je opravdana secesija Albanaca na Kosovu", o cenio je Dačić.

:hahaha::hahaha: Ivica Dacic svaki komentar je suvisan

pa dobro...posto nije zabranjeno da se donese deklaracija o ostanku u Srbiji i proglasenje drzave |Srbije ond a moze i to...mislim stvarno su goveda neopevana...naraFski da smo svi znali da nece pojesti sopstveno go,mno...ali ovako sramotno demonstriranje moci je prosto jadno
sto se mene tice nek te niimenezelimdaimizgovorimkolikoihsegadim svi prizanju.....samo mi je stalo da ih mi nikad ne priznamo...ko im ebe mater

Твоје неразумевање ствари, намерно или случајно, је само твој проблем.

Не мој ....
Био би да пишем као што ти пишеш ....

Ајде сад мало на статистику,
па погледај лепо своје постове само од данас ....

Ако пронађеш трунку конзистенције у свом писању
капа доле ...
Док си опуштена пишеш нормално ...
Неко те "боцне" и ти оде негде далеко, високо ...
Почнеш да вређаш,
да истресаш фразе и флоскуле,
да се свађаш са свима редом,
а при томе само спамујеш јер је сваки твој пост шупаљ
као тунел испод ЛаМанша - пропала инвестиција ...

Ovo sam znao da ce se desiti jos od pocetka. Ali ono sto SIGURNO znam je da Srbija nikako i nikada ne treba da odusta od Kosova. Ako danas odustane od Kosova, sutra ce nam uzeti nesto drugo.
Sta je sa svim tim hrabrim ljudima koji su ostali na Kosovu.
Nikada predaja.

Hrabre reci...Ali realnost je drugacija.;)

Не мој ....
Био би да пишем као што ти пишеш ....

Ајде сад мало на статистику,
па погледај лепо своје постове само од данас ....

Ако пронађеш трунку конзистенције у свом писању
капа доле ...
Док си опуштена пишеш нормално ...
Неко те "боцне" и ти оде негде далеко, високо ...
Почнеш да вређаш,
да истресаш фразе и флоскуле,
да се свађаш са свима редом,
а при томе само спамујеш јер је сваки твој пост шупаљ
као тунел испод ЛаМанша - пропала инвестиција ...
Рекох, твој је, и само твој, проблем што не видиш конзистенцију.

Стога, 'ајд', ћао, одавно си прочитан и неинтересантан, чак и као пример...

Ово саветодавно мишљење Међународног суда правде имаће последице по стабилност у свету и даје ветар у леђа сецесионистима широм света.

Sad kad krenu talasi...Baskija, pa onda po azijskim zemljama oni sto zele otcepljenje(ko ce ih sve pobrojati), ali bi mi najtoplije oko srca bilo da to ucini Texas ili neka americka drzava.

Ово саветодавно мишљење Међународног суда правде имаће последице по стабилност у свету и даје ветар у леђа сецесионистима широм света.

bas nikome. a to sam rekao desetak puta do sada za ovih nekoliko dana

Да, али ако неко жели стварно да се сецесионише, урадио би то и без овога, јер се заправо ради о политичким односима, и односима реалне моћи, и мало везе с правним стварима.

По који пут: међународно право фактички не постоји, сем у грађанском смислу.

(Нама су то говорили још професори на правном факултету, почетком осамдесетих прошлог века).

bas nikome. a to sam rekao desetak puta do sada za ovih nekoliko dana
Ови не мисле тако, а и ниси меродаван да иступаш у име других у међународној заједници која је компликован организам и све има узрочно-последичну везу тако и ово саветодавно мишљење Међународног суда правде.

Одлука Међународног суда правде о Косову може бити од користи у процесу даљег признања независности Абхазије и Јужне Осетије. Изјављује заменик директора ИА Осинформ Јуриј Бетхеа...

http://osinform.ru/2010/07/23/yurij-beteev-mezhdunarodnoe-soobshhestvo-priznalo.html

Да, али ако неко жели стварно да се сецесионише, урадио би то и без овога, јер се заправо ради о политичким односима, и односима реалне моћи, и мало везе с правним стварима.

(Нама су то говорили још професори на правном факултету, почетком осамдесетих прошлог века).
Да су наши правници и власт озбиљни прво би направили процену око постављања питања Међународном суду правде и да ли уопште да траже његово мишљење пошто је већина судија тог суда из земаља које су једнострано признале српску јужну покрајину за државу што је мешање у унутрашње ствари Србије и непријатељски чин према сувереној земљи.

Ови не мисле тако, а и ниси меродаван да иступаш у име других у међународној заједници која је компликован организам и све има узрочно-последичну везу тако и ово саветодавно мишљење Међународног суда правде.
Што значи само потврду онога што говорим све време:

Русима, као великој сили, с разним интересима, како год окренеш, све одговара, па и оваква одлука суда.

А за нас су мало заинтересовани, и то је наш главни проблем, што нико за нас није озбиљно заинтересован, него смо препуштени сами себи, па тако и недораслим, лако поткупљивим, и лако од стране спољашњих фактора збуњљивим властима, какве имамо већ 20ак година....

ja govorim u moje ime. a moje misljenje se zasniva na necemu sto ne moze niko pobiti, prosta logika. zivi bili pa videli da li ce se iko secati ove odluke za mesec dana, i da li ce iko pokusati neko cepanje pozivajuci se na slucaj kosova.:rtfm::rtfm:

Да су наши правници и власт озбиљни прво би направили процену око постављања питања Међународном суду правде и да ли уопште да траже његово мишљење пошто је већина судија тог суда из земаља које су једнострано признале српску јужну покрајину за државу што је мешање у унутрашње ствари Србије и непријатељски чин према сувереној земљи.
Лично сматрам, да је боље било и само ћутати и ништа не покретати, него се у све то упуштати.

Мада, с обзиром на наш стварно врло тежак међународни, а и унутрашњи положај, опет би нас на некој другој кривини сачекала та сурова реалност.

Ма ако адеми каже онда је то тако, треба да те буде срамота што си се дрзнуо да кажеш нешто против, такав познавала међународног права са завршена три разреда основне школе се ретко среће, а и скромност му је врлина.

Озбиљни су они у једном, да се реше баласта званог Косово и Метохија, видиш бре да им је ово савршен алиби.

ja govorim u moje ime. a moje misljenje se zasniva na necemu sto ne moze niko pobiti, prosta logika. zivi bili pa videli da li ce se iko secati ove odluke za mesec dana, i da li ce iko pokusati neko cepanje pozivajuci se na slucaj kosova.:rtfm::rtfm:
Како се неће сећати када је то процес који је привукао највише пажње од када Међународни суд правде ОУН постоји.

То што ће кренути талас сецесија по свету, искрено, сматрам да није наш проблем. Они који су посејали то семе мораће и да га пожању, а то са нама нема никакве везе, осим ако ће слати нашу војску у те кризне тачке.

Оно што је мени запало за око (тачније: ухо) данас, је следеће - неколико пута је прочитано наше питање МСПу, а оно гласи тачно овако:
Да ли је једнострано проглашена независност Косова у складу с међународним правом?

Њихов одговор је:
Декларација о независности Косова не крши међународно право.

Дакле, питам се да ли је то у правном свету исто? Размишљам - нешто може да не крши неко правило али то не мора да значи и да је у складу с тим правилом.
Зато, сматрам да то што је МСП изгласао - НИЈЕ одговор на наше питање...

Како бре Лимунка ???

:hahaha::hahaha::hahaha:

Па то је онда био Универзитет онога Србождера Ћопавог
кога мрзиш више и од Слобе и Шешеља заједно ....
То се не важи ....

:hahaha::hahaha::hahaha:

Дедер сабери се мало ...
Правна наука почиње од Петооктобарске Револуције,
Међународно право предаје Шешељ у Хагу,
а имовинско правне односе решавају Мишко, Беко, Дракулић, Цане, Чуме, Крмивоје и остали Колесари и Јањушевићи ....

То што ће кренути талас сецесија по свету, искрено, сматрам да није наш проблем. Они који су посејали то семе мораће и да га пожању, а то са нама нема никакве везе, осим ако ће слати нашу војску у те кризне тачке.

Оно што је мени запало за око (тачније: ухо) данас, је следеће - неколико пута је прочитано наше питање МСПу, а оно гласи тачно овако:
Да ли је једнострано проглашена независност Косова у складу с међународним правом?

Њихов одговор је:

Дакле, питам се да ли је то у правном свету исто? Размишљам - нешто може да не крши неко правило али то не мора да значи и да је у складу с тим правилом.
Па, и није исто.

А треба разликовати и појмове кажњивог и недозвољеног, на пример.

Битно је питање:

Постоји ли уопште нека одредба међународног права која акте сецесија сматра, било недозвољеним, било кажњивим? :think:

Акти сецесије су регулисани правима појединих земаља, у њиховим уставима, и само је са тог аспекта недвосмислено противуставно неко отцепљење, али онда реагује та држава својим средствима, правним, војним, и свим расположивим по уставу и законима...

Проблем је овде што ми одавно на Космету немамо своју фактичку власт, оно је окупирано страним трупама и под политичком је ингеренцијом неких других, а не Србије..

А фамозна 1244 је ем доста неодређена, ем се све време спречавала реализација неких њених одредби, опет том фактичком силом окупационом.

Њихов одговор је:

To i jeste smisao tih deliberacija - odgovorili su nam na ono sto ih nismo pitali jer im odgovor na ono sto jesmo pitali ne bi odgovarao.

To i jeste smisao tih deliberacija - odgovorili su nam na ono sto ih nismo pitali jer im odgovor na ono sto jesmo pitali ne bi odgovarao.

Али то хоћу да кажем - с правног аспекта то не би требало да буде дозвољено. Мислим, заиста знам врло мало о праву али зар није баш право оно које се качи за прецизност израза (исказа, дефиниција, тачки закона и тд.)?
Мислим да је ово недопустиво у праву, ако грешим нека ме неко исправи.

Back