Међународни суд правде у Хагу 22. јула износи мишљење о Косову

moram priznati da nisam bocekivala takvu jednostranost u korist kosova..
bilo, kako bilo prica o kosovu je zavrsena za Srbiju
prema obrazlozenju suda, proglasenje nezavisnosti je legalno i sud je potvrdio da vrednuje ljudska i nacionalna prava vise nego bilo koju drzavnu vlast i suverenitet
nakon takve presude i dalje se "boriti" dipl.sredstvima za kosovo je rat sa vjetrenjacama i gubljenje vremena, zamazivanje ociju srpskim biracima
po meni srpska politika trebala bi sada voditi drugu politiku, prvenstveno obezbijediti onim srbima dolje sva moguca prava i usku vezu sa srbijom, zastiti srpsku kulturnu bastinu
a kosovo prodati sto skuplje (ulaz u EU preko reda npr.) kako bi srbija ojacala i zivot njenih gradana se popravio
p.s. u svakoj normalnoj drzavi nakon tolikoga neuspijeha i poraza predsjednik i ministar bi trebali dati ostavku a ne ociti poraz prodavati za pobjedu..
zna li netko kakav je plan B ove vlade, mislim cesto su o tome pricali...
poslati 50 ljudi u svijet da sprijece novi talas priznavanja kosova, sizifov je posao a uz to i skup

Ипак су судије гласале у складу са политикама својих влада према Србији !

Međunarodno pravo je tolkoo rastegljivo...
Колико пута већ кажем, међународно право у овом смислу заправо - не постоји.
(Политичка моћ одлучује о свему)

Оно постоји једино и грађанском смислу.

Колико пута већ кажем, међународно право у овом смислу заправо - не постоји.
(Политичка моћ одлучује о свему)

Оно постоји једино и грађанском смислу.
Pa ovo i nije prvi a ni poslednji slučaj cepanja suverenih država.Setimo se odvajanja Eritreje od Etiopije.:neutral:
Naravno niko od Evropljana ne bi to dozvolio u svom dvorištu,ali smo ih mi ''pogurali'' svojom ''pametnom'' politikom:neutral:

Poslednja izmena:
nebih rekla...
mislim da su prilicno nezavisni (koliko je moguce biti nezavistan)
obrazlozenje misljenja to potvrduje
Мислим да смо о томе писали пре годину дана, судије су делегиране од својих влада и прошли су сасвим довољну инфилтрацију да не би поступили противно политици својих влада, а ту се лојалност подразумева.
Ово ме подесети на период пред Други светски рат и случај Абисиније из 1935. године пред Друштвом народа.

Poslednja izmena:
[/B]
kao prvo ja nisam antisrbin...kao drugo nikakvim rijecnim akrobacijama nemozes pretvoriti ovaj ociti poraz srbije u pobjedu...kosovo je izgubljeno i sto se prije s tim pomiris to bolje...
usput malo bolje procitaj ili poslusaj obrazlozenje misljenja suda, mozda ti bude jasnije

a prijetnje su i dovele 8izmedu ostaloga) do nezavisnosti kosova

А могу ли морским (акробацијама :lol:)? :mrgreen:

Ја се и не трудим да овај пораз наше дипломатије претворим у победу, само показујем колико сте ви - анти-Срби бедни у свом наслађивању овим нашим поразом.

Међутим, толико сте у трансу притом, да не разумете да је овим изгубљена једна битка, не и рат.

А те твоје савете и душебрижништво о нашем помирењу са "изгубљеним Косовом" изгледају пропорционално лицемерно, тако да... :bye:

Bože da li se ovde bilo šta menja...Ovakve iste emisije smo imali u vreme naših najvećih poraza kada nam se objašnjavalo da su to ili pobede.Ili nerešeni rezultati...

А зашто се ти одма' палиш ко хепо коцкица? :mrgreen:

Једини који овде могу да претварају овај пораз наше дипломатије у победу су - жути.

А они се нешто ућутали... ваљда не иде заједно њихово "прихватање реалности" (на којој стално инсистирају) са поразом миљеника им... :lol:

Pa ona emisija mi liči na taj ''diskurs''...Taj ton,sve je jako slično...

Ааа, ти си говорио о ТВ емисији... :rumenko:

Ја мислила да си се надовезао на онај славонијин пост о мом, наводном, претварању пораза у победу... омг... :lol:

А, иначе, то се и могло очекивати од жутих (говорим о ТВ емисији :)), као што већ рекох у претходном посту.

Emisija...Ne bi ni gledo,:bljak:al majka mi rekla,kao pogledaj...:neutral:

Ма и ја наивно помислих да ћу чути нешто паметно... :dash: бар неко извињење или необорив изговор... :rtfm:

Међутим ни озбиљне ситуације не могу жуте да дозову памети... :bljak:

Pa ovo i nije prvi a ni poslednji slučaj cepanja suverenih država.Setimo se odvajanja Eritreje od Etiopije.:neutral:
Naravno niko od Evropljana ne bi to dozvolio u svom dvorištu,ali smo ih mi ''pogurali'' svojom ''pametnom'' politikom:neutral:
Од кад рачунаш овде "суверену државу", и коју? :think:

Ма и ја наивно помислих да ћу чути нешто паметно... :dash: бар неко извињење или необорив изговор... :rtfm:

Међутим ни озбиљне ситуације не могу жуте да дозову памети... :bljak:
Има ли неке суштинске разлике између жутих, плавих, црвених, зелених, наранџастих, љубичастих, овде већ 20 година?
:think:

Од кад рачунаш овде "суверену државу", и коју? :think:
Da,tada je bila *P*ederacija a sada...Verovatno misliš na to ''mešanje karata'':neutral:
Ovde se ni Đavo ne bi snašao šta se dešavalo i ko je koga kada...
Evo na Drugom puštaju Himnu...Kao u dobra stara...:neutral:

150332387.jpg

ebte zaebane neke čike

Јес...ебо им ти матер....:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Има ли неке суштинске разлике између жутих, плавих, црвених, зелених, наранџастих, љубичастих, овде већ 20 година?
:think:

Дакле не могу да верујем ....

Разумем Ивека, Славонију, Адема,
и Дачка, Џаволчича и Регистровану могу да схватим,

Али бре тебе баш никако ....

Па само 2-3 стране или 2-3 теме раније си писала потпуно другачије ....

:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:

Која ли тебе мука мучи ....

:think::think::think:

Back