Међународни суд правде у Хагу 22. јула износи мишљење о Косову

Nije ništa otišlo dođavola, sve bi bilo OK da sada mi imamo političare
koji su sposobni da odigraju igru da to tako kažem ali je stvar u
tome što ih mi nemamo i šta će sada da počnu da nam
magle oči namesto da preduzmu nešto da nas izvade iz ovih govana

Ma nema vise magljenja ociju.

Ovakvo ponizenje! Ovakav kraj za Srbiju, vecito siromasnu jadnu i bednu?

Nece moci!

Nije u tome stvar naime postoji instrument veta. Stvar je u tome što
će sada svaka šuša da nas ucenjuje i što ćemo mi morati
da popustimo kako ne bi načisto propali, a malo nam fali.
А зар нам то и иначе не раде, уцењују и притискају, мање или више, овако или онако, већ 20ак година?

Ионако већ попуштамо, и приморани смо да попуштамо све време.

Главна несрећа десила се 1991, а све ово после је логична последица...

Od svega sto je tacmo citano, ja sam razumela samo jedno: Srbija je NOKAUTIRANA!

P.S. Treba da se pojavi Tadic i da izjavu (valjda ce i nesrecni Jeremic) pa sam iskljucila televizor, samo mi treba Tadiceva faca i da ga slusam kako je ovo dobro za Srbiju, pa da i ja budem grogi, kako da ne, i neka ne pozivaju narod "da ostane miran", niko se nece ni pobuniti, oni nesrecni Kosovci dole, em ih premalo em nezasticeni, stavise, lovostaj - kad su oni u pitanju, nikad nije ni postojao.

P.S.Sugurno ce nam predsednik sutra u neku posetu nekome, mora da je vec spremio kofere, ako ih uopste i rasprema, posto su mu stalno potrebni, taj se ne smiruje, a tako malo treba, malo zrno srece da tamo gde ode- i ostane! Da se vise ne vraca.. Neka ga usvoje ionako nije nas, ali, nisu svi ludi kao Srbi:(
"You have given too much reputation in the last 24 hours", e je*em li ti mamicu :dash:

Nemoj nikad nista tvrditi, puno kockica mora da se sklopi i to je maltene kao da pravis horoskop... ja sam malodusan, svi smo malodusni, ali unutar puno ljudi vrije. Potreban je detonator, a njega nije bilo duze vreme, mozda ga nece ni biti za nasih zivota, ali...
A koji to može nas da detonira? Niko...Žuta stoka nas je pobila i ubila u pojam...Nikom nije do života, a kamoli do nečeg drugog...Nego samo gledamo ovo dece što imamo da iškolujemo i pošaljemo negde u beli svet...da se ne zlopate i pate ko mi...:dash:

Ne bih rekla da je ovo slučajan propust naših pravnih eksperata.:think:

Ovako deluje da je na osnovu postavljenog pitanja, već bio izvestan odgovor, samo su se široke narodne mase držale u nekoj vrsti udobne tupavosti.
Po običaju:roll:

I šta sada čovek da pomisli nego da su svi pravni eksperti u ovoj državi kupili diplome
ili da su se svi lepo unapred dogovorili sa Šiptarima!

Sad idemo u rat, to je sledece.

Тадићи је дао као министар да се уништи оружје хехехе, питам се зашто

Није ово пораз Србије, него крах међународног права, светски правници имају морални интегритет у рангу свињског измета

Ma nema vise magljenja ociju.

Ovakvo ponizenje! Ovakav kraj za Srbiju, vecito siromasnu jadnu i bednu?

Nece moci!

picolo, nemoj da se potresas. sad ce vajni politicari naci neki razlog da ovo proglase velikom pobedom srpske politike nad imperijalistickim silama...imaju iskustva u tome, ne brini:rtfm::rtfm:

A koji to može nas da detonira? Niko...Žuta stoka nas je pobila i ubila u pojam...Nikom nije do života, a kamoli do nečeg drugog...Nego samo gledamo ovo dece što imamo da iškolujemo i pošaljemo negde u beli svet...da se ne zlopate i pate ko mi...:dash:

sve zavisi od toga kao se bota postavi spram ove sprdachine
da nije na njoj insistirao i"mirnim diplomatskim reshenjima"mogao bi da iskulira ali ovako...ako krene slobinim putem da slavi pobedu sledi mu novi 5.oktobar
sve mi se chini da ova odluka i nije toliko radi kosova vec vishe da je amerima postao beskoristan ko sloba svojevremeno i da nisu hteli ni formalno pravno da mu daju slamku da prezivi nego ogoljenu qurchinu u oko

sta god sudije da presude mi srbi dobijamo

- ako presude u nasu korist vremenom cemo vratiti kosovo
- ako presude da mogu siptari da se otcepe to ce biti presedan na osnovu kojeg ce moci da se otcepljuju i drugi narodi i regioni sirom sveta. u tom slucaju moci ce da se otcepe srbi tamo gde su vecina od siptara na kosovu + republika srpska [/B]. takodje ce moci da se otcepe i vecinski srpske opstine u crnoj gori ako to pozele i pripoje srbiji.
Tacno ovako sam i ja razmisljala pre koji sat. Ali ipak mi nije svejedno sto sad zasigurno znam da su pravo i pravda mrtvo slovo na papiru. Ostaje samo onaj neumiruci zakon - zakon jaceg.

Poslednja izmena:
... А да је све у ствари питање односа моћи и политике, голе силе такође је одавно познато и није никаква новост...

Како рекох пре неки дан, међународно право постоји само у сфери грађанског права.

... А да је све у ствари питање односа моћи и политике, голе силе такође је одавно познато и није никаква новост...

Како рекох пре неки дан, међународно право постоји само у сфери грађанског права.

I sta sad, mi treba da cutimo?

sve zavisi od toga kao se bota postavi spram ove sprdachine
da nije na njoj insistirao i"mirnim diplomatskim reshenjima"mogao bi da iskulira ali ovako...ako krene slobinim putem da slavi pobedu sledi mu novi 5.oktobar
sve mi se chini da ova odluka i nije toliko radi kosova vec vishe da je amerima postao beskoristan ko sloba svojevremeno i da nisu hteli ni formalno pravno da mu daju slamku da prezivi nego ogoljenu qurchinu u oko

Kome se još ebe za to šta će crnogorsko govedo da kaže i kako će da se postavi....asvaltiro je skor put do rodnog kamenja pa nek ide odakle i došao i nek tuca kamenčinu....ebo im pas mater, da im ebo...

А зар нам то и иначе не раде, уцењују и притискају, мање или више, овако или онако, већ 20ак година?

Ионако већ попуштамо, и приморани смо да попуштамо све време.

Главна несрећа десила се 1991, а све ово после је логична последица...

Zapravo sve je krenulo Rezolucijom 1244 koja nije eksplicitna, pa"Kosovskim" ustavnim okvirom
koji ne brani i logično je da se završi ovako no to da je sva inteligencija
na sve to bila slepa punih 11 godina e to bi volela da mi objasne.

Ne bih rekla da je ovo slučajan propust naših pravnih eksperata.:think:

Ovako deluje da je na osnovu postavljenog pitanja, već bio izvestan odgovor, samo su se široke narodne mase držale u nekoj vrsti udobne tupavosti.
Po običaju:roll:

Pa tako je. Ja sam već ranije obrazložio, za vrijeme kritike pitanja upućenog MSP-u, da će presuda biti ovakva. Mjesecima sam objašnjavao svaki detalj, uključujući i da Kosovo nije nikakav 'posebni slučaj', jer to ne postoji.

Drugačiji odgovor se, vrlo objektivno, nije mogao ni dobiti. Vidjećemo podneske ovih par sudija što su bile protiv, a koje su odlučile da predstave suprotno mišljenje. Onda pretpostavljam da će se, kao što je Vuk Jeremić najavio, otvoriti među pravnim stručnjacima debata i u Srbiji i na međunarodnoj sceni o analizi zvaničnog Savjetodavnog mišljenja MSP-a i separatnih Savjetodavnih mišljenja pojedinačnih članova Suda.

E Srbijo na istoku!

O KLASJE MOJE...

O klasje moje ispod golih brda,
Moj crni hljebe, krvlju poštrapani,
Ko mi te štedi, ko li mi te brani
Od gladnih tica, moja muko tvrda?

Skoro će žetva... Jedro zrnje zrije...
U suncu trepti moje rodno selo.
No mutni oblak pritiska mi čelo,
I u dno duše grom pada i bije.

Sjutra, kad oštri zablistaju srpi
I snop do snopa kao zlato pane,