Međunarodni sud pravde; Hrvatska vs. Srbija

To su fotografije iz tvoje ljepe domovine Hrvatske iz Jasenovca. Zato se se-ri vise;da imas i trunke obraza pokrila bi se usima i cutala ali jasno je da narod koji sebe naziva Hrvatima obraza nema i da su to najobicnije zivotinje u ljudskom obliku. Vi ste sramota za covecanstvo.

Šta misliš zašto sam ja prekinuo svaki kontakt sa ovom slavonijom koja osporava zločine NDH protiv Srba, koja za one morbidne slike kaže da su fotomontaža, koja smanjuje broj žrtava u Jasenovcu i sl.

U stvari, dobro je što smo mi Srbi na ovom forumu toliko demokratični i liberalni i što (za razliku od hrvatskih foruma) dozvoljavamo i ovakvim spodobama da iznesu svoje mišljenje, jer tako možemo da zaključimo kakva je svest (većine) današnjih Hrvata (čak i onih mlađih)...

Da smo ih bolje poznavali pred sam početak drugog sv. rata, ove stvari nam se ne bi desile.
Da smo ih bolje poznavali pred ratove devedesetih, ne bi opet doživeli to što smo doživeli...

Ja više nemam volje da se sa njima preganjam. Dok su oni ovde širili demagogiju i neke gluposti, mi smo im odgovarali slikama, dokumentima, svedočanstvima...

Jeste da oni većinu tih stvari osporavaju, negiraju, ali neka im i 10% toga uđe u svest i podsvest, već smo nešto postigli...

Pozdrav.

]Sliku koju je postavio Drago je iz Ausvica i njoj su dodati neki ustaski natpisi....[/B]
Slike koje je postovao Torrente su iz NDH i Jasenovca jasno (sve, i nemaju nikakve veze sa Ausvicom, nego su iz Arhiva RS)

Ti si citirala njegov post i rekla da ta druga slika nije iz Jasenovca...Zato nemoj da se vadis

znaci, priznajes da je to jeftina fotomontaza (uz to i nepotrebna)
i to je bila poanta mog posta, nakon cega sam bezobrazno izvrjedana...
i zasto se sluziti lazima i falsifikatima, kad je istina sama po sebi dovoljno strasna ?
to govori o osobi koja to cini...i kako onda vjerovati...?
p.s.
ne vadim se...i za to nema razloga.
ta druga slika je(sto je postavio Torrent) u stalnoj izlozbi Auschwitzer, to sam rekla i to je tocno...

kakva je to zamena teza svesti diskusiju o ustaškim zločinima na poreklo jedne slike, kao da nema sličnih vezanih za ndh? :dontunderstand:

ili upravo to pokušavaš da tvrdiš? :eek:

Kada neko pokušava da zataška ili opravda zločine svoga naroda, onda se poziva na neku tešku i ortodoksnu glupost...

Kaže, slika je montaža...
Da, ovaj bat i ustaški simbol sigurno nisu stajali pred onom jamom gde su bili PRAVI LEŠEVI. I šta to menja u suštini...

Naravno da je montaža ono iz prvog plana i slika iz drugog plana (koja naravno i nažalost) nije montaža...

Ali samo zatucani zločinački um ove slavonije može da donese onako "pametan" zaključak...

znaci, priznajes da je to jeftina fotomontaza (uz to i nepotrebna)
i to je bila poanta mog posta, nakon cega sam bezobrazno izvrjedana...
i zasto se sluziti lazima i falsifikatima, kad je istina sama po sebi dovoljno strasna ?
to govori o osobi koja to cini...i kako onda vjerovati...?
p.s.
ne vadim se...i za to nema razloga.
ta druga slika je(sto je postavio Torrent) u stalnoj izlozbi Auschwitzer, to sam rekla i to je tocno...

Slavonija ja nemam razloga da se preganjam s tobom......

Uopste nije bilo rec o slici koju je postovao Drago koja jeste fotomontaza, nego slika koju je postovao Torrente.....Ne znam sto je uopste to radio...

I ta slika nije snimljena u Ausvicu....vec u Jasenovcu.
http://www.jasenovac-info.com/cd/galerija/
http://www.jasenovac-info.com/cd/galerija/arhivrs/djeca/img0023.jpg

ma dajte ljudi, nemojte se jediti..ujke su ujke,greshke prirode...a istina boli toliko da je mozak ne prihvata,inace bi se raspali i krenuli da kolju opet i usput trazili da se izvinemo sto nas kolju..
..pa pobogu oni su civilizirani europski narod,takoreci krishcani..oni sve to iz ljubavi..vidite da je europa poludela za njima..to je ljubav nevidjena..

slavonija

pogledaj bilokoju od ovih slika i reci mi da nije dovoljno strašna da se ne bi potezalo pitanje foko fotomotaža.

ili su i to podla podmetanja?

ma strasne su....bila tamo i vidjela...a istina je jos gora, jer se sve sto se dogadalo ni nemoze prikazati slikama
i upravo zbog toga sto ima "dovoljno" takvih, koje zna svatko normalan , a iz obzira prema zrtvama, fotomontaze nisu potrebne, jer sluze samo mrznji...jer kada se falsicifira nepotrebno, kako nekome vjerovati u drugim stvarima ?

nevjerujem da ti odobravas manipulacije fotomontiranim slikama i namjerne lazi

Poslednja izmena:
Kada neko pokušava da zataška ili opravda zločine svoga naroda, onda se poziva na neku tešku i ortodoksnu glupost...

Kaže, slika je montaža...
Da, ovaj bat i ustaški simbol sigurno nisu stajali pred onom jamom gde su bili PRAVI LEŠEVI. I šta to menja u suštini...

Naravno da je montaža ono iz prvog plana i slika iz drugog plana (koja naravno i nažalost) nije montaža...

Ali samo zatucani zločinački um ove slavonije može da donese onako "pametan" zaključak...

dokazani lazov, manipulator i falscifikator...

malo kulture čedo...;)

niko ne osporava zločine ali svaka medalja ima dvi strane:

par činjenica:

u travnju 1941., četnici su u Delnicama ubili hrvatskog domoljuba Stanislava Polonija. Kod Blagaja u Hercegovini, 5. svibnja 1941., četnici su ubili pet Hrvata. U istočnoj Hercegovini, 24. lipnja 1941., izbija tzv. četnički vidovdanski ustanak. Tada su od četnika poubijani svi Hrvati u oružničkim postajama: Jasenik, Stepen i Kozanci - u kotaru Gacko. Sutradan, 25. lipnja 1941., četnici ubijaju devet hrvatskih oružnika u postaj Lukavac kod Nevesinja. Hrvatske oružane snage oslobađaju Nevesinje od četnika 27. lipnja 1941., a 28. lipnja 1941. četnici zaposjedaju Avtovac u istočnoj Hercegovini. Tamo su, nakon trodnevnog oružanog otpora, poklali četrdeset sedam Hrvata te popalili sve kuće u Avtovcu. I posljednji dan u lipnju 1941. bio je obilježen četničkim zlodjelima. Pod vodstvom popa Momčila Đujića, 30. lipnja 1941., četnici su poubijali više od sto Hrvata u okolici Knina i Zadra, a istoga nadnevka vrše pokolje Hrvata u Blažuju te u kotarevima: Derventa, Varcar Vakuf i Zvornik. Istog dana u Sjetini na Jahorini, pod vodstvom Save Derikonje, zaklali su šezdeset Hrvata islamske vjeroispovijedi.

to je samo početak...

Ustaše = Četnici - fašisti i jedni i drugi (mamicu im je-bem) !!!!!:twisted:

pa po ovoj hronoligiji ispada da su četnici počeli od ubijanja hrvatskih oružnika što ja toplo pozdravljam, svaloga ko je nosio oružje ndh trebalo je ubiti. ne vidim problem što si ubili ove u "oružničkim postajama".

da su četnici ubijali hrvatske ciile je istina ali takve neorganizovane i sporadične akcije porediti sa planiranim i organizovanim genocidom je vređanje žrtava.

uostalom, gde su podatci za posle 1941? koliko znam, i četnika je bilo i logori su radili ali ne vidim da su četnici približno masovno ubijali nesrpsko stanovništvo.

četnici nisu bili antifašisti, nisu davali doprinos antifaističkoj borbi posle 41. a pridruživanjem nemcima na neretvi i u još nekoliko situacija postali su fašisti, nekada su stvari ipak jednostavne.

e sad, kada se to preslika na živote pojedinačnih četnika, nastaje problem. oni koji su poginuli 41. bili su antifašisti, oni koji su poginuli boreći se protiv partizana ali bez saradnje sa četnicima su bili antikomunisti ali oni koji su pristali da se bore sa fašistima bili su fašisti i to se ne može poreći. ne možeš u borbi u kojoj učesvuju fašisti pridružiti im se a ostati nešto trece.

problem je šta sa četnicima koji su tokom 1941. poginuli boreći se protiv nacista? četnici jesu bili osnovani kao antifašistički pokret, čak pre partizana, malo hrvata to zna.

zaboravila sam one koji su učestvovali u ubistvima hrvatskih i bošnjačkih civila. to su bili bolesnici slični onima koji su u selu pored sela mog dede zaklali, najbukvalnije, 72 srbina(najmlađa žrtva je još bila u kolevci) a nažalost u četnicima je procenat takvih bio popriličan. sličan se sličaj desio u još dva komšijska sela. jednom od najpoznatijih srpskih karikaturista četnici su zaklali i majku i oca.

pitanje je da li bi četnici da su imali infrastrukturu koju su imale ustaše počinii slične zločine? to srećom nećemo nikada saznati.

Poslednja izmena:
pa po ovoj hronoligiji ispada da su četnici počeli od ubijanja hrvatskih oružnika što ja toplo pozdravljam, svaloga ko je nosio oružje ndh trebalo je ubiti. ne vidim problem što si ubili ove u "oružničkim postajama".

da su četnici ubijali hrvatske ciile je istina ali takve neorganizovane i sporadične akcije porediti sa planiranim i organizovanim genocidom je vređanje žrtava.

uostalom, gde su podatci za posle 1941? koliko znam, i četnika je bilo i logori su radili ali ne vidim da su četnici približno masovno ubijali nesrpsko stanovništvo.

četnici nisu bili antifašisti, nisu davali doprinos antifaističkoj borbi posle 41. a pridruživanjem nemcima na neretvi i u još nekoliko situacija postali su fašisti, nekada su stvari ipak jednostavne.

e sad, kada se to preslika na živote pojedinačnih četnika, nastaje problem. oni koji su poginuli 41. bili su antifašisti, oni koji su poginuli boreći se protiv partizana ali bez saradnje sa četnicima su bili antikomunisti ali oni koji su pristali da se bore sa fašistima bili su fašisti i to se ne može poreći. ne možeš u borbi u kojoj učesvuju fašisti pridružiti im se a ostati nešto trece.

problem je šta sa četnicima koji su tokom 1941. poginuli boreći se protiv nacista? četnici jesu bili osnovani kao antifašistički pokret, čak pre partizana, malo hrvata to zna.[/QUOTE]

to je uglavnom poznato...samo u sto su se pretvorili...?
ustvari, napisala si

mani je najbolesnije da neki ljudi ovde tžsvaku od tih slika znaju napamet.

koji vam je bre? šta gledate ih kada vem nije dovoljno mržnje i zločina u sadšnjem vremenu? :eek:

Slika koju sam ja postavio nalazi se na sledećem web sajtu:
http://www.leksikon-yu-mitologije.net

Svako normalan će lako zaključiti da ovaj sajt nije moj i da ja nisam autor pomenute fotografije.

Isto tako, sebe smatram toliko normalnim da ne znam napamet sve slike ustaških ili nemačkih zločina napamet pa tako ne znam ni odakle je originalna slika (umetnuta u ovu fotomontažu).

Međutim, ono što ovde zabrinjava je tolika paljba po toj slici i negiranje tih zločina.
Kao da činjenica (ako je to tačno - ja ne znam) da je ovo slika iz Aušvica, a ne iz Jasenovca nešto suštinski menja. :shock:

ŠTA SADA, AKO SLIKA NIJE IZ JASENOVCA, TO ZNAČI DA SE OVAKVA SCENA NIJE MOGLA FOTOGRAFISATI U JASENOVCU !?!?!?!?!? :roll: :shock:

Meni ovolika povika na sliku ili fotomontažu može mnogo više kazati o psihičkoj svesti i moralnom kodeksu onih (pre svega slavonije i glagoljice) koji su se uhvatili za ovo kao da to umanjuje ili bitno menja suštinu ustaških zločina...

slika je iz auswitza, imaš je na službenim stranicama pa pogledaj!!

niko ne pokušava umanjiti zločine, ali NIJE potriba lagat!!

čudno drago kako nikad nisi poveo pitanje ustaških prijatelja Četnika o njihovim zvjerstvima po dalmaciji???:twisted:

A je l' nešto suštinski menja to što slika možda nije iz Jasenovca nego iz Aušvica???

Hoćeš li ti to možda da kažeš da ovakvih prizora nije bilo u Jasenovcu ????

I šta tvoje negiranje ovoga u stvari govori o tebi ????

Što se tiče "zvjerstava Četnika", kakve to veze ima sa ovom temom?
Da li su četnici imali koncentracione logore, da li su imali srbosjeke i druge naprave za bolji učinak???

Što se tiče zvjerstava van logora, a što nam ti nešto ne napisa o zločinama Ustaša u Glini i o tome kako su celo selo strpali u crkvu i zapalili???

Koja je uopšte poanta tvoje i slavonijine intervencije povodom ovoga... da opravdate ustaške zločine ili nešto drugo???

U ova tvoja prva tri pasusa se sasvim dobro vidi kako razmišlja glagoljica i slavonija...
Oni izjednačavaju Jasenovac (oko 700.000 žrtava) i napad četnika na ustašku postaju kojom prilikom su četnici ubili nekoliko naoružanih ustaša... :shock:

O tome se ovde radi, o izjednačavanju onoga što se ne može izjednačiti...
O izjednačavanu ustaša koji su bili direktni Hitlerovi saveznici (čak su se borili i na ruskom frontu) i četnika koji se do 1942. godine nisu stavili na stranu Hitlera već su se borili rame uz rame sa partizanima (ili samostalno) protiv istog tog Hitlera...

Ima još puno, ali nemoguće je to objasniti ljudima koji ovako razmišljaju, lažu, izmišljaju, opravdavaju ili minimiziraju zločine jedne strane, a uvećavaju zločine druge strane...

Back