Meditacija

• Začetnik teme Začetnik teme ooo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јој што давите са шизматицима и јеретицима, а девојка је само питала о ТМ! :!:
Јованка, ТМ може да буде сјајна техника опуштања која не мора да утиче на твоја религијска убеђења и на твој начин живота уколико си довољно сигурна у себе. :!:

Iz lichnog dugogodishnjeg iskustva - nishta bez mantre koja nosi energiju Rechi, Zvuka, Motji, Svetla, Duha (ili kako volish...) tj. smirenje. Mi nemamo energiju, a mantra je ima. Zato uzmimo smirenje bez predrasuda, bez obaveza, ali i ogranichenja. Naravno, to ne umanjuje znachaj tehnichke joge na tok prane i zdravlje. Prochitaj moju poruku JovankiOrleanki na ovu temu. Big poozdrav. :o Zhare.

djidjo:
moraju li se koristiti tehnike, tehnologije, razne poštapalice i tome slično, da bi se bilo ono što čovek zaista jeste?
A To je.... :?:
ps.
Tesko da si se ti a i bilo ko drugi rodio realizovan.
Dakle, prestani sebe a i druge da obmanjujes da nam nista nije potrebno da bi smo postali ono sto jesmo :idea:

dizhem-iz-mrtvih:
Iz lichnog dugogodishnjeg iskustva - nishta bez mantre koja nosi energiju Rechi, Zvuka, Motji, Svetla, Duha (ili kako volish...) tj. smirenje. Mi nemamo energiju, a mantra je ima. Zato uzmimo smirenje bez predrasuda, bez obaveza, ali i ogranichenja. Naravno, to ne umanjuje znachaj tehnichke joge na tok prane i zdravlje. Prochitaj moju poruku JovankiOrleanki na ovu temu. Big poozdrav. :o Zhare.
E, Zhare,
pa ako si neki znalac kako mozes tako da lupis i ostanes ziv :lol:
Pa sve je energija oko nas pa i mi sami, tj, sve je neki energetski oblik,dakle manje ili vise zgusnut, suptilan ili transparentan. Nemam nista protiv mantri ali nijedna mantra ili bilo sta drugo ne moze dovesti do efekta ako ne pokrenes svoj energetski tok.Ovo ti je dobronameran savet i cisto da ne ubacujes ostale u predrasude,koji su i ovako frustrirani od svega spiritualnog. :wink:

ona:
djidjo:
moraju li se koristiti tehnike, tehnologije, razne poštapalice i tome slično, da bi se bilo ono što čovek zaista jeste?
A To je.... :?:
ps.
Tesko da si se ti a i bilo ko drugi rodio realizovan.
Dakle, prestani sebe a i druge da obmanjujes da nam nista nije potrebno da bi smo postali ono sto jesmo :idea:
realizovan? svašta!
naravno da nam je potrebno, ali zar je putem do toga potrebno poštapati se? obično to rade hromi ljudi.
čovek je uvek ono što jeste, samo je razlika u tome da li to zna ili o sebi stvara iluzije, privide, obmane, dakle doživljava sebe na ovaj ili onaj način, iz ovog ili onog ugla sagledavanja.

ti imash svoju energiju i ona je chesto zbrckana :I iz raznih razloga..stres, grad, 21. vek...
ti nekim meditacijama i radom na sebi ispravljash te greshke. dovodis svoje vibracije na mesto
nadji knjigu Lora Larisa Fotina, to je orijentisano ka zdravlju i nisu klasichne meditacije

ooo:
Alfa stanje nije stanje Uma vec je zahvaljujuci njemu Um potisnut i sada svu kontrolu preuzima istinsko bice coveka, dusa, svest kako vec zelite.... To je stanje dubljeg mira, Sto bi Sveti Oci rekli Stanje Bozije Blagodati.

Braaate... Jesu li ti to rekli na kursu meditacije (tj. kursu dobijanja Bozije blagodati)? Voleo bih da cujem nekog pravoslavnog teologa sta ima da kaze o ovome sto si ti napisao... Ja verujem da je ovo duboko pogresno.

Nisam teolog ali mi je, kao laiku, poznato da se blagodat ne stice nikakvim meditacijama, pilulama ili novcem, vec iskljucivo Bozijoom miloscu. To je, jednostavno, Bozija volja, a ne nasa.

Pozdrav svima!

Hej, da se razumemo. JA sam obican covek. Majstor sam borilackih vestina i kao takav verovatno ne bih dozvolio da mirno i opusteno posmatram kako neki siledzija izrazava krajnju destruktivnost prema necemu sto meni koristi. Ali, voleo da naglasim da si me stavio pred svrsen cin u koji ja sebe nikada u zivotu nebih postavio. Sa svojih 30 godina borilacku vestinu sam iskoristio u destruktivne svrhe samo u vidu odbrane drugih (i to samo dva puta), NIKADA sebe jer me nikada niko nije napao(a odrastao sam na ulici, medju ljudima koji su opasni po druge koliko i po sebe). Svaki uzrok ima svoju posledicu i svaka akcija ima izvesnu reakciju. Mudri ljudi koji su spoznali ovaj najjednostavniji zakon nikada sebe ne dovode u nepozeljne situacije. Ako se situacije same nametnu bitno je samo zadrzati smirenost. Najbitnije je da u svakoj situaciji zadrzimo smirenost, a ako imamo smirenost imacemo i ogromnu snagu volje koja ce sama odraditi posao onako kako treba. :)

spasio od gladi, siromashtva i patnje... o svashta.. kakve veze imaju glad i siromashtvo sa patnjom?!... zashto bi svet uopshte bio spasen svega toga?
balans mora da postoji... kad si tako velikodushna shto ne prodash kucu ili stan i dash pare crkvi, recimo?

Margott:
spasio od gladi, siromashtva i patnje... o svashta.. kakve veze imaju glad i siromashtvo sa patnjom?!... zashto bi svet uopshte bio spasen svega toga?
balans mora da postoji... kad si tako velikodushna shto ne prodash kucu ili stan i dash pare crkvi, recimo?
Nacitah se svega od pocetka ove teme...A pocelo je sa meditacijom! Pitanje je samo sta je krajnji cilj meditacije.Da li srecivanje sopstvenih haosa ili nesto drugo? Ja sam pokusala nekoliko puta da nekom od tih tehnika smirim svoje uzburkane misli ili da povecam koncentraciju ili da smanjim patnju tako sto cu doci na visi nivo svesti.Sipak!!!To jednostavno nije za mene- uvek mi iz tog mira izroni neka azdaja!!!Sad skoro sam citala nacine odbrane od stresa vezano za krvne krupe, gde ljudi lepo kazu- grupa A-meditacija, grupa O-teske fizicke vezbe. itd A ja sam O , i ima sigurno pet godina kako sam definitivno skontala da teske vezbe u znoju lica svog najmanje tri puta nedeljno cine cudo za mene. Povecava mi se sposobnost realnog sagledavanja problema, smanjuje nervoza, opste stanje organizma se popravlja, i sto je najvaznije, osecam se dobro u svoj kozi...I zato sam se nadovezala na Margot, to je sustina, kad z@***** filozofiju i uopstavanje, teoretisanje i zaludjivanje , ostaje jedno: da svako nadje nacin da se izbori sam sa sobom, a da pritom ne nestane i ne upotrebi pistolj i ne zaglavi u nekoj sekti...

Margott:

Samo se ti zezaj, njoj ne treba dva puta reći, pa kad te posluša, eto je sutra kod tebe, na vratima, sa jastukom i tanjirom !!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back