Hektor
Aktivan član
- Poruka
- 1.253
Da li si cula za :ISIHAZAM ,Pravoslavnu,neprestanu umno-srdacnu molitvu?Mnoge radosti donosi...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hektor:Da li si cula za :ISIHAZAM ,Pravoslavnu,neprestanu umno-srdacnu molitvu?Mnoge radosti donosi...
). Da se nisam vratila pre desetak dana iz Beograda u U.S.A . Ja bih te rado uputila u meditaciju, ovako mogu samo da ti preporučim nekoga ko o meditaciji i mnogo čemu drugom zna daleko više od mene u Beogradu.

To je zato sto ne poznajes pravoslavlje.Da li zelis da se upoznas sa isihazmom?jovankaorleanka:iako osecam neku vrstu ljubavi prema pravoslavlju, ne pronalazim se u njemu, ne znam ni sama zasto...
Margott:ma radi autogeni trening...za pochetak je dobro... kristalishe misli, kanalishe ih i opushta zivce...ako ih ima...
Bravo, ali samo do 4 - 5, faze, dalje već može biti pomalo i opasno, a SVEST je bolje ne dirati !!!
krvolok:ne znam da li ima ironije u postu ali u pravu si 100%Margott:ma radi autogeni trening...za pochetak je dobro... kristalishe misli, kanalishe ih i opushta zivce...ako ih ima...
Bravo, ali samo do 4 - 5, faze, dalje već može biti pomalo i opasno, a SVEST je bolje ne dirati !!!
lotosov cvet:Pre svega, to što si pokupovala neke knjige samo će te više zbuniti. Ja se bavim jogom i meditacijom već nekoliko godina i moram Ti reći nešto. Nije mi jasna jedna stvar a to je kako zamišljš da se baviš meditacijom kao načinom za opuštanje!!! Svaki oblik meditacije ima svoju svrhu i neizbežno ako se radi kako treba dovodi do nekih dubljih uvida. Isto tako to što bi ti da nadješ u Beogradu ''dobre a prizemne učitelje'',ne postoji , nigde čak ni u L.A,-u gde Ja živim a poznato je da je Kalifornija prepuna svakakvih sistema i učitelja.I ako takavv neki postoji , to je onda zasigurno da ti uzme pare jer prosto ne ide to što ti zamišljš na taj način (to ti je kao da hoćeš da seckaš luk a da ti suze ne podju). Da se nisam vratila pre desetak dana iz Beograda u U.S.A . Ja bih te rado uputila u meditaciju, ovako mogu samo da ti preporučim nekoga ko o meditaciji i mnogo čemu drugom zna daleko više od mene u Beogradu.
A što se tiče komentara koji je dao ''pusac'': savetujem Ti da još treba da radiš na svojoj uravnoteženosti jer iako dotičnog lamu lično ne poznajem mada znam o kome govoriš(N....l), sa kojim pravom (pa još iz neke treće ruke imaš informacije) tvrdiš da je prevarant, tj,On ili bilo ko drugi. I Činmoj kad ga već pominješje za jedne je pravi učitelj a za druge kao što si i Ti (koji vole da o svemu daju savet bez samokritičnosti)običan folirant sa okultnim moćima Možda i jeste, a možda i nije. Očigledno ako hoćeš da napreduješ na tom tvom putu koji pratiš moraš da naučiš lekciju života zvanu TOLERANTNOST. u suprotnom, nećeš daleko stići od svog spiritualnog Ega.
I zaista je interesantno, da si joj onako usput preporučio baš knjigu o meditaciji od Činmoja, ''čista slučajnost'' i psihološki marketinški trik. Prvo ga izreklamiraš a onda kao nisi ti to tako mislio,lukavo nema šta. Kad si već tako upućen, zašto joj nisi preporučio nekoliko knjiga od više autora pa nek devojka sama odluči šta će da izabere![]()
![]()
![]()
djidjo:''Spoznajom sebe kao celovitosti,
čovek stiče sposobnosti koje su mu date
kao vrhunskoj manifestaciji prirode.''
KO je dao coveku te i takve sposobnosti i KO ga je ucinio vrhunskom manifestacijom prirode?djidjo:''Spoznajom sebe kao celovitosti,
čovek stiče sposobnosti koje su mu date
kao vrhunskoj manifestaciji prirode.''
pusac:lotosov cvet:Pre svega, to što si pokupovala neke knjige samo će te više zbuniti. Ja se bavim jogom i meditacijom već nekoliko godina i moram Ti reći nešto. Nije mi jasna jedna stvar a to je kako zamišljš da se baviš meditacijom kao načinom za opuštanje!!! Svaki oblik meditacije ima svoju svrhu i neizbežno ako se radi kako treba dovodi do nekih dubljih uvida. Isto tako to što bi ti da nadješ u Beogradu ''dobre a prizemne učitelje'',ne postoji , nigde čak ni u L.A,-u gde Ja živim a poznato je da je Kalifornija prepuna svakakvih sistema i učitelja.I ako takavv neki postoji , to je onda zasigurno da ti uzme pare jer prosto ne ide to što ti zamišljš na taj način (to ti je kao da hoćeš da seckaš luk a da ti suze ne podju). Da se nisam vratila pre desetak dana iz Beograda u U.S.A . Ja bih te rado uputila u meditaciju, ovako mogu samo da ti preporučim nekoga ko o meditaciji i mnogo čemu drugom zna daleko više od mene u Beogradu.
A što se tiče komentara koji je dao ''pusac'': savetujem Ti da još treba da radiš na svojoj uravnoteženosti jer iako dotičnog lamu lično ne poznajem mada znam o kome govoriš(N....l), sa kojim pravom (pa još iz neke treće ruke imaš informacije) tvrdiš da je prevarant, tj,On ili bilo ko drugi. I Činmoj kad ga već pominješje za jedne je pravi učitelj a za druge kao što si i Ti (koji vole da o svemu daju savet bez samokritičnosti)običan folirant sa okultnim moćima Možda i jeste, a možda i nije. Očigledno ako hoćeš da napreduješ na tom tvom putu koji pratiš moraš da naučiš lekciju života zvanu TOLERANTNOST. u suprotnom, nećeš daleko stići od svog spiritualnog Ega.
I zaista je interesantno, da si joj onako usput preporučio baš knjigu o meditaciji od Činmoja, ''čista slučajnost'' i psihološki marketinški trik. Prvo ga izreklamiraš a onda kao nisi ti to tako mislio,lukavo nema šta. Kad si već tako upućen, zašto joj nisi preporučio nekoliko knjiga od više autora pa nek devojka sama odluči šta će da izabere![]()
![]()
![]()
Dragi Lotosov cvetu, nisam joj "slucajno" preporucio knjigu od Sri Cinmoja, jer sledim onu filozofiju ako ne znas ti pitaj onog ko zna, ali bar dva autoriteta suprostavljenih misljenja! I oni koji nisu njegovi sledbenici rado ga citaju i smatraju ga autoritetom. Nisam clan ni jedne verske organizacije, iako znam puno njih koji pretenduju da budu "ucitelji". Voleo bih da znam koga koga joj ti preporucujes! Daru Ribnikar?! Namerno joj nisam preporucio ni jedno ime, mada znam sigurno 3-4 za koje slovi da su na visokom nivou (i koji su priznati i ovde i u inostranstvu; neki od njih se bave i izlecenjem, tako da ih jako visoke licnosti zovu za pomoc), jer ona sama mora da prodje taj put istrazivanja, bez necijih sugestija! Nisam joj preporucio ostale knjige jer se devojka pre svega interesovala za meditaciju, a to gde moze da pronadje knjige i adrese poslao sam joj preko p.p. jer ne treba reklamirati knjizare i prodavnice zdrave, zar ne?
Sto se doticnog "lame" tice i tu informaciju nisam potrazio preko "rekla-kazala", vec, kao sto prilici novinaru-istrazivacu koji se bavi procesima u drustvu, proverio sam ga preko pretrazivaca i konsulatcija sa ljudima koji idu na ta predavanja. Imam prijatelje i u SPC-u, i u Cinmoj centru i u Hari Krisni, kao i u drugim verskim zajednicama.
I da jos odogovorim na tvoju tendencioznu recenicu da "lukavo" reklamiram: NE PRIPADAM NI JEDNOJ VERSKOJ ORGANIZACIJI !!! VEC SAM TRAZIM SVOJ PUT!!!
Pozdrav 8)