Meditacija

• Začetnik teme Začetnik teme ooo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Incognito:
Pa bar vernici ne bi trebali da nasedaju na Silva metod - zar nije SPC okarakterisala 'Silva gurue' kao sektase? ;)

A imamo i zivi primer uspesnosti tog metoda u Zarku Radosavljevicu :x :x :lol:

hey to valjda razlicito utice! slusala sam priche 'super je pomoglo mi je' i od drugih 'upropastilo me je'.. ima li ovde polaznika

Ljudi ja ne znam da su sektasi? :shock:
Njihov kurs traje samo 4 dana , lepo platis i niko te ne vrbuje ni za sta! Bili neki moji poznanici!
A ja samo imam knjizicu i naucila sam da udjem u alfu kad hocu i malo da iskuliram! Ja stvarno ne znam za stetne uticaje ovog sto sam navela! Ako neko nesto zna nek mi javi!
Mada ima toga jos...
Ne znam ne kapiram meditaciju kao nesto opasno!
Naravno da crkva brani, pa brani i sex pre braka!
:lol:

Koliko god to divljoj-u-srcu smetalo, kazaću da je meditacija velika glupost. I to zbog toga što je cilj opuštanje, a krajnji cilj nepostojanje (ovo je činjenica, a ko misli da nije, neka se malo bolje raspita). Naime, ideologija je da svi, kako ljudi tako i bogovi (samo neznam koji bogovi, kad postoji samo Jedini), živimo u jednom "kovitlacu" života i da iz njega možemo izaći samo tako što ćemo prestati da postojimo. To je velika nebuloza, i mislim da bi veliki deo naših meditera, jer su to u glavnom poluinformisane osobe, rekli to isto. Nema opuštanja. Imamo zadatak da se borimo sami sa sobom, a ne da uživamo u životu! I meditacija je jedan način uživanja u životu.

Pomaze_Bog:
Koliko god to divljoj-u-srcu smetalo, kazaću da je meditacija velika glupost.

Meni nista ne moze da smeta! :wink:
Pomaze_Bog:
I to zbog toga što je cilj opuštanje, a krajnji cilj nepostojanje (ovo je činjenica, a ko misli da nije, neka se malo bolje raspita). Naime, ideologija je da svi, kako ljudi tako i bogovi (samo neznam koji bogovi, kad postoji samo Jedini), živimo u jednom "kovitlacu" života i da iz njega možemo izaći samo tako što ćemo prestati da postojimo. To je velika nebuloza, i mislim da bi veliki deo naših meditera, jer su to u glavnom poluinformisane osobe, rekli to isto. Nema opuštanja. Imamo zadatak da se borimo sami sa sobom, a ne da uživamo u životu! I meditacija je jedan način uživanja u životu.

Odakle ti ta informacija za 'nepostojanje'?
Ne znam sta si citao,mirise na sektu!
Izvorni budizam koji savetuje meditaciju na nju gleda kao nacin na koji cemo spoznati prirodu uma, a to nema veze ni sa uzivanjem, ni sa nepostojanjem!
Cak i ako je koristis da se smiris, to opet moze da se podvede pod 'borbu sa samim sobom'.Jer ako pobesnis, poludis, hoces nekog da ubijes, onda ti ovo samo dobro dodje! Da se smiris! :wink:

divlja-u-srcu:
Sta se ti cudis i smejes? :?

To je bio odgovor na G.D.-jev post...

"Otvaraju se vrata nekog novog i interesantnog sveta..."

Ali i zatvaraju ona realnog... Odmah sam zamislio gomilu celavaca u jednoj prostoriji u kojoj sede na podu u cudnoj poziciji obuceni u toge. Pevaju neku cudnu mantru koja se sastoji od imena hindu bogova totalno nepoznatih ikome od njih...

Nemam nista protiv meditacije, ali lako mozes zalutati u neku sektu... Istocnjacke sekte su cesto cudne varijante Hindu religije i koriste jogu za privlacenje "vernika"...

Ja sam pre za kombinaciju meditacije i samohipnoze... Nisam do sad razvio ovaj metod... Ali mislim da bi bio efikasan. Zasto? Ne ukljucuje religiozne elemente i ne nosi opasnost od "zastranjivanja"...

iluzionista:
Ja sam pre za kombinaciju meditacije i samohipnoze... Nisam do sad razvio ovaj metod... Ali mislim da bi bio efikasan. Zasto? Ne ukljucuje religiozne elemente i ne nosi opasnost od "zastranjivanja"...
a-ha....to je metoda regresije.....isto svashta :roll:
ja sam za meditaciju u pokretu.....
budi potpuno usredsredjen na svoju trenutnu delatnost....nepodeljenost u bilo kojoj delatnosti donosi odlichne rezultate....
shta bi vishe bilo kome trebalo 8)

goodday:
iluzionista:
a-ha....to je metoda regresije.....isto svashta :roll:
budi potpuno usredsredjen na svoju trenutnu delatnost....nepodeljenost u bilo kojoj delatnosti donosi odlichne rezultate....

Ali kad se koncentrises na samo jednu stvar, zar to ne znaci da si jednostran? :lol: :lol: :lol:

divlja-u-srcu:
Ne zanimaju me nikakve sekte, grozim ih se! :x
Hindu religije me ne zanimaju , takodje!
Izvorni budizam je nesto sasvim drugo! :wink:
Nisu u pitanju ni Kinezi, vec Tibetanci!

Joga je izasla iz Hindua, ne iz budizma, koliko je meni poznato... A, mantre koje se izgovaraju pri meditiranju su Hindu bogovi...

Da li to rade i kako rade budisti, nije mi poznato...

divlja-u-srcu:
goodday:
iluzionista:

E bas to, to je sustina! BRAVO, malisa! :D
ne znam kako da reagujem na ovakve provokacije :?
ali ipak necu.....vidim da si zaeban fighter :wink:

iluzionista:
divlja-u-srcu:
Ne zanimaju me nikakve sekte, grozim ih se! :x
Hindu religije me ne zanimaju , takodje!
Izvorni budizam je nesto sasvim drugo! :wink:
Nisu u pitanju ni Kinezi, vec Tibetanci!

Joga je izasla iz Hindua, ne iz budizma, koliko je meni poznato... A, mantre koje se izgovaraju pri meditiranju su Hindu bogovi...

Da li to rade i kako rade budisti, nije mi poznato...

Pa ko je spomenuo yogu? :?
I budizam je nastao u Indiji, ali pod najezdom muslimana je potisnut.Budizam upraznjavaju stanovnici Indokine, Tibeta ,Mongolije, Kine, Koreje i Japana!Doduse mantre jesu na sanskritskom jeziku, iako je sam Buda porekao njegov znacaj ! :wink:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back