mikelo90
Iskusan
- Poruka
- 5.070
Veca je plata kad imas visi stepen obrazovanja, postoje ti neki koeficijenti, nesto. Nisam se bas udubljivao u tematiku.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hvala. Svaka inf. je inf. posto su ostale teme pomalo zamrle.
Јесте, било је предетаљно. Тамара нас је додатноп хистерично малтретирала пред сам почетак - Силос.![]()
Ја оно, молим Бога за 16. Изгрепио сам на пар глупих питања, неке ствари нисам ни учио, и ето...![]()
Анатом, која си био група?
Јесте, било је предетаљно. Тамара нас је додатноп хистерично малтретирала пред сам почетак - Силос.![]()
Ја оно, молим Бога за 16. Изгрепио сам на пар глупих питања, неке ствари нисам ни учио, и ето...![]()
Мислим да је ово подебљано делимичан одговор на то да је колоквијум "кратак и тежак". :-) Не кажем, може да се деси да колоквијум има нека глупа/детаљна питања, али увек прво себе запитајте да ли сте довољно и колико учили, па онда идите даље...
Али - да смо радили у нехуманим условима у смислу психичке тортуре коју смо доживели - јесмо.
Je l ima popravni ako padnem test iz engleskog, medicine i društva, izbornog kod Turze?![]()
Ja imam 24/30. Zadovoljan sam jer imamo korektniji bodovni sistem u odnosu na prošlu godinu, ali ovaj kolkokvijum ne prikazuje koliko neko realno zna. Neko ko nema pojma histologiju je imao od 25 do 29 bodova. Baš zbog toga što nisu sve grupe podjednako teške.
Carol, kako izgleda usmeni iz Genetike i Histologije? Je l postavljaju pitanja ili pričam sam o pitanju koje izvučem? Ne znam kako da učim za usmeni, da li kao u gimnaziji da pričam sam lekciju odnosno da pričam sve što znam o ispitnom pitanju koje izvučem ili oni postavljaju pitanja, a ja odgovaram? Znam da se na anatomiji postavljaju konkretna pitanja, nema učenja po ispitnim pitanjima.![]()
Je l ima popravni ako padnem test iz engleskog, medicine i društva, izbornog kod Turze?![]()
Odlično, Starman me baš naplašio, zamalo da krenem da učim. Ja sam na Stanovništu, Ekologiji i Medicini, mi smo te stvari imali na prijemnom, tako da je utoliko lakše.
Kad sam rekao da pričam šta mi padne na pamet, mislio sam da pričam posle sve što je vezano za to pitanje ali bez ikakvog reda, ne onako kako je napisano u knjizi. Je l bi moglo tako?
Ja sam do sada učio, kao što kažeš, "forsirajući pamćenje napamet". S tim da bih ja to definisao kao "memorisanje sa razumevanjem". Dobro mi je išlo u oktobru iz Anatomije, ali sam po niže osvojenim bodovima (u odnosu na kolege koje uče kao ti Carol) na kolkokvijuma iz Genetike i Histologije ukapirao da tako mogu da učim samo Anatomiju. Oni uče tipa čitanje sa razumevanjem i onda ponavljanje više puta. Na primer, ja sam znao iz Histologije svaki molekul ili protein gde se nalazi, a na kolkokvijumu nije ni jedno takvo pitanje bilo. Što znači da sam bezveze memorisao silne molekule/proteine. Na taj način izgubio sam dosta vremena oko toga. I na kraju kad uporedim moje znanje i nečije drugo, vidim da ja znam bolje detalje, ali taj neko drugi ima širu sliku, pa može dedukcijom da dođe do tačnog odgovora. Zato sam odlučio da jedino Anatomiju učim kako sam navikao da učim, znači čisto memorisanje, a ostale predmete kao što uče ostali, jer se pokazalo da takva metoda daje bolje rezultate i štedi vreme.
Evo danas sam prvi put probao da učim kako ti učiš sa Genetikom. Posle prvog čitanja znam, onako, neke krupne stvari. Nisam toliko siguran da znam. Verovatno će biti bolje posle više obnavljanja, koja će biti sve kraća i kraća, kako budem znao sve više i više.
концепт извлачења питања је поприлично необјективан
kao i koncept odgovaranja pred razlicitim profesorima. jedini sasvim objektivan nacin je da se ispiti polazu pismeno i da svi u jednom roku imaju ista pitanja, naravno uz obezbedjivanje da nema nikakvog prepisivanja (da je prazno oko studenta sve u radijusu od jedno 10 metara)