Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nekad jači, nekad slabiji burnout, ali sigurno 5 puta. Previše sam provodio vreme učeći, praktično svaki slobodni minut sam učio, čak i kad sam bio jako umoran, to je više bilo mučenje, ali bio sam u fazonu "to što mi teško pada učenje je normalno". Fora je bila u tome da kada sam umoran prestanem sa učenjem i opustim se, a ja sam forsirao učenje i tako je efikasnost opadala. Bio sam vođen logikom da neću stići da naučim sve ako se budem odmarao. Možda preterujem, samo nisam znao da može doći do burnout-a, pa mi je interesantno da je to bio uzrok mog problema. Zato sam hteo da čujem da li znate za to i kako ste ukapirali da je to to. z:lol:

Setih se danas, u svetlu jednog saznanja, ova dva komentara. Saznao sam danas da na poslednjem spratu Interne B zapravo postoje neki stanovi i da gore ljudi zive :D

I ja znam za ovo, da ljudi gore žive i to ne samo u Internoj B, nego, čini mi se, i na Infektivnoj, ali mislim da su to izbeglice ili slično koje nisu imale gde drugde da budu smeštene, ali nisam sto posto sigurna za ovo. :)

Nekad jači, nekad slabiji burnout, ali sigurno 5 puta. Previše sam provodio vreme učeći, praktično svaki slobodni minut sam učio, čak i kad sam bio jako umoran, to je više bilo mučenje, ali bio sam u fazonu "to što mi teško pada učenje je normalno". Fora je bila u tome da kada sam umoran prestanem sa učenjem i opustim se, a ja sam forsirao učenje i tako je efikasnost opadala. Bio sam vođen logikom da neću stići da naučim sve ako se budem odmarao. Možda preterujem, samo nisam znao da može doći do burnout-a, pa mi je interesantno da je to bio uzrok mog problema. Zato sam hteo da čujem da li znate za to i kako ste ukapirali da je to to. z:lol:

Meni se to nije desilo još uvek, tako da ne mogu da kažem ništa, ali stvarno samo polako i redovno uči, stižeš sve. :)

Radi se po grupama, a dežurni, tj. osoba koja ti pregleda može da bude bilo koji asistent ili profesor, to je puka slučajnost, kad sam ja polagala bilo je dvoje i pregledali su po polovini grupe. :)
Inače kad uđete izvlačite neke kartončiće sa brojevima i daju vam taj broj radnog mesta na kom stoji test, tako da ne možete da sednete pored koga hoćete. :)

Шта знам, мислим да се под тим појмом подразумева мало озбиљнија ствар од умора који траје пар дана. То је буквално оно кад ти је свега доста, кад мислиш да више не можеш и кад ти треба маесец-два да се консолидујеш.

Možda i jeste ozbiljnija situacija, ali nemam mesec-dva da testiram tu teoriju. z:hm:
Verovatno ću se vremenom oporaviti, posebno što više ne forsiram učenje, već ako vidim da ne ide, prestanem. I gledam da ne trošim "mentalno gorivo" na sve druge stvari koje zahtevaju koncentraciju, tipa da čitam neki roman.

Mene jedino što zanima za praktični iz Genetike je da li se preparati (npr. ovarijum pacova) samo prepoznaju (gledanjem na već nameštenom mikroskopu) ili je potrebno i crtati te preparate? z:)

To koliko-toliko je jako malo i nekvalitetno, po meni nedovoljno. Ja mislim da jeste ozbiljno, jer sam zbog toga izgubio previše dragocenog vremena. Glavni simptom po kome znam da je burnout je smanjena efikasnost, znam da sam na početku mogao da učim više, bolje i brže, sada jedva da mogu 2 sata kvalitetno da učim. Slažem se da je svima nekada teško da uče, ali uvek postoji razlog zašto, ja težim ka tome da saznam uzrok kako se to ne bi ponavljalo. z:)

Verovatno nećemo ni mi, ako vi niste imali preparate. :)

Ma, razumem ja tebe potpuno, mislim, nema tu nikakav specifičan uzrok, jednostavno učiš više nego ikada ranije, učiš konstantno i izmoren si, to je normalno. :)
Nađi za sebe neku pravu meru, ja na primer kad mi je tako dolazilo teško, išla sam u čitaonicu radnim danima i subotom, učila sam maksimalno koliko sam mogla, a nedeljom nisam radila ništa i dobro mi je išlo tada, tako i ti pronađi za sebe da imaš neki odmor na način koji ti najviše odgovara. :)

Nama su to izbacili da bismo imali neke zadatke sa onom gel-elektroforezom ili tako nešto , ne mogu tačno da se setim. XD

Poslednja izmena:
Ko je Damnjanović Tatjana (Humana Genetika)? Kakva je na ispitu? Ja sam kod nje. z:)
Čitam na forumu belimantil, ali hteo bih da čujem i vaše iskustvo. z;)

I još jedna stvar, da li može Genetika da se polaže i u februaru, pošto su sada odvojeni januarski i februarski rok?
Neko širi priču da ako polažeš u januaru, ne možeš u februaru, nego tek tamo u aprilu. :zroll:

Pa sad kad su ta dva roka odvojena, može sigurno, mi prošle godine smo mogli samo jednom jer je bio januarsko-februarski spojen rok. :)
Ali položićeš odmah sigurno. :)
Ja nisam odgovarala kod nje, imam par drugara koji jesu, kao što ti rekoh, nisu najzadovoljniji njom kao likom (što u suštini i nije bitno, ali kao prvi ispit je i tako to), ali mislim da nije problem nikakav da se položi. :)

Ko je Damnjanović Tatjana (Humana Genetika)? Kakva je na ispitu? Ja sam kod nje. z:)
Čitam na forumu belimantil, ali hteo bih da čujem i vaše iskustvo. z;)

I još jedna stvar, da li može Genetika da se polaže i u februaru, pošto su sada odvojeni januarski i februarski rok?
Neko širi priču da ako polažeš u januaru, ne možeš u februaru, nego tek tamo u aprilu. :zroll:

Može i u februaru :P

Ja sam kod Novakovićke. Kažu da nije uopšte lpša varijanta :D

Ja se uopste na obazirem na to sta drugi pricaju za nekog prof. Na sta obracam paznju jesu te neke omiljene oblasti i lekcije koje bi trebalo da se znaju bas u detalje.
Meni je zapao Oliver :D . Srecom do sad nisam cuo nista nesto mnogo lose za njega, a i drzao mi je seminare, pa znam kakav je. Na seminaru je postavljao kojekakva pitanja i davao malo poena. Nadam se da ce uzeti u obzir da imam skoro maksimum(9.6) kod njega na seminarima xD

Da li za prakticni da prolazim samo zadatke iz radne sveske? Da ne trazim i ucim nista drugo? :D

Pozdrav za buduce kolege, imam nekoliko nedoumica u vezi sa fakultetom i bio bih vam i vise nego zahvalan ako biste odvojili malo svog vremena da mi pomognete

Da li znate u kom domu medicinski imam esta za brucose? I koliko je tesko dobiti mesto u prvoj godini? ( Citao sam kriterijume, ali me cisto zanima ko otprilike dobija)
Da li su prijemni svih medicinskih fakulteta u istom danu? Odnosno da li bih mogao da polazem da dva razlicita? ( Nista jos nisu izbacili za ovu godinu, a ne mogu da nadjem nista za proslu)
Da li vi mislite da ste uradili pravu stvar ili pogresili upisivanjem medicine?

Hvala svima! /{Da li}

Back