Meni se cini, kad sam ja upisivao, da je u zbiru bilo 4500 dinara. Jesi siguran da ovo 6000 nisi sabrao i prijemni za stomatoloski, koji mnogi kandidati vole da prijave "za svaki slucaj"?

Mada, i ako je sve ovo navedeno samo za medicinu, kad se uracuna inflacija, to je to otprilike. Deru svake godine.
Ja vam savetujem da ne bacate pare na originalne knjige nego da kupite kod nekog od hasana (to je postalo zajednicki naziv za sve ulicne prodavce udzbenika u okolini fakulteta, zahvaljujuci originalnom Hasanu koji se vise ne bavi tom delatnoscu

). Jesu crno-bele i u njima su slike uglavnom lose kopirane (recimo u Histologiji), ali slike vam ni u originalima nece znaciti nista posebno, nego cete koristiti atlase i internet, a kopije su desetostruko jeftinije od originala. Jeste ilegalno, jeste i pomalo nemoralno, ali ako hocete originale, trebace vam sigurno preko 10000 dinara.
Sto se atlasa tice, ja sam kupio Jovanovicev atlas i na kompu koristio Neterov koji sam iskopao negde na netu. Jovanovic nije los, ali ja licno sam na kraju mnoooogo vise koristio Netera. I njega mozete da kupite kod hasana - original, ali jeftinije nego u prodavnici.
Dodatna korisna informacija 1: ako ste iz Beograda ili iz nekog drugog razloga nemate potrebu za studentskim domom i menzom, ne placajte bezveze onu elektronsku karticu koju ce vam na pocetku godine reci da vam je neophodna, jer ce, toboze, krenuti uskoro da uvode elektronske sisteme za identifikaciju. Nece. Evo, ja zavrsavam petu godinu i isto su to pricali kad sam ja bio brucos, pa se nista nije desilo do sada. Te kartice vam trebaju samo u menzi, jer valjda pomocu njih uzimate obroke.
Dodatna korisna informacija 2: na vezbama iz histologije pazljivo slusajte, pratite, naucicete brdo stvari vec tu i onda cete mnogo lakse da spremite ispit. Asistenti tamo su stvarno odlicni, za razliku od onih na anatomiji.