Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jaoj nemam pojma kako to ide, nama su neki demonstratori rekli da se to gleda ko ti vodi seminar u gornjoj sali u drugom semestru, ali ne znam šta biva sa nama koji smo na online seminaru bili u prvom semestru itd. ali mojoj grupi konkretno za te seminare je pao Vuk Đulejić koga generalno ne podnosim, ali šta da radim, a za neke seminare učionica-muzej mojoj podgrupi je pao Prostran hahah što mi se čini kao svakako gora opcija od Vuka. sad ne znam koji od njih dvojice, pretpostavljam da Vuk. :lol:

kod koga si ti bio?

jaoj nemam pojma kako to ide, nama su neki demonstratori rekli da se to gleda ko ti vodi seminar u gornjoj sali u drugom semestru, ali ne znam šta biva sa nama koji smo na online seminaru bili u prvom semestru itd. ali mojoj grupi konkretno za te seminare je pao Vuk Đulejić koga generalno ne podnosim, ali šta da radim, a za neke seminare učionica-muzej mojoj podgrupi je pao Prostran hahah što mi se čini kao svakako gora opcija od Vuka. sad ne znam koji od njih dvojice, pretpostavljam da Vuk. :lol:

kod koga si ti bio?

Da, verovatno si kod Vuka. Ne znam kakav je ispitivač jer prvi put ispituje. Ja sam bio kod Valentine i kod nje je bilo lagano (prosek ocena mislim da je bio 9 ako ne i više). Tri pitanja, jedno iz ruke ili noge, drugo iz grudnog koša ili abdomena i treće iz karlice.

Poslednja izmena:
ahaa, hvala ti :)
jaoj ne znam sa tom karlicom šta da radim, valjda ću da stignem iz knjige, ako ne iskombinovaću sa praktikumom.
ja nemam pojma kako ispitivanje generalno izgleda, niti sam nekad išla na konsultacije i onda ja kad učim učim baš sve a ne znam koliko se ide u detalje, ali dobro, nije na odmet.

ahaa, hvala ti :)
jaoj ne znam sa tom karlicom šta da radim, valjda ću da stignem iz knjige, ako ne iskombinovaću sa praktikumom.
ja nemam pojma kako ispitivanje generalno izgleda, niti sam nekad išla na konsultacije i onda ja kad učim učim baš sve a ne znam koliko se ide u detalje, ali dobro, nije na odmet.

Problem je u tome što većina profesora na anatomiji voli nešto svoje da pita a to mogu biti i ti sitni detalji. Npr. kod Puškaša svi uglavnom dobro prolaze jer se vrte ista pitanja ali su zato ta pitanja vrlo teška (loža gangliona stellatum-a, internodalni putevu po autorima, Sidekova anastomoza...). Pošto je Đulejić nov, niko ne zna njegove cake i šta da ti kažem, tu nemaš sreće. Sve u svemu, jedini ''savet'' koji mogu da ti dam je da obratiš pažnju na ono osnovno a onda polako ''proširuj'' znanje.

@mikelo90 slažem se. Valentina je bila nešto u fazonu: ''Ovo je kolokvijum nije ispit pa neću mnogo da vas smaram.''

Pozdrav svima!

Želio bi saznati par informacija u vezi sa studijem u Srbiji tačnije zanima me studij na med. fakultetu u Beogradu.
Da kažem nešto o sebi živim u Sloveniji završio sam srednju medicinsku školu i upravo završavam ko neki " tečaj" neznam dal ima to u Srbiji al poslje tog tečaja koji traja godinu dana imam završenu gimnaziju (naravno moraš položit sve ispite) nači da se u Sloveniji mogu upisat na sve fakultete ali to sad ne igra neku ulogu. Pošto je za upis u Sloveniji potrebno skupit preko 90 bodova (ko zna sistem upisa na fakultete u Sloveniji zna u čemu je riječ).
Zanima me samofinacirajuči studi nači upiso bi se ko stranac jer nemam srbsko državljanstvo. Nešto informacija sam več pronašo na internetu i strani fakulteta ali zanima me dali zna tko kako ide upis za strance koji bi studirali na srbskom i kako je sa upisom stranaca na medicinski fakultet u Novom Sadu (ako je uopšte moguče) .

Zahvaljujem se vam na odgovorima nadam se da sam pogodio temu sigurno sam zaboravio što napisat ali za sad je to dovolno i onako ču se sigurno opet obratit na vas :)
Ispričavam se za greške u tekstu :)

Zdravo svima. Videla sam da je vec bilo reci o ovome, ali nikakve konkretne informacije nisu date. Kakav je proces prilikom prelaska sa Medicinskog fakulteta u Kragujevcu na Medicinski u Beogradu? Koliko bi ispita priznali s obzirom da je u pitanju bolonja? Ukoliko neko zna, bila bih zahvalna na indormacijama :)

Zdravo svima. Videla sam da je vec bilo reci o ovome, ali nikakve konkretne informacije nisu date. Kakav je proces prilikom prelaska sa Medicinskog fakulteta u Kragujevcu na Medicinski u Beogradu? Koliko bi ispita priznali s obzirom da je u pitanju bolonja? Ukoliko neko zna, bila bih zahvalna na indormacijama :)

mislim da ni prosli put niko nije znao tacno, pa da smo savetovali da se pozove lepo sluzba fakulteta i da se pita. to se, koliko ja znam, nije promenilo - i dalje niko ne zna tacno :) ako pozoves sluzbu i raspitas se, molim te da napises ovde, da bi i drugi znali ubuduce :)

Mislim da ti se svi ispiti priznaju samo što moraš da očistiš sve ispite iz prethodne da bi se upisala u narednu godinu na beogradskom, a mislim da ne možeš da se prebacuješ na I,IV i V godinu, ali naravno pozovi studenstku službu. :lol:

Šta mislite o Medicinijadi? Ja bih voleo da se takmičim, ali sam čuo da se Medicinijada svodi samo na žurke i provod. Nemam ništa protiv toga, ali mislim da je poenta Medicinijade takmičenje i druženje a ne napijanje. Pošto sam druga godina, frka mi je oko ispita pa ne bih voleo da izgubim nedelju dana zbog gluposti. Sve u svemu, koliki se značaj pridaje samom takmičenju?

Šta mislite o Medicinijadi? Ja bih voleo da se takmičim, ali sam čuo da se Medicinijada svodi samo na žurke i provod. Nemam ništa protiv toga, ali mislim da je poenta Medicinijade takmičenje i druženje a ne napijanje. Pošto sam druga godina, frka mi je oko ispita pa ne bih voleo da izgubim nedelju dana zbog gluposti. Sve u svemu, koliki se značaj pridaje samom takmičenju?

Minimalan. Odrzi se takmicenje i dodje poneko da te podrzi, ali ogromna vecina ljudi ne ide tamo da bi se takmicilo ili gledalo takmicenja, nego, kao sto si i rekao, da se napiju.
Ali druzenja ima :)

Back