Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Тек си прва година, полако z:lol:

Okay_guy.jpg
z:D

I meni je dosadno u zivotu, msm ja sam sad treci razred gimnazije, zavrsavam preko 4.00 bez da knjigu kuci pipnem, i odpadam kuci po ceo dan. I to vec traje tolko dugo da je meni, necete verovati, dosadilo da odpadam, dosadilo mi je da nista ne radim, tako da je meni jasno na sta mislis pecurka93. :D

Ma nije brate, gimnazija je najjaca u gradu (nije zato sto je moja) pitaj nekog ako znas iz Novog Sada za Jovinu gimnaziju, svi ce ti reci da samo 'streberi' idu tamo. Meni je ustvari lako zato sto sam prestao da se bavim matematikom i fizikom i zadovoljan sam 2kama iz ta dva predmeta, a sto se tice ostalih (sem hemije i biologije) nas ne cimaju puno jer smo prirodni smer, pa zato, al veruj mi nije gimnazija slaba. :D Drugo je medicinska, vama su tamo svi predmeti bitni i za sve vas cimaju, bar sam tako cuo, a kod nas nije tako jer imamo dosta opstih predmeta iz kojih traze od nas manje jer smo prirodni smer, tako da prakticno imamo 4 predmeta (ili 5) iz kojih nas maltretiraju a ostali su jednostavno tu da bi se ubilo vreme. Bar je meni tako. :D Msm imam par drugarica koje prolaze 5.00 i one se ubijaju od ucenja kuci, cak i ovi sto idu na preko 4.70 moraju dosta da uce ali za preko 4.0 ne treba puno ucenja

Ne bih zeleo da me pogresno shvatite, za neki bolji prosek treba da se uci, ne poklanjaju se ocene, nego jednostavno tu dolaze bukvalno najbolji ucenici iz grada (kad sam ja upisivao je trebalo 96 bodova da se upise). Sad bas citam ove moje odgovore i ispada da se kod nas poklanjaju ocene nije bas tako, ne znam sad kako bi mogao objasniti situaciju malo bolje, al kad smislim napisacu :D

Ma nisam nista lose mislio.
Npr. kod nas svi ovi koji su iznad 4.00 bas dosta uce i to moraju redovno da uce.
Imamo samo nas trojicu odlicnih. Tako je od prve godine. Mada su nam i sve neki baksuzi profesori.
Iako volim ovu skolu, zao mi je sto ne upisah pm gimnaziju,bas zbog te bioligije i hemije. :)))

Ništa i od toga diploma nije prizneta. ZAŠTO? zato sto jedan amer ovo uči 2 godine, To su mu osnovne studije. Vas gledaju kao mentola. Trebalo vam je 6 godina, njima 2.. Vi mu dodjete kao viša škola jer ste završili osnovne akademske studije.

Ovaj deo sam propustio da osporim i kopka me još od tada. Dakle, ni ovo nije tačno. Uzećemo za primer najprestižniji svetski fakultet, samim tim i najprestižniji američki: kao što ćete videti ako kliknete ovde, ni kod njih osnovne studije ne traju 2 godine, već 4. Jeste kraće nego naših 6, ali svakako nisu 2. A to da je neko viša škola nakon što završi osnovne akademske studije je smešno skoro koliko i da treba završiti specijalizaciju da bi bio lekar opšte prakse.

Kolege, da li neko od vas zna nešto o doc.dr Suzani Cvjetićanin? :D

Davno bese,al mozda pomogne :) Nije bas laka varijanta,mora da se zna da bi se polozilo,a povezivanje obozava kao i populacionu genetiku i aberacije.Vremena za koncept ima dovoljno,kad krenes da odgovaras prekine te i pita sta hoce.Voli da pita ono sto se pogresi na kolokvijumu i prakticnom.U sustini super je za one koji su spremili genetiku,nece ostetiti sigurno :)

Da napisem koju o pripremama na faxu iz licnog iskustva :)

Predavanja iz hemije su meni licno ok jer sam vec presla opstu,a i neorgansku zavrsavam za nedelju-dve,ali ako ne znate dobro hemiju,ne savetujem vam...predavanja iz hemije izgledaju ovako nekako: profesor objasnjava prvo teorijski,a zatim za 10 min predje brdo zadataka,i to ne sve,vec samo tipske zadatke...za sve to vreme vrti slajdove,a vi hvatate beleske...prof. su super,dobro objasnjavaju,ja nemam zamerke,a cini mi se ni ostale kolege :)
Predavanja iz biologije su takodje ok,profesori naglase manje-vise na sta da obratimo paznju...evo sad poslednji put kad smo zavrsili sa citologijom prof. je postavljao pitanja i tako smo obnovili celu oblast...uglavnom,natera te da brze prelazis gradivo...
Sto se drustva tice,upoznala sam fenomenalne osobe,devojke su super,a momci su sarmantni :))) :zper: kada smo dosli prvi put,domar nam je prvi pozeleo dobrodoslicu :lol: jako je puno ljudi iz unutrasnjosti,a od ovih iz Bg koje sam upoznala vecina je iz gimnazija i uglavnom su odlikasi...sto se tice znanja,ima par kolega koji rasturaju,kao i onih koji jos nisu ni poceli da uce (?!),ali mislim da je najvise onih koji uce nekim laganim tempom od oktobra/novembra (ja sam zvanicno pocela sa hemijom u novembru,a bios tek u januaru,mislim da nije ni potrebno ranije,ali hemiju obavezno na jesen treba poceti,da se sve to lepo slegne,zadataka je puno,a nece biti isti zadaci kao u zbirci,ali naravno slicni)
Prosli put su burgijali nesto iznad amfiteatra :lol: pa nista nismo culi,nadam se da sledeci put nece :/
Pripreme su oko 65.000 din i traju od januara do juna.

Toliko od mene :) :manikir:

Da napisem koju o pripremama na faxu iz licnog iskustva :)

kada smo dosli prvi put,domar nam je prvi pozeleo dobrodoslicu :lol:
Prosli put su burgijali nesto iznad amfiteatra :lol: pa nista nismo culi,nadam se da sledeci put nece :/

Toliko od mene :) :manikir:

Домар је тамо цар највећи :D :D :D :D

Мислим да се обнавља фасада на целом институту, тако да се навикните на бургијање :per: :mrgreen:

Imas na sajtu od medicinskog fakulteta.Припремна настава
07. 02. 2013.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПРИПРЕМНУ НАСТАВУ

ПРИПРЕМНА НАСТАВА ИЗ ХЕМИЈЕ И БИОЛОГИЈЕ ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ СТУДИЈА НА МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ У БЕОГРАДУ, ОД 9. ФЕБРУАРА 2013. ГОДИНЕ ОДРЖАВАЋЕ СЕ У АМФИТЕАТРУ ИНТЕРНЕ КЛИНИКЕ Б
( ДР СУБОТИЋА БРОЈ 13) ПРЕКО ПУТА ДЕКАНАТА ФАКУЛТЕТА.

НАСТАВА ПОЧИЊЕ У 9,00 ЧАСОВА ПРЕДАВАЊЕМ ИЗ ХЕМИЈЕ.

МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ

Back