Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uhh, a ja se ponadala da su knjige razumljive, da je gradivo objašnjeno korak po korak itd. A izgleda da nije baš tako :roll: Pogotovo kad pročitam post od mikelo90. :roll: U svakom slučaju učim ozbiljno, za sada najviše anatomiju, prešli smo kosti ramenog pojasa i ruke i trudim se da naučim što više, ako je moguće sve iz praktikuma npr. Sledeće nedelje treba da pređemo pazušnu jamu itd, ulazimo u disekcionu salu i možda mi je malo frka oko toga, ali navići ću se na rad u disekcionoj sali, to je još i najlakši problem sigurna sam. Mada što se tiče učenja unapred, moraću još više da učim jer za sada mi je prvi prioritet da naučim što bolje ono što smo prešli, a onda koliko stignem unapred. Je l' to ispravno ili treba drugačije?

Kako vec rece kolega mikelo90 knjige su blagi zasu,nije bolje ni sa knjigama iz interne,hirurgije itd,ali to ne treba da te brine jer tu si gde si,nece se to jos dugo promeniti...Potpuno je ispravno da pratis gradivo koje prelazite jer ce ti biti mnogo lakse pred ispit.Bilo bi dobro ako imas vremena i snage da iscitas iz praktikuma ono sto se radi na narednoj vezbi da bi lakse razumela na uvodnom casu i da bi znala da pitas asistente ono sto ti ne bude jasno(naravno ako gospoda zele da objasne).Ruku i nogu komplet mozes iz praktikuma da spremas i za ispit sa dodatkom zglobova iz knjige.Anatomija i treba da ti bude prioritet jer se tesko uci,a lako zaboravlja.

Па, види сама како ти одговара. Свакако да нећеш увек моћи унапред да научиш, али што се анатомије тиче, труди се да стигнеш што више, па ако успеш и унапред нешто, одлично... Ја сам нпр. био запоставио анатомију тамо негде у новембру/децембру, јер сам учио хисто и генетику, али зато сам на распусту у фебруару по цео дан учио да бих стигао све што смо прешли... :-)

Verovatno ću je i ja zapostaviti u novembru i decembru iz istih razloga kao i ti. Inače, skroz ok je prošla prva vežba u disekcionoj sali :) Jedino isparenje formaldehida (ili već neka druga supstanca koja se oseća) malo nagriza respiratorne puteve i oči, ali ni to nije problem.

@Starman OKP1 počeo, raspored na sajtu fakulteta i u Dekanatu.

Poslednja izmena:
Kako vec rece kolega mikelo90 knjige su blagi zasu,nije bolje ni sa knjigama iz interne,hirurgije itd,ali to ne treba da te brine jer tu si gde si,nece se to jos dugo promeniti...Potpuno je ispravno da pratis gradivo koje prelazite jer ce ti biti mnogo lakse pred ispit.Bilo bi dobro ako imas vremena i snage da iscitas iz praktikuma ono sto se radi na narednoj vezbi da bi lakse razumela na uvodnom casu i da bi znala da pitas asistente ono sto ti ne bude jasno(naravno ako gospoda zele da objasne).Ruku i nogu komplet mozes iz praktikuma da spremas i za ispit sa dodatkom zglobova iz knjige.Anatomija i treba da ti bude prioritet jer se tesko uci,a lako zaboravlja.

Praktikum iz anatomije je za sada- rame ruka, pazuh- skroz ok i meni i nekim drugim koleginicama, iako ga neki osporavaju. Hvala ti na savetima :)

A da li su dovoljni za dobro spremanje ispita iz genetike autorizovana skripta, i iz histologije Udžbenik Bumbaširević, Milićević, .... Trpinac?

Praktikum iz anatomije je za sada- rame ruka, pazuh- skroz ok i meni i nekim drugim koleginicama, iako ga neki osporavaju. Hvala ti na savetima :)

A da li su dovoljni za dobro spremanje ispita iz genetike autorizovana skripta, i iz histologije Udžbenik Bumbaširević, Milićević, .... Trpinac?

Ево и ја оспоравам Практикум, мрзим ту књигу :mrgreen: Пре свега, зато што мислим да није добар приступ да се одмах учи топографска анатомија; било би боље да она дође на крају, као шлаг на торту, али ето, многи се њиме одушевљавају...

Та "ауторизована скрипта" је заправо званични уџбеник, тако да је сасвим довољна, а и званична књига из хистологије је одлична! (једино немојте узимати да учите из Репетиторијума, тако ништа нећете нормално, с разумевањем научити) :-)

Ево и ја оспоравам Практикум, мрзим ту књигу :mrgreen: Пре свега, зато што мислим да није добар приступ да се одмах учи топографска анатомија; било би боље да она дође на крају, као шлаг на торту, али ето, многи се њиме одушевљавају...

Та "ауторизована скрипта" је заправо званични уџбеник, тако да је сасвим довољна, а и званична књига из хистологије је одлична! (једино немојте узимати да учите из Репетиторијума, тако ништа нећете нормално, с разумевањем научити) :-)

ok, hvala vam mnogo na svim dragocenim savetima :)

Jel si mislio na "Zbirku zadataka za pripremu prijemnog ispita iz biologije' - Stefanija Markovic, Jelena Milasin, Jovanka Nikolis, Ljiljana Lukovic, Miroslava Micic, Ivana Novakovic I Marko Babic, velika bela zbirka sa plavim sarama na papirima. Isto je i za hemiju, - MF Beograd - Zorana Vujovic, Ivanka Karadzic, Vesna Vujinic, Kristina Gopcevic, i jos MF KG, MF NI, i MF NS.

Jel si mislio na "Zbirku zadataka za pripremu prijemnog ispita iz biologije' - Stefanija Markovic, Jelena Milasin, Jovanka Nikolis, Ljiljana Lukovic, Miroslava Micic, Ivana Novakovic I Marko Babic, velika bela zbirka sa plavim sarama na papirima. Isto je i za hemiju, - MF Beograd - Zorana Vujovic, Ivanka Karadzic, Vesna Vujinic, Kristina Gopcevic, i jos MF KG, MF NI, i MF NS.

Bas te! ;) Sta ce mi vise od toga ;)

Pa onda je logicno da sada cita hemiju a ne biologiju.. Mada bi mu cak i u tom slucaju (da je imao samo 2 godine) bilo dovoljno da krene negde u januaru..

Ја био друштвени, имао хемију само две године, и почео у фебруару да се спремам... На крају сам имао 28/30 поена из ње, тако да припреме могу потпуно нормално и полако да почну од другог полугодишта =)

nisam ni mislio da treba da pocne sada ali siguran sam da vecini nece biti dovoljna ukupno 2 meseca za hemiju i biologiju zajedno ukoliko dolaze sa drustvenog smera. uzmite u obzir koliko se uopste vecina drustvenjaka trudi da sprema prirodne predmete u toku gimnazije. ja sam bio prirodni smer i znam da sam geos i istoriju otaljavao tek koliko je moralo za 4-5 bez posebne zainteresovanosti.

i to nisu 2 meseca u kojima nemaju nikakvih drugih obaveza, vec je tu kraj skolske godine, matura,...

Mislila sam 2 meseca samo za biologiju da su dovoljna, uz sve obaveze, i hemiju (koju je poceo kad je procenio da treba).. Ili.. Moze da uzme po 3 nedelje za svaku knjigu iz biologije, pa da se navikne na sistem ucenja na anatomiji xDD

Ti si '94-to godiste?

Jup ;)

Mislila sam 2 meseca samo za biologiju da su dovoljna, uz sve obaveze, i hemiju (koju je poceo kad je procenio da treba).. Ili.. Moze da uzme po 3 nedelje za svaku knjigu iz biologije, pa da se navikne na sistem ucenja na anatomiji xDD

Biologiju vec citam odavno, nije tesko, posto me interesuje.
nisam ni mislio da treba da pocne sada ali siguran sam da vecini nece biti dovoljna ukupno 2 meseca za hemiju i biologiju zajedno ukoliko dolaze sa drustvenog smera. uzmite u obzir koliko se uopste vecina drustvenjaka trudi da sprema prirodne predmete u toku gimnazije. ja sam bio prirodni smer i znam da sam geos i istoriju otaljavao tek koliko je moralo za 4-5 bez posebne zainteresovanosti.

i to nisu 2 meseca u kojima nemaju nikakvih drugih obaveza, vec je tu kraj skolske godine, matura,...

Stvarno, meni najvise vremena otpadne na ucenje muzickog :lol:

Da li neko moze da napise spisak za biologiju sta treba da se nauci,koje lekcije? U pitanju su knjige p-m smera,zar ne? Posto se knjige sa opsteg razlikuju...neka neko malo to pojasni ako nije problem :) i koja je razlika u prijemnom na med. i stom. ? Znam da za stomatologiju ima par oblasti vise/manje...
i kada pocinje prijavljivanje za pripreme na faxu? :)

Back