Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ove godine su izasle pocetkom februara cini mi se, i bile su identicne ..+- 5 zadataka iz hemije.. proslogodisnjim, tako da bolje nadji neku staru ako planiras ranije da pocnes...a pripreme isto tako krajem januara pocetkom februara

pa onda ti ovogodisnja nece ni trebati podudlovom da je ne promene ali ne verujem, promenice korice samo i cenu :)...da da isto tako nisam bio pa ne znam gde se tacno prijavljuje ali u dekanatu je verovatno, mada ce biti obavljeno i na stranici faksa sig :)

koji su autori zbirke za prijemni pošto moja drugarica ima neku ali nije sigurna da li je ta dobra pa ako neko može da mi napiše :)

Prof. dr Zorana Vujovic, prof. dr Ivanka Karadzic, prof. dr Vesna Vujic, doc. dr Kristina Gopcevic (Med. fak. Beograd)
Prof. dr Rastko Vukicevic, prof. dr Predrag Djurdjevic (Med. fak. Kragujevac)
Prof. dr Goran Nikolic, prof. dr Natasa Trutic (Med. fak. Nis)
Prof. dr Mira Popovic (Med. fak. Novi Sad)

Strasno.

1. Nema u skriptarnici da se kupi vodic.
2. Ne znam odakle treba da se uci.
Naprosto sam zbunjen.

Prvi dan je protekao lepo, ali danas potpuna katastrofa. Prezentacija iz anatomije je jako lose odradjena. Materija se ne moze pratiti. Nit se lako gubi. Cela opsta osteologija + zglobovi za sat ipo.

Strasno.

1. Nema u skriptarnici da se kupi vodic.
2. Ne znam odakle treba da se uci.
Naprosto sam zbunjen.

Prvi dan je protekao lepo, ali danas potpuna katastrofa. Prezentacija iz anatomije je jako lose odradjena. Materija se ne moze pratiti. Nit se lako gubi. Cela opsta osteologija + zglobovi za sat ipo.

Придружујем се Микеловој добродошлици. :D
1. Водич не очекујте пре 10. октобра, или чак касније, тако је и мени (верујем и свима) било на првој години.
2. Нећеш ни сазнати. Тј. мораћеш сам да копаш, прегледаш, тражиш шта ти највише одговара (евентуално нађи неког старијег, али поузданог, студента да те упути у тајне избора литературе :mrgreen:)

А о предавањима/семинарима/вежбама из анатомије заиста, заиста не вреди трошити речи (а свакако ни време, али кад се мора -.-).

Само, без обесхрабривања, то је тако на почетку, велики је шок прелазак из средње на факс...

Ja sam danas jedva ispratila anatomiju, cuj ispratila, jedva sam odrzala oci otvorene :D Krenula sam ovaj pocetak da citam iz praktikuma.. Knjige mi je sve prosledila drugarica koja je taman upisala drugu godinu, tako da sam uspela da se snadjem, posto ne moram da lovim knjige kao sto vidim da veliki broj brucosa radi..

Придружујем се Микеловој добродошлици. :D
1. Водич не очекујте пре 10. октобра, или чак касније, тако је и мени (верујем и свима) било на првој години.
2. Нећеш ни сазнати. Тј. мораћеш сам да копаш, прегледаш, тражиш шта ти највише одговара (евентуално нађи неког старијег, али поузданог, студента да те упути у тајне избора литературе :mrgreen:)

А о предавањима/семинарима/вежбама из анатомије заиста, заиста не вреди трошити речи (а свакако ни време, али кад се мора -.-).

Само, без обесхрабривања, то је тако на почетку, велики је шок прелазак из средње на факс...

samo bih dodao: nece postati bolje, ali navici ces pa neces toliko patiti :D

Draganic, Jelicic, Djordjevic, Radonjic, Pejkovic.. Nova knjiga je 4000 i to kod onih ulicnih prodavaca.. Mnogo ti je isplativije da kopiras, ako imas od koga..

Gotova kopija je letos koštala 700 dinara, sada je valjda 800.

Pitam se koja predavanja su nezamenjiva, tako da treba da hvatamo beleške, zato što gradivo sa predavanja nije u literaturi?

koliko se ja secam, citavo gradivo ima u literaturi. predavanja su ocajna generalno, pa je bolje da se kod kuce pripremas za vezbe uz knjigu, a onda pokusas na vezbama da sa asistentima naucis nesto. mada ni asisteni nisu bajni

@ STANAG 4179 nema na čemu :)

koliko se ja secam, citavo gradivo ima u literaturi. predavanja su ocajna generalno, pa je bolje da se kod kuce pripremas za vezbe uz knjigu, a onda pokusas na vezbama da sa asistentima naucis nesto. mada ni asisteni nisu bajni

Hvala na savetu :) Za sada sam zadovoljna sa vežbama i seminarima iz anatomije, iskustva sa predavanja su različita tj. zavise od profesora. I generalno ne bih vežbala brzo hvatanje beleški, ukoliko je to isto gradivo jasno izloženo u knjigama, energiju treba ulagati u svrsishodne aktivnosti i uz to na studijama medicine koliko vidim nema baš prostora za neko rasipanje energije :D

Poslednja izmena:
@ STANAG 4179 nema na čemu :)

Hvala na savetu :) Za sada sam zadovoljna sa vežbama i seminarima iz anatomije, iskustva sa predavanja su različita tj. zavise od profesora. I generalno ne bih vežbala brzo hvatanje beleški, ukoliko je to isto gradivo jasno izloženo u knjigama, energiju treba ulagati u svrsishodne aktivnosti i uz to na studijama medicine koliko vidim nema baš prostora za neko rasipanje energije :D

Јасно :roll: мало је (нажалост) таквих књига, бар за ове две године које проведох на медицини...
А предавања/семинари/вежбе би требало да служе за разјашњавање онога што је већ код куће прочитано тј. научено. Мислим, бар је такав концепт, мада то код нас баш и не функционише :confused:
У сваком случају, надам се да сте већ почели са озбиљним учењем... тако ће бити најбезболније, и све може да се стигне :-)

Јасно :roll: мало је (нажалост) таквих књига, бар за ове две године које проведох на медицини...
А предавања/семинари/вежбе би требало да служе за разјашњавање онога што је већ код куће прочитано тј. научено. Мислим, бар је такав концепт, мада то код нас баш и не функционише :confused:
У сваком случају, надам се да сте већ почели са озбиљним учењем... тако ће бити најбезболније, и све може да се стигне :-)

Uhh, a ja se ponadala da su knjige razumljive, da je gradivo objašnjeno korak po korak itd. A izgleda da nije baš tako :roll: Pogotovo kad pročitam post od mikelo90. :roll: U svakom slučaju učim ozbiljno, za sada najviše anatomiju, prešli smo kosti ramenog pojasa i ruke i trudim se da naučim što više, ako je moguće sve iz praktikuma npr. Sledeće nedelje treba da pređemo pazušnu jamu itd, ulazimo u disekcionu salu i možda mi je malo frka oko toga, ali navići ću se na rad u disekcionoj sali, to je još i najlakši problem sigurna sam. Mada što se tiče učenja unapred, moraću još više da učim jer za sada mi je prvi prioritet da naučim što bolje ono što smo prešli, a onda koliko stignem unapred. Je l' to ispravno ili treba drugačije?

spremi se za trecu godinu, kad vidis kako je patologija "fantasticno objasnjena", a tek patofiza :D ma uzivaces u literaturi prosto :)

Gotova kopija je letos koštala 700 dinara, sada je valjda 800.

Pitam se koja predavanja su nezamenjiva, tako da treba da hvatamo beleške, zato što gradivo sa predavanja nije u literaturi?

Sada je 500 u pingvinu..
Ja ne mogu da docekam da predjemo u disekcionu salu, kosti ruke i ramenog pojasa su mi nekako dosta lake, al plasim se ovoga sto dolazi :S

Uhh, a ja se ponadala da su knjige razumljive, da je gradivo objašnjeno korak po korak itd. A izgleda da nije baš tako :roll: Pogotovo kad pročitam post od mikelo90. :roll: U svakom slučaju učim ozbiljno, za sada najviše anatomiju, prešli smo kosti ramenog pojasa i ruke i trudim se da naučim što više, ako je moguće sve iz praktikuma npr. Sledeće nedelje treba da pređemo pazušnu jamu itd, ulazimo u disekcionu salu i možda mi je malo frka oko toga, ali navići ću se na rad u disekcionoj sali, to je još i najlakši problem sigurna sam. Mada što se tiče učenja unapred, moraću još više da učim jer za sada mi je prvi prioritet da naučim što bolje ono što smo prešli, a onda koliko stignem unapred. Je l' to ispravno ili treba drugačije?

Па, види сама како ти одговара. Свакако да нећеш увек моћи унапред да научиш, али што се анатомије тиче, труди се да стигнеш што више, па ако успеш и унапред нешто, одлично... Ја сам нпр. био запоставио анатомију тамо негде у новембру/децембру, јер сам учио хисто и генетику, али зато сам на распусту у фебруару по цео дан учио да бих стигао све што смо прешли... :-)

Back