Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A ja zavrsila muziku, pa posto su moji lekari, volela bih pored muzike, koju sam zavrsila, i pored glume, koju se nadam da cu upisati, upisati i medicinu!.... Mozda kroz dve-tri godine upisem medicinu ;) Ali kazu treba prvo srednja medicinska, a tamo vanredno treba polagati, ali kazu nije tesko.. doduse 72000 dinara treba da se uplati, u ratama, koliko kosta, za vanredno polaganje... Ja sam zavrsila muzicku gimnaziju i srednju muzicku smer instrument i muzicku akademiju, ali za medicinu treba najpre i srednja medicinska... Moji su mi uvek govorili- medicina jeste lep i human posao ali je i najgori posao na svetu jer tu vidis sve ono najgadnije sto ima da se vidi... vidis i lepe stvari ali i najgore... Tako da, ko hoce to mora i da bude u potpunosti upoznat sa time STA je taj posao i kakav je u potpunosti...Doduse nije medicina jedini odgovor na to sta treba da radis da kazes da nisi uzalud zivela: biti pevac, umetnik, humanista, pomagati ljudima, biti knjizevnik, pesnik, slikar,...toliko divnih profesija!...
Pozz! ;)))

Hvala puno :) A sto se tice engleskog, na nekoj od strana sam procitala da nude neki pocetni kurs? Oduvek ucim francuski, da li bi bilo pametno da idem na privatne casove engleskog pre nego sto krenem na faks, da ne bih imala problema?
Ja vec pricam kao da cu sigurno da prodjem prijemni :D

Za to vec ne bih znao da ti odgovorim posto sam samo brucos, ali stvarno sumnjam da ce ti engleski biti neki problem pored svih onih predmeta, Plus, imas jos dosta vremena do toga :) A upisati je najmanji problem, mislim da su svi upali koji su vezbali vise od mesec dana a nisu zakucali zbog treme ;)

Za to vec ne bih znao da ti odgovorim posto sam samo brucos, ali stvarno sumnjam da ce ti engleski biti neki problem pored svih onih predmeta, Plus, imas jos dosta vremena do toga :) A upisati je najmanji problem, mislim da su svi upali koji su vezbali vise od mesec dana a nisu zakucali zbog treme ;)

Ne verujem da ce trema biti problem, vise me strah da necu uspeti sve da naucim. Pocecu vec sad sa spremanjem, posto nemam pojma ni hemiju ni biologiju. Krenucu od gradiva osnovne skole, pa kako bude. Hvala jos jednom :)

Ne verujem da ce trema biti problem, vise me strah da necu uspeti sve da naucim. Pocecu vec sad sa spremanjem, posto nemam pojma ni hemiju ni biologiju. Krenucu od gradiva osnovne skole, pa kako bude. Hvala jos jednom :)

Ne znam koliko ti je pametno da krenes vec sada, smucice ti se, msm par meseci ti je sasvim dovoljno da naucis sve, nema potrebe da se mnogo forsiras oko toga.. Nema tu bog zna koliko gradiva da se nauci..

Svaka čast na želji da prođeš, ako planiraš sad da kreneš. I meni se čini da je malo rano, ali generalno proceni koliko ti treba za obične predmete u školi, nema velike razlike. Za svakog je različito, bitno je da sve razumeš i ne učiš napamet, to ti neće pomoći.:)

Znam da je rano, ali mislila sam da krenem polako jer stvarno nista ne znam. Iz biologije mozda i znam nesto, hemiju nista. Uplasila sam se kad sam videla sta sve treba da naucim i koliko knjiga ima :D Nisam razmisljala o tome da ce mi se verovatno smuciti, a i svi redom me odvracaju od medicine, tako da sam nacisto zbunjena sad :D

Znam da je rano, ali mislila sam da krenem polako jer stvarno nista ne znam. Iz biologije mozda i znam nesto, hemiju nista. Uplasila sam se kad sam videla sta sve treba da naucim i koliko knjiga ima :D Nisam razmisljala o tome da ce mi se verovatno smuciti, a i svi redom me odvracaju od medicine, tako da sam nacisto zbunjena sad :D
normalno je da budes zbunjena, to je ipak vazna odluka. Informisi se sto vise o faksu, koliko traje sta sve traze i ostalo pa onda vidi da li stvarno zelis da ga u
pises. Kad to odlucis sve ostalo je mnogo lakse
Sto se tice prijemnog, nijedan predmet nije lak ali moze da se nauci. Iz hemije ce ti mozda trebati privatni casovi ili priprema na fakultetu, ali za biologiju je sasvim dovoljno da citas kod kuce po malo svaki dan i bice super.

Nije da mi se ne svidjaju ni hemija ni biologija, nego sam ih imala samo u prvoj godini, tako da sam i ono malo sto sam tad naucila zaboravila. Medicinska sam skola. Znam da zelim da upisem medicinu, to je sigurno, ali me ubedjuju da cu sebi da upropastim zivot, da cu samo knjigu da drzim u ruci, ko zna da li cu naci neki posao posle tolikog mucenja...zar nije tako koji god faks da upisem?

Nije da mi se ne svidjaju ni hemija ni biologija, nego sam ih imala samo u prvoj godini, tako da sam i ono malo sto sam tad naucila zaboravila. Medicinska sam skola. Znam da zelim da upisem medicinu, to je sigurno, ali me ubedjuju da cu sebi da upropastim zivot, da cu samo knjigu da drzim u ruci, ko zna da li cu naci neki posao posle tolikog mucenja...zar nije tako koji god faks da upisem?

Ja sam i hemiju i biologiju imao samo do trece godine. Ali generalno i jedno i drugo se uci po gimnazijskom programu, tako da svejedno moras da radis ispocetka. Mislim bios je bios, ali je za gimnaziju malo vise, tako da moras da se nakupis knjiga za bios iz srednje. Ali u zbirci pise tacno koje ti knjige trebaju. Pa razlika je sto medicina traje 6 godina-osnovne studije, ostali uglavnom 4...ali kao sto si rekla, fakultet je fakultet...nema lakog. Tako da ako je zbog tezine, svaki je tezak.-

ee sjajno, hvala ti :)
znaci njih mogu da kupim na fakultetu otprilike u januaru, ako se drže tradicije od prošle godine,
a do tad da nađem prošlogodišnje.. :)
Nista, ako treba nesto pitaj slobodno :)
Pa ja sam ove godine spremao iz proslogodisnje hemije, a kasnije kad sam video novu, bila je ista mozda 10ak zadataka...
pa oni je prodaju cele godine, ali za tu godinu izlazi krajem januara, pocetak februara, kosta 900 din cini mi se, ako imas od koga kopiraj mnogo je jeftinije

ma svake godine tu zbirku promene minimalno, cisto da mogu da kazu da je nova. kad sam ja 2009. polagao prijemni, ucio sam samo iz stare zbirke cak i kada je izasla nova i nisam imao nikakvih problema. sustina je da preradis sve tipove zadataka a ne da naucis sve zadatke napamet

Da, jer iz hemije ima 30 oblasti i u svakoj imas od 30-100 zadataka zavisi koliko je bitna, ali u sustini to su tri zadataka iz primera ostale resavas po njima i ima teorije koja se uci iz knjiga.... u sustini najmanje ti je bitno da li je nova, od prosle, ili pretprosle godine bitno je da imas odakle da vezbas...

Back