medenjaci

.....

dsc01698.jpg

......

Kity gde nabavljaš ovaj gel za ispisivanje, koliko to otprilike košta i da li ga ima u više boja?

Nisam do sada pravila medenjake...prvom prilikom ću morati da pokušam i ovde da se nadjem.
Koliko dugo oni mogu da stoje, ako se ne pojedu odmah, i gde se čuvaju, friz...sobna temp...?

Mogu dugo da stoje,mesec dana sigurno(kod nas izdrze samo par dana jer brzo pojedemo:roll:)ja ih drzim na sobnoj temperaturi u limenoj kutiji sa poklopcem,moze i plastican,a kućice posto neke dajemo za poklon stavim u celofan .....

Moj sin i ja smo planirali da pravimo medenjake za vikend, on se bas raduje, ali nismo ih do sada pravili, pa me interesuje koliko dugo ih treba peci - planirala sam da pravim po receptu Zlatne Koke.

Nisam mislila na rojal masu nego na gel. Minja ga je pisala ali posto nisam mogla da ga nadjem ovde na forumu evo vam recept.

GEL za pisanje po kolacima i tortama

Pomesajte 4 kasike limunovog soka i 4 kasike vode.
Pomesajte 80 gr. secera u prahu i 1 kasiku gustina.U to dodajte, po malo, limunov sok i vodu i mesajte da nema grudvica.Kuva se na tihoj vatri dok ne bude gust.Farba se u bojama po zelji.Moze da se cuva u malim teglicama.

@Minja, @Hellokitty sjajno!
Svojevremeno sam radila u Hyatt-u i Chef (za slatki deo kuhinje) je bio Belgijanac koji je za Bozice pravio ogromne prelepe gingerbread kucice - to je bilo zadovoljstvo gledati!
Upravo su me potsetile na ove sa linkova, tako lepo osvetljene i dekorisane.
Ogromna gingerbread kuca bi bila postavljena na velikom stolu, u holu, cak bi i deca ustuknula, kad pruze ruke prema njoj da nesto "cape" koliko je to bilo velicanstveno.
Uzivo izgleda prelepo, bas za divljenje!!!

Ja sam ovih dana pravila ukrasne medenjake za humanitarnu prodaju:
Novogodisnji-medenjaci-1.jpg

Novogodisnji-medenjaci-3-1.jpg

Novogodisnji-medenjaci1-1.jpg

Jaoj Minja sta mi radis:D.izgleda ce kod nas biti jos medenih kucica:zcepanje:
Razmisljala sam da sledecu turu kad budem pravila da stavim u prozore tvrde bombone,kao sto si ti stavljala na neke keksice
Vesna predivni su ti medenjaci:super:
Inka čekamo recept:hvala:

Back