Matrijah?

Lexa:
Naravno da sužavam problem na naše prostore. Nego na koje ću?
A zašto ti sužavaš problem na Zapad? :roll:
Znam koliko su zene tamo privilegovane. Šta mene briga za Zapad, tamo ne živim.
A da malo suzimo problem na Afriku, ili musllimanske zemlje? Pa da vidimo ko je privilegovan?
Mi smo neka sredina, u ovom problemu, i ovde žene ni u čemu nisu privilegovane.
A što se tiče lakšeg nalazenja posla - da, naravno da ima više oglasa za žene - ZA PRODAVAČICE VIRŠLI, PLJESKAVICA, ČISTAČICE, RADNICE U KINESKIM BUTICIMA, POSLOVNU PRATNJU, STRIPTIZ... :roll:
Ima ih više, to sam i ja primetila. A oni što izdaju te oglase su njihovi budući muški šefovi.
OK....Lexo...ja nisam rekao da matriahat vec poceo ovde, ak sta vise nisam ni rekao da je poceo. Izneo sam svoje misljenje i postavio pitanje ostalima. Problem ovog foruma je sto se kasnije svi hvataju samo za jedan post i catuju. Takodje "vlast" u prvom postu stoji pod znacima navoda, naravno da zene nece nikada vrsiti fizicki pritisak na muskarce, kao sto su to muskarci cinili, a neki cine i dan danas. Sve u svemu nisam imao nameru da ovo bude sovinisticka tema....
Sto se tice posla.... pa zapad je merilio stvari koje dolaze...da se mozda nisam trebao zapitati o Africkim plemenima, ili o bulama?
Pa znam svi bi mi da budemo direktori, ali cinjenica je da mnogo vise ima obicnih radnika. Ne znam zasto si napisala sve te poslove velikim slovima, nemam nameru da se svadjeam. Ako budes zelela da das svoje misljenje na ovu teme buz citiranja nekaoga, dobro si dosla. I zamolio bih ta da mi ne govoris da lupam vise. Pozdrav.

Zašto da ne citiram? Šta fali citatima?
A šta je, uopšte, pitanje? Koja je uloga muškarca u svetu za koji tvrdiš da dolazi? Ja htedoh da prvo utvrdim taj svet. Niko ne zna da li je Zapad apsolutni uzor. I, nemoj, molim te, o svađanju, šta svi, kog đavola, imate protiv velikih slova? Velikim slovima se može i NAGLAŠAVATI.
Zar ti nikada nije palo na pamet da, možda, ne moramo da se vraćamo na stare sisteme? Da će iz svega ovoga izaći nešto novo? Neka jednakost, koju svi toliiko želimo...
Mada, i ja sumnjam u to.
Čini mi se da sam ovde jedina koja uopšte razgovara o temi.

commodore:
Prethodna strana, na sredini... kad stignes pogledaj...

Pa sad comm ovako. Necu da analiziram ali ima u tome nesto a i nema. U istoriji ima puno dualiteta licnosti:Mikelandjelo i Leonardo, Dostojevski i Tolstoj.... Ovo me podseca na raspravu ko je bio bolji zavodnik u istoriji: Kazanova ili Don Juan. Kazanova je voleo zene i naravno sve njihove mane i slabosti, dok je ovaj drugi bio covek koji je to radio iz mrznje prema njima. Ako te interesuje pocitaj malo Stefana Cvajga ima lepe opservacije o njima.

Aha, znaci Stefan Zeig... sto me to podseti na Steficu Zveck... ne znam :confused:
sad bi mu rek'o ono sto je bata reko njoj... :lol:
...
salim se...
znam o cemu pricas... Nisam hteo da dualisem, nego da pravimo pokret "mars nazad u kuhinju" i da rade prut i Zivan (autor njegova ekselencija g. Veksla) - i to naizmenicno. Ukoliko pokusaju da preuzmu vlas'.
Ukoliko ne pokusaju, nego traze 50% - onda moze pokret "zene predsednici drzave" - moze nemam nista protiv... Pa na jednim izborima ako je ona bolji kandidat... boze moj... licno bih je podrzao... ali ako uzmu cak i 51%... onda bogami - radi prut... :wink:

Pa ne moze niko da preuzme vlast. Otkako postoji svet on je u rukama muskaraca..... ali kao u onoj pesmi James Browna:
"This is a man's world,......
But it wouldn't be nothing, nothing without a woman or a girl" :lol:

@Lexa
Mislim cemu naglasavanje, hoces li na kraju poceti da mi srices? Naglasavanje je mozda jos gore od vikanja...vredjas tudju intelligenciju.
Nisam siguran da svi zele jednakost, cak se radja i neki pokret "mars nazad u kuhinju :)"

@ra-ta-tat
OK, izadji za sad, ali pre toga, naseci nam nesto za meze. :)

Ok onda pokopajte ratne sekire, prutice itd. pa da normalno razgovaramo.

ahm...vrlo dobro, sva sreca pa si sklonila sekiru iz profila...ajde lepo priznaj gde si je sakrila, da je zakopamo, zajedno sa svim ostrim predmetima iz kuhinje...

Ravnopravnost... mnogi ovde govore da je to ono cemu se tezi. Da li je to stvarno moguce? Zena ima bogom datu privilegiju da radja. Nemojte mi samo reci da to nije privilegija. Cesto puta sam imao priliku da prisustvujem zenskim razgovorima koji su zvucali: "Ja sam ti majka, a otac moze da ti bude bilo ko...". Da stvar bude jos gora, sve je to izreceno u prisustvu doticnog oca. Kao sto Julijan na jednoj temi rece, zena je ta koja se apsolutno pita da li ce i koliko dece biti u braku. Ako ona odluci jedno, ili nijedno tako ce i biti, bez obzira na to sta muskarac misli.
Muskarac poseduje fizicku snagu u vecoj meri. Ali kultura, tehnologija i zakoni napreduju... tako da snaga uskoro nece biti nikakav faktor.
Usvaja se misljenje da je mnogo bolje zaposliti zenu na poslovima u odnosima sa ljudima.(kazu da je mnogo lepse videti prodavacicu, nego prodavca). Muskarci ostaju osudjeni na rizicnije ili teze poslove.(treca smena u trafici, obezbedjenje, taxi, fizicki rad...).
Dakle kao proizvod svega toga ostaje mi da zakljucim da ce zena u buducnosti imati sve konce u svojim rukama. Bolje ce zaradjivati, radjace...cak sta vise nece ni morati da ima zivotnog partnera. Odavno je dostupna vestacka oplodnja i razna pomagala :). Usled karijere, zene koje su se i odlucile da imaju partnera bice stub porodice, koji ce nositi i glavnu finansijsku rec, i retko ce se odlucivati da rode dete, ili ce ga radjati u kasnijim godinama. Ovome prisustvujemo vec danas, a dokaz je opadanje nataliteta.
Muskarci ce vecinu vremena provoditi kod psihijatra, jer vise nece moci da se stave u ulogu "gospodina popravice mo to" i osecace se ne potrebni. Resenje bi moglo da bude novo ledeno doba kada bi muskarac ponovo postao lovac i glava porodice, ali preti nam globalno zagrevanje :).
Vecina muskaraca koji su shvatili da ce zene zavladati, pocinju da ih kopiraju u nameri da im se dodvore(depilacija, kremice...), ali cesto podlezu iskusenjima gay kulture i prelaze na njihovu stranu.
Sve u svemu muskarac ce izumreti, a ostace samo zene.

Svaka slicnost sa stvarnim licnostima je slucajna. Molio bih citaoce da takodje uzmu u obzir da je ovo scenario za SF roman, i da se zasniva na vidjenju budocnosti samo jednog coveka(muskarca).

ne, ne, ne... pogrešno je posmatrati kroz funkcije polove

možda sam ja nenormalna žena, ali ja bez muškarca ne mogu da funkcionišem, mislim... ne, na dugi rok, na to sam mislila
dve krajnosti, muškarac i žena, održavaju ovaj svet
uloge se pomeraju, eh... možda neke muškarce zbunjuje neizvesnost njihove buduće uloge u svetu koji se rađa... ali tako je i sa ženama, osim toga, promena koja se dešava nije nova, njena klica je postojala i pre nego što se rodio prvi čovek. Promena je kontinuitet nečeg dubljeg...

Artinve:
ahm...vrlo dobro, sva sreca pa si sklonila sekiru iz profila...ajde lepo priznaj gde si je sakrila, da je zakopamo, zajedno sa svim ostrim predmetima iz kuhinje...
Ostavila sam je u ponedeljku, sada je novi dan, sekira je zauvek iza nas... ona je ipak deo sadašnjosti, ali kao prošlost
:-D

ra-ta-tat:
ne, ne, ne... pogrešno je posmatrati kroz funkcije polove

možda sam ja nenormalna žena, ali ja bez muškarca ne mogu da funkcionišem, mislim... ne, na dugi rok, na to sam mislila
dve krajnosti, muškarac i žena, održavaju ovaj svet
uloge se pomeraju, eh... možda neke muškarce zbunjuje neizvesnost njihove buduće uloge u svetu koji se rađa... ali tako je i sa ženama, osim toga, promena koja se dešava nije nova, njena klica je postojala i pre nego što se rodio prvi čovek. Promena je kontinuitet nečeg dubljeg...

Auuu ala si ovo izfilozofiralaaa :roll:

Artinve:
Da, ucili su nas da je tako bilo nekada davno. Zene su bile svestenice boginje plodnosti.. Preko njih se prenosilo nasledje... A onda, jednog dana, muskarci su poceli da love... smislili su ratove, oruzija... Snaga je pocela da se ceni, a oni su bili mnogo jaci i vlast predje na njih.
Elem...ono sto htedoh da pitam je:
Da li zene ponovo dolaze na "vlast"?
Po meni su danas privilegovane u odnosu na muskarca. Lakse dolaze da posla (potreba za fizickom snagom se gubi), decu posle razvoda obicno dobijaju majke (nemojte misliti da sam protiv ovoga, jer mislim da su zene bolji roditelji), sve su bolje zasticene zakonima...
I na kraju, koja je uloga "savremenog" u celoj ovoj prici? :roll:

nda...vreme je za smenu
smena je počela
vaše je da se prilagodite i unormalite :)

razmaženi nedorasli nadobudni i sujetni dečaci ostaće ONA publikma iz 10. reda koja zviždi...da :mrgreen:
Ostali - step forward, pls

svet se ubrzano menja
uskoro će biti samo dve kategorije
točkići i priocesori :P

Sad razmisljam o tome... znaci Imperija (vi zene) ce da ratuju sa Pokretom Otpora (par nas pravih)
ali kad nocu legnu da spavaju sanjace nas... kako vodimo ljubav sa njima... jer ce ostali srafovi biti ili gej ili impotentni... ali cete da ih muzete za seme... :wink:

Artinve:
Ravnopravnost... mnogi ovde govore da je to ono cemu se tezi. Da li je to stvarno moguce? Zena ima bogom datu privilegiju da radja. Nemojte mi samo reci da to nije privilegija. Cesto puta sam imao priliku da prisustvujem zenskim razgovorima koji su zvucali: "Ja sam ti majka, a otac moze da ti bude bilo ko...". Da stvar bude jos gora, sve je to izreceno u prisustvu doticnog oca. Kao sto Julijan na jednoj temi rece, zena je ta koja se apsolutno pita da li ce i koliko dece biti u braku. Ako ona odluci jedno, ili nijedno tako ce i biti, bez obzira na to sta muskarac misli.

ako u jednom braku samo zena odlucuje o tome da li ce biti dece i koliko , to nije problem UOPSTENO SVIH ZENA, vec jedne KONKRETNE ZENE, I JEDNOG KONKRETNOG, I PRI TOM LOSEG, BRAKA

isto vazi i ako samo muskarac odlucuje o tome...valjda ste culi i za takve slucajeve?ima ih....

Back