radeta62
Buduća legenda
- Poruka
- 43.060
Pa lik iz mog mesta mu je nosio kokoske. Kad neka rikne u putu i to mu otkupi.
Ima narod tvrd stomak klikere moze da prevari.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa lik iz mog mesta mu je nosio kokoske. Kad neka rikne u putu i to mu otkupi.
Hoš da zaradiš tumor tako mlad? Ne moraš baš da kupuješ u onim delovima supermarketa gde se nalazi organska i ružna hrana, danak neiskustvu domaćih proizvođačia koji ne shvataju da je poljoprivreda nauka ( a drčni su ) i da ono što je ružno nije nužno i dobro
+ rizik od parazita, ali na pijacama se još može naći kod neke babe dobra stvar.
Input hrane u tome da li ces da dobijes tumor je jako minoran, Maja Volk laze ljude. Tipa, 10 puta je gore za tumor kada ucis za ispit na faxu, nego kada jedes shit hranu.
Odgovara mi da prihvatim taj rizik sto se tice hrane, ako mi je nesto ukusno, iskreno...
Kazi mi iskreno, sta bi vise voleo da imas? Programersku firmu (ili advokatsku, ili privatnu kliniku za plasticne operacije itd.) od 50 zaposlenih koja ima milijardu profita, ili zemljiste koje ti donosi ogroman promet, i profit od 100 miliona, uz dugove od 200 miliona, a imas 5000 radnika?
Mislim, sta ti je bitnije, pare, ili osecaj da si neko mudo u drustvu i da vise ljudi zavise od tebe?
Ето... То је проблем. Нема где да се купи српска сељачка храна. Пре тог фамозног 5. октобра, чајне конасице су, ако се имало за куповину, биле најквалитетније нешто и најукусне што сњ могло јести. Сад ми је одвратно. Да се ратумемо, противник сам Милошевића.
Није проблем у Матијевићу што то продаје, проблем је што нема обавештења купцима пра се продаје.
Ne jedem kod Matijevica, ali jedem od drugih mesara i klanicara, i nemam nameru da prestanem.

Tako je, sistem, zapravo zakoni, uredbe, kontrole....itd. Na zapadu postoji Codeks Alimentarius koji nije dobar, al kod nas ni taj loš Codex ne postoji....
Nisi ni ti naivan.![]()
Zakoni, uredbe, kontrole i raznorazni besmisleni Codexi nisu nikakav sistem, vec obicno klosarenje, otimacina i fasizam.
Ето... То је проблем. Нема где да се купи српска сељачка храна. Пре тог фамозног 5. октобра, чајне конасице су, ако се имало за куповину, биле најквалитетније нешто и најукусне што сњ могло јести. Сад ми је одвратно. Да се ратумемо, противник сам Милошевића.
Није проблем у Матијевићу што то продаје, проблем је што нема обавештења купцима пра се продаје.
Pa dobro, kao gradjanin imaš pravo da predložiš narodnoj skupštini na koji način treba da se reguliše promet mesa u Srbiji. Ako imaš dobar predlog napiši i pošalji. To ne bi bilo dobro samo za Srbiju nego za čitav svet, jer Codex Alimentarius nije dobar, čitav svet traga za dobrim rešenjem. Eto prilike ako znaš kako da rešiš problem, navaljuj....
Obavestenja kupcima treba da salju samo i jedino privatna udruzenja potrosaca, a ne da parazitska drzava uvodi neka pravila o obavestavanju koja svi treba da postuju.
- - - - - - - - - -
Promet mesa u Srbiji ne treba da se regulise, treba ostaviti slobodnom trzistu da radi svoj posao. A posebno predloge ne bih slao Narodnoj Skupstini, toj skupini jagnjecih brigada i nesposobnih drzavnih parazita.
Resenje su i pre mene otkrili pametni ljudi, i oni vec DECENIJAMA pricaju o tome, ali u ovom svetu drzavnih besmislenjakovica i ostalih levicara, nema ko da ih cuje...
Slobodno tržište !!??!?
A dal treba štiti slobodno tržište. Kako misliš da na slobodnom tržištu neko oboji olovče ploče u zlatnu boju i prodaje kao zlato. To je prevara. Tako i u ovom slučaju sa Matijevićem, prodaje čovek kosti i otped od mesa kao zdravo i čisto meso, vara ljude.
Slobodno tržište !!??!?
A dal treba štiti slobodno tržište. Kako misliš da na slobodnom tržištu neko oboji olovče ploče u zlatnu boju i prodaje kao zlato. To je prevara. Tako i u ovom slučaju sa Matijevićem, prodaje čovek kosti i otped od mesa kao zdravo i čisto meso, vara ljude.
Prevara je krivicno delo, i za to postoje krivicni postupci.
Sigurno nece drzava da donosi nekakva besmislena pravila koja bi pomogla musterijama da ne budu prevarene. To je em nemoguce, em ne sluzi zastiti musterija; vec sluzi tome da se zaposle paraziti u drzavnoj sluzbi, i otmu jos vece pare od gradjana.
Kami kritikuje komunjarsko društvo, ali ne shvata kapitalističko.
U kapitalističkom društvu je dovoljno da se napravi jedan jedini zajeb, blam i gubiš novac, ugled, budući novac. U to su se uverile i daleko jače kompanije kao Sony, Samsung, a kamoli tamo neki Matijević.U Londonu ako se zna da koristiš radnu snagu iz vukojebina kao robove padaš.
Mislim da je ova tema prezahtevna za tebe. Jbg komrad.
- - - - - - - - - -
Ne ljuti se, nismo svi pametni.
Potpuno kapitalistico drustvo ne postoji skoro nigde. Svi moraju na ovaj ili onaj nacin da lizu zadnjice parazitima na vlasti. Ovi npr. koji se bave ovako niskoprofitnim poljoprivrednim poslovima kao Matijevic, oni direktno zavise od lizanja bulja politicarima.
- - - - - - - - - -
Ma ok, tvoje misljenje. Ja sam tu na forumu da vas obrazujem, kao i uvek.

Matijevic i njegovo carstvo... Evo sta jedete... Ja sam, doduse, tu kupovala samo psecu salamu, ali odsad vise ni to...
Sledi citat...
Naime, mesna industrija Matijević, vođena podlom idejom ovog beskrupuloznog dinaroida, krenula je u čišćenje evropskog smeća njegovom preprodajom u Srbiji. Preciznije, Petar Matijević se već duže vremena bavi nabavkom mesa iz Evropske unije koje je pred istekom roka ili mu je taj rok upravo istekao (njegova poslušna administracija strogo prati šta evropski trgovci spremaju za bacanje). I ne samo to nego uzima otpatke iz klanične industrije mnogih evropskih proizvođača, a u Srbiju ih doprema u buradima ili kontejnerima. Takvo meso zatim odlazi u preradu, od njega, dakle, nastaju Matijevićeve čuvene mesne prerađevine koje u njegovim prodavnicama koštaju mnogo manje nego prerađevine njegove konkurencije.
Kad mu je ova prljava rabota toliko podigla zaradu, kupio je nove mašine za preradu mesa poslednje generacije, koje mogu da melju ne samo kožu nego i kosti, i to tako savršeno da je put do paštete po ceni od 20 dinara postao otvoren. Odatle pa do masovne upotrebe nečega što je takozvana sirotinjska hrana iliti otpad iz kontejnera u pakovanju Matijević, takođe nije bio dalek put. Izvori Tabloida sa carinskih prelaza predočili su podatke u zemljama iz kojih Petar Matijević uvozi mesni otpad. To su, s vremena na vreme, Grčka, Belgija, Danska, Holandija, Austrija, Mađarska, Francuska, Italija, ali i Hrvatska koja nije članica EU, Makedonija...
Obratite pažnju na pravilnik foruma !!!
Tema ipak zahteva kompleksniju diskusiju....
Aj da pustimo Matijevića, i ja sam kriv, malo sam preterao u diskusiji i nemam ništa protiv da budem kažnjen od nadležnih moderatora.
Ali kako tvoja želja da budeš uvek kontraš može prevazići elementarno dobro, pravdu? Šta je sa tobom?
- - - - - - - - - -
(Bole Ser , insistiram, ali zaista insitiram da mi daš žuti ili crveni, da ovaj ne bi imao pravo da tvrdi o nekoj nepravdi.)
Odstupite sile zla.![]()
Nema nepravde, čoveku sam pobrisao desetak postova pre nego što sam ga kaznio. Posle kazne pokazalo se da može normalno da diskutuje. Ako primetim da se odstupa od pravilnika upozorim članove foruma na odstupanja, zatim kažnjavam ako se stanje ne promeni i to je to.Aj da pustimo Matijevića, i ja sam kriv, malo sam preterao u diskusiji i nemam ništa protiv da budem kažnjen od nadležnih moderatora.
Ali kako tvoja želja da budeš uvek kontraš može prevazići elementarno dobro, pravdu? Šta je sa tobom?
- - - - - - - - - -
(Bole Ser , insistiram, ali zaista insitiram da mi daš žuti ili crveni, da ovaj ne bi imao pravo da tvrdi o nekoj nepravdi.)
Odstupite sile zla.![]()
Diskusija o tome kako drzava treba da uspostavi neka pravila nije kompleksnija diskusija, vec potpuna besmislica koja nicemu ne vodi
Itekako je tema kompleksna, većina ljudi nije uopšte upoznata sa načinom preprade i prodaje mesa i mesnih preradjevina. Zbog tog neobrazovnja ljudi se razboljevaju. Jedna od najopsanijih bolesti današnjice je rak, obolelih u Sbiji ima jako puno od raka, najčešća pojava rakak u Srbiji je rak debelog creva. Najčeći uzročnig oboljevanju od raka deelog creva je loša ishrana, od svih namirnica koje čovek unosi u organizam, jedan od najopsanijh uzora za oboljevanje od raka debelog creva je MOM, koji se najviše nalazi u proizvodima od mesa tipa, salama, viršle, paštete...itd. Tako da je tema od izuzetnoog značaja po ljudsko zdrave a i po obrazovanje....
Министар привреде Жељко Сертић и директор Тенис холдинга (Немачки произвођач свињског меса) у понедељак, 27.04.2015. године уз присуство власника компаније и председника Владе Србије, Александра Вучића потписали су Меморандум о разумевању.
Из средстава информисања сазнајемо да немачки произвођач свињског меса намерава да изгради 20 савремених фарми свиња, уложи 400 милиона евра и производи чак 1,5 милиона товљеника годишње што је половина укупне данашње производње у Републици Србији.
Скептичан и сумњичав сам у те мегаломанске бројке и по обиму, а поготово шта са том количином меса, јер смо само пре три месеца имали масовне протесте сточара из Мачве и Срема традиционалних произвођача свињског меса због презасићености тржишта.
Нама је забрањен извоз меса у Европску унију због вакцинисања свиња против свињске куге па чак и превоз меса у хладњачама преко територије Европске уније што практично отежава и повишава трошкове извоза. Па шта је онда мотив?
Стидљиво између редова, а и последњим изјавама министарке пољопривреде се спомиње да ће се инвеститору уз сваку фарму дати по три хиљаде хектара земље без јавног надметања у дугогодишњи закуп на рок од 30 до 50 година, што је у једној реченици наговестио и председник Владе Александар Вучић напомињући да ће за реализацију те инвестиције донети нови закон о пољопривредном земљишту.
Ако је просечна цена хектара земље 10.000 евра значи да сеинвеститору уступа национално благо у износу од 600 милиона евра.
Ако се то оствари довешће до гашења око 3000 пољопривредних газдинстава који ту земљу данас обрађују, а која се и данас самоодржава упркос жестокој конкуренцији фармера из ЕУ, који добијају државне субвенције и по пет пута веће од српских произвођача.
Преполовиће се и производња свиња код домаћих произвођача и угасиће се половина породичних фарми.
Гашење малих пољопривредних газдинстава довешће до даље девастације српског села са далекосежним штетним последицама по прехрамбену сигурност, а исто тако по социјално економске стање и опстанак српског села.
Како се креатори аграрне политике не сетише да исте услове понуде младим српским пољопривредним произвођачима па да подижу засаде воћа, винограде, граде породичне фарме, помоћ у удруживању и изградњи сопствених прерађивачких капацитета?
Тенис је елитни спорт где постоје прецизно одређена правила где је чак и судијска арбитража најновијим техничким достигнућима сведена на најмању могућу меру и по тим правилима побеђује без обзира на боју, веру, етничко порекло, онај који је бољи.
По предвиђеним правилима у тржишној утакмици између Тенис холдинга и српског пољопривредника шансе потоњег, па све и да поседује талентат, вредноћу и постојаност Новака Ђоковића, лепоту Ане Ивановић, луцидност Јелене Јанковић, шмекерски дух Виктора Троицког су равне нули.
Огорчен намерама као и сви пољопривредни произвођачи који данас обрађују ту земљу захтевам да се од те погубне намере одустане.
Да сам непристојан донео бих закључак, а на врху ми је пера: значи Немцима Тенис а српским пољопривредним произвођачима П….
Аутор је председник удружења малих примарних пољопривредних произвођача “Бразда“ Стари Лец (Банат)
Душан Јокић / Српски културни клубhttp://www.vaseljenska.com/misljenja/tenis-i-srpski-poljoprivrednik/
Ovo je sve tačno. Dok nije sve rečeno. Tenis dobija najkvalitetnije pojoprivredno zempljište u Evropi a samim tim i u svetu, gde je cena tog zemljišta po hektaru značajno veća od izrečene, er to je zemlja I-klase.
Tenis dobija na korištenje 15 000 hektara obradive zemlje. Bruto obrt na tolikoj količini obradive zemlje je oko 31 milion eura, dok je neto " ako se seju žitarice, što u ovom slučaju jeste slučaj", oko 15 miliona eura, dok taj iznos proizveden korz stoku u ovom slučaju kroz svinje, se uvećava za tri puta, " ako su u pitanju žive svinje", a deset puta ko su u pitanju zaklane životinje. Tako da Tenis neće uloiti ni dinara u Srbiju, sve što treba jeste da poseje kukuruz, soju i žito i da sačeka jednu sezonu, jer dobija farme na poklon kao i zemljište na korištenje u periodu od 50 godina. U Srbiji su svi u obavezi da daju svinjama vkacine, to znači da će i Tenis biti u obavezi, zbog koje neće moći da izvozi u zemlje EU...