Matijevic

@snosaj efendija, lik nije ni negirao da se radi o mesu iz otpada, nego je to nazvao "povratkom" mesom koje se opet vraća u proizvodnju mešajući se sa novim mesom. 25-30 kg "povratka" na 100 - 500 kg svežeg mesa.

- - - - - - - - - -

"Povratak", kako prikladno ime ... :mrgreen:

@snosaj efendija, lik nije ni negirao da se radi o mesu iz otpada, nego je to nazvao "povratkom" mesom koje se opet vraća u proizvodnju mešajući se sa novim mesom. 25-30 kg "povratka" na 100 - 500 kg svežeg mesa.

- - - - - - - - - -

"Povratak", kako prikladno ime ... :mrgreen:

Da, svi imaju povrat koji se ponovo obradjuje, tako ti biznisi i prezivljavaju. Sad, nemaju bas svi u povratu nesto sto je ubudjano, ali da bi taj niskoprofitan biznis preziveo u komunjarskoj ekonomiji danas, onda moraju time da se bave. Prosto.

Da, svi imaju povrat koji se ponovo obradjuje, tako ti biznisi i prezivljavaju. Sad, nemaju bas svi u povratu nesto sto je ubudjano, ali da bi taj niskoprofitan biznis preziveo u komunjarskoj ekonomiji danas, onda moraju time da se bave. Prosto.

Greota da se baci, mislim toliko ljudi u Africi gladuje...

- - - - - - - - - -

Pa lik iz mog mesta mu je nosio kokoske. Kad neka rikne u putu i to mu otkupi.

Ko što rekoh greota da se baca.:hahaha:

Greota da se baci, mislim toliko ljudi u Africi gladuje...

To i jeste tako, bez ironije.

Mislim, ovde imas pajsere koji stvarno misle da hrana kojoj je istekao rok dan-dva- tri, ne moze da se jede, i da je to opasnost po zdravlje, a nije opasnost po zdravlje zvrljati na suncu duze od 10 minuta u sred leta, i da je to kao ono, prozdravlje, uhvati te vazduh, sta li...

Smejurije likovi.

ne branim matijevica samo smatram da ne stavlja crkotine u proizvode. meso cetvrte kategorije-da, soju da, ali crkotine ne. sigurno ne mogu da ocekujem u virslama 200 din po kilogramu mleveni biftek. stvar je prenaduvana i preuvelicana. tom radniku se prosto veruje na rec da se meso koje je pokazao reciklira. A ne veruje matijevicu koji tvrdi da je to meso pokvareno, da jeste snimak iz njihovog magacina ali iz magacina za otpis robe.

Ефендијо,
Преваранти најлакше обману добронамерну особу, која ни у примислима не би учинила
оно што новокомпоновани бизМисмени сматрају уобичајеним у свом незајажљивом грабежу
и прављењу профита без обзира на начин и последице по друге!

Постоји у Срему једна мала, породична радионица за прераду меса на традиционалан начин,
онако како су то радили преци садашњих власника радионице.
- Употребљава се искључиво свеже месо, кухињска со, млевена паприка... Годишње произведу
мање од 10т сремске кобасице, кулена, димљене сланине, коленица, буткица и чварака..

Е, код тог домаћина долази један од "угледних" власника познате месарске индустрије и купује
за себе и своју породицу! Зар то није у најмању руку необично???

Ефендијо,
Преваранти најлакше обману добронамерну особу, која ни у примислима не би учинила
оно што новокомпоновани бизМисмени сматрају уобичајеним у свом незајажљивом грабежу
и прављењу профита без обзира на начин и последице по друге!

Постоји у Срему једна мала, породична радионица за прераду меса на традиционалан начин,
онако како су то радили преци садашњих власника радионице.
- Употребљава се искључиво свеже месо, кухињска со, млевена паприка... Годишње произведу
мање од 10т сремске кобасице, кулена, димљене сланине, коленица, буткица и чварака..

Е, код тог домаћина долази један од "угледних" власника познате месарске индустрије и купује
за себе и своју породицу! Зар то није у најмању руку необично???

Da li ti komunjaro znas sta znaci izboriti se na trzistu, da bi platio plate za 100 zaposlena? Mislim, kod Matijevica je i vise, ali kada tako krenete da komunjarski lupate o porodicnim biznisima koji isplacuju plate na 3-4 zaposlena, sa biznisima koji se brinu za stotine i hiljade porodica, samo pokazujete koliko ste pomahnitali. Ma samo se vi borite da se zabranjuje uvoz shit mesa, sada cete umesto EU kravljih picki u pastetama, da jedete srpske kravlje pi.cke u pastetama, wuhu, povecao se kvalitet, ali malo morgen.

Da li ti komunjaro znas sta znaci izboriti se na trzistu, da bi platio plate za 100 zaposlena? Mislim, kod Matijevica je i vise, ali kada tako krenete da komunjarski lupate o porodicnim biznisima koji isplacuju plate na 3-4 zaposlena, sa biznisima koji se brinu za stotine i hiljade porodica, samo pokazujete koliko ste pomahnitali. Ma samo se vi borite da se zabranjuje uvoz shit mesa, sada cete umesto EU kravljih picki u pastetama, da jedete srpske kravlje pi.cke u pastetama, wuhu, povecao se kvalitet, ali malo morgen.
:hahaha::hahaha::hahaha:
Ками, твој боравак у установи без интернета за станаре, а где су те 'ранили Матијевићевим
паштетама од 'EU kravljih picki', потпуно те упропастио! .. :hahaha:

Е, сада си угасио скроз! :D

Pa to rade svi koji poznaju nekog proizvođača, imaju rođaka sa sela a mogu da priušte sebi to. Jedan poznanik kupuje od nekog lika slaninu pančetu a od drugog pršut dok svinje gaji sam. Ja nabavljam od njega a od komšije jaja. Trgovina sa mesom se pretvorila u dilovanje. Ko ima koliko toliko novca ( nisam bogat) kupuje "čistaka", ko ima manje taj kupuje "sečeno", a ko ima najmanje taj kupuje krokodil.Sad zavisi ko ti je lerdi.:lol:
Užas.

Poslednja izmena:
Odem letos na pijacu,vidim paradajs,lep,svaka čast!
Pitam jel prošla KARENCA ,prodavac mi reče :"Jok,bere se od jula do oktobra!Takav je to hibrid"!
O tome sam pisao kad sam spomenuo kontrolu kvaliteta i Dr.Martinovića!
Nije naša država postala svetski kontejner za smeće,ne,to smo mi!!

:hahaha::hahaha::hahaha:
Ками, твој боравак у установи без интернета за станаре, а где су те 'ранили Матијевићевим
паштетама од 'EU kravljih picki', потпуно те упропастио! .. :hahaha:

Е, сада си угасио скроз! :D

Pa pre cu da jedem shit Matijeviceve pastete od budjavog mesa, nego da se npr. rukujem sa komunjarama koji ne peru ruke. Ovo drugo je 4 puta opasnije po zdravlje, minimum.

- - - - - - - - - -

Pa to rade svi koji poznaju nekog proizvođača, imaju rođaka sa sela a mogu da priušte sebi to. Jedan poznanik kupuje od nekog lika slaninu pančetu a od drugog pršut dok svinje gaji sam. Ja nabavljam od njega a od komšije jaja. Trgovina sa mesom se pretvorila u dilovanje. Ko ima koliko toliko novca ( nisam bogat) kupuje "čistaka", ko ima manje taj kupuje "sečeno", a ko ima najmanje taj kupuje krokodil.Sad zavisi ko ti je lerdi.:lol:
Užas.

To se zove slobodno trziste.

Za svakog ponesto.

I to je normalno.

Ono sto nije normalno su drzavan pravila i drzavni parazitski veterinari, koji blage veze sa vezom nemaju. Hajde pitaj drzavnog veterinara iz veterinarske inspekcije da ti pokaze kravu, i kako izgleda svinja. Polovina njih ne bi imala pojma sta je to...

Ja ne razumem likove koji misle da je drzavno otimanje njihovih para ok, i da je problem u tome sto se te pare ne trose na bolju kontrolu, da drzava treba da im govori koje meso da kupuju...

Ne postoji bolja drzavna kontrola, postoji jedino otimanje vase kinte od strane drzavnih parazita, koje idu u dzep raznim besmislenim inspekcijama; koje ne samo da ne rade nista, one i ne mogu da rade bilo sta. Bolje te pare sto dajete veterinarskim inspektorima da zadrzite za sebe, pa sami da odlucite koje meso da kupujete.

Jel neko čit'o ovo? Msim, ne kupujem kod Matijevića, ne sviđa mi se prosto, samo pitam jel neko ovo gled'o?
http://www.bktvnews.com/prvo-ih-opt...o-ko-ga-je-naterao-da-blati-matijevice-video/
PRVO IH OPTUŽIO, A SADA SE IZVINJAVA: OTKRIO KO GA JE NATERAO DA BLATI MATIJEVIĆE! (VIDEO)
Матијевић је кримос на кога се пале идиотске либтрандске будалетине за које важи: Једи лудо лепо је!
Иначе тип који је поставио видео је цигаЊ... мсм шта рећи, могу га купити обе стране за тепсију рибе?!?

Ali, gde naći dobro meso i kobasice u Beogradu? Suhomesnato pogotovu?

Teško da ćeš tako nešto naći. Matijevićev način proizvodnje ne traje zadnjih godinu dana, taj način proizvodnje gde Matijevič preradjuje kosti " MOM i MSM", traje više od 15 godina, eksalirao je posle 5-og oktobra. Da li si se ikada zapitao zašto je toliko klaničara propalo i nestalo sa tržišta, jer neko ko ima i trunku savesti nije u stanju da prodaje kosti " Koje inače ni psi ni namečke ne jedu", za ljudsku ishranu i time potruje ljude.

Matijević inače u svom posedu ima 30 000 hetkara zemlje, svi lokali koji prodaju njegovo meso nisu u zakupu oni su njegovo vlasništvo1/1. Poseduje brojne farme i klanicu. Matijević je barem 10 puta jači od Miškovića po kapitalu.

Neko je tu govorio o kokošakma koje su iznošene i da mu one pojeftinjuju proizvodnju. Matijevć zakoje 20 000 pilića na dan. Tim tempom, kompletna svetska proizvodnja koka nosilja ne bi mogla da podmiri njegove potrebe kako bi na taj način pojeftinio proizvodnju.

Ali, gde naći dobro meso i kobasice u Beogradu? Suhomesnato pogotovu?

za suhomesnato probaj na pijaci, ali i tu treba otvoriti četvore oči.....

inače ova tema mi je.... pufff..... čovek ako bi malo zagrebao po čitavom sistemu prehrambene industrije..... ma mislim može samo da se naježi.....

nekako bih želeo da vidim da je rešenje u promociji i razvoju "organske hrane"

Poslednja izmena:
Teško da ćeš tako nešto naći. Matijevićev način proizvodnje ne traje zadnjih godinu dana, taj način proizvodnje gde Matijevič preradjuje kosti " MOM i MSM", traje više od 15 godina, eksalirao je posle 5-og oktobra. Da li si se ikada zapitao zašto je toliko klaničara propalo i nestalo sa tržišta, jer neko ko ima i trunku savesti nije u stanju da prodaje kosti " Koje inače ni psi ni namečke ne jedu", za ljudsku ishranu i time potruje ljude.

Matijević inače u svom posedu ima 30 000 hetkara zemlje, svi lokali koji prodaju njegovo meso nisu u zakupu oni su njegovo vlasništvo1/1. Poseduje brojne farme i klanicu. Matijević je barem 10 puta jači od Miškovića po kapitalu.

Neko je tu govorio o kokošakma koje su iznošene i da mu one pojeftinjuju proizvodnju. Matijevć zakoje 20 000 pilića na dan. Tim tempom, kompletna svetska proizvodnja koka nosilja ne bi mogla da podmiri njegove potrebe kako bi na taj način pojeftinio proizvodnju.

Onda Matijević zapravo i nije neka konkretna osoba, ličnost, nego way of life. Stanje uma, onaj seizmograf stanja društva u celini.

za suhomesnato probaj na pijaci, ali i tu treba otvoriti četvore oči.....

inače ova tema mi je.... pufff..... čovek ako bi malo zagrebao po čitavom sistemu prehrambene industrije..... ma mislim može samo da se naježi.....

nekako bih želeo da vidim da je rešenje u promociji i razvoju "organske hrane"

Biće i toga i ima ga.Zaista.
Mi koji ovde pokušavamo da razmišljamo smo zasad još minorna grupa, ali ljudi će naučiti mic po mic.

Poslednja izmena:
Onda Matijević zapravo i nije neka konkretna osoba, ličnost, nego way of life. Stanje uma, onaj seizmograf stanja društva u celini.

Po kapitali Kostić i Matijević su najbogatiji Srbi.

Matijević je izbegao od rata u hrvatskoj i u Srbiju je došao buikvalno sa koferom. Posede koje Matijevič ima u vlasništvu u Srbiji nije u stanju da kupi Bil Gejts u SAD, koji takodje ima nameru da s ebavi poljoprivredom. Naravno da jedan sa drugim ne mogu da se mere, ali Matijević je naš Bil Gejts, od kofera do silnog bogatstva !!!

Po kapitali Kostić i Matijević su najbogatiji Srbi.

Matijević je izbegao od rata u hrvatskoj i u Srbiju je došao buikvalno sa koferom. Posede koje Matijevič ima u vlasništvu u Srbiji nije u stanju da kupi Bil Gejts u SAD, koji takodje ima nameru da s ebavi poljoprivredom. Naravno da jedan sa drugim ne mogu da se mere, ali Matijević je naš Bil Gejts, od kofera do silnog bogatstva !!!

Kazi mi iskreno, sta bi vise voleo da imas? Programersku firmu (ili advokatsku, ili privatnu kliniku za plasticne operacije itd.) od 50 zaposlenih koja ima milijardu profita, ili zemljiste koje ti donosi ogroman promet, i profit od 100 miliona, uz dugove od 200 miliona, a imas 5000 radnika?

Mislim, sta ti je bitnije, pare, ili osecaj da si neko mudo u drustvu i da vise ljudi zavise od tebe?

Ma sve ako bih jeo preskupu organsku hranu...Ko to voli, nek' izvoli, naravno, ali mene neka zabilaze u sirokom luku...

Hoš da zaradiš tumor tako mlad? Ne moraš baš da kupuješ u onim delovima supermarketa gde se nalazi organska i ružna hrana, danak neiskustvu domaćih proizvođačia koji ne shvataju da je poljoprivreda nauka ( a drčni su za pare, stoka ) i da ono što je ružno nije nužno i dobro
+ rizik od parazita, ali na pijacama se još može naći kod neke babe dobra stvar.

Poslednja izmena:

Back