Matijevic

Pazi ovako, ja ne mogu da verujem da mene ovde nema godinu dana, a vi i dalje ne shvatate sta vam govore liberali (ovi pravi liberali, ne kada Ameri za nekog kazu da je liberal).

Liberali stalno i svuda govore kako ne postoji slobodno trziste, i da socijalisticki pajseri stalno optuzuju kapitalizam za sva sranja socijalizma.

Kucate na otvorena vrata sa tom pricom.

Серија "Narcos" о животу и прикљученијима Пабла Ескобара приказује како држава гуши приватни бизнис. Пабло, изузетно способан бизнисмен, морао је да плаћа армију државних чиновника у Колумбији како би уопште могао да послује. Без обзира на то, пошто је имао одличан бизнис-план, остваривао је огромне приходе. А онда су дошле комуњаре из САД и убиле га.

Серија "Narcos" о животу и прикљученијима Пабла Ескобара приказује како држава гуши приватни бизнис. Пабло, изузетно способан бизнисмен, морао је да плаћа армију државних чиновника у Колумбији како би уопште могао да послује. Без обзира на то, пошто је имао одличан бизнис-план, остваривао је огромне приходе. А онда су дошле комуњаре из САД и убиле га.

Nisam gledao, ali verujem da ti je taj utisak tacan. Drzavi paraziti iz Sluzbe su uvek najveci problem za slobodno trziste, oni su najgori.

Моја сестра је скоро деценију радила у Канцеларији министарства пољопривреде Републике Србије за Јужнобачки округ у НС-у.
Сточари који су регистровани редовно се обилазе и контролише стање маркица на уматиченој стоци, скоро сви пољопривредници имају тракторе и сва радила, нису их купили да блеје у њих како неки Блејограђани мисле... добро комбајни(уопште, а поготово специјализовани за репу и кромпир) спадају у ту групу технике, скупи су и нису исплативи за парцеле испод 500ХА, ако чак и толико, ја увек унајмим комбајнере, ушур је око 200кг по хектару за пшеницу, за јечам сточарац мало мање, за кукуруз имам берач итд.
Иначе за сва дежурна лупетала на теми Србија има суфицит у пољопривредној производњи, тј више извеземо него што увеземо(углавном тропско и суптропско воће, зачине, кафу, чај и сл), а субвенције за пољопривреду су неопходне, просто обрт капитала је спор, нпр у умереној клими пшеница се скида једном годишње, чак и у Бразилу не више од три пута у две године, исто за кукуруз, соју и остале ратарскре културе, а субвенцијама се такође утиче и на тип производње којим се одржава индустрија, и/или поспешује извоз.
Уосталом све земље које су велики произвођачи хране имају субвенције... нема либералног тржишта на планети са 7+ милијарди људи!
Само да додам, западне земље огромним субвенцијама пољопривреди, уништавају слабије економски земље. Једноставно им не дозвољавају развој, чиме би Србија могла да изађе на светску пијацу? Који би то били српски производи, српски Мерцедес, фабрика чипова Мубадала, српски ФИАТ или производња магле и дима

Само да додам, западне земље огромним субвенцијама пољопривреди, уништавају слабије економски земље. Једноставно им не дозвољавају развој, чиме би Србија могла да изађе на светску пијацу? Који би то били српски производи, српски Мерцедес, фабрика чипова Мубадала, српски ФИАТ или производња магле и дима
Могла би чистом и незагађеном храном, зато и постоје институти, факултети, огледна поља...
Иначе застрашујуће је колико су неки производи на западу ненормално скупи чак и ван пропорције плата која је наравно на њиховој страни, имам сестру од тетке с очеве стране у Паризу још од 94. пре можда 3-4 године били смо код ње, нпр на тржници неке глинџаве брескве су биле 7евра кила(код нас првокласне испод 100 динџи), трешње чак преко 10 евра кила, код нас 120-150, кајсије ко и трешње преко 10 евра килограм и тако даље, а парадајз је и усред лета био пластика без мириса и укуса.

Srbija skroz moze da izadje na svetsku pijacu i unisti sve te komunjare kada mi sami ne bi bili komunjare.

Imas masu proizvoda kojim bi mogli da ih unistimo. Droga, prostitucija, prljavi sex su samo jedna od stvari u kojima imamo komparativnu prednost, jer oni to zabranjuju fasistickim i koministickim pravilima. To kada komunajre sa zapada daju subvencije nekom, znaci da komotno na tacni dobijas komparativnu prednost za nesto drugo, plus i za samu tu subvencionisanu stvar, kada prodje par decenija, i za to su preskupe poljoprivredne gluposti u EU klasican primer. Ali moras da si nekumunjara, ne moze ako si i ti sam *********.

Srbija skroz moze da izadje na svetsku pijacu i unisti sve te komunjare kada mi sami ne bi bili komunjare.

Imas masu proizvoda kojim bi mogli da ih unistimo. Droga, prostitucija, prljavi sex su samo jedna od stvari u kojima imamo komparativnu prednost, jer oni to zabranjuju fasistickim i koministickim pravilima. To kada komunajre sa zapada daju subvencije nekom, znaci da komotno na tacni dobijas komparativnu prednost za nesto drugo, plus i za samu tu subvencionisanu stvar, kada prodje par decenija, i za to su preskupe poljoprivredne gluposti u EU klasican primer. Ali moras da si nekumunjara, ne moze ako si i ti sam *********.

Ако почнеш да производиш и извозиш дрогу, убиће те америчка ОЗНА.
А проституција и прљав секс... Не знам како би то могло да се извози.

Mene kada boli nešto ja idem kod lekara, vidim da ti crkavaš od bolova na forumu, pomozi sebi, spasi se bolova :ceka:

Kako god, kada se proda poljoprivreda stranim investitorima oni će biti ti koji će uplaćivati PDV, neće postojati ni jedan Srbin više koji će imati nešto svoje kako bi plaćao PDV, industrija je uništena ostala je samo poljoprivreda. A sve se uništava tako što se strancima daje prednost nad domaćim proizvodjačima, bilo da je u pitanju industrija ili poljoprivreda. Srbija nema ništa drugo sem poljoprivrede, to je poslednje što Srbin iade, posle toga potop.

..I pobednici... nagrada 7 godina u KPZ Zenica...prijatan smeštaj, ljudi sa kojima će te se družiti...Rekla sam ti da ne igraš to idiote ...:hahaha:

Vrh skeč, koliko su shvatili sve još pre 26 godina.

- - - - - - - - - -

danas na pijaci sam primetio da se meso manje kupuje po tezgama, a bome i kod matijevica nema gužve.....

Puka slučajnost kolega.

Kulen i čajna po tezgama iz Rumunije, tunjevina pitaj Boga odakle, mnogi valjaju i "domaći" duvan ispod tezgi pokraden sa smeća pored duvanskih industrija, čokolade sa deponija itd. Ljudi više nisu blesavi.

Back