Materinski instinkt part..... endless.....

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ej joj
tako sam i ja pre par meseci sanjala devojčicu, al nije bila sasvim mala nego onako.. ne znam 4-5 godina
i bila je tiha i pametna i moja, al ne znam čija još i mnogo sam je volela u tom snu i mnogo mi je nedostajala kad sam se probudila. i i meni je isto bilo čudno par dana iza toga =/ al ne znam dal to potpada pod taj nagon, ne znam =)

Ni ja nisam znala čiji mi je sin :) bila sam u snu svesna da ne znam, ali mi nije smetalo. Sanjala sam to pre par godina i još uvek se naježim kad se setim.

kad sanjate decu to su djavoli pripazite se ........

hihihihi, baš je bezobrazna ova Cici.
Sanjala sam i ja da imam bebu, da je moja, da je nosim i da mi je baš toplo u grudima, milina neka... nemam pojma kog je pola bila beba ali znam da mi je baš baš bilo lepo što sam nosala i mazila moju bebu :heart: Al kad sam se probudila shvatila sam da nema to veze sa mojom željom nego sam prosto pod utiskom jer imam puno beba u okolini :neutral:

Od ovolikih postova i nećeš da dobiješ želju za duže vreme!!!:eek:

Elem, meni su rekli da će mi materinski instinkt proraditi onog trenutka kad mi polože tek rođenu i krvavu bebu na grudi.Definitivno - kad je uzmem u ruke i ponesem kući.
Lažu.
Materinski instinkt se razvija i raste kako se razvija i raste beba....Sigurno tačno.
Prema tome- ne beri brigu...razviće ti se.Pre toga znaš šta ti je činiti.

P.S. Nadam se da nisam omašila temu s obzirom da sam i uvodni post pročitala na preskok...
...pa mi posle krivo kad me narodni pevač proziva da ne čitam pažljivo postove...:mrgreen: (ooooh, od kad nisam stavila ovog zelenog! :per:) Ej, ljudi- vraćam se!

Разумем да је у твом случају било тако, али зашто мсилиш да зато сви други лажу (чак и научници) и да твоје искуство мора да буде опште правило? :confused:

Разумем да је у твом случају било тако, али зашто мсилиш да зато сви други лажу (чак и научници) и да твоје искуство мора да буде опште правило? :confused:

e, i ja se bunim na konto njenog posta, mislim, ne zbog nauchnika vec sebe, jer ispada i ja lazem shto tvrdim da je osecaj pripadnosti, ljubavi i chega sve vec prema svom detetu mnogo jachi onda kada je vec rodjeno nego tokom trudnoce...:neutral:
mene je chak bilo sramota pred sobom shto iako se radilo o zeljenoj trudnoci nekako nisam imala taj osecaj postacu majka i sl. pa mi je u devetom mesecu bash bilo krivo shto trudnoca ne traje duze, jer eto, nisam se osecala spremnom, mislila sam da mi fali tu dosta toga...:confused: a vec nakon samog porodjaja sam znala da sam spremna na sve bez ikakvog straha i ladno odbila da mi dolazi babica doma i ostalo...:)

hihihihi, baš je bezobrazna ova Cici.
Sanjala sam i ja da imam bebu, da je moja, da je nosim i da mi je baš toplo u grudima, milina neka... nemam pojma kog je pola bila beba ali znam da mi je baš baš bilo lepo što sam nosala i mazila moju bebu :heart: Al kad sam se probudila shvatila sam da nema to veze sa mojom željom nego sam prosto pod utiskom jer imam puno beba u okolini :neutral:

A kad si se probudila macka spavala na tebi a ti sisala njen rep :D

jel moze neko da definise materinski instinkt? cisto da znam dal ga imam il ga nemam? :)

ozbiljno.

mislim helen oseti se prozvanom. :)

Ja mislim da je materinski instinkt ono kad već imaš dete, i ono na neki način bude ugroženo a ti odjednom dobiješ nadljudsku snagu, fizičku i mentalnu, da zaštitiš svoje dete... O tome su pričale neke žene, ja mislim da jedino to može da ima veze sa instinktom, a sve ovo ostalo je na nivou želje...

Bez obzira, zasto ignorisati prirodne instinkte i nazivati ih socijalnom potrebom?
Zato što me zanima da li postoji nagon koji te tera da budeš majka (roditelj) ili postoji samo onaj koji te tera da brineš o svom detetu, kako sam oduvek zamišljala upravo taj - materinski instinkt. Pa, ako ovo prvo ne postoji (a meni se čini da ne postoji) to onda nije "nazivanje socijalnom potrebom" nego socijalno uslovljena potreba.

ma jok
ako ja baš imam želju da piškim ne znam na koji način je moja svest uključena u to
osim toga, ja o toj temi ama baš ništa ne znam, samo onako bzvz pišem da ne bi išla da peglam
osećam se ko kad dođe neki tako forumaš of di opozit seks i kaže "šta, celulit? samo oznoji guzu pa da vidiš kako nestaje."

ej joj
tako sam i ja pre par meseci sanjala devojčicu, al nije bila sasvim mala nego onako.. ne znam 4-5 godina
i bila je tiha i pametna i moja, al ne znam čija još i mnogo sam je volela u tom snu i mnogo mi je nedostajala kad sam se probudila. i i meni je isto bilo čudno par dana iza toga =/ al ne znam dal to potpada pod taj nagon, ne znam =)
Ja sam jednom sanjala da ću da umrem do kraja dana i kad sam se probudila ceo dan sam se rastajala sa životom :lol:

A sad sam, kako si već pročitala, sanjala da imam 4 komada, i i dalje sam istraumirana.

Nešto definitivno nije u redu :(

Back