Kvinsi
Buduća legenda
- Poruka
- 31.127
I menial' koristimo ga, kad već može
)))
Za ovu boldovanu izjavu bi te mnoge razapele na krst. Al' stvarno. Prema onome što sam pročitala na forumu (koliko god on bio dobar uzorak) dosta je više onih koje smatraju da je rođeno dete - biološki potomak, nešto što se voli na specifično intenzivan način, ili drugačije, nisam baš sigurna šta su htele da kažu... i da se "usvojeno dete može voleti, ali ne kao svoje!"
Na komentare o tome kako onda u detetu jedino voliš sebe, te da je taj misteriozni deo ljubavi prema svom biološkom potomku ništa drugo nego nadgradnja na normalnu i nesebičnu ljubav prema detetu u vidu ljubavi prema samom sebi - obično ljutito slede odgovori koji su češće bili demagogija nego pravo pojašnjenje stvari.
ja mislim da usvojeno dete moze da se voli kao svoje biolosko, ali to nije tema.
ja nisam nikada osecala materinski instikt, nisam se cak ni raznezivala u prisustvu beba, plasila sam ih se, a i one mene.
ni sad ne znam sa tudjom decom, nespretna sam, preozbiljna, ne znam ni sama. znam samo sa svojim detetom, i sta da uradim i sta da kazem i kako da se igram. kad se rodio, i kad su mi ga pokazali prvi put, rasplakala sam se, ali ne od materinskog instikta, nego od nekog cudjenja i fasciniranosti kako je zivo bice izaslo iz mene. Taj instikt, i sva ta ljubav koju svaki dan sve vise osecam je dolazila vremenom. U pocetku je postojala briga i strepnja, potreba da ga zastitim i strah da mu se nesto ne desi. mozda je to taj instikt, ali definitivno ga nisam imala pre rodjenja bebe, nije me "drmao" u smislu hocu da imam dete, osecam neku potrebu za produzenje vrste, bla bla itd.