Materinski instinkt part..... endless.....

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da sam dosla na ovu temu pre 5 godina,napisala bih da ne zelim decu nikada,sad bas ne mislim toliko crno,a ko zna kako cu razmisljati za 5 godina,u svakom slucaju sa tim nagonom se nisam rodila.
Što bi bilo dobro da si ovo napisala na onoj drugoj temi :( ja se prebi' pišući kako se ljudi menjaju i kako nije kul ekscentrično tripovati da si posebna zbog zadrtosti.

Od ovolikih postova i nećeš da dobiješ želju za duže vreme!!!:eek:

Elem, meni su rekli da će mi materinski instinkt proraditi onog trenutka kad mi polože tek rođenu i krvavu bebu na grudi.Definitivno - kad je uzmem u ruke i ponesem kući.
Lažu.
Materinski instinkt se razvija i raste kako se razvija i raste beba....Sigurno tačno.
Prema tome- ne beri brigu...razviće ti se.Pre toga znaš šta ti je činiti.

P.S. Nadam se da nisam omašila temu s obzirom da sam i uvodni post pročitala na preskok...
...pa mi posle krivo kad me narodni pevač proziva da ne čitam pažljivo postove...:mrgreen: (ooooh, od kad nisam stavila ovog zelenog! :per:) Ej, ljudi- vraćam se!

i jos da napomenem u uvodnom postu vise pominjes nagone, parenje, macke, keruse , majmune nego zene ......
Pa svesna sam toga. Ja sam i htela da pišemo o majčinskom nagonu kao nagonu, pa otuda i kerovi i mačke i svinje (imaju i svinje :D )
Ako od nekoga možemo da učimo, kad su nagoni u pitanju, to su životinje. Mi smo svoje nagone davno strpali u neki drugi koš.

Ali se svaki put iznova zblanem koliko devojaka, koje smatram pametnim, tvrde da ih "piči želja da imaju dete", iako poznajem njihove živote i vrlo dobro znam da, da prostiš, jedu malo govanca.
Moram priznati da sam se u jednom momentu i zapitala :rumenko: da mi ne fali kakav hormon za to.....

Pa nije al' je neko tvoje iskustvo, što je isto lepo pročitati.....
I ja sam sa 18 (recimo, tu negde) imala ideju o tome kako će mi jednog dana izgledati deca.

A sa 12 takođe "nisam razumela da neko ne želi dete", zato što je to bilo tako kul izjaviti, tada. I svi su se slagali sa mnom, i stari i mladi.

Negde u međuvremenu sam shvatila da taj šablon, koji vidim oko sebe, koji su mi podrazumevali, uopšte nije nužnost. I tek tada sam se zapitala šta zaista želim.
Eto, sada ponosno kažem da... nemam pojma :lol:

moje mišljenje je da se i ne treba uklapati u šablon pošto, poto...znam mnoge koje
su samo iz razloga da budu po nečijem šablonu...postale mame...ustvari bolje rečeno
rodile su decu..ali mame niti su bile, niti će ikada biti...deca su im veliki teret koji
nikad nisu ni želele one same..već sredina, porodica itd., tako da jedno sa drugim
baš i nema neke veze....
.:think:

uvek sam volela decu...i dan danas kad vidim malu decu oduševim se, što opet ne
znači da bi svako naravno odvela kući...nisam ni neka preterano dosadna mama nikad
bila....u smislu da 24/7 razmišljam šta su jeli, pili i ostalo...to je smor..
..:)

eto recimo za razliku od tvoje mame..ja sam moje bebe volela još od dana kada sam
znala da su to...što opet nikako ne znači da sam bolja mama od tvoje..ili od neke
druge...jednostavno je tako...jedva sam dočekala dan da dodju na svet da ih vidim
:D

Aj da izbacimo nagon podseca me na zivotinje .

Zelju? pa neznam ....htela sam da imam dete s njim i imam ga hvala Bogu. A majcinski instinkt sam osetila tek kad sam se porodila, kad mi ga nisu dali u narucju jer sam imala pretezak porodjaj. Bio je u inkubatoru jedan dan i jos dva zbog zutice. A posto sam sklona preterivanju ta tri dana ne bih da sam bila u kozi nijednom pedijatru u bolnici. Nisam spavala , umalo dobila mastitis, plakala maltene non stop , poludela kad sam videla da su mu na jednom stopalu obukli carapu i sve dok je nisu sklonili da vidim jeli sve u redu nisam odustala mada su me ubedjivali da je carapa tu zbog bebi sistema etc etc ....Donosili mi ga na dojenje i uzimali , treci dan uvece doneli i zaboravili ga , sestra je ulazila 100 puta i nije mi ga uzimala , ja cutala da je ne podsetim da treba da ga uzme .... posle mi je sama rekla da ostaje samnom i da mi ga vise nece uzimati....tek tad sam osetila taj pravi majcinski instinkt ....nemogu da opisem tu radost..... ( lexo tek kad rodis videces do tad se ne nadaj majc. instinktom) ...... ...

A sto se tice sexualnog "nagona" imamo ga sve i kad ne zelimo bebe .....imas ga i ti sigurno .....
kako te samo razumem...

ja sam prvo dete rađala danima, i kada se konačno posle 17 sati na onom stolu uz indukciju rodio bio je naravno najlepša beba koja postoji. Pose samo par sati čujem da je umrlo muško dte juče rođeno (prezime ko moje). Žena koja je jedva izvukla živu glavu, šivena gore no Vilerov goblen da može brže od Kar Luisa da otrči u bebi blok i da među svim bebama pronađe svoje....e to je već materinski instikt...čini mi se da ti trenuci i ti metri dok nisam znala da li je reč o mom detetu su nešto što nikome ne bi poželela.

Ili ima ono da posle parenja zenska bogomoljke pojede muzjaka..
Sto opet nema veze s ljudima.. valjda..

Na žalost :mrgreen:

@tema
Osećam želju da imam decu jednog dana. Čistu, nesumnjivu želju.
Ako se raznežim kad vidim tuđe dete ili neko drugo mladunče (pomenuto kuče i mače) čini mi se da je to manifestacija potrebe (ili nagona) da se zaštiti to slabašno, nejako, zavisno....biće. Što bi bilo vrlo slično onoj keruši što usvaja mače. Da li je dalja mistifikacija tog nagona dovela do famoznog materinskog nagona? Ako jeste, onda on ne postoji bez konkretnog mladunca. Nema onoga "ja tako sedim, čitam novine i puf, osetim materinski nagon" ili "ja po definiciji osećam materinski nagon 24/7".

Oj, ma ne brinem :lol: prilično sam sigurna da ne bih mogla da ne volim svoje, trenutno imaginarno, dete, svašta...

To je najbitnije.
Ne moras da se rastopis pored svakog deteta i spopadas ga,nije to garancija da ces biti dobra majka.
I ja sam sigurna da ces biti odlican roditelj jednog dana. ;) Kad te zadesi. :D

Posebnost zbog zadrtosti? Samo budale nisu u stanju da menjaju misljenje.

Missim zašto ne bi važilo, na ženskom je kutku samo zato što nema univerzalni..... svašta.

E sad, ne garantujem da nećeš izazvati..... reakcije :lol:

Trudicu se da ne budem standardno hebozovan u izlaganju :rumenko:..

Dakle, ne mogu a ne ukljuciti prirodu u sve to..

Sa muske strane, putem prirodne selekicije dodeljeni su nam hormoni koji nam povecavaju seksualnu zelju do maksimuma.
To znaci da smo nesto nalik posedovali i u nekom prvobitnom stadijumu.
Sam proces je za muskarca veoma prost.
Izvinjavam se ako nekome zazvuci nekako ali: udjes, izadjes i gotovo..
Na taj nacin muskarac moze oploditi i vise zena dnevno i nastaviti svojim putem..
Sto me navodi na paralelu sa vecinom zivotinjskog sveta..

Zenama sleduje devet meseci trudnoce i mnogo tezi put..

Cinjenica je da smo prvobitno bili vise nalik zivotinjskim vrstama.
Danas su nam majmuni najpriblizniji. Ono sto je fascinantno jeste da majmuni, pored pocetnog koriscenja ruku, znaju za seks. Za sad to nije vodjenje ljubavi naravno :rumenko:..

Sto me navodi na pomisao da smo isli nekim slicnim putem..

Samim tim razdvajam zelju za potomstvom i seks..
I sam um nam se razvio da danas mozemo spoznati tu razliku..

Trudicu se da ne budem standardno hebozovan u izlaganju :rumenko:..

Dakle, ne mogu a ne ukljuciti prirodu u sve to..

Sa muske strane, putem prirodne selekicije dodeljeni su nam hormoni koji nam povecavaju seksualnu zelju do maksimuma.
To znaci da smo nesto nalik posedovali i u nekom prvobitnom stadijumu.
Sam proces je za muskarca veoma prost.
Izvinjavam se ako nekome zazvuci nekako ali: udjes, izadjes i gotovo..
Na taj nacin muskarac moze oploditi i vise zena dnevno i nastaviti svojim putem..
Sto me navodi na paralelu sa vecinom zivotinjskog sveta..

Zenama sleduje devet meseci trudnoce i mnogo tezi put..

Cinjenica je da smo prvobitno bili vise nalik zivotinjskim vrstama.
Danas su nam majmuni najpriblizniji. Ono sto je fascinantno jeste da majmuni, pored pocetnog koriscenja ruku, znaju za seks. Za sad to nije vodjenje ljubavi naravno :rumenko:..

Sto me navodi na pomisao da smo isli nekim slicnim putem..

Lyon ??????

Evo sta meni nikada nije bilo jasno...
Zasto se sexualni nagon definise kao nagon za potomstvom?
Malo mi je uvek to bilo tupavo.
Kao,imamo zelju za sexom jer duboko u podsvesti zelimo da se "razmnozimo".
Ja bih ta dva pojma razdvojila,da me neko pita.
Sex je sex.
Recimo da je to CILJ nagona..... stvaranje potomstva. Sad, pretpostavljam da svaki nagon ima neki cilj, i uvek su povezani sa održanjem, opstankom i td.
Ali pravi nagon je nagon za jelom, recimo. To mi je oduvek bio pojam nagona, prosto, moraš da jedeš ili ćeš umreti. Da se pariš možeš, a i ne moraš. Ali će vrsta izumreti. Kada bi vrsta mogla da bude telo, onda bi seks bio nagon vrste kao tela, ne pojedinca. Ala se sad na*****h :D

Recimo da je to CILJ nagona..... stvaranje potomstva. Sad, pretpostavljam da svaki nagon ima neki cilj, i uvek su povezani sa održanjem, opstankom i td.
Ali pravi nagon je nagon za jelom, recimo. To mi je oduvek bio pojam nagona, prosto, moraš da jedeš ili ćeš umreti. Da se pariš možeš, a i ne moraš. Ali će vrsta izumreti. Kada bi vrsta mogla da bude telo, onda bi seks bio nagon vrste kao tela, ne pojedinca. Ala se sad na*****h :D

Ne znam, seksualni nagon je opisan kao nagon u psiholgoiji, i to kao jedan od jacih..
Oni ih nazivaju motivima..
Primarni motivi su da ne budes gladan, zedan i da nisi zivotno ugrozen..
Ili ti fizioloski motivi zarad opstanka..
Ukoliko su oni zadovoljen mozes preci na druge, tipa drustvenih..
Pa i seksualni motivi..
Tako nekako..

I sta je to Lyon?

Pa dobro, s ovim se slažem, ali da li misliš da u žena postoji taj neki mistični nagon koji ih ispreseca u jednom momentu poput klimaksa i one naglo shvate da moraju da rode dete ili će ostati tako..... nekompletne? Tj. da li misliš da je to stvar prirode, nešto najnormalnije što nam je takođe došlo od onih prapredaka, ili je to nešto što se utripuje kao poželjno jer je i društvo, baš kao priroda, mnogostruko :rumenko: zabrinuto za opstanak jednog velikog organizma zvanog - čovečanstvo?

Ee,mozda je tu problem. Jer mene nervira kad se poredimo sa zivotinjama.
Zivotinje svoje nagone ne mogu da kontrolishu,njima je oprosteno,ali covek bar taj,sexualni,bi trebalo da moze.
Sa naglaskom na "trebalo bi" :confused:

Pa dobro, s ovim se slažem, ali da li misliš da u žena postoji taj neki mistični nagon koji ih ispreseca u jednom momentu poput klimaksa i one naglo shvate da moraju da rode dete ili će ostati tako..... nekompletne? Tj. da li misliš da je to stvar prirode, nešto najnormalnije što nam je takođe došlo od onih prapredaka, ili je to nešto što se utripuje kao poželjno jer je i društvo, baš kao priroda, mnogostruko :rumenko: zabrinuto za opstanak jednog velikog organizma zvanog - čovečanstvo?

...baš me interesuje šta jedno muško ima da odgovori??!:strika:

Back