i jos da napomenem u uvodnom postu vise pominjes nagone, parenje, macke, keruse , majmune nego zene ......
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Što bi bilo dobro da si ovo napisala na onoj drugoj temiDa sam dosla na ovu temu pre 5 godina,napisala bih da ne zelim decu nikada,sad bas ne mislim toliko crno,a ko zna kako cu razmisljati za 5 godina,u svakom slucaju sa tim nagonom se nisam rodila.
Pa svesna sam toga. Ja sam i htela da pišemo o majčinskom nagonu kao nagonu, pa otuda i kerovi i mačke i svinje (imaju i svinjei jos da napomenem u uvodnom postu vise pominjes nagone, parenje, macke, keruse , majmune nego zene ......
Materinski instinkt se razvija i raste kako se razvija i raste beba....Sigurno tačno.
Prema tome- ne beri brigu...razviće ti se.Pre toga znaš šta ti je činiti.
Pa nije al' je neko tvoje iskustvo, što je isto lepo pročitati.....
I ja sam sa 18 (recimo, tu negde) imala ideju o tome kako će mi jednog dana izgledati deca.
A sa 12 takođe "nisam razumela da neko ne želi dete", zato što je to bilo tako kul izjaviti, tada. I svi su se slagali sa mnom, i stari i mladi.
Negde u međuvremenu sam shvatila da taj šablon, koji vidim oko sebe, koji su mi podrazumevali, uopšte nije nužnost. I tek tada sam se zapitala šta zaista želim.
Eto, sada ponosno kažem da... nemam pojma![]()
kako te samo razumem...Aj da izbacimo nagon podseca me na zivotinje .
Zelju? pa neznam ....htela sam da imam dete s njim i imam ga hvala Bogu. A majcinski instinkt sam osetila tek kad sam se porodila, kad mi ga nisu dali u narucju jer sam imala pretezak porodjaj. Bio je u inkubatoru jedan dan i jos dva zbog zutice. A posto sam sklona preterivanju ta tri dana ne bih da sam bila u kozi nijednom pedijatru u bolnici. Nisam spavala , umalo dobila mastitis, plakala maltene non stop , poludela kad sam videla da su mu na jednom stopalu obukli carapu i sve dok je nisu sklonili da vidim jeli sve u redu nisam odustala mada su me ubedjivali da je carapa tu zbog bebi sistema etc etc ....Donosili mi ga na dojenje i uzimali , treci dan uvece doneli i zaboravili ga , sestra je ulazila 100 puta i nije mi ga uzimala , ja cutala da je ne podsetim da treba da ga uzme .... posle mi je sama rekla da ostaje samnom i da mi ga vise nece uzimati....tek tad sam osetila taj pravi majcinski instinkt ....nemogu da opisem tu radost..... ( lexo tek kad rodis videces do tad se ne nadaj majc. instinktom) ...... ...
A sto se tice sexualnog "nagona" imamo ga sve i kad ne zelimo bebe .....imas ga i ti sigurno .....
Ili ima ono da posle parenja zenska bogomoljke pojede muzjaka..
Sto opet nema veze s ljudima.. valjda..
Oj, ma ne brinemprilično sam sigurna da ne bih mogla da ne volim svoje, trenutno imaginarno, dete, svašta...
Missim zašto ne bi važilo, na ženskom je kutku samo zato što nema univerzalni..... svašta.
E sad, ne garantujem da nećeš izazvati..... reakcije![]()
Oj, ma ne brinemprilično sam sigurna da ne bih mogla da ne volim svoje, trenutno imaginarno, dete, svašta... nešto drugo me brine...
![]()
Trudicu se da ne budem standardno hebozovan u izlaganju..
Dakle, ne mogu a ne ukljuciti prirodu u sve to..
Sa muske strane, putem prirodne selekicije dodeljeni su nam hormoni koji nam povecavaju seksualnu zelju do maksimuma.
To znaci da smo nesto nalik posedovali i u nekom prvobitnom stadijumu.
Sam proces je za muskarca veoma prost.
Izvinjavam se ako nekome zazvuci nekako ali: udjes, izadjes i gotovo..
Na taj nacin muskarac moze oploditi i vise zena dnevno i nastaviti svojim putem..
Sto me navodi na paralelu sa vecinom zivotinjskog sveta..
Zenama sleduje devet meseci trudnoce i mnogo tezi put..
Cinjenica je da smo prvobitno bili vise nalik zivotinjskim vrstama.
Danas su nam majmuni najpriblizniji. Ono sto je fascinantno jeste da majmuni, pored pocetnog koriscenja ruku, znaju za seks. Za sad to nije vodjenje ljubavi naravno..
Sto me navodi na pomisao da smo isli nekim slicnim putem..
Samim tim razdvajam zelju za potomstvom i seks..
I sam um nam se razvio da danas mozemo spoznati tu razliku..
Lyon ??????
Lyon ??????
Recimo da je to CILJ nagona..... stvaranje potomstva. Sad, pretpostavljam da svaki nagon ima neki cilj, i uvek su povezani sa održanjem, opstankom i td.Evo sta meni nikada nije bilo jasno...
Zasto se sexualni nagon definise kao nagon za potomstvom?
Malo mi je uvek to bilo tupavo.
Kao,imamo zelju za sexom jer duboko u podsvesti zelimo da se "razmnozimo".
Ja bih ta dva pojma razdvojila,da me neko pita.
Sex je sex.
Recimo da je to CILJ nagona..... stvaranje potomstva. Sad, pretpostavljam da svaki nagon ima neki cilj, i uvek su povezani sa održanjem, opstankom i td.
Ali pravi nagon je nagon za jelom, recimo. To mi je oduvek bio pojam nagona, prosto, moraš da jedeš ili ćeš umreti. Da se pariš možeš, a i ne moraš. Ali će vrsta izumreti. Kada bi vrsta mogla da bude telo, onda bi seks bio nagon vrste kao tela, ne pojedinca. Ala se sad na*****h![]()
Pa dobro, s ovim se slažem, ali da li misliš da u žena postoji taj neki mistični nagon koji ih ispreseca u jednom momentu poput klimaksa i one naglo shvate da moraju da rode dete ili će ostati tako..... nekompletne? Tj. da li misliš da je to stvar prirode, nešto najnormalnije što nam je takođe došlo od onih prapredaka, ili je to nešto što se utripuje kao poželjno jer je i društvo, baš kao priroda, mnogostrukoSamim tim razdvajam zelju za potomstvom i seks..
I sam um nam se razvio da danas mozemo spoznati tu razliku..
...može biti!
A što je Lyon nestao??! Ko je njega uvredio ??! Ili-još bolje- ko je njega razbaštinio moodovanja?!
Lexo, ja i daljem "ne kužim" šta te muči....A 'tela bi' da ti pomognem kao iskusna majka.Forumašica:manje-više...![]()
Recimo da je to CILJ nagona..... stvaranje potomstva. Sad, pretpostavljam da svaki nagon ima neki cilj, i uvek su povezani sa održanjem, opstankom i td.
Pa dobro, s ovim se slažem, ali da li misliš da u žena postoji taj neki mistični nagon koji ih ispreseca u jednom momentu poput klimaksa i one naglo shvate da moraju da rode dete ili će ostati tako..... nekompletne? Tj. da li misliš da je to stvar prirode, nešto najnormalnije što nam je takođe došlo od onih prapredaka, ili je to nešto što se utripuje kao poželjno jer je i društvo, baš kao priroda, mnogostrukozabrinuto za opstanak jednog velikog organizma zvanog - čovečanstvo?