Metaman
Zainteresovan član
- Poruka
- 221
Zanima me sta znaci: cot(pa neki ugao) ? Npr. cot30... Ako neko moze ukratko da mi objasni...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zanima me sta znaci: cot(pa neki ugao) ? Npr. cot30... Ako neko moze ukratko da mi objasni...![]()
![]()
Па зар није то котангенс, тј. реципрочна вредност тангенса?
Pa to ti je druga oznaka za ctg, tj. kotangens. Kosinus kroz sinus, jedan kroz tangens, nalegla kroz naspramna kateta u praovuglom troulgu.
koliko ima resenja (a1,a2,...,ak), ai ∈ N U {0}, jednacine a1+a2+...+ak=n gdje je n dati prirodi broj.
hvala![]()
Uradio sam sve osim ovog sa kukamaLjudi, imam par zadataka iz matematike, ako bi ko hteo da mi pomogneEvo ih Kombinatorika je u pitanju..
![]()
Uradio sam sve osim ovog sa kukamaAko moze ko da pomogne...
Verovatno si negde (u drugom koraku) zaboravio da promeniš znake. Rezultat je x+1 a ostatak -2x-1(x^3 + 2x^2) : (x^2 + x + 1) = ?
Rezultat i ostatak...?
Ja dobijem rezultat: x+1, a ostatak (R) = 1, a u zbirci nije tako... Gde je greška?
Nacrtati grafik funkcije:
y = |x+1| - |x-2|
Ja za y2 dobijem 2x+3 (tako grafik ne ispadne kako treba), a u zbirci je 2x-1. Sad ja ne znam gde grešim i da li grešim?
Nacrtati grafik funkcije:
y = |x+1| - |x-2|
Ja za y2 dobijem 2x+3 (tako grafik ne ispadne kako treba), a u zbirci je 2x-1. Sad ja ne znam gde grešim i da li grešim?
Koji sam ja konj.Ne valja raditi zadatke u 3 ujutru, definitivno.
Nisam dobro prepisao iz tabele... hvala na ukazanoj grešci...
Naisao sam na zadatak koji zaista ne znam kako da rijesim, pa bih bio veoma zahvalan da mi neko pomogne ukoliko moze
On glasi: Ako je f(x)=(1-ax)/(1+ax) √((1+bx)/(1-bx)) odredi koliko je f( 1/a √((2a-b)/b))?
Па у функцији свуда уместо х стави 1/a √((2a-b)/b) и среди добијен израз.