Masturbacija u 40+

Muškarcima dob od 40+ je doba kad predigra postaje značajnija nego kad su bili u mlađoj dobi a pogotovo u adolescentskoj dobi. A to bi za žene moglo biti bolje!
Muškima u dobi od 39-40 opada vidljivo razina testosterona u krvi, a rijeđe se to počme događati ranije. Doba kad libido pomalo opada. Muškarci to primjete na sebi ali o tome ne govore.
Budu rijeđe jutarnje erekcije ili ne budu uopće, manjak libida, rijeđe tokom dana on razmišlja o seksu... A to što mu je ostalo, to radi s partnericom, pa ne može još i masturbirati. Može se poboljšati hormonskom terapijom testosteronom i ponovo postati mladić, ali cijena toga je da je njegova plodnost završena.
Ja sam krajem 38 godine primjetio promjenu u libidu, sa 39 god sam testirao kontrolu razine testosterona, i razinu sam imao nižu malo za svoju dob. Ali taj smanjen testosteron sam primjetio samo u libidu (rijeđe jutarnje erekcije i slabije, nešto malo manje razmišljam o ženama nego godinu ranije, i potrebna mi je malo bolja stimulacija). Ali razina fizičke snage mi je bila na najvišlja u dobi s 36 i 37 godina, a psihički sam najmudriji u dobi s 39 godina baš kad mi je razina testosterona bila nešto niža, i fizički mi je snaga ostala ista nakon 36 godine. A jedino zašto sam sad u svojoj 39. godini fizički slabiji je razlog jer manje treniram zbog obaveza pa mi je forma lošija, ali jednako se brzo opravim nakon treninga i mogu napredovat kao i s 36-37 godina kad sam bio fizički u najsnažnijoj dobi i na vrhuncu. E sada... Psihički mi je vrhunac počeo konstantno rasti od 28 godine, a fizička snaga od 34 godine, i što sam stariji vrhunac je konstantno rastao. Jedino mi taj testosteron počeo opadati tek krajem 38. godine, e tu sam jedino pao. I posljedično tome... povijest (što je iznad napisano).

Rijetko koji muškarac može imati "iste seksualne performanse" u dobi s 45 godina. Da može kao u dobi kad je bio 25 godina mlađi. To je rijetkost.

A i žene od 40+ rijetko koja da ima i jednu zdravu jajnu stanicu. Muški bar još mogu imati djecu.

o tim stvarima se ne priča
U neku ruku si upravu.... Mada ovde ljudi koriste priliku (pošto ih niko ne poznaje) da pričaju o stvarima o kojima u stvarnom životu nikada ne bi pričali.... Neki se ponašaju onako kako se nikada ne bi ponašali u stvarnom životu (u svojoj porodici, među svojim prijateljima, kolegama, roditeljima ili decom.....). Pa, onda možda im treba dati priliku da pokažu "pravo lice"......

U neku ruku si upravu.... Mada ovde ljudi koriste priliku (pošto ih niko ne poznaje) da pričaju o stvarima o kojima u stvarnom životu nikada ne bi pričali.... Neki se ponašaju onako kako se nikada ne bi ponašali u stvarnom životu (u svojoj porodici, među svojim prijateljima, kolegama, roditeljima ili decom.....). Pa, onda možda im treba dati priliku da pokažu "pravo lice"......

Ajde dobro …..

Neki se ponašaju onako kako se nikada ne bi ponašali u stvarnom životu (u svojoj porodici, među svojim prijateljima, kolegama, roditeljima ili decom.....). Pa, onda možda im treba dati priliku da pokažu "pravo lice"......
Ko jos sa prijateljima ili kolegama ne prica o seksualnom zivotu? Ukljicujuci i masturbaciju? 😅😃
Ja sam u mom okruzenju jedini izuzetak, ja mogu pricati zanimljive detalje, al nikad ne odajem imena, a kad sam u bezi i bolim to je samo nase i ostaje zakljucano zauvek. Al vecina prica. A mnogi bas idu u detalje.

Ja bih pre da čujemo kakvi su to “zanimljivi detalji”….
A sta znam jedna drugarica spooadao je neki Hercegovac, ona udata i to i o. Inao jako malog ona se jadna razocarala. Drug bio na plazi sa devojkom drugom i njegovom devojkom, ona mu flesovala grudi non stop, njih dvoje posle kurslis pravili ona mu lizala d*pe pda prostis i tako , ovo je blago cega se ja naslusasm. A verujem i ostali

A sta znam jedna drugarica spooadao je neki Hercegovac, ona udata i to i o. Inao jako malog ona se jadna razocarala. Drug bio na plazi sa devojkom drugom i njegovom devojkom, ona mu flesovala grudi non stop, njih dvoje posle kurslis pravili ona mu lizala d*pe pda prostis i tako , ovo je blago cega se ja naslusasm. A verujem i ostali
Bolje da nisam čuo….. mirnje bih spavao….

Vjerujem da sad bolje razumijem kad se odje nerviraju zbog moje gramatike

Nikako da skapiram šta si šćio reći

🤷🏻‍♀️

Back