Mass Effect

Pa dobro, Dragon Age je napravljen po uzoru na stare dobre "epic" RPG-ove, dok je sa druge strane, Mass Effect napravljen od likova koji su započeli KotOR serijal i gde se 90% stvari svodi na rasplet priče, što je u slučaju ME 2, usavršeno (iako i dalje nije ni prići KotOR-u)...

Sistem izbora/posledice je stvarno uklopljen kako treba i mene će najverovatnije naterati da još jednom obrnem keca i dvojku kako treba pre trojke (šta ću kad sam perfekcionista :D)...

Kotor 1 ima odlicnu pricu. Mnogo bolju nego filmovi 1-3.

Sa druge strane ja uvek cenim nove ideje. Posebno u danashnje vreme kad ih ima tako malo. Mislim da je mnogo teze smisliti nesto novo. Kotor jeste nov u odnosu na ostale SW igre jer se sve desava u dalekoj proslosti i sa novim likovima, ali je isti svet tako da je to velika pomoc scenaristima. Zbog toga prednost uvek dajem potpuno novim idejama, kao sto su The Witcher ili ME.

ME je daleko od lose igre...al je nista spec.....pocetak igre(citadel)...stvarno ima potencijal...al posle covek vidi da se sve svodi na isto..idi na planetu bagijem..ocisti....i vrati se...msm sranj.e....dvojku nisam igrao....

ME je daleko od lose igre...al je nista spec.....pocetak igre(citadel)...stvarno ima potencijal...al posle covek vidi da se sve svodi na isto..idi na planetu bagijem..ocisti....i vrati se...msm sranj.e....dvojku nisam igrao....

Eto a bas u dvojci nema vise bagija. Sad saljes sonde i skeniras iz orbite. ;)

Da li je neko imao ili mu je bar poznat problem sa full screen igranjem u Mass Effectu?

Igra je instalirana, patchovana na verziju 1.02 i na kraju crackovana adekvatnom verzijom cracka. I radi sve lapo, ali samo u prozoru :neutral:
Ako se startuje u full screenu ili naknadno iz prozora prebaci u full, jednostavno se zakuca sa crnim ekranom. Ali samo proces, OS i dalje radi bez problema i mogu iz task menagera da ga cviknem.
E sad, ja sam nesto trazio po netu i video sam da ljudi pisu o problemu sa full screenom, manje vise na isti nacin kao kod mene... ali niko ne napisa neko konkretno resenje. Malo toga ima, a i to malo sto je napisano nije pomoglo.
Odma da kazem, probao sam razlicita graficka setovanja, bez uspeha.

Masina je na Win7 64, AMD platforma (Phenom na 790GX cipsetu) i ATI 4870. Koristi se integrisan zvuk, a integrisana grafika je iskljucena u BIOS-u.

Usput, davno sam prestao da pratim igre, pa mi je ovaj Mass Effect privukao paznju tek sa izlaskom dvojke... Posto sam za sada tek na pocetku igre, dobio Normandy, jos nisam poleteo... necu nista komentarisati, ali zasad deluje kao jedan od groundbreaking naslova =)

nikako mi nije jasno kako neko moze da pocne od drugog dela..msm to je kao da pocnes da citas gospodara prstenova od dve kule......
mass effect ima tako povezanu pricu....greh ga je igrati od drugog dela...

Ti si jos jaci slucaj od mene :lol:

Ja ono malo sto sam nasao na netu, pominju se i slucajevi na nVidia kartama... za OS-ove nisam siguran.
Takodje, probao sam da startujem i pod compatibility modovima i jok.
Jedino sto nisam, a moglo bi lako biti, da stavim neke starije drivere, s obzirom da je igra vec 2 godina stara, na engineu koji je jos stariji.

Igrica je,po mom ukusu solidna...Prica je fina,grafika je dobra i gameplay je iako malo repetitivan skroz pristojan...Zanimljiva je igra ali po meni nista specijalno...
Side missions su bezveze brzo i mnogo jednostavno odradjene cisto da ne bude prazno...
I nekako nema dusu...neam pojma.

Ako vam se svideo mass effect 2...svidece vam se ova dva filma...
Znaci...ko da je igrica napravljena po njima

Serenity (2005) i Star Trek (2009) ...mnogoo podsecaju na igricu,pa ako ste se bas isprimali na fazon...odgledajte

Sto svi pocinjete od dvojke. Igrajte keca. :)

Win7 i ati su sigurno izvor problema. Ja sam je igrao na xp + nvidia - bez problema.

Win 7 32x + ASUS Radeon HD 3650 512MB GDDR2 EAH3650 Silent Magic/HTDP/512M barem meni nije problem sve max ali rezolucija 1024

Da presao sam Mass Effect 1 za 10 sati i 31min...... Grafika odlicna gameplay odlican prica je fenomenalna atmosfvera igrice muzika i razlicite stwari znaci nema ocena 9/10... Zasto 9/10: zato popizdeo sam kad vozim Mako kad jurim saren-a znaci kontrola vozila je uzasna..... imao sam 30sec da udjes u portal ja sam na 00:01 i tu je loading.... Da nisam odradio 3 one spoljne misijke ili side questove... Igrica je fenomenalna sve pohvale ..... Sad skidam Mass Effect 2...

Poslednja izmena:
Počeo da gledam danas kad sam provalio da postoji, dobra je zasad...

"You know what the chain of command is? It's a chain i beat you with till you understand who's in command here."

:D

To je jedna od mojih omiljenih serija. Super prica, super likovi, odlicno odabrani glumci - Joss Whedon nikad ne omane. :D

Steta sto nema vise sezona, ispalili su Jossa za nastavak, pa je onda stradao i Angel (jos jedna od mojih omiljenih serija) jer je tamo nagurao neke od glumaca da mu budu pri ruci u slucaju nastavka. Na kraju je sam finansirao Serenity kako bi serija imala kraj. :)

Back