masoni u srbiji...

Auu, koliko prica o masonima, Illuminatima, teorijama zavere... a sve varijacije na temu. Zdravorazumski covek ne moze da pohvata konce nikako. Po nekima su bili pobozni ljudi, pa se kasnije priklonili Carstvu zemaljskom (samim tim i djavolu), a njihovi simboli (piramida, svevidece oko, sunce) su boziji simboli koji su im ostali od ranije. Neki tvrde kako su se vremenom naknadno uvukli u crkvu dok su sirili svoju mrezu ljudi. Decko koji kaze da je musliman nam je prezentovao film o islamu i tu vidimo prilagodjavanje price o masonima islamu. To kazem, jer sam jedan deo iz prvog od ta tri filma videla u jednom drugom filmu u sasvim drugom kontekstu - tu se tvrdilo da Isus nikada nije ni postojao. To je mislim bio film ovih sto veruju da nama vladaju reptili. Pravolslavna crkva ima svoju verziju price o masonima i tvrdi da su to satanisti (sto i jeste tacno), ali objasnjenja o starosti vere se ne poklapaju sa ostalima. Itd., ima jos puuunooo varijacija price o masonima... Jedino sto se sa sigurnoscu moze zakljuciti jeste da neko laze, tj. da svi lazu, a samo jedan govori istinu. Hm,:think:, ko li bi to mogao biti ? Fox Moulder koji je lepo rekao: "Ne veruj nikom."

Ona egipatska piramida stoji tamo mimo masona i crkvenjaka. Americka piramida sa dolara svojom geometrijom i izgledom nema blage veze sa egipatskom piramidom.

Americka piramida jednostavno je onih trinaest drzava koje su prve usle u savez drzava stvarajuci drzavu SAD-a. Trinaest drzava, trinaest redova kamena. Tih trinaest drzavica bile su na samoj obali Atlantika, a kopno Amerike pruzalo se u nepoznatom pravcu zapada i juga i znali su da ce jos biti novostvorenih drzava i da ce se Amerika siriti. Tako im piramida nije ostala zavrsena (nezavrseni dio je rezervisano mjesto za sve nove drzave koje su naknadno stvorene), nego su na vrh piramide stavili ono oko.

eyehorustattoobig.jpg

Horusovo oko je oko sokola

To nije Horusovo oko, jer Horusovo oko ne sacinava samo oko i Horusovo oko nije u trouglu.

pd819285.jpg

Na americkoj piramidi je ljudsko oko, najvjerovatnije oko Dz. Vasingtona, jednog ot tvoraca Amerike i prvog americkog predsjednika.

450pxgeorgewashingtonst.jpg
greenoughgeowashington.jpg

Dz. Vasington kao rimski avgust (bozanstvo), sa macem pravde.

apotheosis.jpg

Vasington medju antickim bozanstvima i Amerika (zena sa stitom i macem goni kraljeve i careve).

athoseyeonrccmonastary8.jpg

Bozije svevidece oko (sa jednog od manastira na Svetoj Gori)

Bog vidi sve i sto je na javi i sto je sakriveno i zato se Bozije svevidjenje predstavlja jednim okom. To nikako ne moze biti Luciferovo oko, jer svako zna da je svevidecici jedino Bog, dok je Lucifer Bozije stvorenje, andjeo, a andjeli nisu i ne mogu biti svevideci!

To je realnost, a sto neko moze reci da je Lucifer svevideci i da je on Bog, taj ko to tvrdi zna da vara i sebe i druge, tj. zna da laze.

I na kraju: ne vjeruj nikom, do Bogu!

Poslednja izmena:
Ona egipatska piramida stoji tamo mimo masona i crkvenjaka. Americka piramida sa dolara svojom geometrijom i izgledom nema blage veze sa egipatskom piramidom.

Americka piramida jednostavno je onih trinaest drzava koje su prve usle u savez drzava stvarajuci drzavu SAD-a. Trinaest drzava, trinaest redova kamena. Tih trinaest drzavica bile su na samoj obali Atlantika, a kopno Amerike pruzalo se u nepoznatom pravcu zapada i juga i znali su da ce jos biti novostvorenih drzava i da ce se Amerika siriti. Tako im piramida nije ostala zavrsena (nezavrseni dio je rezervisano mjesto za sve nove drzave koje su naknadno stvorene), nego su na vrh piramide stavili ono oko.

eyehorustattoobig.jpg

To nije Horusovo oko, jer Horusovo oko ne sacinava samo oko i Horusovo oko nije u trouglu.

pd819285.jpg

Na americkoj piramidi je ljudsko oko, najvjerovatnije oko Dz. Vasingtona, jednog ot tvoraca Amerike i prvog americkog predsjednika.

apotheosis.jpg

Vasington medju antickim bozanstvima i Amerika (zena sa stitom i macem goni kraljeve i careve).

Bog vidi sve i sto je na javi i sto je sakriveno i zato se Bozije svevidjenje predstavlja jednim okom. To nikako ne moze biti Luciferovo oko, jer svako zna da je svevidecici jedino Bog, dok je Lucifer Bozije stvorenje, andjeo, a andjeli nisu i ne mogu biti svevideci!

To je realnost, a sto neko moze reci da je Lucifer svevideci i da je on Bog, taj ko to tvrdi zna da vara i sebe i druge, tj. zna da laze.

izuzetno zanimljiv post :ok:

Na ovo sto ovdje i sad pisem ponukao me nemir radoznalosti zbog slicnosti dogadjaja opisanih u Svetom Pismu Staroga Zavjeta sa jednim dogadjajem iz zivota srbskog zupana Stefana Nemanje. O cemu se zapravo radi?

Prvo da se pozabavimo dijelom Staroga Zavjeta koji naprijed pomenuh: dio iz 1.Knjige o carevima, glava 20, 28-34:

"Tada dodje covjek Bozji, i govori caru Izrailjevu i rece" ovako veli Gospod: sto Sirci rekose da je Gospod gorski Bog a nije Bog poljski, za to cu ti dati u ruke sve ovo mnostvo veliko da znate da sam ja Gospod. I stajahu u okolu jedni prema drugima sedam dana; a sedmoga dana pobise se, i sinovi Izrailjevipobise Siraca sto tisuca pjesaka u jedan dan.

A ostali pobjegose u grad Afek i pade zid na dvadeset i sedam tisuca ljudi koji bijahu ostali. I ben-Adad pobjegav u grad udje u najananiju klijet. A sluge mu rekose: evo culi smo da su carevi doma Izrailjeva milostivi carevi; da vezemo kostrijet oko sebe i metnemo uzice sebi oko vratova, pa da izidemo pred cara Izrailjeva, da ako ostavi u zivotu dusu tvoju.

I vezase kostrijet oko sebe, i metnuse uzice sebi oko vratova, i dodjose k caru Izrailjevu i rekose: sluga tvoj Ben-Adad veli: ostavi u zivotu dusu moju. A on rece: e li jos ziv? brat mi je.

A ljudi uzese za to dobar znak i odmah da bi ga uhvatili za rijec rekose: brat je tvoj Ben-Adad. A on rece: idite, dovedite ga. tada Ben-Adad izide k njemu; a on ga posadi na svoja kola.

Tada mu rece Ben-Adad: gradove koje je uzeo otac moj tvome ocu, vraticu, i nacini sebi ulice Damasku kao sto je otac moj ucinio u Samariji. A on rece: s tom vjerom otpusticu te. I ucini vjeru s njim, i otpusti ga."

U svojoj knjizi "Freemasonry from the Great Pyramid of Ancient Times" Tomas Holand ovaj dogadjaj uzima kao dokaz da je jos u to starozavjetno vrijeme egzistirala masonerija sa svojim tajnim znakovima prepoznavanja:

"Read i Kings xx. 28—34. " And there came a man of God, and spake unto the king of Israel, and said, Thus saith the Lord, Because the Syrians have said, The Lord is God of the hills, but he is not God of the valleys, therefore will I deliver all this great multitude into thine hand, and ye shall know that I am the Lord. And they pitched one over against the other seven days. And so jt was, that in the seventh day the battle was joined; and the Children of Israel slew of the Syrians an hundred thousand footmen in one day. But the rest fled to Aphek, into the city; and there a wall fell upon twenty and seven thousand of the men that were left. And Ben-hadad fled, and came into the city, into an inner chamber. And his servants said unto him, Behold now, we have heard that the kings of the house of Israel are merciful kings; let us, I pray thee, put sackcloth on our loins, and ropes upon our heads, and go out to the king of Israel, peradventure he will save thy life. So they girded sackcloth on their loins, and put ropes upon their heads, and came to the king of Israel, and said, Thy servant Ben-hadad saith, I pray thee, let me live. And he said, Is he yet alive ? he is my brother. Now the men did diligently observe whether anything would come from him, and did hastily catch it; and they said, Thy brother Ben- hadad. Then he said, Go ye, bring him. Then Ben-hadad came forth to him; and he caused him to come up into the chariot. And Ben-hadad said unto him, The cities, which my father took from thy father, I will restore; and thou shall make streets for thee in Damascus, as my father made in Samaria. Then said Ahab, I will send thee away with this covenant. So he made a covenant with him, and sent him away."

Now, Brethren, what are we to say to this remarkable passage in Holy Writ. It is the point I want to establish, showing Freemasonry existed— or, at any rate, a brotherhood existed—prior to building the Temple; it is a question if this proves the fact, but it goes a long way towards it. It was evident that the king of Israel was the custodian of the records and sym- bologies, and knew that Ben-hadad had been initiated,—perhaps the one who entrusted him. The sojourners had some knowledge in whole or in part, for they diligently observed what might escape his lips, evidently expecting some demonstration from Israel's king that would reveal more than they knew.

The covenant was no doubt a solemn binding contract or secret of a more cementing tie or link between man and man, and so they parted ; and as I intend to deal with this question further on, like Ahab and Ben-hadad, we will part, and I can but thank you, Brethren, foryour kindness in extending such marked attention to and appreciation of my humble efforts.
(Tomas Holand, Freemasonry from the Great Pyramid of Ancient Times, London 1885, str.31-35)

Pogledajmo sad i ovaj dogadjaj iz vremena i zivota zupana Stefana Nemanje koji je potpuno istovjetan citiranom biblijskom dogadjaju:

Године 1151. цар Манојло Комнин ушао је с војском у равни Срем, опколио и заузео Земун, попалио села, ухватио силно робље и послао га у Ниш. Византијски хроничар Кинам описује одбрану Земуна:
„...догод се надаху (браниоци) да ће им краљ (Геза II, син краљице Јелене Српске, који је тада ратовао чак у Галицији) ускоро стићи у помоћ, жестоко се одупираху. Пошто се он (краљ) ниоткуд није појављивао, а Ромеји већ беху спремни за борбу на самим зидинама, уплаше се претеће опасности, те предложе цару да му предају тврђаву пошто они претходно здрави и читави напусте град. Кад цар то одби, ставише конопце око врата и, скинувши капе с глава, срамотно се предаше цару. Он забрани Ромејима да се ико од ових убија...”

Hиje ли oвo oнaj иcти библиjcки тajни знaк мacoнcкoг пpeпoзнaвaња?
Oko 1170.г. Немања je у борби против Византије. Византијcки цар Манојло сам се на челу војске упутио у Рашку. Пред надолазећом византијском војском, велики жупан Рашке се повукао у планине.Овај сукоб се окончао Немањиним поклоњењем цару Манојлу. Он је једног дана гологлав, босоног, са одећом исцепаном до лаката, конопцем око врата и мачем на рукама ушао у византијски логор и изашао пред цара.

Византијски цар је прихватио његову понизност, приставши на обнову вазалних обавеза и остављање Немање на положају великог жупана.

Cлучajноcт или...?

Uzgred da pomenem i ovo: niti ce svi crkvenjaci biti spaseni, niti ce svi masoni zavrsiti u paklu!
.

Poslednja izmena:

eyehorustattoobig.jpg

pd819285.jpg

apotheosis.jpg

Moram ti reci da si jedna od najneupucenijih osoba koja se bori da dokaze nesto jer smatra temu zanimljivom. Izvini, ali tako mi se cini. Uostalom, mnogo gluposti u ovom tvom postu. However,

Oko Washingtona ti je biser i po!
I to si postavio statuu Washingtona koja je ista kao i Baphomet. Ali naravno... Ovo nije isto, ovo je AMERICKI Baphomet :hahaha:

baphomet6.gif
Washington_Mason_Baphomet_Devil.gif

freeplay70082.jpg

ako primecujes dz vasington i avgust su u skoro identicnim pozama, dok je baphomet sa prekrstenim nogama. drzi podignuta dva prsta dok vasington ima jedan podignut prst, leva ruka mu je prazna dok je vasingtonu u ruci mac.

Ovo postaje sve zanimljivije :hahaha: :hahaha:

Moras malo traziti, bez ikakvih predrasuda. Znanje je ono cime mozes da tvrdis. Batali nagadjanja.

Potrazi pa ces naci masonsko: "AS ABOVE SO BELLOW"
Zanimljiv je i masonski sahovski pod kod ovog tvog miljenika. Sta predstavlja? Pa nasu dimenziju. (bjiela polja) I drugu dimenziju... (crna) (ne znam kako to vi zovete ali u Islamu je objasnjeno pa necu postavljati da ne bude prozivanja)
Nema svrhe govoriti i raspavljati se. Ja istrazujem par godina ovo, vjeruj mi da znam o cemu govorim iako za nekog ko nije cuo za sve ovo zvuci kao bajka (samo sto ova nema srecan kraj).

antihrist je svako ko je protiv hrista. :cool:

Filozofija je cudo.
Gledajuci naziv, da, tako izgleda. Ali nije. Antihrist (Dajjal) je osoba koja ce se pojaviti pred Sudnji dan. Ubice jednu osobu i ozivjece je tako da ce ljudi povjerovati da je to pravi mesija. Ali ubice i ozivjece sotonu. Antihrist je tu skoro 1400 godina! Ali je vezan i bice pusten kada Bog bude odlucio. Ima svoje sledbenike koje vuku ljude u propast. To su illuminati. A Issa a.s. (Isus) ce se pojaviti i ubiti Dajjala na kraju vremena, slomice najprije krst.

Ovo postaje sve zanimljivije :hahaha: :hahaha:

Moras malo traziti, bez ikakvih predrasuda. Znanje je ono cime mozes da tvrdis. Batali nagadjanja.

Potrazi pa ces naci masonsko: "AS ABOVE SO BELLOW"
Zanimljiv je i masonski sahovski pod kod ovog tvog miljenika. Sta predstavlja? Pa nasu dimenziju. (bjiela polja) I drugu dimenziju... (crna) (ne znam kako to vi zovete ali u Islamu je objasnjeno pa necu postavljati da ne bude prozivanja)
Nema svrhe govoriti i raspavljati se. Ja istrazujem par godina ovo, vjeruj mi da znam o cemu govorim iako za nekog ko nije cuo za sve ovo zvuci kao bajka (samo sto ova nema srecan kraj).

a ko je rekao da je on moj miljenik? :roll: i gde se to pokusalo skriti da je bio mason i da sam grad "puca" od masonskih simbola... :roll:

Filozofija je cudo.
Gledajuci naziv, da, tako izgleda. Ali nije. Antihrist (Dajjal) je osoba koja ce se pojaviti pred Sudnji dan. Ubice jednu osobu i ozivjece je tako da ce ljudi povjerovati da je to pravi mesija. Ali ubice i ozivjece sotonu. Antihrist je tu skoro 1400 godina! Ali je vezan i bice pusten kada Bog bude odlucio. Ima svoje sledbenike koje vuku ljude u propast. To su illuminati. A Issa a.s. (Isus) ce se pojaviti i ubiti Dajjala na kraju vremena, slomice najprije krst.

el to po "kuranu"?
antihrist - αντίχριστος grcka rec - antihristos u prevodu protiv hrista.
masih ad-dajjal - المسيح الدجّال - arapska rec, znaci lazni mesija.
kao sto vidis, nije isto. iako po kuranu ovaj lazni mesija treba da se pojavi negde na bliskom istoku i krene u propoved imamo nacin i da ga provalimo, jer po kuranu on nece moci da pridje meki i medini :cool:

ako primecujes dz vasington i avgust su u skoro identicnim pozama, dok je baphomet sa prekrstenim nogama. drzi podignuta dva prsta dok vasington ima jedan podignut prst, leva ruka mu je prazna dok je vasingtonu u ruci mac.

Zar ga ovdje ne branis??!?!?! :dontunderstand:

a ko je rekao da je on moj miljenik? :roll: i gde se to pokusalo skriti da je bio mason i da sam grad "puca" od masonskih simbola... :roll:

Kontradiktorno! :dash:

ne, samo ukazujem na cinjenice. ti bi sotonu kad bi hteo nasao i u cokoladnoj bananici. :mrgreen:
ne vidim sta je kontradiktorno. cinjenica je da je bio mason, da je vasington izgradio po uzoru na rim, i bla bla, to se nigde ne krije. isto je tako vise postalo trulo porediti masone sa satanistima... :roll:

Mnogo li bre vjerujete u slucajnosti... Odreknite se svega sto su vam cionisti servirali pod nos pa ces vidjeti razliku u zivotu... (Kontradiktorno je da si branila Washingtona a onda priznala da je sve masonsko)
Ako mislis da nisu satanisti onda nisi dovoljno informisana. Preporucujem:
The Arrivals i
Phase 3
(fokusiraj se na slobodnu masoneriju, ima i religijskih stvari ali ako ih smatras uvredljivim, ignorisi ih)

Mnogo li bre vjerujete u slucajnosti... Odreknite se svega sto su vam cionisti servirali pod nos pa ces vidjeti razliku u zivotu... (Kontradiktorno je da si branila Washingtona a onda priznala da je sve masonsko)
Ako mislis da nisu satanisti onda nisi dovoljno informisana. Preporucujem:
The Arrivals i
Phase 3
(fokusiraj se na slobodnu masoneriju, ima i religijskih stvari ali ako ih smatras uvredljivim, ignorisi ih)

nema sta da mi preporucujes, dovoljno sam informisana. a u masoneriji ne vidim nista satanisticko. kontradiktornost je da sam rekla da je vasington dobar a posle rekla da je sotona... :roll:
preporucujem ja tebi da stvari sagledas iz drugog ugla :mrgreen:

preporucujem ja tebi da stvari sagledas iz drugog ugla :mrgreen:

Zar ne bi bilo bolje vidjeti sve strane pa onda donositi sud nego se kao ti rasipati "znanjem". Preporuka je bila dobronamjerna pa sad ako tebi to ne odgovara, znas koliko me dotace. Ti su na gubitku. Imaj ponos, zivot koji fukcionise svaki dan kao repriza prethodnog, bez spostvenog nacina zivota... BEZ ISTINE! Mozes umrijeti sjutra... Jesi li spremna na to? Sta si ucinila, ucinila si... Odradila si svoju pripremu za vjecnost "ponosno", nedgovorno i glupo.

Najveci dar koji svi imamo je i nasa najveca odogovornost a to je sloboda izbora.

Zar ne bi bilo bolje vidjeti sve strane pa onda donositi sud nego se kao ti rasipati "znanjem". Preporuka je bila dobronamjerna pa sad ako tebi to ne odgovara, znas koliko me dotace. Ti su na gubitku. Imaj ponos, zivot koji fukcionise svaki dan kao repriza prethodnog, bez spostvenog nacina zivota... BEZ ISTINE! Mozes umrijeti sjutra... Jesi li spremna na to? Sta si ucinila, ucinila si... Odradila si svoju pripremu za vjecnost "ponosno", nedgovorno i glupo.

Najveci dar koji svi imamo je i nasa najveca odogovornost a to je sloboda izbora.

:roll:
pre svega to ovde uopste nije tema. tema je masonerija u srbiji, da preciziram ne mislim na loze vec na izgradjene zgrade, masonske oznake na njima i td, procitaj uvodni post za pocetak kad vetj toliko bolis da citas :roll:
spremna sam da umrem sad, ako treba. a sta sam ucinila? to najbolje zna moja porodica i moji prijatelji :cool: niti je moje delo neodgovorno, niti glupo, to samo bolid moze da kaze. :roll: a sta si ti ucinio? procitao par knjiga? dosao do velike istine da je vasington bio mason? i? sta ces sa tim? umreti pametan? :roll:
ne gubi vreme na gluposti :roll:

ДИМЕНЗИЈЕ И АРХИТЕКТОНСКЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ
ХРАМА СВЕТОГ САВЕ НА ВРАЧАРУ

"Спомен-храм Светог Саве пројектован је на основним принципма грађења сакралних објеката у српско-византијском стилу. У основи је облика грчког крста са куполом над наосом. Дужина осе исток-запад је 91 метар, а осе север-југ је 81 метар."

"IIовршина пода на нивоу наоса је 3.650 метара квадратних."

3.650 m2 = simbolika broja dana jedne godine = 365 dana

Osa istok-zapad= geografska duzina = 91 metar = broj dana jednog godisnjeg doba =

Osa sjever-jug = geografska sirina = 81 metar = broj dana od pocetka godine do proljetnog ekvinocija, pocetka proljeca. Eto papinog kalendara u temeljima hrama.

GLAVNI KRST HRAMA SVETOGA SAVE

74pogledshrama082004af7.jpg

Slika 1.Glavni krst

Glavni krst je visok 10 metara (vidljivi dio krsta).

Tangens ugla uspona Velike piramide (51,85399754 stepeni) = 1,273240621

10 : 1,273240621 = 7,853974995

7,853974995 x 4 = 31,4159 = 10 Pi

image1tx5.png

Slika 2.Geometrija krsta

Precnik (d ) = 10 m = visina krsta*

Povrsina kruga A = 78,53975 m2 = povrsina kvadrata B

Duzina jedne strane kvadrata B = 8,862265512 m

Obim kvadrata B = 35,44906205 metara = 3,544906205 dekametara (dkm): krug obima 3,544906205 dkm imao bi precnik duzine 1,128379658 dkm.

1,128379658 x 1,128379658 = 1.273240621 = tangens ugla uspona Velike piramide.

--------------------------
* U vrijeme postavljanja ovog krsta na kupolu govoreno je da je krst visok 12 metara. Sad eno pisu da je ta visina 10 metara. Da li je to jedan te isti krst ili je prvi zamijenjen, ili je samo problem u nerazumijevanju onih rijeci " главни крст је висок 10 метара (видљиви део крста) Ja zaista ne znam na sta misle kad kazu "видљиви део крста" !?

GEOMETRIJSKI ZNAK SVETOSAVSKOG HRAMA

znakhramke2.gif

Slika 3.Svetosavski hram u znaku piramide

image1nd1.png

Slika 4.Svetosavski hram u znaku Velike Piramide.

Dimenzije:

C-D = 79 m = visina hrama

F-D = 10 m = visina krsta

E-F = 27,00681431 m = visina kupole

E-D = 37,00681431 m

A-C = 62,04640246 m

G-C = C-H = 29.06505942 m = 1144,293678 inchi:

1144,293678 : 4 = 286,0734195 inchi (osa ulaza u Veliku piramidu pomjerena je istocno za 286,4690182 inchi, koji mnozeni sa 1,273240621 daju 365,242 inchi = 1 inch za 1 dan. Broj 286,4690182 takodje pokazuje duzinu udaljenosti Sunca od nebeskog meridijana na dan 25. decembra (Bozic) julij. kalendara.

29.06505942 : 1,273240621 = 22,82762499 (x 4 = 91,3105 = broj dana jednog godisnjeg doba = 1/10 duzine baze Velike piramide u inchima).

GEOMETRIJA KUPOLE SVETOSAVSKOG HRAMA

image1tx5.png

Precnik kupole = 17,50297437 m = dijametar d kruga A

Povrsina kruga A = 3849,756058 m2 = povrsina kvadrata B

Svaka strana kvadrata B duga je 62,04640246 m = duzina A-C (Slika 4)

-----------------------------------

Izvor mjera:
http://www.hramsvetogsave.com/Hram/ser/Izgradnja/Arhitektura.htm

Polozaj Sunca na galaktickoj duzini 7. januara, tj. 25. decembra (Rozdestvo Hristovo - Bozic):

Datum........... 00h ......02h........04h........06h.........08h........10h.......12h........14h.......16h........18h.......20h...... 22h

01. januar: 280.078 280.163 280.248 280.333 280.418 280.502 280.587 280.672 280.757 280.842 280.927 281.012

02. januar: 281.097 281.182 281.267 281.352 281.436 281.521 281.606 281.691 281.776 281.861 281.946 282.031

03. januar 282.116 282.201 282.285 282.370 282.455 282.540 282.625 282.710 282.795 282.880 282.965 283.050

04.januar: 283.135 283.219 283.304 283.389 283.474 283.559 283.644 283.729 283.814 283.899 283.984 284.068

05. januar: 284.153 284.238 284.323 284.408 284.493 284.578 284.663 284.748 284.833 284.918 285.002 285.087

06.januar: 285.172 285.257 285.342 285.427 285.512 285.597 285.682 285.767 285.851 285.936 286.021 286.106

07. januar: 286.191 286.276 286.361 286.446 286.531 286.616 286.701 286.785 286.870 286.955 287.040 287.125

I tako svake godine 25. decembra julijanskog kalendara, na Bozic, Sunce i Velika piramida svjedoce dan Hristovog rodjenja.
Treba li se cuditi zasto pojedinci nasrcu na julijanski kalendar?

Izvor podataka:
http://www.imo.net/data/solar/07
.

Poslednja izmena:
Filozofija je cudo.

Mislim da je mnogo realnija ona tvrdnja da ce se Antihrist pojaviti kao neki mirotvorac, koji ce kao prekinuti sve ratove i uspostaviti jednu svetsku vladu....

spremna sam da umrem sad, ako treba. a sta sam ucinila? to najbolje zna moja porodica i moji prijatelji :cool: niti je moje delo neodgovorno, niti glupo, to samo bolid moze da kaze. :roll: a sta si ti ucinio? procitao par knjiga? dosao do velike istine da je vasington bio mason? i? sta ces sa tim? umreti pametan? :roll:
ne gubi vreme na gluposti :roll:

Kako ti namjeravas da pronadjes istinu? Sjedeci, gledajuci TV, slusajuci muziku... >????< Kako namjeravas da saznas o Bogu? Kako mozes voleti Boga kada ga ne znas? Ne vidis? Poslanike? Knjige? U cemu je fora vjerovanja? Kroz osjecaj koji neki imaju neki ne. NE! Sto vise znas to si blizi Bogu. Zato proucavaj Njegove knjige. Ili danas, bolje receno Knjigu. Znanje o masoneriji i illuminatima mi nece koristiti da umrem pametan neko da se promijenim jer citavog zivota zivimo onako kako nam se govori i kako zivi DRUSTVO. Koje drustvo? Ono koje je ucilo od drustva prije njih. Vrati se nazad, vidjeces da je neko postavio sve ove norme. E pa ako ne znas da zivis na svoj nacin, bolje i ne zivi, jer svakim danom si sve dalje od Boga. I sva ta prica, vjeruj jedino Bogu. Ti ga ne vidis? Ne cujes? I? Kako ces da mu vjerujes? Tako sto ignorises svakog ko pokusava da ti pokaze neke stvari cisto jer osjeca grizu savjest sto svi nisu bar malo drugaciji. A nastavljas da "vjerujes samo Bogu" tako sto ces poslije otici u bioskop, prosetati sa drustvom, ici kuci da jedes, spavas, probudis se i sve iznova. Je li to vase VJEROVANJE BOGU. Uci, istrazuj. IKRE! Tako ces steci 3 osnovne stvari o Bogu:
STRAHOPOSTOVANJE
LJUBAV
NADU

Kako ti namjeravas da pronadjes istinu? Sjedeci, gledajuci TV, slusajuci muziku... >????< Kako namjeravas da saznas o Bogu? Kako mozes voleti Boga kada ga ne znas? Ne vidis? Poslanike? Knjige? U cemu je fora vjerovanja? Kroz osjecaj koji neki imaju neki ne. NE! Sto vise znas to si blizi Bogu. Zato proucavaj Njegove knjige. Ili danas, bolje receno Knjigu. Znanje o masoneriji i illuminatima mi nece koristiti da umrem pametan neko da se promijenim jer citavog zivota zivimo onako kako nam se govori i kako zivi DRUSTVO. Koje drustvo? Ono koje je ucilo od drustva prije njih. Vrati se nazad, vidjeces da je neko postavio sve ove norme. E pa ako ne znas da zivis na svoj nacin, bolje i ne zivi, jer svakim danom si sve dalje od Boga. I sva ta prica, vjeruj jedino Bogu. Ti ga ne vidis? Ne cujes? I? Kako ces da mu vjerujes? Tako sto ignorises svakog ko pokusava da ti pokaze neke stvari cisto jer osjeca grizu savjest sto svi nisu bar malo drugaciji. A nastavljas da "vjerujes samo Bogu" tako sto ces poslije otici u bioskop, prosetati sa drustvom, ici kuci da jedes, spavas, probudis se i sve iznova. Je li to vase VJEROVANJE BOGU. Uci, istrazuj. IKRE! Tako ces steci 3 osnovne stvari o Bogu:
STRAHOPOSTOVANJE
LJUBAV
NADU

Isus Hrist kaze: "Niko ne moze doci k meni ako ga ne dovuce otac koji me posla."

Zemljace, ko u knjigama trazi Boga, nikad ga nece naci, jer Boga nadju samo oni kojima je Bog vec u dusi.

Back