Masoni, Templari, Rotarijanci

Tubalkan / bolje bi bilo da si izabrao ime Teletabis, tako se naivan pravish.
Uhvatio si se kao som na buckalo.
Lepo priznaj da si jedan od NJIH pa da nastavimo.
Pozivas na toleranciju i strpljenje, a vamo VI medju sobom sje....te jedan drugog kako ko stigne / te ovaj hoce, a ustvari nece na oduva velikog majstora, a odj...o je Paju i Peru.
Sami sebe delite na Toplu bracu *koji nisu regularni, i na Bracu *regularni - shta god to znacilo i to u jednom ili u drugom pravcu - zavisi ko prica.
A znas da je gospodin "fin"? To ce reci da ste u istoj prciji (citaj - lozi), jer da niste - sigurno bi ga i ti proglasio za sve najlosije.
Pa kad ga vec tako dobro znas, reci nam - da znamo i mi ostali - kako se zove ? koja su to velika i lepa njegova dela? Mi obicni gorimo od zelje da cujemo !!

Necemo se vredjati nadamse.
Pravila u Bratstvu nalazu da sam za sebe mozes (pokekad) priznati pripadnost, ali da to za drugoga nikada ne kazes bez njegovog odobrenja. Po tim pravilima nije moguce da saopstim ime nekog od brace, pa ni tog na koga ukazujes.
Ipak mogu reci da su njegove zasluge brojne, pre svega na planu humanitarnog rada, vodi jednu humanitarnu organizaciju koja se istakla brojnim aktivnostima, a posebno pomazuci Zensku sigurnu kucu u Beogradu. U predstavljanju i zastupanju nasih interesa u inostranstvu uradio je mnogo, svuda i na svakom mestu gde je putovao pokazao se kao borac na nase interese, a posebno u Sjedinjenim Drzavama, gde je najzasluzniji za dobijanje potvrde priznanja Srpske Masonerije nakon osamostaljivanja Srbije.

Aha, haha...
Dok ste vi masoni takvi - nisu vam potrebni neprijatelji spolja.
Taman sam resio da do kraja izguglujem sve na temu, kad mi se javi novi tip.
Ovog puta porukom na email. Nije se potpiso, nije ni trazio da to umesto njega stavim na forum, ali sto bi se javljo da to nije hteo. A ocigledno je jedan od NJIH.

Evo sta kaze:
Znam coveka.
Zove se Obradovic, Nikola.
Jeste mason i jeste rotarijanac.

Predsednik je Rotary cluba Metropoliten u Beogradu
http://www.rcmetropolitan.org/index.php?option=com_phocagallery&view=categories&Itemid=28
http://www.rcmetropolitan.org/index...nt&print=1&page=&option=com_content&Itemid=48
i kandidat za Guvernera.
http://www.rd2481.org/gov_nominees2en2_2011-12 .pdf

Nikola Obradovic je zapazen kao humanitarac
http://images.google.com/imgres?img...ox-a&rls=org.mozilla:en-US:official&sa=G&um=1
Nikola Obradovic je osnivac humanitarne organizacije Svetlost
http://www.bagremov-hlad.net/bhsite/index.php?page=46&&tb=art_news
Staresina je Loze br. 25 Đorđe Vajfert pod zastitom Regularne Velike Loze Srbije
http://www.djordje-vajfert.org/index.htm
i najozbiljniji kandidat da zameni sadasnjeg Velikog Majstora RVLS
http://www.rgls.org/sr/index.php
Ovu Lozu treba razlikovati od ostalih po tome sto je priznata od skoro svih inostranih loza i sto je njen sef - Veliki majstor Regularne velike lože Srbije Petar Kostić U Srbiji ima ne vise od 800 slobodnih zidara. Starešine masonskih velikih loža u Beogradu su veliki majstor Zoran Nenezić, veliki majstor Dragan Martinović, veliki majstor Petar Kostić, veliki majstor Cedomir Vukić i jos nekoliko koji se proglasavaju za velike majstore.To sa kandidaturom za Velikog Majstora nigde nije objavljeno, ali sam u vise navrata cuo od brace i ako je Nikola Obradovic to sebi zacrtao kao cilj – dobri su izgledi i da ga postigne. Petar Kostić je u dobrim odnosima i podrzava Nikolu Obradovica, pre svega jer je on borac za regularnost i ljiti protivnik masona koji nisu pod zastitom RVLS, a kakav ce njihov odnos biti ubuduce ??? Do sada su svi moguci konkurenti Petra Kostica odlazili sa scene, milom ili silom, sporije ili brze.

Ni rec oduzo, ni slovo dodo, a vi verujte ili ne...
Ali ajd da proverimao - ko jos nesto zna o ovome neka se lepo prijavi pa iznese na videlo, mozda se sloze kocke, a g...a izadju na povrsinu.

Dragi prijatelji,

evo posle duzeg vremena da se oglasim, posto sam napustio ovu temu odavno. Smatram da je otisla u potpuno pogresnom pravcu i nisam vise imao zelje da ucestvujem u njoj.

Pokrenuvsi ovu temu, sada vec davne 2005. godine, nisam nikako imao zelju niti nameru da se ovde prica i raspravlja o pojedinim, eventualnim ili potencijalnim clanovima.

Ovo je tema generalno o slobodnom zidarstvu, barem bila u pocetku...

Primecujem da je nekoliko prethodnih stranica na ovoj temi, otislo u malo drugacijem pravcu. Bicu slobodan da ocenim, pogresnom. Naime, ima dosta laickog tumacenja slobodnog zidarstva, SZ sustine, SZ unutrasnjih pravila...

@Bata Nindza

Bez ljutnje, ali 100 ljudi 100 cudi. Bitno je koliko smo spremni da prihvatimo razlicitost kod ljudi. Ovo je Bozija basta...
Tako isto i u SZ, ono je Bratstvo razlicitih ljudi sa razlicitim senzibilitetima i interesovanjima... clanstvo nije jednobrazno, nije dogmatsko, jednoumno... upravo to i razlikuje Bratstvo od mnogih organizacija, pa i samog Rotary koga pominjes... Kada smo kod Rotary, ta organizacija apsolutno nema nikakve veze sa slobodnim zidarstvom...
To ako je neko clan rotary, a pritom je i SZ, ne znaci da su organizacije povezane... To bi isto bilo kao kada bi recimo imali clana neke politicke stranke koji je SZ pa kazemo, eto ta i ta stranka je SZ... smesno...

Procitao sam pismo koje Ti je "neko" uputio. Taj koji je to uputio i to na takav nacin, govori vise o sebi, jer nacin na koje je napisano to pismo, ne govori o coveku koji je slobodni zidar, jer neko ko je SZ, ne bi mu dozvolila njegova masonska etika i kodeks da na takav nacin govori.
No, to je je njegov problem... Zalosno je sto se takve nazovi ocene, iznose na ovako prizeman nacin, pritom niko ne stoji iza svog imena, nego iza nekog tamo nadimka, koji moze svako da registruje... To je necasno, a necasnim ljudima nije mesto u slobodnom zidarstvu!

Zaista impozantna biografija gospodina koga navodite i kamo srece da imamo vise takvih medju nama, poput Nikole Obradovica. Sticajem okolnosti, poznato mi je nesto od dobrocinih akcija koje je u konkretnim slucajevima podstakao i sproveo pomenuti gospodin. Znao sam da je rotarijanac, nisam znao da je mason, ali iskreno, raduje me sto jeste...

Zar je potrebno da uvek prihvatamo misljenje drugih kao svoje vlastite?

Na planu srpskog slobodnog zidarstva i promocije nasih gradjanskih vrednosti, radilo se jako puno u zadnjih nekoliko godina. Vrlo predano i sa puno entuzijazma...
Medjunarodne aktivnosti su bile vrlo ceste i verujem da ce rezultati svega toga tek doci.

Nazalost, uvek ce biti malicioznih ljudi koji ce pokusavati da sve to zaprljaju iz svojih samo njima znanih, pobuda i razloga... Dokle god nam je takva svest, nigde necemo stici...

Dokle god prolazimo ravnodusno pored ljudi kojima je potrebna pomoc, dokle god "revnosno" bacamo nas otpad kroz prozor, na ulici, unistavajuci nasu zemlju, nas zivotni prostor, dokle god u saobracaju se ponasamo kao poslednji divljaci gde nam i Mel Gibson kao Mad Max moze pozavideti, dokle god imamo jedan stil i klise u nasem ponasanju, NIKADA nam nece biti bolje...
Spoznajmo i prepoznajmo ono sto je lose u nama samima, pa onda mozemo krenuti dalje...

Najlakse je biti veciti kriticar i teoreticar, a najteze opertivni prakticar...

Poslednja izmena:
Zaista impozantna biografija gospodina koga navodite i kamo srece da imamo vise takvih medju nama, poput Nikole Obradovica. Sticajem okolnosti, poznato mi je nesto od dobrocinih akcija koje je u konkretnim slucajevima podstakao i sproveo pomenuti gospodin. Znao sam da je rotarijanac, nisam znao da je mason, ali iskreno, raduje me sto jeste...

Zaista me cudi da nisi znao :)

Dragi prijatelji,

evo posle...

* Au bre Mishko - shto se tolko ljutis, pa tebe nisam ni spomenuo, a mozda bi mogao ... Xa, xa - shalim se - nemam pojima ko si ti i shta radis..

Pokrenuvsi ovu temu...
*ti si verovatno mislio da ce to biti tribina gde cete samo ti i tvoji istomishljenici propagirati "slobodno" zidanje i rotiranje na templarskim tradicijama ...

....Bitno je koliko smo spremni da prihvatimo razlicitost kod ljudi. Ovo je Bozija basta...
* Sam to kazes, a chim neko drugi drugacije misli i to kaze - odmah - ja necu vise da se igram...

Kada smo kod Rotary, ta organizacija apsolutno nema nikakve veze sa slobodnim zidarstvom... To ako je neko clan rotary, a pritom je i SZ, ne znaci da su organizacije povezane... To bi isto bilo kao kada bi recimo imali clana neke politicke stranke koji je SZ pa kazemo, eto ta i ta stranka je SZ... smesno...
*E vidish - to ti vishe niko ne veruje. Sasvim je jasno da su clanovi izmesani - ustvari istovetni - posebno to vazi za vaznije - koji imaju neke funkcije i uticaj. A sto se o tom fenomenu izmesanosti clanova i uticaja nebi pricalo na ovoj temi koja i ima naziv - znas vec koji.. Evo neka se napravi mala anketa medju ucesnicima - pa da vidimo ko misli da je to sve ista bratija, a ko ne.
Ma nisam ja protiv tog tvog Nikole Obradovica. Nisam ni za njega. Niti ga pomazem ili podrzavam u tome da zameni Petra Kostica ili koga vec hoce. To su njihove stvari - ili bolje receno vase stvari, jer mi se i ti strecash kao da si insajder.
I kako nisi znao da je Nikola Obradovic mason, kad vezuje keceljicu i slika se i kachi slike po netu
http://www.frappr.com/?a=viewphoto&id=4077127&pid=7472343
Na planu srpskog slobodnog zidarstva i promocije nasih gradjanskih vrednosti, radilo se jako puno u zadnjih nekoliko godina. Vrlo predano i sa puno entuzijazma...
Medjunarodne aktivnosti su bile vrlo ceste i verujem da ce rezultati svega toga tek doci.
*To sto su nasi masoni uradili na tom planu niko nije primetio. Da nas nisu oni mozda spasili od sankcija, od bombardovanja, da nam nisu obezbedili belu shengen-listu. Koliko sam ja kopanjem po netu pokupio, ti nasi masoni su na medjunardonom planu uradili jako puno za sebe - verovatno - jer ih priznashe sve zemlje koje su nas bombardovale, a samo ih ne priznaje nasa zemlja. I to nisam izmislio ja - lepo pise na sajtu
http://www.rvlsrbije.org/index.php?option=com_content&view=article&id=11&Itemid=9
da drzavno priznanje ima velika loza kojoj je na celu Dr Cedomir Vukic, a ne ta od Petra Kostica, na cijem sajtu pise sa kim ima "bratske odnose"
http://www.rgls.org/sr/bratski_odnosi.php
Jeli to tacno - ili mi je i to "neko" podmetnuo?
Nazalost, uvek ce biti malicioznih ljudi koji ce pokusavati da sve to zaprljaju iz svojih samo njima znanih, pobuda i razloga... Dokle god nam je takva svest, nigde necemo stici...
*E ova ti je ko u Njegosa... Samo - ako si primetio neki od ucescnika teme imaju sasvim suprotno mishljenje. A teme valjda zato i postoje da se iznesu razlicita misljenja - sve je to bashta bozija kako ti rece..
Dokle god prolazimo ravnodusno pored ljudi kojima je potrebna pomoc, dokle god "revnosno" bacamo nas otpad kroz prozor, na ulici, unistavajuci nasu zemlju, nas zivotni prostor, dokle god u saobracaju se ponasamo kao poslednji divljaci gde nam i Mel Gibson kao Mad Max moze pozavideti, dokle god imamo jedan stil i klise u nasem ponasanju, NIKADA nam nece biti bolje...
Spoznajmo i prepoznajmo ono sto je lose u nama samima, pa onda mozemo krenuti dalje...
*Eto tu se isto slazemo - samo meni Nikola Obradovic i Petar Kostic i ostali da ih ne imenujem (svi su na kraj srca - pa se odmah ljute) vise lice na Mela i Max-a (jedno te isto - a ). I dok se oni rokaju - djubre leti okolo na sve strane i kroz prozor i na ulicu. I sta mene briga ko ce da pobedi, ako su zadjubrili sve okolo..
Najlakse je biti veciti kriticar i teoreticar, a najteze opertivni prakticar...
*Pa shta cesh? Zivot je nekom majka a nekom maceha. Nisam ja odabrao da budem kriticar i teoreticar, kad me niko nije pozvao da se pridruzim i budem "operativni prakticar". Mozda bi i ja mogao da nekom krojim kapu, ali "braca" zasela, popunila sva mesta, pa nema dovoljno mesta ni za njih, a ne mene da prime. Uostalom kako neumem da cutim i pusim (a zna se i shta) - verovatno me nebi ni primili.

Dragi Misho i ostala "braco", molim vas ne napustajte temu samo zato sto sam ja tu izbrbljao gluposti.
Zar nije pametnije da argumentima pobijete sve sto sam rekao? Ako umete i mozete?

ljudi imaju eho kao i TV i muzika i sve zivo.preenosenje misli kao nekad u filmu friefox klinta istvuda,kad on dade sebi inekciju i ulo9ga se i ukrade avion lafo na misli mig 31.naivno,ali ljjudi ispadaju iz kolosjeka,englezi nisu dobili antiidop od oveog irskog rock-a i u2-a.prenosenje misli je moguce od muzike i lekova,an mozda i previse jeftine zabave na interentu,televizije,pa pripazite.nista jeftina zabava,ja sam se oprzio sa IRA support-om,procitali su me nekako.internet malo laze i wikipedia o ovomee leku,kaze da je serum istine,da ga daju trgovcima horsa,bas strasno.i takodje tajne iRA.pa u pamet,nema leka vec 7 godina i zivim tako uz CNN uzivo propaganda rat.ok pozdrav svima i javite sta mislite bice mi neobicno zadovljstvo i godrina.cao

Bravo bata-nindza,
Ocigledno je da ni ne manjka informacija.
Pretpostavljam da ih dobijas od "velikog majstora" koji ce u sledecem broju Playboy-a, dana 29. maja ove godine objaviti "intervju". Tako je bar danas glasila poruka koju je masa dobila SMS-om. Zivi bili, pa videli.

Mishu nemoj da diras. On je pokajnik, dugo vremena se petljao sa neregilarnima, pa je tek nedavno i na jedvite jade primljen u Bratstvo. I sada mora, kako to ti kazes da "cuti i pusi". Vec je opomenut zbog ucesca na tribinama i forumima koje je pokrenuo jos pre ulaska u Bratstvo.

Nikola Obradovic je mason. To je tvojom zaslugom otislo u javnost. Pa sta. Ja imam utisak da to ni sam nije krio. Njegovo pravo je da svoju pripadnost SZ javno saopsti, ako to hoce. A verovatno je i hteo, kad je postavio svoju sliku na katalog - mapu svetske masonerije.

Nikola Obradovic je rotarijanac. Ni to nije tajna.

Nikola Obradovic je i vitez templar. Primljen je u najvisi masonski red Templara pre vise godina. Eto neka se i to zna.

Nikola Obradovic ce biti Guverner Rotary internationala za Srbiju. Ja sam u to siguran i on to zasluzuje.

Nikola Obradovic ce biti Veliki Majstor Velike Loze Srbije. I u okviru te Velike Loze ce biti svi pravi i priznati masoni iz nase zemlje. Ja sam u to siguran, jer je on jedini koji moze i da objedini masone i rotarijance i da obezbedi medjunarodno priznanje, a tako je vec odlucio veliki broj nas koji zelimo dobro i Srbiji i Bratstvu i Rotary-u. Petar Kostic ce, sasvim sam siguran prihvatiti ove neminovnosti i njemu pripada zasluzno mesto na istoku i u istoriji srpske masonerije.

ja iskreno se malo strecam od ovih pomisli na 2012., jer mi je i retardirani nastavnik geografije prichao kako je chitao Jovanovo jevandjelje i da ce isusu hrist da se vrati medju zive i da ce macem da ubije antihrista a da ce antihrist 2012-e da napuni 50 godina i da ce da bude ranjiv samo u vrat. Da ce u Srbiji biti spasa za one koji odu na gledicke planine( to vi je oko trstenika i tu negde), a da ce srbi da naprave neki hram, je*em li ga sta je,da ce da izbije glad u svetu i da ce rusija i amerika da izgubi zitnice i da ce da izbije WW3

ja iskreno se malo strecam od ovih pomisli na 2012., jer mi je i retardirani nastavnik geografije prichao kako je chitao Jovanovo jevandjelje i da ce isusu hrist da se vrati medju zive i da ce macem da ubije antihrista a da ce antihrist 2012-e da napuni 50 godina i da ce da bude ranjiv samo u vrat. Da ce u Srbiji biti spasa za one koji odu na gledicke planine( to vi je oko trstenika i tu negde), a da ce srbi da naprave neki hram, je*em li ga sta je,da ce da izbije glad u svetu i da ce rusija i amerika da izgubi zitnice i da ce da izbije WW3

Ništa od toga. Hrist je odustao od dolaska zbog SEKE. Nije mu MMF odobrio kredit i neče da dodje.

Bata Nindza,

primecujem da imas dobru taktiku u provociranju. Samo tako nastavi, pa ko se upeca, upecao se...

Sve to sto iznosis su kojestarije... u svakom slucaju, svako moze danas da registruje koliko god zeli nickova i da pise sta mu je volja.

Tebi su valjda dobro poznati motivi zasto to radis...

Oko cega se ovde polemise?
O legalnim sektama?!

- Cemu tolika paznja? Kao da smo u srednjem veku, pa nas nekakva mistika privlaci tj. odusevljava... Sto pokazuje da su robovi nekog vremena - rituali...
Dobro dosli u 21. vek. Dovoljno bi bilo potpisati nekakvu izjavu o clanstvu. Danas bi to bilo mnogo uljudnije tj. ozbiljniji. Sada to moze nekog tinedjera da impresionira, ali nije za zrele i ozbiljne ljude, koji se igraju nekakvom mistikom i ritualima - naiva...
Uzmimo na primer dogadjaj: "U Zemunu regrutovana nova generacija masona", pritom navodim citat (doktora nauka): Pre svega je to veliko uzbuđenje. Znate, sam taj obred, kada ste vezanih očiju nekih sat i po vremena, kada se sve to vreme suočavate sa samim sobom, kada doživite to prosvetljenje, pomaže vam da napredujete i kao čovek, kao pojedinac i kao nesebični član zajednice – objašnjava Vukić kako izgleda inicijacija u masonske redove.
U 21. veku nedolicne su izjave za jednog dr, kada objasnjava kako su vezane oci od nekih sat i po vremena, suocenje sa samim sobom itd., veliko uzbudjenje!
Jedino sto meni nedostaje iz "njihovog vremena" jesu kriterijumi. Danas, kao sto vidimo, nema ih! Sve je svakome dozvoljeno (karikiram). Mediji u trci za materijalom, uopste vise ni ne razmisljaju o cenzuri, nego su opsednuti sa senzacionalizmom, gde je glavna vest, ono sto je zaista sramotno i treba da se sakrije od javnosti!
Pitam se samo kakav ce svet nastati od ovolike bizarnosti - globalno gledano!
Ispada da treba da zavlada svetom nekakav diktator koji bi zabranio svakojake nebuloze.
Ako iko voli slobodu, onda je to bivsi robijas; ali nazalost ljudska svet jos nije spremna za ovoliku slobodu koja je danas prisutna - vise mu skodi nego sto doprinosi...

(Suvise sam ozbiljan covek, ali opet sam se upustio u detinjaste stvari - kojih je 80% na Internetu).

Ne razumem zar su kvaliteti tog lika sto se bavi humanitarnim radom i tako hrani svoj neobuzdani ego, humanitarni rad sa reklamom je jedna od najvecih gadosti koje postoje....i bre pa posle komiteta 300 sta imamo da pricamo o masonima stvar je jasna i ne mogu da verujem da bilo ko vise ista dobro vidi u delovanju kompletne civilizacije 21 veka... pa jos i u masonskom redu.........I da bilo bi lepo da dodje vise neki diktator, jer je mnogo gora stvar privid demokratije i zloupotreba jednog ideala od otvorene diktature, da makar ljudi znaju kome da se svete;)

Back